mięso mielone - 23354 przepisów (strona:908/1557)

DUSZONE UDKO W PAPRYCE 229

PAPRYKI 1 CEBULA 3 ŁYŻKI NATKI PIETRUSZKI  3 ŁYŻKI PAPRYKI MIELONEJ SŁODKIEJ 2 ŁYŻKI PAPRYKI MIELONEJ OSTREJ  PIEPRZ SÓL 2 ŁYŻKI WEGETY  1/2 SZKLANKI WODY PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myjemy.  Dokładnie nacieramy przyprawami.  Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso .  Paprykę kroimy w słupki.  Cebulę kroimy w piórka.  Czosnek przeciskamy przez praskę .  Dodajemy

Gotowanie Patki
Kiełbasa domowa parzona 321

łopatki -3,5 kg karkówki -2 kg boczku (w miarę chudy) Przyprawy -peklosól 17 g/kg do łopatki i karkówki -sól 17 g/kg do boczku -pieprz kolorowy świeżo mielony 3 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg (jest to miesznka przypraw, w skład mieszanki wchodzi :gorczyca,kminek,majeranek,kolendra,lubczyk,jałowiec oraz papryka ostra i słodka. -czosnek świeżo wyciśnięty przez praskę(...)potrzeby na koniec przed napełnianiem jelit można dodać jeszcze odrobinę wody. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą . Z łopatki pozyskujemy 3 kg najchudszego mięsa i tniemy na większe kawałki aby zapeklowac peklosolą, a 0,5 kg tłustych kawałków odkładamy do boczku który póżniej będzie mielony. Z karkówki wycinamy 0,5 kg najbardziej tłustych części ,a resztę tniemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety drobiowe (mielone) 133

najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego(...)łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz   Bułkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 134

najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego(...)łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz   Bułkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Kulinarne S.O.S.
Konserwa Drobiowa W Słoikach 150

domowej wędliny :)       Składniki na około 2-3 słoiki 400 g 1 kg mięsa drobiowego np. z ćwiartek z kurczaka 1 łyżka żelatyny (lekko z górką) 3/4 łyżeczki soli 1 łyżka czosnku granulowanego/suszonego 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1-2 łyżeczki majeranku ewent. 1 łyżeczka suszonej cebuli dodatkowo(...)każdy słoik: po 2 kulki ziela angielskiego na słoik po 1 listku laurowym na słoik ewent. po 1 łyżeczce gorczycy   1. Mięso kroimy w większą kostkę i przekładamy do miski.   2. Następnie dodajemy przyprawy wraz z żelatyną, mieszamy i odstawiamy 1-2 godzinki, a następnie wkładamy mięso do czystych słoików.  Do każdego słoika dodajemy po 2 kulki

Gotowanie...to proste !
PULLED PORK w mleczku kokosowym i czarnym ryżem 165

sól i pieprz do smaku - 3 łyżki wegety bez konserwantów  - 2 łyżki papryki mielonej  -   250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis - 5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix-Bis -  80g ryżu czarnego jaśminowego Radix-Bis - 3 łyżki siekanej natki pietruszki  PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam a następnie dokładnie doprawiam przyprawami.  Pomidorki kroję drobno. Mięso przekładam do naczynia

Gotowanie Patki
Sentymentalna podróż do Austrii, czyli polędwica wieprzowa w stylu wiedeńskim 301

dodałem do niej 2 łyżki białego octu winnego, 2 łyżki oliwy, skórkę otartą z połowy wcześniej umytej i wyparzonej cytryny, sporą ilość świeżo mielonego czarnego pieprzu i około trzech łyżeczek suszonego oregano. Mięso natarłem marynatą i odstawiłem w zamkniętym pojemniku do lodówki na około godzinę.  Niewielkie ziemniaki dokładnie wyszorowałem. Duży ząbek czosnku pokroiłem w dość cienkie (około(...)czubate łyżki powideł śliwkowych. Delikatnie podgrzałem ja na niewielkim ogniu. Nie zaprzestając podgrzewania dodałem 150 ml czerwonego wytrawnego wina, dwie laski kory cynamonu (można je zastąpić 2 płaskimi łyżeczkami mielonego cynamonu). Do rondla dodałem również 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Wszystko dokładnie wymieszałem w celu rozpuszczenia kawy. Po zagotowaniu zawartości dodałem 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady o dużej zawartości kakao

Wyprawy kulinarne
Konserwa domowa- Mielonka wieprzowa 106

pieprz czarny 3g/kg -cebula suszona 2g/kg Post: Edytuj -kolendra 0,5 g/kg -czosnek świeży 3g/kg -woda 15% -skrobia ziemniaczana 2% WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę 3 cm i peklujemy zalecaną dawką na 2 dni. Po tym czasie mielimy i przyprawiamy. Skrobię rozrabiamy w wodzie i dodajemy wyciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy wyrabiamy do kleistości. Napełniamy puszki zamykamy i gotujemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Żeberka w ketchupie 136

podać na ruszcie.  Składniki: 500 g żeberek wieprzowych 2 łyżki ketchupu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka mielonej gorczycy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżka syropu z agawy 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu tamari Przygotowanie: Mięso kroimy w paski. Nakłuwamy.   Pozostałe składniki dokładnie mieszamy (czosnek przeciskamy przez praskę), łączymy z żeberkami. Odstawiamy do lodówki

R'n'G Kitchen
Sałatka z grillowanym kurczakiem i brzoskwinią 171

smaku Wszystkie składniki pokroić w drobne paski/plasterki, doprawić do smaku majonezem i śmietaną wedle uznania jak również dodać sól i świeżo mielony pieprz. Filet z kurczaka doprawiony był tylko solą i pieprzem, zawsze jak mi coś zostaje mięsa od obiadu to kroję w plastry i grilluję. Wkładam do zamrażarki a potem jak mamy ochotę na sałatkę to jest

Lubię to gotuję
najlepszy na szybko krupnik bez mięsa na okrasie... 160

Składniki: woda 4 litry, ziemniaki 5 sztuk większe, włoszczyzna 1/2 pęczka, kasza jęczmienna wiejska średnia 1 szklanka, przyprawa VEGETA NATURA "zobacz TUTAJ" 3 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie VEGETA NATUR "zobacz TUTAJ" 1 łyżka, okrasa 3 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek Wlać do garnka wodę, wsypać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gdy się zagotuje woda(...)wlać przyprawę w płynie VEGETA NATUR "zobacz TUTAJ" , dodać okrasę (mam zmielony boczek podwędzony stopiony ze słoniną na smalec), wsypać pieprz mielony. Przed podaniem posypać natką pietruszki, można dodać do zupy śmietanę - najlepszy krupnik na szybko bez mięsa tylko z okrasą , najlepiej smakuje ugotowany wieczorem i jedzony na drugi dzień na obiad...........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię
Kutia 169

ostygnięcia. Mielony mak wsypać do garnka, zalać mlekiem i na wolnym ogniu gotować, aż mleko wyparuje. Wystudzić. Jeśli nie mamy mielonego maku należy ziarenka zalać mlekiem, gotować je do miękkości, przestudzić, zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. Rodzynki sparzyć, orzechy obrać i niezbyt drobno posiekać. Połączyć pszenicę z makiem, dodać rodzynki, orzechy, miód i aromat migdałowy. Dokładnie wymieszać

niecodziennikpary
Pieczone udka z kurczaka z dynią i pikantną pumpkin spice – MediEvil 150

papryka słodka – 1 łyżeczka papryka ostra – 1 łyżeczka cynamon – 2 łyżeczki imbir – 3/4 łyżeczki goździki mielone – 0,5 łyżeczki gałka muszkatołowa – 0,5 łyżeczki sól – 2 płaskie łyżeczki PRZYGOTOWANIE 1. PODSMAŻANIE MIĘSA (5 min) Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju. Osusz udka ręcznikiem papierowym. Połóż na rozgrzanej patelni i obsmaż na średnim

Nerds Kitchen
Grill Kamado Mini- recenzja 131

łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki słodkiego sosu chilli sól, papryka ostra mielona   Przygotowanie:   Indyka pokrój w sporą kostkę. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zalej nimi mięso. Odstaw na minimum pół godziny. W tym czasie przygotuj inne składniki. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę

kuron.com.pl