mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:42/774)

INDYK FASZEROWANY KURCZAKIEM 190

SKŁADNIKI: Mięso 2 kg udźca z indyka 1 podwójny filet z kurczaka Siatka do pieczenia wędlin rękaw do pieczenia Marynata 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku 4 łyżki suszonej cebuli 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku(...)łyżka sosu sojowego ciemnego PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę. Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka. Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięsa. Zawiązuję. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mięso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję

Gotowanie Patki
Imprezowa sałatka gyros 300

Sałatka gyros już na blogu była. Tym razem trochę zmieniłam składniki i kurczaka usmażyłam z cebulą. Wybrałam mięso z udek kurczaka, bo bardziej mi smakuje niż z piersi. Nie dodawałam też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę.  Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa  * cebula  * kapusta(...)sól , pieprz * ewentualnie koperek  Przygotowanie :Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Włożyć do miski, obsypać przyprawą gyros i odstawić minimum na dwie godziny. Pokroić kapustę w paski , cebulę, ogórki i paprykę w kostkę. Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można dodać drobno posiekany koperek. Rozgrzać olej , przesmażyć kurczaka, dodać cebulę. Wystudzić. W misce ułożyć warstwę kurczaka

Magiczne Życie Marty
Grillowane roladki z kurczaka 270

Mamy dzisiaj piękny słoneczny dzień, więc idealna pogoda na grilla. Dzisiaj polecam grillowane roladki z kurczaka. Uwielbiam grillować, mój małżonek również, zwłaszcza kebab na szpadach. Najczęściej jednak grillujemy mięso z kurczaka . Oczywiście najważniejszym momentem w przygotowaniu mięsa na grilla jest marynowanie. Dzisiaj polecam uniwersalną marynatą, która pasuje i do drobiu i do mięsa, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny. Jest(...)przez godzinę. Roladki można zrobić z piersi kurczaka lub z odfiletowanych udek. Wybrałam udka. Chociaż udka pieką się dłużej to jednak ryzyko, że mięso będzie wysuszone jest małe. Dlatego częściej sięgam po udka niż piersi z kurczaka. Grillowane roladki Składniki: 16 roladek 800 g udek z kurczaka, bez kości 250 g wędzonego boczku w plastrach Marynata 4 czubate łyżki sosu

codojedzenia
Gotowane udka w sosie własnym 178

Pyszne kawałki mięsa z kurczaka w własnym sosie smakują idealnie z pajdą chleba. Rozpływające się w ustach mięso i słodkie warzywa - obiad rewelacyjny! 5 udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Suszona natka pietruszki 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 2 szklanki wody Mąka pszenna do obtoczenia Olej do smażenia Udka delikatnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Doprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Kurczak w sosie tymiankowym 350

kurczaka w śmietanowo-tymiankowym sosie, to moja propozycja na delikatny, pyszny posiłek. 2 filety z kurczaka 1 cebula 1 szkl. śmietany 12% 2 łyżki świeżego tymianku + trochę do dekoracji 1-2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso kroimy na porcje. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy, następnie posypujemy z obu stron solą i pieprzem

Smaki Na Talerzu
Zupa Kartoflana z Zacierką 157

dodam do zupy pod koniec gotowania. Przygotowanie pozostałych składników: Obrane ziemniaki kroję w kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Boczek również kroję w kostkę. Po ugotowaniu wywaru, ugotowanego kurczaka, obrałam z mięsa, pokroiłam na mniejsze kawałki. Końcowe przygotowanie zupy z zacierką: Do 2 litrów(...)czystego wywaru daję ziemniaki i gotuję. Cebulę z boczkiem smażę na patelni przez około 15 minut. Następne po 15 minutach smażenia boczek z cebulą dodaję do zupy, dodaję mięso z kurczaka i doprawiam solą i pieprzem – całość gotuję jeszcze około 10 – 15 minut do miękkości ziemniaków. Na koniec do zupy dodaję zacierkę i jeszcze gotuję około 5 minut do miękkości

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak duszony z warzywami 250

Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Przepis na kurczaka duszonego z warzywami Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 4 nóżki kurczaka 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego pół szklanki wody opakowanie mrożonych warzyw - użyłam mieszanki chińskiej pieprz i sól do smaku olej do smażenia Przepis 1 Surowe(...)minut. 4 Jeżeli mięso jest wystarczająco miękkie i odchodzi od kości, oznacza to, że danie jest już gotowe. Na sam koniec przyprawiamy solą oraz pieprzem, jednak soli zapewne będziecie potrzebować niewiele, ponieważ sos sojowy nadał już daniu słonego smaku. 5 Danie możecie podawać zarówno samodzielnie, jak i z ryżem, ziemniakami czy kaszą. Artykuł Kurczak duszony z warzywami pochodzi z serwisu

Kuchnia Bazylii
Danie z makaronem, mięsem mielonym z kurczaka i warzywami 155

drzewach ,, zrobi,, się ,, kolorowo,, jak będą fruwały liście.. Te moje danie, jest właśnie w takich kolorach , kolorach jesieni , ale zarazem proste i smaczne :) Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka 300g suchego makaronu świderki 0,5 kg pieczarek 1 cebula 1 papryka(...)łyżki koncentratu pomidorowego Szczypta tymianku Sól, pieprz Olej Przygotowanie : Gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu. Cebulkę kroję w piórka i smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumieni .Dodaję mięso z kurczaka i duszę ok 10min . Paprykę i pieczarki kroję , wrzucam do mięsa  i przyprawiam solą, pieprzem i tymiankiem.  Dodaję 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość duszę do miękkości

Domowa Kuchnia u Mamy
Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana z ciasteczkami 187

ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 2 łyżki mąki 1 litr rosołu (z drobiu albo wywar warzywny) 1 łyżka oliwy 2 podwójne piersi z kurczaka wolnego wybiegu (to tyle mięsa co w jednej piersi przemysłowego kurczaka) 3 udka z kurczaka z wolnego wybiegu 200 g mrożonego groszku 3 łyżki śmietany łyżka soku z cytryny sól pieprz ciasteczka(...)gotowały się warzywa i zeskrobać wszystko z patelni, mieszając - całość przelać do warzyw. Postawić garnek na ogniu i gotować ok 10-15 minut Patelnie przetrzeć. Kurczaka umyć, obsuszyć, piersi pokroić w kostkę, a mięso z udek zdjąć z kości i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć kurczaka z obu stron - przełożyć do warzyw, dodać groszek i całość

Cooking for Emily
Pikantna zupa ryżowo-warzywna z kurczakiem 401

kurczakiem 2015-04-28 14:01:49 Kolorowa, lekka, zdrowa i oryginalna w smaku zupa z dużej porcji rozmaitych warzyw z dodatkiem chudego i bogatego w białko mięsa z kurczaka. Łatwa i szybka do przygotowania z popularnych, ale nietypowo skomponowanych składników. Zapisz przepis Drukuj Składniki (na ok. 2 litry) 1 średni filet z kurczaka (250g), 1 mała marchewka (ok. 120g(...)item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-99 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-99 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone mięso i warzywa Kurczaka obsmażamy Po czym gotujemy z kolejno dodawanymi warzywami Zupa ryżowo-warzywna Zupa ryżowo-warzywna Post Pikantna zupa ryżowo-warzywna z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Potrawka z kurczaka 177

Potrawka z kurczaka to danie, które robię od czasu do czasu z mięsa rosołowego. Podawałam już kilka sposobów na wykorzystanie kurczaka z rosołu Kotlety  , krokiety(...)zapiekanka  . Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję. Mało fotogeniczne danie, ale bardzo smaczne. Potrawkę możecie podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Zapraszam na smaczny obiadek. Składniki mięso z kurczaka ugotowanego w rosole 2 łyżki masła klarowanego 1 puszka pomidorów 2 łyżki ketchupu 1 puszka groszku konserwowego bulion mięsny 1 duża cebula 2 średnie marchewki 200 ml śmietany słodkiej koperek

O kuchni z uczuciem
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 227

uwielbiam - szybko, mało mycia i zawsze smacznie! A obiady z kawałkami kurczaka są zawsze dobrym pomysłem, szczególnie wtedy, kiedy tego pomysłu na obiad nie ma ;) bo jednak delikatne mięso z kurczaka lubią i dorośli, i dzieci. Takim uniwersalnym daniem zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci są właśnie faszerowane podudzia kurczaka, owinięte boczkiem i przygotowane na jednej patelni w towarzystwie(...)swej prostocie nie tylko smakuje, ale i prezentuje się całkiem dobrze ;) Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni Składniki: 12 podudzi z kurczaka (wyluzowanych-bez kości) 150-200 g mięsa mielonego 300 g fasolki szparagowej żółtej 300 g fasolki szparagowej zielonej 1 duża cebula kilka plastrów boczku (użyłam 24, czyli po 2 na każde poudzie

Kolorowy Przepisownik
Filety z pieczoną papryką 201

granulowanym czosnkiem, a jednocześnie bardzo aromatyczne. Pychota. Ps. Papryka niestety schowała mi się pod mięsem i pomidorami, które choć koktajlowe, miałam dość duże. Pomimo tego, że wykorzystałam aż 4 papryki, śmiało można by wykorzystać jeszcze 1-2 dodatkowe:) 2-3 małe pojedyncze piersi kurczaka 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 1 papryka żółta (tym razem nie dałam) 250 g pomidorków(...)czosnkiem, ziołami prowansalskimi i oliwą. Oprószamy solą oraz pieprzem do smaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. W tym czasie przygotowujemy mięso. Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w kilku miejscach dość głęboko (uważamy, by nie przeciąć piersi). Oprószamy je granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Odkładamy. Formę z papryką wyjmujemy z piekarnika. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami / Chicken, mushroom and cheese stuffed crepes 1678

Krokiety znam z dzieciństwa, nie takie małe do barszczu z mięsem czy kapustą, tylko takie złożone naleśniki z dużą ilością farszu. Moja mama robiła je dosyć często i dziś postanowiłam odtworzyć ten smak. Naleśniki nadziewane dużą ilością kurczaka, pieczarek i sera w chrupiącej panierce, wyszły pyszne! Jednak mojej mamy były inne, chyba jeszcze z jajkiem… zapytam o dokładną recepturę(...)naleśników. Na dużej patelni rozgrzej trochę oleju i wrzuć piersi z kurczaka. Dopraw solą i pieprzem i smaż aż przestaną być surowe w środku i się lekko zarumienią, po czym przełóż do większej miski. Do tej samej patelni wrzuć cebulkę, podsmaż do zeszklenia i wrzuć do miski z mięsem. Następnie podsmaż do lekkiego zarumienienia pieczarki i także dodaj do miski

karmelowy
Tortilla z kurczakiem 369

lodówki. Płatki kukurydziane wysypałem na miseczkę, dodałem do nich szczyptę soli i odrobinę czarnego świeżo mielonego pieprzu i delikatnie pokruszyłem. W płatkach odtaczałem zamarynowane mięso, przyciskając, aby wbiły się one w kawałki kurczaka i nie odpadały w czasie smażenia. Na patelni rozgrzałem niewielką ilość oliwy i smażyłem kurczaka do uzyskania złocistego koloru - po około 3 minuty z każdej strony. Usmażone(...)osobny talerz. Piekarnik z włączonym termoobiegiem rozgrzałem do temperatury 160 stopni i włożyłem do niego umieszczone na kratce wcześniej podsmażone kawałki kurczaka w celu dopieczenia kawałków mięsa wewnątrz. Kurczaka pozostawiłem w piekarniku na około 10 minut. Pomidory pokroiłem w cienkie plastry, cebulę czerwoną w cienkie piórka, a pół czerwonej papryki w cienkie paseczki. Do serka homogenizowanego dodałem 2 przeciśnięte przez

Wyprawy kulinarne