był poukładany w tortownicy, zalany sosem mięsnym i posypany żółtym serem - wszystko to zapiekane. Bardzo mi się spodobał ten pomysł, więc dziś na obiad podałam taki wymysł. Autorowi bardzo dziękuję za urozmaicenie gotowania ;) Składniki 450 g mięsa mielonego 500 g makaronu rigatoni 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 świeża czerwona papryka ok 200 g startego sera
pink envelopewyobrażam sobie obiadu bez solidnej porcji pysznej surówki. Ziemniaki w małej ilości i kawałek jakiegoś mięsa przy takim dodatku smakują wybornie. Ponadto to zawsze porcja potrzebnych witamin podana na talerzu...polecam. Składniki na 3 osoby: 2 duże marchewki 2 duże soczyste jabłka 150 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku szczypta cukru ( opcjonalnie) Sposób
Gosia gotujekorzenie sięgają Portugalii. Do przygotowania używamy owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka. Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g)Marynata do mięsa:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól wędzona- pieprz syczuańskiSkładniki na ciasto:- 2/3 szklanki mąki tortowej- ½ szklanki mąki kukurydzianej- 1 szklanka startego kokosu
mojewypiekiinietylkolekko oprószyć słodką mieloną papryką. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut, a przez kolejne pół godziny temperaturę obniżamy według potrzeb, jeśli mięso zbyt szybko się rumieni.5. Kurczak jest idealny, na niedzielny lub świąteczny obiad i nie tylko :)Smacznego
Kuchnia domowa AniSuper karczek na niedziely lub inny swiateczny obiad,upieczony w rekawie.Pieczenie miesa w rekawie to gwaracja zawsze udanej pieczeni,by mieso bylo miekkie i soczyste.Upieklam je z warzywami,ktore sa rownoczesnie baza sosu.Przedtem dobrze mieso zamarynowalam.Pieczen nafaszerowalam papryka i szpinakiem dzieki czemu mieso nabralo charakteru i smakowitego paprykowego aromatu. Podalam z pieczonymi pieczarkami.Pieczen jest bardzo aromatyczna,po prostu pyszna.Polecam!Skladniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dostałam od koleżanki piękne, dorodne cukinie;)) Z nadmiaru obowiązków po prostu zapomniałam w tym roku posiać swoje, bardzo się więc ucieszyłam:) Musiałam z nich wyczarować coś
Z miłości do słodkościPyszne danie na obiad, polecam. Pierś z indyka pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pieczarki umyć i odsączyć. Mięso z indyka doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obsypać posiekanym świeżym tymiankiem. Na patelnię wlać olej i wrzucić cebulkę, boczek wędzony pokrojony w kostkę. Smażyć aż tłuszcz z boczku się stopi. Dodać kawałki
Kuchnia PokoleńJak tylko zobaczyłam zdjęcie tej sałatki na blogu Niedzielny Kucharz, wiedziałam,że prędzej czy później przygotuję ją u siebie. Choć za ziemniakami jako takimi niespecjalnie przepadam
Smaki Na TalerzuCiekawe połączenie smaków. Gdy pierwszy raz pomyślałem o tym, żeby przygotować kurczaka z bananami nie byłem do końca przekonany. Jednak dobrze, że się przełamałem, ponieważ danie
Programista w kuchniUdka z kurczaka ? Jakie lubicie, pieczone, smażone, czy z grilla? Mięso z udek jest delikten i soczyste. Dzisiejszy przepis to udka z kurczaka marynowane w cytrynowym tymianku i cytrynie. Ciekawy sposób na przyrządzenie udek, przepyszny i szybki obiad ! Cytrynowy tymianek o żółto zielonych liściach pachnie naprawdę cytrynowo. Rośnie u mnie na balkonie jak zwariowany, więc go dzisiaj obcięłam i wykorzystałam
codojedzeniaKąski z kurczaka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i jako przekąska imprezowa. Pyszne, chrupiące. Idealne z różnego rodzaju sosami czy ketchupem, smakują wyśmienicie :) Do wykonania panierki wykorzystałam płatki kukurydziane Corn Flakes firmy Lubella . Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 1 jajko * płatki kukurydziane * bułka tarta * odrobina oleju Pierś z kurczaka pokroić(...)bułki tartej dodawałam "na oko"). Jajko roztłuc w drugiej miseczce. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie dokładnie w panierce w płatków i bułki tartej, dociskać aby mięso dobrze obkleiło się płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie podsmażone mięso wykładać na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić
Zrób to smacznieSkładniki: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4 szklanki, woda gazowana 1/2 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, ząbki czosnku 1 główka, ziemniaki ugotowane 1 kg , natka pietruszki 2 łyżki, buraczki konserwowe 1 słoik/300ml mielone z indyka dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, wodą gazowaną, kucharkiem(...)cebulę z czosnkiem ugotowane ziemniaki utłuc z posiekaną natką pietruszki buraczki konserwowe utrzeć na grubszych oczkach tarki i wymieszać je z cukrem, pieprzem, połową cebuli posiekanej szybki, smaczny, syty obiad................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięBardzo aromatyczna i syta zupa. Połączenie kilku przypraw, warzyw, mięsa i składnika niespodzianki – w tym przypadku soczewicy to zawsze sukces smaku Idealna zupa na obiad. Możecie dodać do niej makaron ryżowy lub krótki makaron, np. kokardki, kolanka, itp., będzie zimą dodatkowo wzbogacona składnikami, przez co bardziej treściwa. Jak zawsze finałowo na talerzu – koniecznie – dodajcie coś świeżego zielonego(...)ziołowy, papryka słodka i ostra, vegeta i lubczyk – do smaku natka pietruszki tarty parmezan łyżka masła Przygotowanie: marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki, cebulę w cienkie piórka, mięso w kostkę, natkę drobno siekamy rozgrzejcie masło w garnku, dodajcie marchewkę, pietruszkę i cebulkę, liść laurowy i ziela mięso obtaczamy w przyprawach, odstawiamy na kilka minut, by się wszystko przegryzło
Zasmakuj Kuchnigdyby tak zafundować sobie kaszodzień? Śniadanie. Manna latte. Lunch. Kuskusianka. Obiad. Bulgur 5 smaków. Kolacja. Kaszopasztet.Można? A kto mi zabroni...Kolejny poniedziałek bez mięsa. Z kaszą w tle.ŚniadanieOd pewnego czasu śniadaniami (współ)rządzi manna. Przemycana co rano w Gizmowsiance.Gizmo ma swoją flachę. A ja mam mój kubeczek. A raczej dwa. Jeden
bastalenaformie jaką pamiętam z przed lat. Kiedyś bowiem zakup polędwiczki był nie lada wyczynem, a samo przygotowanie jej na obiad wprowadzało klimat odświętny ;) Prosto, smacznie, bez kombinacji. Składniki: 1 dorodna polędwiczka wieprzowa 1 spora cebula mąka do obtoczenia mięsa sól, pieprz świeżo mielony olej do smażenia odrobina wody (opcjonalnie) Przygotowanie: Umytą, pozbawioną błon polędwicę kroimy w plastry o grubości
Kuchnia po mojemu