mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:28/774)

Kurczak Pasanda 210

języku urdu oznacza "ulubiony", co odnosi się to do dobrej jakości mięsa wykorzystanego w daniu. Pierwotnie do tego dania wykorzystywano jagnięcinę, jednak obecnie najbardziej popularna jest pasanda z kurczaka lub krewetek. Mięso jest marynowane w jogurcie z chilli i innymi przyprawami, a następnie duszone z dodatkiem cebuli, migdałów i wielu przypraw. Danie jest wyśmienite, niezbyt ostre, kremowe i aromatyczne. Polecam(...)Przygotowanie :  W misce wymieszać jogurt z nasionami kminu, kardamonem, pieprzem, przyprawą garam masala, cynamonem, mielonymi migdałami, czosnkiem, imbirem, ostrą papryką i solą. Dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa, dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się masą jogurtową. Odstawić, aby się marynowało minimum 30 minut, najlepiej jednak około 2 godzin.  W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i przesmażyć

Codzienne Gotowanie
Ciecierzyca na rozgrzewkę 115

które prezentuję jest jedynie to, że trzeba przewidzieć jego gotowanie dzień wcześniej i moczyć ciecierzycę przez przynajmniej 12h. Składniki na potrawkę to: 400g ciecierzycy (przed namoczeniem) 3 pałki z kurczaka mięso wołowe, około 400 g 4 średnie marchewki duża pietruszka ząbek czosnku cebula dwie łyżki koncentratu pomidorowego dwie łyżeczki cynamonu łyżeczka kurkumy kilka goździków i ziaren kardamonu szczypta kminu rzymskiego(...)gotowałam przez około 40 minut, lekko soląc pod koniec, gdy ziarna stały się miękkie, ale nie rozpadające się. Mięso wołowe gotowałam w niedużej ilości wody, z dodatkiem liści laurowych, goździków i kardamonu. Po około 30 minutach wyłowiłam ziarna i liście, dołożyłam kurczaka i wyciśnięty ząbek czosnku, pokrojone warzywa oraz pokrojoną cebulę. Pamiętajcie, że wywar powinien być esencjonalny, wody powinno być

Pichceniomania
Roladki z żurawiną i serem camembert 519

tych, co lubią wytrawne dania ze słodkim akcentem ... Dla tych, którzy lubią smak żurawiny ... Dla tych, którzy uwielbiają ser camembert ... Wszystko to w jednym daniu, połączone z delikatnym mięsem kurczaka. Danie proste, szybkie, ale za to bardzo smaczne i efektowne ;) Polecam! ;) Składniki: pierś z kurczaka 100g suszonej żurawiny ser camembert pieprz, sól przyprawa do kurczaka tymianek olej do smażenia(...)piersi kurczaka przygotowujemy dość duże filety i cienko rozbijamy. Ja, mając podwójną pierś, kroję każdą połówkę na pół, tak aby otrzymać cieńszy filet. Mięso posypujemy z obu stron przyprawami. Żurawinę siekamy drobno i układamy na jednej stronie fileta. Dociskamy. Ser kroimy na mniejsze kawałki. Jeden kawałek układamy na końcu fileta posmarowanego żurawiną i zawijamy roladkę. Spinamy wykałaczką. Roladki podsmażamy

Czerwona Porzeczka
Pierogi z mięsem drobiowym 132

Składniki 500g mięsa z pieczonego kurczaka cebula łyżka smalcu 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawa maggi sól ,pieprz Ciasto: 500 g mąki szklanka gorącej wody jajko sól Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Przygotowujemy ciasto. W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy

R'n'G Kitchen
Kurczak z boczniakami po chińsku 145

się o ich właściwościach, więc szybko trafiły w sklepie do mojego koszyka. Robiąc to danie bez kurczaka, będziecie mieć danie wegetariańskie. Ja, z uwagi na smaki moich domowników wykorzystałam mięso kurczaka. pierś z kurczaka zagrodowego 2 sztuki boczniaki 250 gram imbir świeży 3 cm sos sojowy 3 łyżki przyprawa chińska 2 łyżeczki (kupuję w sklepie azjatyckim obłędnie pyszną przyprawę chińską

AZgotuj!
Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 419

Delikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup.  2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo

VioletoweKucharzenie
Drobiowe zimne nóżki, galarety, galaty, galantyny... 271

puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, szczypta soli. Przygotowanie:    Do garnka wkładamy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Mięso zalewamy zimną wodą, tak by nam wszystko zakryła.  Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu (wyciągamy wcześniej(...)miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę. Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze

Aga w kuchni
Bigos po cygańsku 240

ciągu roku również.     Bigos po cygańsku: 1 kg kapusty kwaszonej, 250 g  podgrzybków, 6 suszonych podgrzybków 1 długa cienka kiełbasa, 2 ugotowane nóżki z kurczaka 4 cebule 1 kieliszek czerwonego wina 5 śliwek suszonych kalifornijskich 3 łyżeczki słodkiej  papryki, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka cukru, 2 liście laurowa 3 ziela angielskie sól, pieprz Kapustę kwaszoną(...)wody (zostawiamy pół szklanki wody), kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy spowrotem do garnka. Obrane podgrzybki dokładnie płuczemy i kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulę oraz kiełbasę.Mięso z kurczaka obieramy i siekamy na drobniejsze kawałki. Cebulę szklimy na łyżce masła, następnie przesmażamy kiełbasę i mięso z kurczaka. Przekładamy wszystko do kapusty i na pozostałym tłuszczu przesmażamy podgrzybki

