Faszerowana warzywami świąteczna kaczka

Faszerowana warzywami świąteczna kaczka

Faszerowana warzywami świąteczna kaczka

Przepis na : obiad

Kaczka to jeden z elementów nieodzownych naszych świąt. Nie wyobrażam sobie żeby zabrakło jej na świątecznym stole, nie ważne jak będzie przygotowana, czy tylko upieczona, czy nadziana jabłkami, czy może w sposób który zaproponuje wam dzisiaj. Bo zawsze wychodzi pyszna, jej mięso jest delikatne, tak inne od mięsa kurczaka którego przecież  jada się na co dzień. Kaczka od zawsze w naszej tradycji była jako danie świąteczne i nie zastąpią jej żadne indyki, czy kurczaki. Tak więc wszystkim którzy kochają kaczki jak j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Pyza, 2 grudnia 2012 12:05:52

oj, nie mam zbyt wiele doświadczenia w pieczeniu kaczki, ale już wiem, że warto próbować bo jest pyszna :)

Marzena, 2 grudnia 2012 12:06:54

Oo i u Ciebie też kaczka:-)) Z tymi kluseczkami musiała być pyszna:-)

Antenka, 2 grudnia 2012 12:18:08

cudna ta twoja kaczusia!:) ostatnio często robię i ciągle szukam na nią innych sposobów:)

Izaa, 2 grudnia 2012 18:35:45

ja kaczke lubię chociaz sama nie robię, mam zawsze na różne sposoby nadziewa i dostaje "na wynos" musze jej podac Twój sposób zawsze to coś nowego :))

Beatrice, 2 grudnia 2012 18:45:41

Kaczka jest genialna! bardzo lubię ją i jeść i robić :)

Bernadeta, 2 grudnia 2012 22:19:49

Iza warto, warto.

Bernadeta, 2 grudnia 2012 22:20:08

a dziekuje i pozdrawiam.

Bernadeta, 2 grudnia 2012 22:20:31

Iza dziekuje.

Bernadeta, 2 grudnia 2012 22:20:58

Dziekuje i pozdrawiam.

Bernadeta, 2 grudnia 2012 22:21:30

super, kazdy nowy sposob jest wart wyprobowania.

Aga Strzęciwilk, 3 grudnia 2012 00:23:32

nie mam zbyt często do czynienia z kaczką ale mam chęć zrobić trybowaną z kości i faszerowaną. Chętnie skorzystam z Twojej propozycji farszu.Brzmi smakowicie i wygląda extra!

ankawell, 7 grudnia 2012 10:05:19

dałam przez kilka dni na Twoją stronę - a tu tyle wspaniałości ! UWIELBIAM KACZKĘ FASZEROWANA !...wspaniałe świąteczne danie / zwłaszcza z kluseczkami Sląskimi takimi jak Twoje :) /

ankawell, 7 grudnia 2012 10:06:12

miało być " nie zaglądałam przez kilka dni ... " UPS :)

Bernadeta, 7 grudnia 2012 11:58:03

dziękuję za taki miły komentarz. pozdrawiam.

Bernadeta, 7 grudnia 2012 12:00:24

ciesze sie i pozdrawiam.

mistinguett, 24 marca 2013 22:37:35

szukałam w googlach przepisu na idealną kaczkę, trafiłam na Twojego bloga ;)teraz wiem, że kto szuka ten znajduje! Czuję, że wykorzystam Twój przepis i według niego przygotuję świąteczną kaczkę! ;)dodaję blog do obserwacji i zapraszam do siebie ;) pozdrawiam!

Bernadeta, 25 marca 2013 00:19:53

polecam i dziękuję za miły komentarz.