mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:528/704)

Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 162

znajomi, którzy o swojej kuchni mówią pysznie i z pasją. Nie wtrącają co chwila raka, piekła dla mięsożerców, wszelkich chorób, plag egipskich i innych atrakcji związanych z konsumpcją mięsa. Odnoszę wrażenie, że bycie weganem jest cool i trendy. Znajomi podziwiają, a tymczasem w skrytości lodówki wpierdzielają parówki. Nie cool. Moda na weganizm zachowuje się jak majty prostytutki. Wznosi się(...)wegetarianie zamykają oczy filet z kurczaka łyżka miodu dwie łyżki sosy sojowego sok z jednej cytryny 3 ząbki czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki olej Dzień przed obiadem właściwym filety lekko solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy w niej kurczaka, starając się go bardzo

ladykitchen
Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej 208

cenioną rybą w krajach anglosaskich. Charakteryzuje ją bardzo kruche i delikatne mięso. Plamiak bardzo dobrze komponuje się w sosach (np. pomidorowych, śmietanowych). Możemy go również piec, grillować i wędzić. Mięso ryby jest białe, bardzo chude i lekkostrawne. Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej. Składniki: - 2 filety z plamiaka (może być inna ryba z dorszowatych) - 2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej - świeże(...)jakiś czas obracamy je, aby równomiernie się upiekły. Wyjmujemy rybę i kroimy ukośnie na porcje. Podajemy… z czym kto lubi. Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej podana na obiad, kolację czy przystawkę zadowoli każdego miłośnika ryb… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Zucchini fusilli time 175

popisać się można piecząc, gotując, smażąc czy grillując.  Każdy sposób czyni ja piękniejszą i smaczniejszą. Na szybki i pyszny obiad dziś cukinia złota na bezglutenowym fusilli z mlekiem kokosowym okraszona chili. składniki na 2 osoby +* * na wieczorna dokładkę lub trzecią osobę(...)limonki. Po 3-4 min gotowania, dodajemy posolone,z chili oraz zakropione połową limonki mięsko. Sciagamy z "ognia" mieszamy. Dokrapiamy reszta limonki. Ważne, aby mięsa nie przetrzymać na "ogniu" aby nie stwardniało. Na talerz wykładamy fusilli, ma wierzch zalewamy sosem koksowym z mięskiem i cukinia. Eksplozja

Lajtkraft food intolerance
Pęczak z grzybami leśnymi, papryką i marchewką 167

Sierpień i wrzesień to miesiąc, w którym nie możemy obejść się bez grzybowych potraw. Na śniadanie jadamy Omlet z kurkami i pomidorami a na obiad Zupa grzybowa z borowików ceglastoporych Polecam też w sezonie grzybowym przygotować kaszotto z pęczaku z grzybami leśnymi, papryką i marchewką, kaszę podałam do duszonej wołowiny. Było to bardzo pyszne połączenie składników. Przepis na Pęczak(...)miękka dodajemy do niej grzyby, oraz pokrojone w paski kolorowe papryki, podgrzewamy kilka minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pęczak z grzybami leśnymi, papryką i marchewką podajemy do mięsa, ja podałam do duszonej wołowiny. Smacznego! The post Pęczak z grzybami leśnymi, papryką i marchewką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pałki z kurczaka pieczone w białym winie z bakaliami 178

W czwartkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pałki z kurczaka pieczone w winie z  bakaliami. Kurczak jest doskonale przyprawiony, aromat wina jest delikatnie wyczuwalny, a bakalie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Swojska dynia z ziemniakami. Na jednogarnkowy obiad. 108

Swojska! Pyszna! Od razu biorę dokładkę! W weekend robię! :) Takie myśli kłębiły się w mojej głowie, gdy mama poczęstowała mnie jednogarnkowym daniem z przepisu znalezionego w

Smakuje zdrowo
Kaszotto z prawdziwkami i pierś z kurczaka w mleku 139

No siemka! Dzisiaj przepis będący dopełnieniem dwóch poprzednich, jako całkowity zestaw przystawka, danie główne i deser. Jako, że zostało tylko danie główne to, oto przed Państwem

Kuba Gotuje
Kaszotto z prawdziwkami i pierś z kurczaka w mleku 128

No siemka! Dzisiaj przepis będący dopełnieniem dwóch poprzednich, jako całkowity zestaw przystawka, danie główne i deser. Jako, że zostało tylko danie główne to, oto przed Państwem

Kuba Gotuje
Placuszki z piersi kurczaka. 160

Jakiś czas temu dostałam od sąsiadki przepis na placuszki z piersi kurczaka. Dziś nareszcie go wypróbowałam i jestem bardzo zadowolona. Wyszły bardzo smaczne, wszystkim w domu

W kuchni u Moniki
Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym z cukiniowym spaghetti 135

Ostatnio u mnie same słodkości, więc dzisiaj propozycja na pyszny, zdrowy i lekki obiad. Przepis pochodzi z książki " Rodzinna kuchnia Lidla ", w której znajdziemy mnóstwo pomysłów na zdrowe i smaczne dania. Przepisy są proste i szybkie w wykonaniu, więc wprost idealne dla mnie ;) To danie wpadło mi w oku od razu po przejrzeniu książki . Kolorowe, ładnie podane(...)polecam je zrobić jednak z cukinią, bo prezentuje się fantastycznie, jest lżejsze, a i tak można się nim najeść.  Składniki (2-3 porcje): Klopsiki: 300 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 cebuli szczypta soli szczypta pieprzu  1 litr bulionu warzywnego Sos: 1 czerwona papryka lub 1 marchewka 1 mała cebula

Healthy food explorer
Złocisty kurczak upieczony w 40 minut 191

mieszkaniu może zrobić się gorąco jeśli temperatura za oknem jest wysoka. Oczywiście w ogóle pieczenie w upały to średni pomysł, ale przestrzegamy tak na wszelki wypadek. My zjedliśmy obiad na balkonie i tam spędzaliśmy czas zatem temperatura w kuchni niespecjalnie nas obchodziła. Kurczak w szpagacie Generalnie, pieczenie w wysokiej temperaturze to świetny sposób. W pieczeniu kurczaka problem polega(...)środka żeliwną patelnię lub formę do pieczenia. Nagrzewaj przez 30 minut. Krok 2 W międzyczasie wytrzyj kurczaka ręcznikiem papierowym, połóż na desce do krojenia i ostrym nożem natnij mięso między udami a korpusem i przekrój aż do stawu biodrowego, przetnij go, lub odłam nogi od korpusu. Muszą swobodnie odstawać na boki. Dokładnie posól i popierz kurczaka od środka

Niedzielny kucharz
Przepis na Kaszę Bulgur z Cukinią i Papryką na Ciepło 429

przygotowanie kaszy bulgur z cukinią i papryką na ciepło, danie jest bardzo smaczne, można je podawać na ciepło lub na zimno. Idealnie nadaje się do podania na kolacje, obiad lub do zabrania na drugie śniadanie do pracy. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kaszy będziemy potrzebować : 200 g kaszy bulgur 2 małe cukinie (około 500 g) 1 papryka (około(...)dodaję usmażone warzywa i mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smaki i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprze. Kasza bulgur z cukinią jest gotowa, można ją podawać samą lub z mięsem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pasztet z cukinii . 178

Dziś propozycja dla miłośników domowych dodatków na kanapkę .Pasztet z cukinii ,bez dodatku mięsa jest naprawdę smaczny i warto go upiec. Składniki:keksówka 30 na 10 cm 1 kg cukinii 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka masła pietruszka zielona ,pół pęczka 3 jajka 140 g bułki tartej 100 g żółtego sera sól ,pieprz szczypta(...)papierem do pieczenia ,wyrównujemy wierzch i pieczemy w 180 stopniach przez około 60 minut .Pasztet na wierzchu ma się zrumienić .Smakuje doskonale sam ,na kanapce i jako dodatek do obiadu. Za przepis dziękuję Kuchenne wariacje

Ladylaura.
Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 245

ostatnie zioło to z kolei częsty towarzysz żurawin i w takim połączeniu znajdziecie je w wielu innych naszych przepisach. Opisywane danie może niekoniecznie spełnia nasze kryteria przepisu na szybki obiad , ale nie jest od nich dalekie. Można je przygotować w mniej niż godzinę, a w dodatku z dość prostych składników. Nie wymaga też żadnych szczególnych umiejętności w kuchni. Pomimo prostoty(...)konfitura z żurawin świeży rozmaryn Instrukcje Filety z kurczaka oczyszczamy w ewentualnych pozostałości kości, chrząstek i tłuszczu. Nacieramy je dokładnie solą, cząbrem i tymiankiem. Pozostawiamy na kilkanaście minut, aby mięso lepiej przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzewamy do dość silnym ogniu 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Obsmażamy na nim filety ze wszystkich stron przez ok. 5 minut aż do zarumienienia. Gorące

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania