mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:273/704)

Pierś z kurczaka pieczona w mleku 317

bardzo soczystej piersi z kurczaka, którą pieczemy w mleku. Robię ją teraz dość często do obiadu. Polecam serdecznie!Składniki:2 piersi z kurczakasólsłodka mielona paprykazioła prowansalskiepieprz2-3 ząbki czosnku (pominęłam)mlekoSposób wykonania:1. Piersi myjemy, osuszamy, posypujemy solą, pieprzem, papryką i ziołami.2. Przekładamy mięso do miski i zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby zakryło mięso. Odstawiamy do lodówki

Kuchnia domowa Ani
Kopenhaga 146

poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść coś dobrego a najlepiej lokalnego. Chodząc po Kopenhadze miałam(...)różą (nawet małż mi podpijał) oraz Royal Pilsner Oekologisk. Do jedzenia wzięłam sobie the trehugger z cukiniowym patty a małż the governator – po amerykańsku, na wypasie z podwójnym mięsem, bekonem, serem itp. Smacznie. Wyspa papierowa i street food Papirøen To nic innego jak opuszczone magazyny papieru (stąd nazwa!) znajdujące się w porcie. Do końca 2012 roku było to jesdno

Szybko Tanio Smacznie
Kotlety sojowe w zalewie octowej 449

całą miskę. To w końcu kotlety sojowe, nie mięso, jakaś jego "podróbka" i w mojej rodzinie tego typu potrawy... nie koniecznie się sprawdzają. Jednakże ta okazała się istnym hitem! Wcale się nie dziwię, bo kotlety w zalewie są przepyszne i u mnie znikają jako przekąska, choć też idealnie sprawdzą się na obiad. Zamiast octu używam kwasku mlekowego (*). Koniecznie spróbujcie! 100g(...)ziarenka ziela angielskiego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki cukru 1-1,5 łyżeczki soli 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Kotlety sojowe gotować przez około 8-10 minut w 1 litrze wody - z dodatkiem kostki rosołowej, soli i listków laurowych. Odcedzić i jeszcze ciepłe obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce

Di gotuje
PULPETY Z INDYKA ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 122

Witam Was w Tą Piękną Sobotę ;) Większość z Was na pewno jeszcze przed obiadem a ja mam pyszną propozycję  ;) Pulpety z indyka w sosie pomidorowym zapiekane w piekarniku ;) 🍝 🍝 🍝 🍝 Robi się je na prawdę bardzo szybko . Nie używam jajka,mąki ,bułki ;) Podaję z kaszą jęczmienną ale również świetnie się sprawdzą z ziemniakami ,makaronem czy ryżem ;) Polecam ;)   Zapraszam również(...)polubienia mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/    będzie mi bardzo miło 🤗 A teraz przepis na ok 12 pulpetów: 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 350 g mięsa mielonego z indyka 10 dag sera żółtego tartego 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 drobno posiekanej cebuli 2 łyżki płatków owsianych (ale nie trzeba) Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy delikatesowej

Gotowanie Patki
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 222

Wyczesane mięsko. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do soczystych kanapek, które świetnie zastąpią regularny obiad. Robi się długo, ale robi się samo!   Tak podawana wieprzowina ma swoje korzenie na głębokim południu Stanów Zjednoczonych, w takich miejscach jak Karolina Północna, Texas i Tennessee- w stanach, w których jedną z głównych(...)wieprzowiną i surówką coleslaw , posmarujcie tym sosem przekrojone bułki. Połóżcie na dolnych połowach bułek po dużej porcji mięsa wymieszanego z sosem BBQ i delikatnie zapieczcie pod górną grzałką w piekarniku. Cola albo piwo do popicia i mamy niewyobrażalnie syty, inny niż zazwyczaj obiad. SKŁADNIKI 700g-1kg wieprzowiny (łopatka, karkówka – ważne żeby była równo poprzerastana tłuszczem) 3 przeciśnięte ząbki czosnku

Karo in the Kitchen
Swojski obiad czyli mielone, ziemniaki i sos 137

marynowanych buraczków. Ja dzisiaj nawet miałam ochotę na smażoną kwaśną kapustę, więc dla mnie obiad wypas. Za nim się dobrałam do kapusty to już prawie połowę zjadłam…he, he…Czyżby brak witaminy C… Przepis na mielone Składniki: na 12 kotletów 1 kg mięsa mieszanego, wołowo-wieprzowe 50/50 1 jajko 200 ml śmietanki 2 cebule średniej wielkości(...)maśle. Wlej wywar z mięsa, soję, dopraw solą (ostrożnie z solą, soja jest słona) i pieprzem. Zagotuj sos. Wymieszaj śmietanę z mąką i zaciągnij sos. Gotuj sos jeszcze przez 10 minut. Podaj kotlety mielone z wyżej przyrządzonymi przystawkami. Smacznego! Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Swojski obiad czyli mielone, ziemniaki i sos appeared first

codojedzenia
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA 178

rosół). Od jakiegoś czasu smażę mięso na znacznie większej ilości tłuszczu niż kiedyś, lepiej się ono obsmaża, a skórka jest bardziej chrupiąca, nie muszę go nawet podlewać wodą (tłuszcz wytapia się jeszcze dodatkowo spod skór), ale oczywiście można tłuszczu użyć mniej (wedle uznania). Ja przygotowuję od razu z 3 udźców, mam obiad na dwa dni,  a co pozostanie zjadamy

Smaczne Zdrowe
Karkówka z żurawiną i jałowcem 155

Karkówka w lekko słodkim wydaniu, z posmakiem jałowca! .Idealna do kanapek lub do obiadu z sosem miodowo - żurawinowym. Polecam.  Składniki: 1,2 kg karkówki 5-7 ziaren jałowca garść suszonej żurawiny 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę pieprz biały sól gruba 2 liście laurowe kilka łyżek oliwy  Karkówkę myjemy, osuszamy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do miski i nacieramy(...)godziny, odkładamy do lodówki. Zamarynowaną karkówkę przekładamy do rękawa do pieczenia, na wierzch możemy jeszcze dołożyć żurawiny. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 180C-190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia. Sos, który się wytopił możemy przełożyć do rondelka, podlać wodą, przyprawić i dołożyć śmietany z mąką

Apetyczna babeczka
Szpinakowy mix 110

danie jest przepyszne, całkiem proste w przygotowaniu. To taki fajny, kolejny, jednogarnkowiec, który zabierzecie na obiad do pracy i po odgrzaniu nadal będzie pysznie smakował. Świetnie będzie tutaj pasował czosnkowy dipu na bazie jogurtu. Do przygotowania potrzebujemy (4 porcje): 500 g mięsa mielonego 2 czerwone cebule 1 filiżankę ryżu mrożony, rozdrobniony szpinak (u mnie 800 g) ok 400 ml bulionu

Szybko Tanio Smacznie
Tajskie czerwone curry z warzywami/ Thai red curry with vegetables 200

mięsa. Tym samym też zaczęłam więcej eksperymentować z kuchnią wegetariańską. Ostatnimi czasy rozkochałam się w tajskich specjałach, w ich prostocie, smaku, sposobie przyrządzania dań a przede wszystkim w wyraźnym wpływie dwóch moich ulubionych sztuk kulinarnych: indyjskiej oraz chińskiej, które to stanowią bazową tajskich potraw. Tajskie czerwone curry z warzywami to moja propozycja na szybki, przesmaczny, syty i zdrowy obiad, którego

upichcona
Świąteczna pieczeń z szynki 201

Smaczna pieczeń z szynki z wyrazistym sosem. Sprawdzi się i na świąteczny obiad, i na zimno jako wędlina. Szynka była soczysta i dosyć delikatna a sam sos, o zdecydowanym sojowym smaku. Nam, bardzo smakowało.Przepis znaleziony w grudniowym numerze miesięcznika "Kuchnia" 2014r.składniki1 kg szynki wieprzowejmłotkowany czarny pieprz i zielony pieprz1 drobno posiekana papryczka chili50(...)angielskiego2 liście laurowe1/2 szklanki białego wina100 ml sosu sojowego ciemnego2 -3  ząbki czosnku - rozgniecione1-2 gałązki rozmarynuprzygotowanieMięso umyć, osuszyć,  związać sznurkiem.W głębokim naczyniu połączyć składniki marynaty.Włożyć mięso i dokładnie natrzeć marynatą ze wszystkich stron. Przykryć i włożyć do lodówki na co najmniej 4 godziny, najlepiej na całą noc. W tym czasie dobrze jest mięso odwrócić.Wyciągnąć szynkę

Stare Gary
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 204

przyswajalnego białka, pożądanych przez organizm tłuszczów i konkretnej dawki minerałów. W przeciwieństwie do mięsa nie zalegają one w jelicie grubym a do tego wcale nie są aż tak drogie. Proponowany dziś pstrąg to koszt rzędu 20zł/kg, kupując go spożyjemy bardzo pożywny a zarazem mało kaloryczny obiad. Dla 2 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 świeże pstrągi po 250g Przyprawy(...)naostrzonym nożem. Układamy rybę na desce do krojenia nacinamy wzdłuż rybę tak aby otworzyła się w pełni. Nie wyjmujemy kręgosłupa z ośćmi , zrobimy to dopiero po upieczeniu. 2/ Skrapiamy mięso pstrąga cytryną, dodajemy przyprawy i zamykamy (odstawiamy do przegryzienia się lub przygotowujemy od razu). Z dodaną odrobiną masełka w środku wkładamy ryby do piekarnika nagrzanego do ok 170 stopni

Kuchnia PROzdrowotna
Kurczak w słodko-ostrej marynacie 151

blogu w końcu jakieś mięsko, a konkretnie nasz dzisiejszy obiad :) Kurczak wcale nie musi być nudny - wystarczy kilka przypraw, trochę cierpliwości i mamy zwykłe danie w zupełnie nowej odsłonie. Ja zdecydowałam się na wersję słodko - ostrą :) Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 2 łyżki miodu 6 łyżek keczupu sól, pieprz 2 łyżeczki ostrej papryki 3 łyżki przyprawy do kurczaka 1/4 łyżeczki(...)ostre) Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Kurczaka myjemy, osuszamy delikatnie papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka. Zalewamy go przygotowaną marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjmujemy mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego, strząsając nadmiar marynaty. Kurczaka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę od czasu do czasu podlewając go powstałym w naczyniu sosem.  Źródło: ( klik

My simple kitchen
Rolada mięsna ze szpinakiem i jajkiem 321

jest - fajna pyszna mięsna rolada z dodatkiem szpinaku i jajek. Można jeść na ciepło do obiadu, jak i na zimno pokrojoną w plasterki do pieczywa. Ładnie też prezentowałaby się na świątecznym stole, więc warto zachować przepis :-) Składniki (na dwie aluminiowe keksówki 20x7cm): Mięso: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 sucha kajzerka + mleko do namoczenia 1 surowe

Kuchnia domowa Ani
Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym 303

schabowe, polecam przepis na tę zapiekankę. Jest pyszna i będzie stanowić miłe urozmaicenie codziennych obiadów. Składniki: 4 plastry schabu cebula 200 g pieczarek 6-7 średnich ziemniaków 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% jajko musztarda (łagodna) sól, pieprz, papryka wędzona, gałka muszkatołowa Przygotowanie Mięso obficie nacieramy przyprawami. Każdy plaster smarujemy musztardą z obu stron. Odstawiamy na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania