Cielęcina z pomarańczami.

Cielęcina z pomarańczami.

Cielęcina z pomarańczami. Składniki : 1 kg świeżej cielęciny 4 pomarańcze 1 cytryna 2 łyżki płynnego naturalnego miodu 4 ząbki czosnku 1/4 litra bulionu 1 łyżka suszonego tymianku pieprz sól Sposób wykonania : Mięso umyć, osuszyć. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą. Powstałą mieszanką natrzeć całe mięso. Odstawić na kilkanaście minut. Pomarańcze umyć i sparzyć. Jedną pomarańczę pokroić w plastry ( posłuży nam do dekoracji ), a z reszty wycisnąć sok. Wymieszać z sokiem z cytryny.  S...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.