Przepis na : obiad
Przysmaki książąt syberyjskich, serdecznych przyjaciół, przystojnych kolegów i fajnych chłopaków trafiają wreszcie na polskie stoły! A przynajmniej na mój. Na razie. Jutro możecie zaserwować coś takiego u siebie, wyobrażając sobie, jacy twardziele, w jakim mrozie je dla Was łowili. Składniki: 1 płat jesiotra 3 łyżki mąki olej do smażenia 1 burak 6 orzechów włoskich sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki miodu kilka gałązek świeżej melisy sól, pieprz Przepis: Buraka gotujecie w lekko osolonej wodzie, aż będzie mięk... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...
Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.
Będzie pysznie i zabawnie.
Proudly cooked in Poland!