mięso mielone - 22854 przepisów (strona:909/1524)

Schabowy inaczej czyli w sosie cebulowym 208

Obsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu z obu stron. Dolać trochę wody, pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Przyprawić papryką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Całość dusić około 40 minut, aż do miękkości mięsa. Przyprawić majerankiem. Można dodać łyżeczkę mąki pełnoziarnistej, ale podczas gotowania woda się zredukuje i powstanie gęsty sosik. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym

Magiczne Życie Marty
Kiełbasa ” Rzemieślnicza ” – domowa wędlina 206

pewno dużo zdrowsze od kupnych . Fakt , trzeba się troszkę napracować ,przy ich produkcji , ale to sama przyjemność , móc się na chwilę oderwać od rzeczywistości nad michą mięsa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Uwielbiam wyrabiać różne kiełbasy i bawić się w wędzenie , ten przepis znalazłam w starej książce , bez okładki i połowy kartek . Swego czasu była znaleziona(...) gorczycy białej 1 łyżka grubo mielonego pieprzu ( ja tłukę w moździerzu ) 2 główki czosnku 1 płaska łyżka , mielonego kminku 1 płaska,łyżka cukru 2,5 łyżki soli dodatkowo : osłonka kolagenowa do grubej kiełbasy sznurek do wiązania Mięso z szynki roimy w grubą kostkę i lekko obtłukujemy , żeby naruszyć włókna mięsa . Boczek przekręcamy przez maszynkę o małych oczkach

Ogrodnik w podróży
Podudzia z kurczaka po grecku. 104

Skworcu 2 łyżki oliwy  2 łyżki posiekanej pietruszki pół łyżeczki mielonej kolendry  Skworcu 1 łyżeczka soli morskiej  Skworcu pieprz do smaku  Skworcu pół łyżeczki wędzonej czerwonej papryki  Skworcu 2 listki laurowe  Skworcu 3-4 ziarenka ziela angielskiego  Skworcu Przygotowanie; Mięso myjemy, osuszamy. Wkładamy do worka do pieczenia. Wlewamy jogurt naturalny. Olej, starte

Radość kipiąca uśmiechem.
Schab w sosie rozmarynowym 210

Margarytki, zmniejszyłam trochę porcje i od siebie dodałam jałowiec.Składniki:5 grubszych plastrów schabu bez kości1 cebulasłodka mielona paprykaostra mielona paprykaszczypta chillisól, pieprz, cukierliść laurowyziele angielskiekulki jałowca2 gałązki świeżego rozmarynu1 łyżka mąki ziemniaczanejolejSposób przygotowania:1. Mięso umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i mocno zrumienić plastry mięsa. Obsypać papryką słodką i ostrą oraz chilli. Przełożyć do rondelka.2. Posiekaną

Kuchnia domowa Ani
Żeberka miodowo-sojowe pieczone w rękawie 186

mięsnych żeberek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka ziaren kolendry sól, pieprz wedle uznania Sposób wykonania: 1. Składniki marynaty połączyć ze sobą. 2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje. 3. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę, woreczek spiąć klipsem i całość dobrze zamieszać

Kuchnia domowa Ani
SATAY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY + test patelni WOLL SZAFIR INDUKCJA 142

patyczki do szaszłyków. Na tej samej patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy do miękkości przygotowane mięso. Podajemy gorące z sosem, posiekaną kolendrą, świeżym ogórkiem oraz prażoną cebulką. Smacznego! JAK SIĘ SPISAŁA? W tym przypadku patelnia spisała się na medal! Ci z Was, którzy mieli styczność z pastą curry doskonale wiedzą, że lubi ona pryskać i szybko „farbuje” naczynia

Ostra na Słodko
Barszczyk czerwony z marynowanych buraczków. 219

pół miękkie dodaję obrane i dowolnie pokrojone warzywa wraz z cebulą i czosnkiem. Gdy warzywa i mięso jest już miękkie, do wywaru dodaję wyjęte ze słoiczka i pokrojone na ćwiartki buraczki marynowane,całość przyprawiam domową wegetą, roztartym majerankiem i mielonym kminkiem. Gotuję około 3 minuty i na koniec wlewam zalewę z buraczków. Mieszam i wyłączam gaz. Zupka jest gotowa

Kuchnia z widokiem na ogród
Karkówka duszona z porem 119

Składniki: 5-6 plastrów karkówki 1 średni por 300ml wody przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, curry świeże zioła np oregano, bazylia, zielona pietruszka olej do smażenia opcjonalnie: 1 łyżeczka mąki – do zagęszczenia sosu     *** Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem i oprószamy przyprawami *** *** Plastry karkówki podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu – z dwóch stron

Blog z Apetytem
TAURUS 124

naprawdę świeże. A pracownicy to prawdziwi wirtuozi piły i noża. Używają wyłącznie prawdziwe przyprawy. Sami mielą pieprz i sami obierają całe wielkie worki polskiego ( sprawdziliśmy ) czosnku  potem jest on rozcierany na pastę i już można dodawać do kiełbasy. Świeżo rozebrane mięso wędruje do solanki z przyprawami. Potem wiązanie i już gotowe do wędzenia. Golonki będą do kupienia w przydrożnych

królestwo garów
Pierogi z mięsem 146

sztuk): 2 szklanki mąki 2/3 szklanki gorącej wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie: 300g ugotowanego mięsa wołowego 1 duża cebula 250g pieczarek 3 łyżki oleju ok pół szklanki bulionu 1 łyżeczka domowej mieszanki warzywnej typu vegeta szczypta majeranku świeżo mielony czarny pieprz sól Mąkę przesiać z solą, zrobić wgłębienie, wlać wodę, zagnieść ciasto, pod koniec dodać olej. Ciasto(...)zostawić by odpoczęło na 30 minut. Przygotować nadzienie: cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć, aż płyn odparuje. Mięso zmielić, dodać cebule i pieczarki, podlać bulionem, żeby masa nie była za sucha, wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką lub wykrawaczką wycinać kółka, nakładać nadzienie, zlepiać brzegi

Obiad gotowy
Polędwiczka wieprzowa po węgiersku 127

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 50 g soli peklowej 4 ząbki czosnku 3 łyżki ostrej mielonej papryki 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka cukru sznurek do związania około 2 litry wody – z kranu 1 łyżka oleju       *** Mięso myjemy, osuszamy i obcinamy ze wszystkich błon i tłuszczy *** *** Do garnka wlewamy wodę. W wodzie rozpuszczamy sól, wrzucamy przeciśnięte

Blog z Apetytem
KARKÓWKA PIECZONA 171

przygotowywania? Składniki: 1,5 kg karkówki sól, pieprz majeranek słodka i ostra papryka mielona 6 ząbków czosnku pieprz kolorowy olej worek do pieczenia Wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy. Nacieramy ze wszystkich strona sola, pieprzem, obiema paprykami,majerankiem. Czosnek przeciskamy przez praskę nacieramy również nim mięso. Tak przyprawione polewamy olejem, obsmarowujemy nim mięso ze wszystkim stron.  Wkładamy do miski, która

Z Majeczką w kuchni
Zupa mięsna z jarmużem / Meaty soup with kale 151

Dziś przedstawiam przepis na kolejną sycącą zupę, która powinna zastąpić cały obiad. My przynajmniej po jej zjedzeniu nie mielibyśmy już miejsca na drugie danie Gęsta i pożywna zupa z mięsem, kiełbasą, papryką i jarmużem z pewnością zaspokoi głód na długo. Jest też bardzo łatwa w przygotowaniu jak to zupy mają w z zwyczaju. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe(...)liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej większym ogniu 2 łyżki oleju, włóż mięso i kiełbasę i obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Dodaj cebulę, podsmaż do zeszklenia po czym dodaj czosnek i przyprawy, wymieszaj

karmelowy
Czwartek: najprostszy burger według Jamiego Oliviera 143

sposobie smażenia. Żeby była jasność – nie ma w tym nic skomplikowanego, po prostu podczas smażenia trzeba mięso posmarować musztardą i ostrym sosem – tabasco, sriracha. I wychodzi genialny, smakowity kawałek burgera. Przepis pochodzi z serwisu seariouseats.com Składniki: 500 g mielonej wołowiny 4 łyżeczki musztardy dijon lub sarepskiej 2 łyżeczki sosu tabasco lub sriracha Sól i pieprz do smaku(...)duże garści sałaty lodowej lub masłowej 4 bułki 4 łyżki oleju Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka tabasco lub sosu sriracha Przygotowanie: Krok 1 Wyjmij mięso z lodówki. Nie wyrabiaj, nie zagniataj mięsa. Uformuj cztery kule, spłaszcz każdą w kształtne kotlet o średnicy większe niż przekrojona bułka. Każdy posól i popieprz. Przełóż na posmarowany delikatnie olejem talerz

Niedzielny kucharz