W kuchennej krainie
flaczki babci Cylki (zabielane z kurczakiem) 112

mięsa. Niedawno pokazywałam Wam flaczki po zamojsku (kilk) , dziś przedstawiam trzeci sposób na tę potrawę- takie jakie jada się w domu mojej teściowej. Delikatne, z dużą ilością mięsa z kurczaka, ogórkami kiszonymi, zabielone słodką śmietanką. Wiem, że może to wydaje się dziwne, sama nie byłam z początku przekonana, ale są bardzo smaczne. Choć dla mnie bardziej smakują jak taka lekka(...)cebule szklanka wody z ogórków szklanka słodkiej śmietanki 30% (najlepiej takiej z butelki) 3 łyżki octu winnego, jabłkowego lub spirytusowego majeranek ziela angielskie sól pieprz liście laurowe czosnek Mięso z kurczaka pokroić, flaki wypłukać. Warzywa obrać, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Wstawić na ogień, dodać flaki i mięso. Gotować do miękkości. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
makaronowa sałatka z kurczakiem 190

niej smaki, które lubi najbardziej: makaron i kurczaka. Sałatka jest prosta, sycąca i bardzo smaczna. składniki: 200 g grubego makaronu (u mnie trojkolorowe świderki) ok 200 g gotowanego mięsa kurczaka 3 ogórki konserwowe puszka kukurydzy mała cebula jabłko kilka kropli soku z cytryny sól, pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka majonezu Makaron ugotować al'dente w lekko osolonej

6niebo
Potrawka z resztek z rosołu 319

opakowaniu. Gotowy wykładamy na talerz. Rosół podgrzewamy razem z marchewką. Odlewamy pół szklanki i mieszamy z mąką za pomocą rózgi. Mieszamy z gorącym rosołem. Doprawiamy, dodajemy wcześniej obrane mięso z kurczaka i chwilę gotujemy. Gotową potrawkę wykładamy obok ryżu

W poszukiwaniu inspiracji
Paella mixta – mój słoneczny hiszpański freestyle 372

Moje ulubione hiszpańskie danie. W każdym domu i każdym regionie Hiszpanii robi się paellę inaczej i z innych składników. Mixta to połączenie w potrawie mięsa kurczaka i owoców morza. Robi się dłuższą chwilę, ale warto poświęcić jej każdą minutę! Paella to proste, wieśniacze danie. Ryż w Hiszpanii nigdy nie był drogi i stanowił przez to świetną podstawę taniej, szybkiej(...)patelnię i obsmażamy kawałki kurczaka. Gdy kurczak się podsmaży, wrzucamy paprykę i zielony groszek. Dusimy razem całość. Dodajemy pokrojone pomidory wraz z ich sokiem i pokrojony czosnek. Całość dusimy, co jakiś czas mieszając, na małym ogniu.   Przyprawiamy oboma rodzajami wędzonej papryki, delikatnie pieprzem. Nie solimy – bulion jest już słony. Podduszone warzywa i mięso zalewamy bulionem ( nie wlewajcie od razu

Karo in the Kitchen
Indyk z kurkumą w sosie śmietanowo - musztardowym 216

wiecie ostatnio częściej niż mięso z kurczaka robię mięso z indyka (jak już musi być mięso). Dla mnie indyk jest smaczniejszy i mam nadzieję, że mniej nafaszerowany chemią niż kurczak, chociaż teraz to nigdy nic nie wiadomo :( Straszne to. Indyk tym razem z bardzo zdrową kurkumą, mniej zdrową śmietaną i musztardą. Wyszedł bardzo smaczny, do tego natka pietruszki i kasza

kruche babeczki
Kotlety z udka kurczaka w cieście z płatkami migdałowymi 169

znudzą się nam zwyczajne (suche) kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, możemy zrobić je w cieście. Najlepsze według mnie mięso kurczaka to udka. Mają zupełnie inny smak. Czytaj więcej

Ana Mari's world
PULPETY W SOSIE FASOLKOWO-MARCHEWKOWO-PIETRUSZKOWYM 165

gotowane mięso nad smażone.  Pulpeciki w sosie z warzywami powstały zupełnie spontanicznie. W lodówce były warzywa, które prosiły się o wykorzystanie, była garść żółtej fasolki, pierś z kurczaka i mięso gulaszowe(od szynki).  Postanowiłam w ramach porządków połączyć wszystkie składniki i tak oto powstało pyszne danie obiadowe. Będę wracać do niego często, bo to zestawienie podbiło nasze smaki(...)Składniki: pierś z kurczaka 400g mięsa gulaszowego 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liść laurowy 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera garść żółtej fasolki koperek 1 łyżka mąki śmietana 18% szczypta cukru Wykonanie: Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, kaszę manną, sól i pieprz.Dobrze wyrabiamy masę. Zagotowujemy wodę, solimy lekko, dodajemy liść laurowy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania