mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:34/774)

WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 137

następnie wyciąć połowę mięsa. Najlepiej po prostu luzując odciąć połowę piersi i mięsa z ud. Ważne, aby nie wycinać skóry z kurczaka, posłuży nam jako wrap do zawinięcia :) Mięso z kurczaka razem z wątróbką i jogurtem blendujemy na gładką masę. Nie żałujcie przypraw, dodajcie co najmniej 1 dużą łyżkę oregano (mogą być też zioła prowansalskie, to co lubicie(...)opcją pary wodnej przez ok. 60min. w temp. 160'C. Jeśli macie klasyczny piekarnik, wstawcie do niego, pod mięso litrowe/blaszkę z wodą. Jeśli macie termometr do mięsa - odpowiednią temp. wewnętrzną naszego kurczaka będzie 60'C. Upieczoną roladę należy chłodzić co najmniej 3h przed podaniem. Ja sugeruję przygotować ją dzień wcześniej, wtedy łatwiej będzie ją pokroić. Do serwowania polecam

Spektrum Smaku
Panierowana pierś z kurczaka z salsą pomidorową / Chicken in Breadcrumbs With Tomato Salsa 279

virgin Przygotowanie: W celu przygotowania salsy, wymieszaj pomidory oliwki i bazylię w dużej misce, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Odstaw na czas przygotowania kurczaka. Za pomocą tłuczka do mięsa rozbij piersi na grubość około centymetra. Oprósz mięso mąką, następnie zanurz w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej. W dużej patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy, włóż

karmelowy
Grillowany bakłażan zapiekany z ryżem basmati, kurczakiem, świeżymi figami i papryką 227

kawałki. Do małej miseczki nasyp kumin, kolendrę, wędzoną paprykę, sól, ras el hanout oraz tandoori. Wymieszaj je ze sobą i dodaj olej. Tak przygotowaną marynatę wymieszaj z przygotowanym wcześniej mięsem kurczaka i przesmaż na patelni. Cienkie plastry bakłażana i pokrojoną paprykę zgrilluj na patelni, tak aby były widoczne ślady grillowania.Następnie plastrami bakłażana wyłóż dno i brzegi okrągłego naczynia żaroodpornego

Plate of Joy
makaronowa sałatka z kurczakiem i pomarańczą 228

wybrałyśmy makaron czekoladowy, który prócz fajnej barwy ma również ciekawy smaki i świetnie komponuje się w daniach wytrawnych. Sałatka jednak świetnie smakuje również ze zwykłym, grubym makaronem. Dodałyśmy gotowane mięso kurczaka, kukurydzę konserwową oraz cząstki świeżej pomarańczy. Do tego przewrotnie mocno czosnkowy sos i świeże listki pikantnej rukoli; wyszło bardzo fajnie. Sos, jak i gotowa sałatka wymaga trochę czasu, żeby

6niebo
SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM 151

usuń pestkę, wyjmij łyżką miąższ i pokrój w kostkę. Obierz krewetki z pancerzyków, ponacinaj je delikatnie nożem wzdłuż grzbietu i usuń czarną żyłkę****. Na patelni rozgrzej olej, przyrumień piersi kurczaka. Mięso powinno być miękkie, ale dobrze upieczone w środku. Pokrój na małe plasterki. Posiekaj drobno szczypiorek. Na talerzach ułóż roszponkę, a na niej kiełki soi. Na wierzchu ułóż wyłuskane krewetki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Galaretka drobiowa 150

lekką kolację polecamy galaretkę z mięsem kurczaka.-gotujemy dwie ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosółczyli do ok. 2 l wody dodajemy -dwie marchewki-opaloną cebulę-3 ząbki czosnku-warzywko-ziele angielskie-liść laurowy-natkę pietruszki-sól-kilka suszonych grzybków-1 opakowanie żelatyny ( 50g )   Wszystko gotujemy do miękkości mięsa.   Marchewkę kroimy w plasterki, mięso

Maminek kulinarny
Tortilla z kurczakiem 282

tortilla 250 ml jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku Posiekany koperek Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Mięso pozostawiamy na ok. 30 min w lodówce, żeby smaki się połączyły. W tym czasie możemy przygotować sos czosnkowy. Do miski dodajemy jogurt, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek

CookMag
Sałatka kurczakowa 750

mamy majonezu, to szybko przygotowujemy wg przepisu  majonez domowy w 10 s Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę, cebulę kroimy w mniejszą kosteczkę lepiej jak jest czerwona, mięso kurczaka po ostudzeniu rwiemy na małe kawałki, kukurydzę odcedzamy, szykujemy miskę. Wszystkie zimne i przygotowane produkty wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem...  Dodajemy majonez 4-6 łyżek

chleba naszego
Zdrowy lunch do pracy w stylu azjatyckim w 25 minut 394

tajską i japońską, które to świeżymi produktami stoją :) Sałat raz, dwa, trzy, świeży sok ananasowy Marwit i superfood (wodorosty i sezam). Wystarczy dodać kawałki kurczaka i kromkę razowego pieczywa i ekspresowy lunch gotowy. Wegetarianie zamiast mięsa mogą użyć tofu lub pieczarek (polecam portobello). Jednak podając ją z kaszą gryczaną (zamiast pieczywa) ugotowaną w soku jabłkowym z marwitkami dostarczymy naszemu organizmowi(...)minut pod przykryciem. W trakcie gotowania NIE mieszać, kasza jest gotowa, gdy wchłonie sok i jest miękka.  Ugotowana kaszę wymieszać z listkami bazylii. Kurczak po tajsku Mięso z kurczaka powinno mieć temperaturę pokojową. Każdy kawałek rozciąć na pół w celu uzyskania czterech cienkich płatów mięsa, pokroić w cienkie paski, wymieszać z przyprawami, odstawić na 5 minut. Zaromatyzować oliwę

SzczyptaSmaQ
Zupa z kurczakiem i batatami 136

kurczakiem i batatami. Zupa z kurczakiem Składniki: 4 porcje ½ kurczaka 1 czarna marchewka 1 pasternak 1 duży batat 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 źdźbło cytrynowej trawy 1 łyżeczka kurkumy czarny pieprz do smaku 2 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka oliwy Ugotuj bulion z mięsa. Ostudzone mięso oddziel od kości, pokrój lub porwij(...)oliwie. Dodaj pokrojone warzywa, pastę curry, kurkumę, pieprz i smaż przez 5 minut. Dodaj bulion i gotuj zupę przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj mięso kurczaka i posiekaną pietruszkę. Napełnij miseczki gorącą zupą. Podaj zupę z creme fraiche i chlebem. The post Zupa z kurczakiem i batatami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
KURCZAK PO AZJATYCKU Z PĘDAMI BAMBUSA 243

Kurczaka po azjatycku z pędami bambusa  można przygotować z mięsa z piersi kurczaka , ale najlepiej przygotować z mięsa z udek , ponieważ jest bardziej soczyste niż z piersi. Składniki ( 4porcje ): mięso z udek kurczaka - 80dag pieczarki - 20dag imbir - 2cm czosnek - 3ząbki sos sojowy - 5łyżek sos chili słodko-pikantny - 4łyżki papryka czerwona - 1szt żółta papryka - 1szt cebula - 2szt pędy bambusa - 1słoik(...)pieprz olej Sposób przygotowania: Mięso myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Imbir ścieramy na tarce z małymi oczkami. Czosnek obieramy i drobno siekamy.  Pokrojone mięso przekładamy do miski. Dodajemy połowę sosu sojowego , połowę sosu chili , starty imbir i posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy - najlepiej ręcznie. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Cebulę

Bazylia kontra Rozmaryn
Zupa z brukselką 180

płuczemy i obieramy ewentualnie z wierzchnich, pożółkłych liści. Zalewamy wodą i gotujemy 10 minut. Z rosołowego wywaru wyciągamy warzywa i mięso. Wrzucamy natomiast odgotowaną i odcedzoną brukselkę i pokrojone mięso kurczaka, oddzielone od kości. Chwilę jeszcze gotujemy. Papryczkę chili oczyszczamy z gniazda nasiennego, kroimy w krążki i podsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. wrzucamy do zupy. Solimy i pieprzymy do smaku

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z wędzonym kurczakiem 200

kukurydza z puszki  groszek z puszki 5 łyżek majonezu  biała cześć pora  szczypiorek  pól czerwonej papryki  sól i pieprz do smaku  Przygotowanie :  Mięso kurczaka bez kości i skóry pokroić w drobne kawałki. Ryż ugotować, zmoczyć pod zimną bieżąca wodą i odcedzić. Ananasa i paprykę pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i groszek odsączyć

Niezły Młynek
sałatka curry z kurczakiem i pomarańczą 237

puszka kukurydzy pomarańcza 2-3 ogórki konserwowe sos: 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka majonezu łyżeczka curry łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier do smaku ponadto: przyprawa curry oliwa Mięso kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą do kurczaka, polać oliwą, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Składniki sosu wymieszać, odstawić w chłodne miejsce. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną

6niebo
Risotto z suszonymi grzybami i kurczakiem 192

siebie, a jednocześnie podkreślając kremowy smak i gładkość. Po piąte: świeżość. Danie należy jeść bezpośrednio po przygotowaniu. Zimne lub odgrzewanie jest niesmaczne.   150-200g ryżu 150g mięsa kurczaka (piersi, filetów z udek; wg gustu) 1 duża cebula 2 garstki suszonych grzybów (wg gustu) 300 ml bulionu 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 40g parmezanu papryka w proszku sól

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania