Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym

Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym

Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym

Przepis na : obiad

Wspaniały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Mogą również stanowić samodzielne danie – kluski śląskie. Możliwości ich podania jest bardzo wiele – do mięs, ze skwarkami, z sosem pieczarkowym, czy jak u mnie – kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym.    Składniki: - ugotowane ziemniaki (miałam ok. 1kg)- mąka ziemniaczana ¼ wagi ziemniaków- sól (do gotowanej wody) W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę (zanim woda się zagotuje kluski będą gotowe). Ugotowane ziemniaki (mogą być, jak u mn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, pesto, ziemniak, ziemniaki, bezglutenowe, obiad, łatwe , mięso, sosy, sos pieczarkowy, dieta, diety, wegetariańska, wegetarianskiego, ziemniaki na obiad, dodatki do mięs, lekkie dania, prosty obiad, szybki obiad, obiad na szybko, mięso na obiad

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.