mięso mielone - 22854 przepisów (strona:910/1524)

Filet z kurczaka w sosie cebulowym z podkarpacką bryndzą 305

kurczaka duszone w śmietankowym sosie z dodatkiem miękkiego, niedojrzewającego serka, który się zwie podkarpacką bryndzą. Tak przygotowane mięso idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. W sam raz na letni obiad :) 2 filety z kurczaka sól pieprz czarny mielony czosnek granulowany papryka słodka mielona 2 cebule 1 łyżka mąki pszennej 160 g bryndzy podkarpackiej (2 opakowania(...)oliwą do smażenia Fileta z kurczaka pokroić w paski i oprószyć z dwóch stron przyprawami, tzn solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Na patelni rozgrzać olej z oliwą i obsmażyć mięso na rumiano. Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu smażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli, oprószyć mąką i jeszcze chwilę smażyć. Serek bryndzę rozetrzeć w pół szklanki

https:KKuchniaMniam
Klopsiki w sosie pieczarkowym 50

mielonej łopatki wieprzowej 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 sztuk) sos: 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 szklanki wody lub bulionu sól pieprz olej rzepakowy Mięso

Kardamonovy
Klopsiki w sosie pieczarkowym 74

Napisałabym, że dawno nie było mięsa, ale weszłam na bloga, sprawdziłam i tego nie napiszę. Nie będę się też tłumaczyć, dlaczego ta potrawa powstała, wyszło przypadkiem i wyszło fajnie. Składniki: klopsiki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 3 łyżki kaszy manny 1 jajko  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis(...)pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 szklanki wody lub bulionu sól pieprz olej rzepakowy Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niego kaszę, jajko, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, paprykę, sól i pieprz. Mięso dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z mięsa formujemy

Kardamonovy
Pieczone gęsie udka 107

Gęsina to bardzo smaczne i zdrowe mięso, dlatego powinno gościć na naszych stołach częściej, niż tylko na Świętego Marcina. Jeśli zatem poza "sezonem" uda się Wam kupić gęsie nogi, z pewnością będziecie mieli pyszny obiad;) Gęsie udka najlepiej piec przez kilka godzin w niskiej temperaturze w piekarniku albo wykorzystać do tego wolnowar. Ja właśnie dusiłam je w wolnowarze, a później

Obiad gotowy
Najlepszy Gyros 3780

cebula olej niskokaloryczny- spray przyprawy tzatzyki -przepis   znajdziesz tutaj surówka colesław- przepis znajdziesz tutaj Przyprawa do mięsa: 2 łyżki suszonej cebulki 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżki oregano 1,5 łyżki suszonego czosnku 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka suszonej pietruszki 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki papryki Wszystkie przyprawy miksujemy razem. Wykonanie: Piersi z kurczaka(...)colesław .  Rozgrzewamy patelnie , spryskujemy olejem I dajemy cebulę pokrojoną w cieńkie pół talarki-piórka. Smażymy około 2-3 min. Po tym czasie dodajemy kurczaka I smażymy aż mięso przestanie być różowe - około 5 min. Gotowe. Gyrosa podajemy z ryżem lub z pitą,    tzatzykami I surówką. Smacznego

Smaki Edyty
Rolada ze schabu 699

cebula 3 ząbki czosnku 7-10 plastrów boczku wędzonego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka mielona 2 łyżki oleju       *** Schab przekrawamy w poprzek – nie rozcinamy do końca *** *** Następnie przecinamy ponownie w poprzek – tak aby po rozłożeniu powstał duży płat mięsa *** *** Następnie mięso rozbijamy tłuczkiem przez folie spożywczą *** *** Schab nacieramy przyprawami *** *** Suszone pomidory i cebulę kroimy

Blog z Apetytem
GULASZ WOŁOWY Z PAPRYKĄ I GRUSZKĄ 140

siebie dodałam jeszcze gruszkę, dzięki temu gulasz stał się lekko słodkawy i bardziej aromatyczny. Uwielbiam takie połączenia mięsa z owocami 😊   Składniki: 500 g wołowiny 2-3 cebule 1 duża papryka 1-2 gruszki 500 ml bulionu 1 łyżka papryki słodkiej mielonej szczypta ostrej papryki mielonej sól, pieprz 2-3 łyżki oliwy do smażenia Wykonanie: Wołowinę myjemy, suszymy(...)brązowa. Podsmażoną wołowinę wykładamy na talerz i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Cebule obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy do zeszklenia na tym samym tłuszczu co wołowina. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso oraz przyprawy. Zalewamy szklanką bulionu i dusimy na wolnym ogniu około godzinę, co jakiś czas mieszając. Gdy woda odparuje, podlewamy pozostałym bulionem. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Mini kebaby z piekarnika. To jest prawdziwa imprezowa petarda! PRZEPIS 481

nawet bez talerzyka, i to był największy hit całej imprezy. Przepis na mini kebaby Składniki: 1 kg mięsa z udek kurczaka lub pół na pół z piersiami, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki papryki w proszku plus papryka ostra do smaku, łyżka kuminu mielonego, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, około 8 małych ziemniaków, będziesz potrzebować też(...)ewentualnie wykałaczek. Jak zrobić mini kebaby? Czosnek drobno posiekaj, następnie rozetrzyj z solą na pastę – najłatwiej zrobić to w moździerzu lub na desce przy pomocy noża lub widelca. Mięso pokrój w miarę jak najcieńsze płatki, przełóż do miski, dodaj czosnek, paprykę w proszku, kumin, sól, pieprz oraz jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj przy pomocy dłoni, wstaw do lodówki na minimum

Kulinarna Polska
Marynowana wołowina 135

przepisów, jednak Koreańczycy to miły naród, chętnie dzielący się swoją wiedzą. Marynowana wołowina najlepsza jest po nocy spędzonej w lodówce. Mięso ma nocować w lodówce, nie my. Więc jeśli wiecie, że czeka was ciężki dzień i nie będziecie mieli czasu na przygotowanie skomplikowanego obiadu, to dzień wcześniej, wieczorem, zamarynujcie wołowinę, ugotujcie trochę ryżu, a gwarantuje wam, że aromatyczny obiad będziecie(...)mieli w 15 minut. Składniki marynaty mogą się wam wydać dalece dziwne, możecie mieć przeświadczenie, że prędzej z tego wyjdzie szarlotka z bezą niż dobry obiad. Ja się nie będę dziwić, bo jak mi dyktowano składniki, to kilka razy się upewniałam czy aby dobrze rozumiem. Podane proporcje wystarczą na 3 osoby. Jeśli nie lubicie ryżu, to możecie wprowadzić elementy polskie

ladykitchen
Tajska zupa khao soi z kurczakiem 191

świeżego imbiru 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka kurkumy mielonej 1-2 łyżeczki czerwonej pasty curry House of Asia 2 łyżki oleju 2 łyżki świeżej kolendry 2 puszki mleka kokosowego (800ml) House of Asia 0,5 l bulionu drobiowego ok. 60 dkg kurczaka – najlepiej udka (mięso można po ugotowaniu ładnie podzielić wzdłuż włókien) 200g makaronu ryżowego(...)kolendrę świeżą i mieloną, kurkumę i pastę curry z 2 łyżkami wody po chili. W razie potrzeby dodać więcej wody. W garnku rozgrzać olej. Na gorący olej wylać przygotowaną pastę i podsmażać 4-6 minut aż lekko zbrązowieje. Dodać mleko kokosowe i bulion, zagotować. Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień i gotować około 25 minut, do miękkości mięsa. Mięso wyjąć, lekko

Pociąg Do Kuchni
KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM 147

otrzymać 12/16 kawałków. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Mięso smażymy na patelni partiami, na rozgrzanym oleju, z obu stron po około 1 min, aby tylko białko mięsa się ścięło. Przenosimy do garnka. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę(...)mięsem. Następnie zalewamy pomidorami z puszki oraz odrobiną wody, tak aby całe mięso było zatopione. Dusimy pod przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a sos blendujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz ajwar (ilość w zależności jakie kto ostre lubi) i doprawiamy do smaku papryką słodką mieloną

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM 161

otrzymać 12/16 kawałków. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Mięso smażymy na patelni partiami, na rozgrzanym oleju, z obu stron po około 1 min, aby tylko białko mięsa się ścięło. Przenosimy do garnka. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę(...)mięsem. Następnie zalewamy pomidorami z puszki oraz odrobiną wody, tak aby całe mięso było zatopione. Dusimy pod przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a sos blendujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz ajwar (ilość w zależności jakie kto ostre lubi) i doprawiamy do smaku papryką słodką mieloną

Kuchnia MagdaLeny
Bitki wieprzowe z warzywami i soczewicą 188

wody 1 łyżka masła i 2-3 łyżki oleju przyprawy i zioła:  po pół łyżeczki suszonego lubczyku, pieprzu mielonego i papryki słodkiej,  po 3/4 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub wg uznania. Przygotowanie: Mięso opłucz, pokrój w cztery plastry ok 1-1,5cm. Filet opłucz i przekrój wzdłuż na pół. Rozbij tłuczkiem jedno

Anioszek w kuchni
szybkowar-pyszne mięsko z łopatki do chleba... 156

czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, smalec 1 łyżka, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, cebula 5 sztuk, woda 1,5 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka porcję łopatki tak rozkroić aby powstał jeden duży płat mięsa, posypać przyprawami: pieprz, papryka, kucharek, czosnek niedźwiedzi, pieprz

W Mojej Kuchni Lubię
Kaczka duszona w sosie pieczarkowym 106

wadze około 2 – 2,5 kg ( moja była rasy staropolskiej , czyli mniej tłusta od pekina , a mięso jaśniejsze niż u piżmówki ) 10 małych, twardych , pieczarek 1 cebula , średniej wielkości 1 łyżka miodowej słodkiej musztardy 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1,5 szklanka białego słodkiego wina 3 szklanki bulionu ( może być z kostki bulionowej ) 1 łyżeczka granulowanego czosnku(...)kawałki . Na każdym nacinamy skórę . Na mocno rozgrzanej patelni układamy kawałki skórą do dołu i wytapiamy tłuszcz . Kaczka podsmaży się we własnym i nie musimy dodawać żadnego innego . Jak mięso zrumieni się z obu stron , przekładamy je do garnka lub brytfanki . Na patelni , na której smażyliśmy kaczkę i na tłuszczu , który się z niej wytopił podsmażamy siekaną drobno cebulę

Ogrodnik w podróży
Proste roladki schabowe w sosie pomidorowym /pomidorowe inspiracje - mięso 186

kilka plastrów grubości około 1,5 centymetra. Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem, uważając by ich nie porwać. Każdy z przygotowanych kotletów oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki i pozwalamy mu nabrać temperatury pokojowej. Tworzymy roladki. Na plasterku mięsa układamy plasterek sera ulubionej grubości oraz boczek. Całość(...)dołu. Postępujmy tak ze wszystkimi plastrami. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju rzepakowego i podsmażamy na nim lekko roladki z każdej strony. Gotowe przekładamy do naczynia do zapiekania. Gdy mięso czeka w naczyniu, przygotowujemy prosty i pyszny sos i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła z łyżką oleju rzepakowego. W średniej temperaturze, na patelni podsmażamy

Kuchenna Kontrrewolucya