Chwilę nic z przepisów się nie pojawiało, ale już wracam z nowymi pomysłami :) Dziś podudzie z ziemniakami i buraczkami, w sam raz na niedzielny obiad :) Składniki : 2 podudzia z kurczaka 2 ziemniaki 1 burak 1,5 łyżki sosu sojowego świeże listki rozmarynu świeże listki rukwi wodnej świeże listki estragonu Przyprawy : pieprz(...)pieprz czarny imbir papryka wędzona majeranek tymianek kminek rzymski Przepis na dwie porcję jak na zdjęciu. Podudzia myjemy i osuszamy. Polewamy sosem sojowym i obtaczamy w nim mięso. Przyprawiamy pieprzem białym, imbirem, papryką wędzoną i układamy na nim, umyte i osuszone listki estragonu. Odkładamy podudzia na bok. Ziemniaki i buraka obieramy. Kroimy na plastry, a następnie
Parowar Facetapatelni. Jeśli podajecie mięso z ryżem to ugotujcie go, dodajcie warzywa i mięso z sosem, a następnie także posypcie górę sezamem. Pyszny, szybki i pożywny obiad gotowy! Makaron cudownie przesiąka smakiem sosu i mięsa i jest bardzo sycący. Do jego jedzenia używam pałeczek, ale możecie oczywiście jeść go widelcem. Smacznego
Cooking Monsterpyszne, a jakże sycące danie. Tytułowa kaczka w ananasie powstała na fali naszej owocowo - mięsno - grillowej fazy. Od co najmniej tygodnia nie jemy bowiem nic innego na obiad niż grilowane owoce i mięsa podane z sałatką. Czy kaczka i ananas to dobry duet? Składniki: 2 kacze nogi 2 plastry świeżego ananasa 1 twarde jabłko sól pieprz kolorowy mielony majeranek(...)czasu pieczenia. Lekko podlewamy wodą. Podajemy z zieloną sałatką z dodatkiem sera feta. Słodycz owoców, aromat kaczki w majeranku połączone z wyrazistym smakiem sałatki. To wszystko sprawia, że zwykły obiad staje się małą ucztą. Kaczka i ananas - bardzo się lubią. Polecam. Danie bardzo sycące, mimo, że ziemniaków ni kaszy w nim nie znajdziesz
Kuchnia po mojemuILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka (wcześniej ugotowane lub pieczone - pozostałe z obiadu), 1/2 małej papryki białej, 1/2 większej papryki czerwonej, 5 łyżek kukurydzy, przyprawa do kurczaka, płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego, suszona natka pietruszki, łyżka oleju. Przygotowanie: Mięso obieram, przekładam na patelnię z olejem, dodaję czosnek niedźwiedzi i suszoną natkę oraz obficie posypuję przyprawą do kurczaka. Dokładnie
JejKuchniapomijanej przy gulaszu. Najważniejsze, aby nie żałować obu papryki. Nie zawsze tak było. Gulasz początkowo był potrawą, którą żywili się wypasający bydło (węg. gulya) węgierscy pasterze (węg. gulyas). Mięsu wołowemu, baraniemu czy jagnięcemu towarzyszy zawsze cebula, papryka stała się obowiązkowa później. Dziś obie potrawy, które poznaliśmy dzięki węgierskim bratankom, absolutnie nie mogą się obejść bez sporej ilości papryki. Natomiast(...)gdzie chcemy. Najważniejsze będzie, żeby finalnie nakarmić swoja trzódkę i naładować ich porządną porcją energii. Aby przygotować porządną porcję gulaszu, dla naszej czwórki są to dwa obiady, przygotowuję ok. 1 kg mięsa, kroję w kostki zbliżonej wielkości. Może być oczywiście wołowina, może być też wieprzowa łopatka lub szynka. Poza tym: - 2 duże pokrojone w kostkę cebule - 2 duże łyżki
I tu będę miała takie tespaghetti bolognese różni się od oryginalnego przepisu, który wymaga kilku godzin przygotowania, ale czasami takie łatwe rozwiązanie, to dobry sposób na szybki obiad czy po prostu zaspokojenie zwykłego głodu. (3-4 porcje) Sos: 500g mięsa mielonego (najlepiej dobrej jakości, mieszanego, np. wołowo-wieprzowego) 300 ml passaty pomidorowej (najlepiej czosnkowej lub ziołowej) (*) 2 cebule 2 ząbki czosnku bazylia
