mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:40/774)

KURCZAK PO STAROPOLSKU 119

Rozpływające się w ustach mięso kurczaka z chrupiącą skórką to coś przepysznego. Idealnie skomponowana mieszanka przypraw sprawia, że kurczak jest złocisty i idealnie doprawiany.  Pyszny dodatek do pieczonych ziemniaczków.  Składniki: kurczak świeży 1.2 kg. Marynata: sól 1 łyżeczka tymianek 1 łyżeczka czosnek granulowany 1 łyżeczka kminek 1/2 łyżeczki majeranek 1 łyżeczka kolendra 1 łyżeczka rozmaryn 1/2 łyżeczki koperek

Kuchnia Paulettes
Sałatka makaronowa z kurczakiem curry 203

Makaronowe sałatki zawsze wszystkim smakują, szczególnie z dodatkiem mięsa. Kurczak o smaku curry i kukurydza razem z makaronem doskonale się uzupełniają. Szybka sałatka dla gości zapowiadających się w ostatniej chwili. Składniki: • 250 g makaronu w kształcie ryżu • 2 piersi kurczaka • 1 puszka kukurydzy • 3 łyżki majonezu • 2 łyżeczki curry • sól, pieprz do smaku

To co kocham
Zapiekanka makaronowa z kruszonką 133

Bardzo sycąca i ciekawa zapiekanka makaronowa, w składzie której znajduje się mięso kurczaka, brokuł, suszone pomidory i tymianek. Maślana bułka tarta na wierzchu może i nie jest zbyt dietetyczna, ale smakuje obłędnie, dlatego dla równowagi użyłam makaronu razowego. Przepis ten dostałam od mojej siostry Uli, która robi ją dość często

To co kocham
Pomysły na domową zapiekankę 147

Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula

Gotuję Testuję
żołądki z kurczaka w pikantnym gulaszu 178

wsypujemy słodką paprykę ( ogień pod garnkiem musi być bardzo mały żeby papryka się nie przypaliła), dodajemy liść laurowy, mieszamy zwiększamy płomień i  dokładamy do garnka pokrojone żołądki z kurczaka. Mięso smażymy na dużym ogniu, lekko je rumieniąc, a następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy około 40-50 minut. Teraz do garnka  dodajemy pokrojoną w paski paprykę

Miód i pieprz
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 152

worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku konserwowego - puszki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 135

zrobisz go w pół godziny, ale niewiele więcej czasu będzie Ci na to potrzebne. Tym razem danie w wersji wegetariańskiej, ale z powodzeniem możesz do tego dodać mięsokurczaka, boczek, na co masz ochotę. Ziemniaki na ciasto warto ugotować dzień wcześniej, żeby były bardziej suche – lepsze do robienia ciasta. Składników jest dosłownie pięć, najprawdopodobniej większość masz w domu

Martyna Cooks
Saltimbocca z kurczaka ze smażonymi szparagami 146

zielone i kolejny pęczek ląduje w koszyku. Trzeba korzystać póki jeszcze są. Po powrocie do domu znowu chwila namysłu i szybki obiad gotowy. Tym razem połączyłam je z delikatnym mięsem kurczaka. Delikatnie oprószone solą i pieprzem filety owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam

Wiem co jem
"Gotowanie po włosku w 20 minut" Gino D' Acampo 136

przepisów, które pogrupowane są według głównych składników, takich jak kurczak, ryby czy makaron. Autor jest mistrzem nowoczesnej kuchni włoskiej. Ja akurat ta kuchnię uwielbiam :)  Podział : zupy i przystawki, kurczaki, mięso, ryby i owoce morza, dania makaronowe, warzywa, desery. Pierwszy działa zupy zaczyna jedna z moich ulubionych: zupa pomidorowa z pieczoną papryką :)).Oprócz tego w książce możemy znaleźć wiele cennych

kruche babeczki
Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletka, z dodatkiem pieczonego kurczaka 214

pęczek szczypiorku porcja pieczonego kurczaka  Ryż wymieszać delikatnie wraz z fasolką, kukurydzą i posiekanym niezbyt drobno szczypiorkiem. Na końcu dodać w całości lub pokrojonego na mniejsze kawałki pieczonego kurczaka. Mięso można wymieszać z resztą składników lub podać bez mieszania.  Taką sałatkę podawać z sosem, ma przykład majonezowym, jogurtowym lub mieszanym. sos: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa z pomidorami i pęczakiem 110

Blueberry Corner by "jagodzianka" Staram się, żeby w moim domu jedzenie się nie marnowało. Po zjedzeniu mięsa kurczaka z dania pt. „Kurczę pieczone”, pozostałości, … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa z pomidorami i pęczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pałki w keczupowej marynacie 191

papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1,5 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tagine z kurczakiem i gruszkami 192

łyżeczki nasion kolendry i dodałem je do moździerza wraz z 10 goździkami, 3 łyżeczkami cynamonu, łyżeczką kurkumy i szczyptą soli. Całość roztarłem na proszek i dodałem do kurczaka. Mięso dokładnie wymieszałem z przyprawami i odstawiłem na godzinę do lodówki. Największy problem z przygotowaniem taginu polega na konieczności posiadania odpowiedniego glinianego naczynia przypominającego stożek. Niestety nie dysponowałem nim, lecz zastąpiłem

Wyprawy kulinarne
Pasztet z kurczaka 352

vegetę i zalać zimną wodą (woda powinna sięgać ok 1 cm powyżej zawartości garnka). Całość gotować na średnim ogniu przez około 1 godzinę, aż do miękkości mięsa i warzyw. Wystudzić. Wystudzonego, ugotowanego kurczaka wraz z warzywami przecedzić przez sito, przy czym powstałego podczas gotowania mięsa rosołu(...)wylewać! W przecedzonym, powstałym z gotowania kurczaka rosole, namoczyć bułki pszenne/bułkę paryską. Ugotowanego kurczaka obrać ze skóry i kości. W maszynce do mięsa zmielić ugotowane, obrane mięso z kurczaka, ugotowane pieczarki i cebulę oraz namoczone bułki/bułkę paryską (zgodnie z orginalnym przepisem należy zmielić wszystko, oprócz kości, czyli także skórę z kurczaka - ja się na to nie zdecydowałam

Gospodyni Miejska
8 domowych mieszanek przypraw - bez chemii. 363

smacznej potrawy, oprócz dobrej jakości produktu, są przyprawy. Zdarza się, że z braku czasu idziemy na łatwiznę i zamiast kombinować z różnymi mieszankami, kupujemy po prostu sklepowe. Do pizzy, mięsa, kurczaka, ryb czy nawet ziemniaków - wybór jest naprawdę duży. Niestety czasem nie zdajemy sobie sprawy, że nawet takie pozornie nieszkodliwe mieszanki kryją w sobie mnóstwo niechcianych dodatków.  Okazuje się

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania