dzisiejsza pierś kaczki w chińskiej glazurze miodowej przekonały mnie, że muszę ją przyrządzać znacznie częściej. To pyszne, soczyste i delikatne mięso. Wystarczy je upiec przez 20-25 minut, do brytfanny można dodać jakieś warzywa lub owoce i wspaniały obiad gotowy. Naprawdę bardzo gorąco polecam Wam kaczkę! Składniki 4 kacze piersi marynata 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka
W kuchni wieczoremKotleciki mielone z pęczakiem Odkąd poznałam i pokochałam pęczak, bardzo często znajduje się on w moim menu. Tym razem stanowi jeden z dodatków do mielonych kotlecików
Moje QulinariaPostanowiłam zaszaleć i wypróbować dosyć nietypowe dla mnie zestawienie składników. Zazwyczaj pizzę jem z mięsem, cebulą i pieczarkami, ale dziś będzie pyszna pizza w wersji śródziemnomorskiej. Idealna na sycącą kolację lub późny obiad. Potrzebujemy:- 1 porcję ciasta na pizzę- 3 łyżki keczupu- garść tartego żółtego sera- opakowanie mozzarelli- 16 plasterków salami- garść zielonych oliwek- 1-2 pomidory suszone z zalewy
W poszukiwaniu inspiracjiMamy ochotę na coś ciepłego, ale nie mamy czasu na przygotowanie obiadu.Sięgamy po ciepłą kanapkę.Co potrzebujemy?:-dwie części bagietki lub dwie bagietki
Maminek kulinarnychoć ta karkówka nie należy do najzdrowszych obiadów, to jednak lubię przygotować ją od czasu do czasu. Cola i ketchup tworzą ciekawy lekko słodkawy posmak mięsa, który doskonale komponuje się z puree z groszku lub ziemniaczanym. Składniki na 3 - 4 porcje:800g karkówki¾ szklanki coca coli¾ szklanki ketchupu (ja dałam pikantny)½ łyżeczki ostrej papryki w proszku½ łyżeczki majeranku1 łyżeczka słodkiej
Fabryka pomysłówkawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia i tak mamy z szybkowara dobry rosołek na obiad i galaretkę na kolację............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDla wielbicieli tego delikatnego mięsa mam super przepis. Przepis, który zagościł u nas kilka lat temu i od tej pory kilka razy do roku
Smaczne ZdroweZrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwszyscy i każdy ma na nie swój sposób. Jak już pisałam wczoraj pulpety dzielnie wywalczyły o palmę zwycięstwa we wczorajszym obiedzie z kurczakiem .:) Mogę powiedzieć, że są przepyszne i warto ich spróbować. PolecamZaczynamy: Składniki:około 600 gr mięsa mielonego-użyłam wołowego1 cebula1 bułka200 ml mleka2 jajka3 ząbki czosnku natka pietruszkisól, pieprz, paprykaolej Wykonanie:Bułkę zamaczamy w mleku. Cebulę kroimy
Smaki EdytySkładniki: 4 pomidory 1 woreczek kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego ( ja użyłam wołowiny) 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 1 łyżka przyprawy do gyrosa sól
Niezły MłynekPołączenie piwa, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi. Składniki - 1 kg udek kurczaka - 1
Świat Smakunazwę tego dania dietetycznym. Macaroni & Cheese syci, ogrzewa i poprawia nastrój. Raz na jakiś czas można sobie na taki obiad pozwolić. Amerykanie przepadają za tą serową bombą kaloryczną i robią ją w różny sposób, pieką, gotują, dodają mięso, warzywa, itd. Ile domów tyle przepisów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy AleksandryLubię makaron, jest sycący i świetnie nadaje się jako składnik obiadów do pracy, bo dobrze smakuje także na zimno. Tym razem wersja mięsna: z kurczakiem i
Pasja SmakuBył także pomysł na roladki podpatrzony od Iwony podczas ostatnich warsztatów.I wszystko razem połączyło się naprawdę świetnie, ale po obiedzie zialiśmy ogniem niczym smoki wawelskie :D Papryka okazała się diabelnie ostra. Miłośnikom mniej ognistych klimatów radzę obtoczyć mięso w słodkiej, mielonej papryce, albo wymieszać ją z węgierską chociaż pół na pół.Zobacz też przepis na delikatne Roladki schabowe
Smaczna Pyza