Di gotujetylko około 200 zł, a orkiestra i tak dostanie jedzenie z Waszej puli. Przy ilości 100 - 120 osób, to szczegół. Idąc dalej tym tokiem, wiadomo, że obsługa też ten obiad skonsumuje, czy to oficjalnie, czy to gdzieś na uboczu w kącie. Ci ludzie będą pracowali 10 - 12 godzin i z kanapkami do pracy nie przyjdą. Ostatnio przeczytałem ofertę jednej(...)osób, nie będzie miała z tym tematem, żadnego problemu. Nigdy nie byłem zwolennikiem podawania dań na talerzach. Wesele to nie wycieczka, nawet na stypie są dwa rodzaje mięsa, podane na półmiskach. Z obiadem na weselu nie należy się spieszyć. Jest to najbardziej uroczysty posiłek . Czas trwania, zależy od kultury i upodobań zaproszonych gości. Dobrze jeżeli np. świadek będzie się
Kulinarny karnet ChristopheraKotlety jagnięce na świąteczny obiad! Kotlety jagnięce zawsze sprawdzą się na świąteczny obiad! Oczywiście jeśli lubimy jagnięcinę . Mięso marynuję czosnkiem i rozmarynem. Taka kompozycja przypraw najlepiej mi odpowiada do kotletów z kostką. Po godzinie marynowania mięso nabiera smaku i jest gotowe do smażenia lub grillowania. Zajmuje to zaledwie kilka minut. Zanim więc przystępuję do termicznej obróbki mięsa, najpierw przygotowuję wszystkie(...)coś dobrego… Kotlety jagnięce smażę na mocno rozgrzanym maśle. Są soczyste w środku różowe i miękkie. Moim zdaniem jest to jedno z lepszych mięs do smażenia. Jeśli wolicie mięso bez kości to polecam polędwicę z jagnięciny . Kotlety jagnięce Składniki: na 2 porcje 4 kotlety jagnięce 1 czosnek solo 1 gałązka świeżego rozmarynu 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 1 łyżeczka
codojedzeniawykonaniu - drobiowa potrawka. Delikatne mięso z kurczaka duszone w śmietankowym sosie wraz z tradycyjnym duetem marchewki i groszku. Podana z gotowanym ryżem. Na rodzinny obiad idealna!:)Składniki (na 2 porcje): - ok 300 g mięsa piersi kurczaka- opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem- cebula- łyżka serka kremowego (typu philadelphia)-odrobina oleju do podsmażenia cebuli i mięsa-łyżeczka skrobi do zawieszeni sosu
Kuchnia Ellieciasta. Mówi się, że prawdziwy gulasz węgierski robi się z mięsa wołowego. Bezapelacyjnie jestem za, jeśli chodzi o prawdziwe tego typu danie jednogarnkowe. Jednak w przypadku obiadu takiego, jak dzisiejszy - zwykle wolę delikatniejsze mięso ze schabu wieprzowego. Zacznę jednak od podstawy. Tradycyjne węgierskie placki "langosze" 400g mąki pszennej (grubość mielenia minimum 450) 3/4 szklanki mleka 20g drożdży 2 ugotowane średniej
Kuchenna Kontrrewolucyapietruszki to moje ostatnie odkrycie. Są lekkie, bo zrobione z chudego mięsa, ale dzięki podsmażonym grzybom idealnie miękkie i wilgotne w środku. Moje dzieci je pokochały! Podałam je z pomidorami, bazylią i czerwoną cebulą. Do tego kasza kus kus, ryż, albo po prostu świeże pieczywo i pyszny obiad gotowy. Składniki: 0,5 kg piersi kurczaka (zmielić(...)patelni rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego, smażyć na nim partiami pieczarki na złoto. Ważne, aby robić to partiami, żeby grzyby się usmażyły, a nie udusiły. Przestudzone pieczarki wymieszać z mielonym mięsem, natką, przyprawami, jajkiem i bułką. Wszystko dobrze wyrobić, można dodać 1 łyżkę wody, jeśli masa jest zbyt gęsta, jeśli zbyt rzadka - dodać nieco bułki. Formować nieduże kotleciki, panierować lekko
Kulinarne Inspiracjeponiższych składników wychodzi ok. 1,5 litra zupy i 36 klopsików, czyli spokojnie starczy na 6 porcji obiadu. Dzięki podsmażeniu warzyw uzyskuje się lepszy, głębszy smak, a por po podsmażeniu staje się łagodniejszy. Super dodatkiem do zupy są małe pulpeciki z mięsa mielonego. Polecam również przepis na: zupę ogórkową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kremowa zupa porowa z mięsem mielonym – Składniki
Kulinarne PrzebojeJEDNOGARNKOWY KURCZAK Z ZIEMNIAKAMI to doskonała propozycja na niedzielny obiad.... Artykuł JEDNOGARNKOWY KURCZAK Z ZIEMNIAKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESmaczny i soczysty filet z kurczaka często gości na moim stole. Danie bogate w witaminę C jest wspaniałym dodatkiem do naszej codziennej diety, zwłaszcza że mam
zielonacukinka