mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:276/704)

Gulasz po mojemu 197

tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników :) Czasem wystarczyć sprawdzić stan naszych zapasów i obiad mamy z głowy. Polecam zapracowanym, gdyż całość nie zajęła mi więcej jak godzinkę :D Składniki: 50 dag mięsa na gulasz 3 średniej wielkości cebule 2 marchewki 1 pietruszka  2-3 łodygi selera naciowego 2 plastry selera korzeniowego 2 puszki groszku

Bea(u)ty kitchen
Pręga wołowa smażona z cebulką 196

Pręga wołowa to ta cześć wołowiny, którą lubię najbardziej. Mięso zawiera dużą ilość naturalnej żelatyny, dlatego też po ugotowaniu jest bardzo miękkie i kleiste. Wywar, w

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki z mięsem i "Jestem nudziarą" 173

Co zrobić z mięsem pozostałym z niedzielnego rosołku? Przedstawiam Wam rozwiązanie mojej Mamy - naleśniki, które są zjadane z wielką ochotą nawet przez dzieci :) Jest z nimi

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 179

Zrobiła/eś pierogi z mięsem i kaszą gryczaną , ale zostało ci trochę farszu i nie wiesz, co z nim zrobić? Wykorzystaj go do nadziania pysznych

Anioszek w kuchni
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 240

się spiec, więc po upływie pierwszych 20-25 minut przykryj folią aluminiową matową stroną do dołu.  Po zjedzeniu pysznego obiadu stwierdzam, że choć wyszło super, to lepiej wypadłyby w tej roli dorsz. Najlepiej polędwica. Ma on delikatniejsze mięso i nie śmierdzi rybą jak większość. :) A wiadomo, że to najczęściej przez zapach zniechęca do jedzenia ryb. Niektóre morszczuki też mają

Anioszek w kuchni
Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną 159

Składniki: Farsz 1,5 kg ugotowanego mięsa (np. łopatka wieprzowa) 1,5 kg kapusty kiszonej 2 cebule olej do smażenia cebuli około 200 ml bulionu warzywnego

Qchnia po prostu
kotleciki 191

Skladniki 1 ugotowana pierś z kurczaka,lub mięso z rosołu 2 szt solonych lub konserwowych ogórków 2-3 szt gotowanych ziemniaków majonez - do smaku zieleni - do

w mojej kuchni
Tradycyjne rolady wołowe. 117

ogół rolady robię z wieprzowiny, ale na świąteczny obiad postanowiłam przygotować tradycyjne rolady wołowe.    Możemy użyć np. wołowiny z udźca. Najważniejsze jest to żebyśmy mogli pokroić mięso na plastry o dużej powierzchni w poprzek włókien.  SKŁADNIKI: około 1 kg. wołowiny kilka plastrów boczku wędzonego lub szynki 1-2 ogórki kiszone 2 cebule -dymka albo szalotka 2 ząbki

Kuchnia Beaty
Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym 162

temat popularnych w kuchni arabskiej cieciorkowych kulek. Żółciutkie falafele z dynią podane z sosem pomidorowo- grzybowym umilą Wam jesienny obiad. Danie wegańskie. Ostatnio uświadomiłam sobie, że mija już prawie rok odkąd z Mężem wykluczyliśmy z naszej diety mięso. Wegetariańskie odżywianie weszło nam już w krew i mięsa nam nie brakuje. Nasza dieta nie jest w cale uboga, ani monotonna

Chilli Czosnek i Oliwa
Klopsiki zapiekane z makaronem 130

Składniki gniazda makaronowe, 10-15 sztuk mięso mielone, 500g jajko, 1 sztuka cebula, 1 sztuka bułka tarta, 3 łyżki czosnek, 2 ząbki sól, pieprz śmietana 30

Gotowanie moimi oczami
Udziec koźlęcia pieczony z młodymi warzywami w śmietanie 208

Jedliście kiedyś kozę? Ja tak i mięso to bardzo mi smakuje. Nie znam się za dobrze na ,,obróbce" mięsa innego niż dostępna nam tradycyjnie wieprzowina czy

sierotka maRysia w kuchni
Gołąbki z młodej kapusty 183

Składniki: 1 główka młodej kapusty 100 g ryżu 500 g mielonego mięsa(gulaszowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewkę 1 łyżka masła pęczek kopru świeżego

kgwjanczewo
Polska zupa gulaszowa. 99

samo po pracy ;(      Ale gdy już w końcu wrócę do domu mam ochotę na pożywny, gorący obiad. Wczoraj ugotowałam zupę gulaszową. aromatyczną, pikantną, pyszną! Polecam na rozgrzewkę ;) Składniki na polską zupę gulaszową: 500 g mięsa (wieprzowina, wołowina) 2 łyżki oleju 400 g cebuli 2-3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por, biała

Rozpustne gotowanie
Faszerowane ziemniaki na grilla. 13221

zjeść inaczej  jak  tylko w ogrodzie. Już wszędzie dostępne są nasze świeże ziemniaki, więc przygotowałam je na" grillowy obiad" Połączenie ziemniaka, świeżych ziół, czosnku oraz soku z cytryny ...pychota! Nie musiało być już praktycznie do tego mięsa. Praktycznie :)) oczywiście ziemniaki wystąpiły w towarzystwie żeberek marynowanych na słodko - pikantnie, wieprzowych patyczków z fetą. Świeżego sosu koperkowego też nie zabrakło

Basia w kuchni
Klopsiki wieprzowo-gryczane w pomidorowym sosie 133

Przepis na "gryczanki" poleciła mi koleżanka. W przepisie zmieniłam tylko rodzaj mięsa - indyka zastąpiłam wieprzowiną. Bardzo smaczne klopsiki, więc teraz ja polecam go moim blogowym gościom

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania