Uwielbiam takie ekspresowe w przygotowaniu, nieskomplikowane i smaczne dania. Polecam Ci, gdy nie jesteś kulinarnym wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie
Wielki apetytPyszne roladki, wspaniale nawiązujące smakiem do jesiennej aury. Bardzo aromatyczne i proste danie. Idealne na obiad czy wystawna kolację. Sos jest rewelacyjny, połączenie śliwek, korzennych przypraw i wieprzowiny jest trafione w dziesiątkę. Zdecydowanie moje smaki. Moja wersja roladek została zainspirowana przepisem z bloga Kwestia Smaku. Roladki wieprzowe z camembertem w sosie śliwkowym z korzennym kuskusem Składniki: 1 duża(...)wzdłuż, jednak tylko do połowy, zostawiając jeden z jej boków nieprzecięty. Dzięki temu będziemy mogli rozbić polędwiczkę na kotlet i mieć większą powierzchnię faszerowania. Polędwiczkę rozbijamy bardzo lekko, gdyż mięso jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy kawałek sera, zawijamy w roladę, następnie owijamy w szynkę. Rozgrzewamy masło
Mania Gotowaniaprzy myciu! Myjka i płyn wystarczą. Koniec z namaczaniem i szorowaniem! Patelnia o wymiarach 28cm x 28 cm, jest na tyle duża, że swobodnie można na niej przygotować obiad dla 4 osób. Niewątpliwą jej zaletą jest również nienagrzewająca się i ergonomiczna rączka. Po więcej technicznych szczegółów zapraszam na stronę Ballarini.pl Pozwolę sobie tylko podzielić się(...)grillowania, przy czym odpowiednio zmniejszyłam moc płomienia. Jak potrawa zachowuje się podczas grillowania, czy dno patelni ma tendencję do przypalania oraz jak ją się czyści? Podczas grillowania mięso puściło tłuszcz, który dzięki rowkom zbierał się na dnie. Tłuszcz nie przypalił się i łatwo go można było usunąć. Hamburgery i kiełbaski dosłownie tańczyły na patelni. W żadnym razie
Mia Cucina SofietaWitam serdecznie Propozycja na bardzo smaczne spaghetti z piersią kurczaka i brokułem . Idealnie nadaje się na obiad lub kolację . Będziemy potrzebować : 500 g makaronu spaghetti 1 podwójna pierś kurczaka (około 600 g) 1 brokuł 60 g suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku do smaku sól pieprz olej do smażenia na marynatę : około 50 ml oleju 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki(...)zagotowania wody gotuję brokuł 4 minut . Następnie odcedzam na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Końcowe przygotowanie makaronu : Na patelnię przekładam pierś kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa około 15 minut (zależy od wielkości płomienia ) . Usmażoną przekładam do miseczki . W międzyczasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu . Makaron gotuję pod koniec przygotowania składników aby był gorący do podania
Uwaga Babcia GotujeGulasz z kurczaka z pieczarkami... Kawałeczki filetów z piersi kurczaka. Plasterki pieczarek, wiórki marchewki. Kawałeczki ogórków kiszonych, pióra cebuli. W aksamitnym, aromatycznym sosie. Smaczny, domowy obiad! Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 500 g pieczarek; 2 średnie cebule; 1 średnia marchewka; 3 średnie ogórki kiszone; 1 ząbek czosnku; 2 łyżki przyprawy do kurczaka; 1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany(...)Podsmażoną cebulę z pieczarkami i czosnkiem przełożyć do garnka. Na tym samym, mocno rozgrzanym oleju podsmażyć na złoty kolor kosteczki kurczaka. Kurczaka należy podsmażać krótko, na dużym ogniu - wówczas mięso pozostanie soczyste. Podsmażonego kurczaka przełożyć do garnka z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalać 500 ml zimnej wody. Dodać startą marchewkę, pokrojone ogórki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem
Gospodyni MiejskaDzisiaj mam dla Was coś lżejszego do przekąszenia. Sałatka z indykiem, pyszną słodką gruszką i innymi dodatkami. Idealna po świątecznym obżarstwie :). A wiosna tuż, tuż... :) Składniki
TrufelkowoDzisiaj chyba zaczyna się kolejna edycja Masterchefa, której nie wygram. Ba, to kolejna edycja, do której nawet się nie zgłosiłem. Smuteczek. Zajemy to? Zajedzmy! Chodźcie. Składniki
GRUBY WAŁEKWitajcie w ten jakże piękny poniedziałek! Na dobry początek afirmacja zaczerpnięta z Pudełka Inspiracji: "Zasługuję na całe dobro, które codziennie otrzymuję." A teraz przenieśmy się
Kuchnia smakówCurry to jedno z moich ulubionych dań z kuchni orientalnej. Robi się je łatwo, możemy to niego wykorzystać niezliczoną ilość różnorodnych składników i zawsze wyśmienicie
Kulinarne przygody GatityWitam moich kucharzy! Znowu dłuższa chwila bez przepisu. Musicie mi wybaczyć, mam sporo na głowie, ale ugotowałem dla was coś bagatelnie prostego, patrząc na składniki, lecz
Kuba GotujePrzyznam szczerze, że takie klasyczne gołąbki od początku do końca robiłam pierwszy raz. Zawsze miałam przekonanie, ze jest to niezwykle ciężkie i bardzo czasochłonne więc odwlekałam
Krakowskie smaki AniKuchnia włoska... jedna z moich ulubionych. Mogłabym ją jeść na okrągło, niezależnie od tego czy to pizza czy pasta. Dzisiaj proponuję Wam klasyka, czyli spaghetti
Kulinarne przygody GatitySKŁADNIKI: 800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta
ClauditteMissCookingjest najlepsze? - To, że wbrew pozorom to nie jest trudne danie, a jak się człowiek postara (i nauczy się panować nad sobą), to wyjdzie z tego cudowny, aromatyczny obiad na dwa dni. Wystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi.SKŁADNIKI:- 0,5 kg piersi indyka / kurczaka(...)czystym sumieniem.Jeśli o grzybki chodzi... smak nieziemski! Zapach jaki uderza nas w momencie otwarcia opakowania jest bardzo intensywny. Dzięki tym grzybkom potrawa jest na prawdę orientalna.WYKONANIE:1. Marynujemy mięso.Umyte i wysuszone mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty na godzinę.Marynata: sos sojowy (bezglutenowcy pomijają!!!) 2-3 łyżki, miód 1 łyżka, główka czosnku przeciśniętego przez praskę, pieprz
Wypisz Wymaluj