mięso mielone - 23354 przepisów (strona:848/1557)

Zupa ogórkowa z ziemniakami 173

pietruszka 400g ziemniaków 400g ogórków kiszonych (plus woda z kiszenia) 1 listek laurowy 3 ziela angielskie 2 ziarna jałowca 1 łyżka soli 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu pęczek koperku 100 ml śmietany 1 łyżka masła Mięso myjemy i zalewamy zimną wodą, gotujemy na średnim ogniu ok 1h (zbierając burzyny). Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchew i pietruszkę, pokrojone

CookYourself
Burger ze śliwkowym sosem bbq 135

temu usmażone mięso zachowa odpowiednią wilgotność. Składniki na sos barbecue : 2 pomidory malinowe bez skórki 0,5 papryczki chili z nasionkami 2 łyżki oliwy 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki sosu sojowego łyżka sosu worcestershire łyżka octu balsamicznego łyżka miodu 0,5 łyżeczki wędzonej papryki Pozostałe składniki na 4 burgery: 4 bułki hamburgerowe 600 g wołowiny mielonej sól morska(...)Przelej wszystko do rondelka i gotuj do zgęstnienia (około 20 minut). Pamiętaj o mieszaniu co jakiś czas, sos lubi przywierać do dna. KOTLETY Wołowinę mielimy dwukrotnie na drobnych oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę. Łączymy mięso, cebule, przyprawy i krótko wyrabiamy. Odważamy po 150 g mięsa i formujemy kotlety, trochę większe niż średnica bułki, bo podczas smażenia się skurczą. Smażymy

Kierunekuchnia
Kanapka sloppy Joe 181

amerykańskie książki kucharskie oferowały wiele receptur typu sloppy Joe, ale przechodziły one w różne nazwy. Na przykład: toasted deviled hamburger, hamburger a la Creole, czy po prostu kanapka z mięsem. „Sloppy” to w tłumaczeniu na język polski „niechlujny”, „zaniedbany”, czy „niestaranny”. „Joe” natomiast to imię kucharza, który przygotowywał takie(...)wydobyć z folii. Patelnię wstawiamy na ogień i dodajemy odrobinę oliwy – ja używam oleju kokosowego w sprayu . Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mieloną wołowinę. Smażymy do chwili, gdy zniknie surowe – czerwone mięso. Następnie na patelnię wrzucamy kumin, pieprz cayenne, pieprz czarny i sól, a także sos worcestershire. Po wymieszaniu mięsa z przyprawami dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę

Kuchennyviral.pl
Faworki / Chrust (z mielonego ciasta) 157

końcu zabrałam się za faworki... Przepis na ciasto, które należy przemielić przez maszynkę do mięsa znalazłam w internecie. Nawet fajny pomysł z tym mieleniem - jest szybsze i cichsze niż zbijacie ciasta wałkiem. Zapraszam serdecznie! I życzę smacznego Tłustego Czwartku! A po więcej tłustoczwartkowych słodkości zapraszam TU . Składniki: 2,5 - 3 szklanki mąki 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka cukru pudru(...)dużych grudek. Dodać jajka i śmietanę i zagnieść ciasto do połączenia się składników. Ciasto powinno być miękkie. 2. Ciasto podzielić na mniejsze części i przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. 3. Gotowe ciasto podzielić na kilka części, każdą dość cienko rozwałkować podsypując przy tym mąką. Ciasto pokroić nożem lub radełkiem na prostokąty

Kuchnia domowa Ani
Udka z kurczaka po węgiersku 173

papryczka chilli 200 ml bulionu 1/3 szklanki przecieru pomidorowego 2 łyżki gęstej śmietany Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, zioła prowansalskie olej do smażenia 1 łyżka mąki         *** Mięso z kurczaka nacieramy przyprawami i całość odkładamy na minimum 1 godzinę *** *** Po tym czasie przyprawione mięso podsmażamy z każdej strony na rumiano *** *** Następnie

Blog z Apetytem
Pieczeń ze schabu z kością 149

tylko od telewizyjnych i książkowych mistrzów kuchni, ale od własnej rodziny, że pieczeń z kością jest bardziej soczysta, że w kości zawiera się cały smak mięsa itp. W końcu i ja dołączyłam do klubu „Pod Kością”:))) Nosiłam się z tym zamiarem od dłuższego czasu, ale zawsze z przyzwyczajenia, prosząc o kawałek schabu w sklepie mięsnym dodawałam odruchowo „bez kości(...)schabu z kością 1 nieduża cebula 1 duży ząbek czosnku sok z pół cytryny 1/3 szkl oleju 2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka mielonego kminku sól, pieprz Schab umyć, osuszyć i usunąć mięso między kościami na około 2 cm głębokości. Mięso związać sznurkiem między każdą kością, aby ładnie trzymało kształt. Przyprawić solą i pieprzem. Olej zmieszać z sokiem

Posadzone i zjedzone
Tatar 134

samemu w domu. Tatar Składniki: - 250 g polędwicy wołowej - 2 łyżki kaparów - 1 średnia cebula - 6-8 korniszonów - 1 żółtko - sól - pieprz Przygotowanie: Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tatar formujemy w okrąg i robimy wgłębienie, do którego wkładamy żółtko. Kapary, cebulę i korniszony układamy na wkoło mięsa

Kulinarne życie
Wędliny w słoiku 142

lodówkę, albo gdy wyjeżdżamy gdzieś w teren np. na wakacje. Na blogu znajdziecie nasze przepisy na wędliny w słoikach: Pasztet w słoiku Łopatka mielona w słoiku Kiełbasa w słoiku kiełbasa słoikowa z różnych gatunków mięsa wędlina drobiowa ze słoika mielonka drobiowa ze słoika Karkówka ze słoika smalec ze skwarkami z dodatkiem czosnku, cebulki i majeranku w słoiku smalec

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy pasztet w słoikach ( do smarowania ). 229

nigdy by nie chciał jeść wędlin ze sklepu !   Składniki : 1 kg wątróbki z indyka ( może  być drobiowa ) 1 kg mięsa wieprzowego  ( karkówka, łopatka ) 1 kg słoniny 8 dkg kaszy manny 1,5 g mielonego imbiru 1,5 g mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz mleko Sposób wykonania :  W ątróbkę opłucz, pokrój na kawałki, wsyp(...)parz przez 2-3 minuty. Odcedź. Mięso i słoninę pokrój na małe kawałki, wrzuć do wrzącej wody ( do tej samej w której parzona była wątróbka ), i parz przez 25-30 minut. Następnie wyjmij mięso i słoninę z wody łyżką cedzakową , ostudź. Po ostygnięciu mięsa zmiel je na drobnym sitku (2-3 mm). Zmielone mięso rozdrobnij blenderem na gładką masę. Podczas

Przepisy i porady kulinarne
Zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami, czerwona fasolą i makaronem 173

kleksem dobrej, gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego, a zamiast makaronu zrobić kluski. Jedno jest pewne: będzie pysznie 😊 Składniki: kulki mięsne: 500 g chudego mięsa wieprzowego (użyłam szynki) sól do smaku 1/3 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka słodkiej papryki 5-6 łyżek zimnej wody dodatkowo: olej do obsmażenia mąka pszenna do obtoczenia zupa: około(...)gęstego przecieru pomidorowego (nie koncentratu) 3 duże ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 puszka czerwonej fasoli (około 400 g) sól i pieprz do smaku 1 łyżka słodkiej papryki Mięso zmielić. Dodać przyprawy i wodę, dobrze wyrobić. Formować niewielkie kulki (wielkości mniej więcej orzecha włoskiego) i oprószyć je delikatnie mąką. Obsmażać na patelni, w niewielkiej ilości oleju. Obsmażone kulki przekładać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron z mięsem i pieczarkami w sosie pomidorowo-warzywnym 82

Makaron z dodatkami,to pyszny i szybki obiad.Połączenie soczystych i dojrzałych pomidorów z mięsem i warzywami smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI: 250g dowolnego makaronu 250 dag.mięsa mielonego 1/2 papryki czerwonej 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka 250dag. pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów 1 średnia cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz WYKONANIE: makaron ugotować aldente,  mięso przesmażyć

Kuchnia Beaty
Wołowina z warzywami 102

kapusty pekińskiej 1 mały bakłażan 1 średniej wielkości marchewka 3 cebule szalotki (można użyć zwykłej cebuli) 1/2 puszki pomidorów pelati Olej do smażenia mięsa Płaska łyżeczka świeżego imbiru 3 łyżki jasnego sosu sojowego Szczypta kminku mielonego Płaska łyżeczka gałki muszkatałowej 1 łyżka słodkiej papryki mielonej Kilka gałązek kolędry Sól, chili do smaku Krok po Kroku 1 Wołowinę kroimy(...)cieniutkie paseczki wzdłuż włókien i smażymy na gorącym oleju (wrzucamy małymi partiami tak, aby mięso lekko się podsmażyło). Łyżką cedzakową przekładamy mięso do garnka podlewamy wodą i dusimy do czasu, aż będzie miękka (czas gotowania zależy od gatunku mięsa). Pamiętajcie, żeby nie dodawać soli, ponieważ mięso dłużej będzie się gotowało. 2 Cebulę kroimy na 1 cm kawałki, marchewkę w słupki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Rolady schabowe z serem bałkańskim według Karola Okrasy. 132

ciemnego piwa typu porter 40 g mąki 50 g masła 1 kg marchewki 50 ml oleju rzepakowego sól świeżo mielona pieprz biały mielony 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowujemy: folię spożywczą, patelnię grillową , tłuczek do mięsa , papier do pieczenia, naczynie żaroodporne z pokrywką i wykałaczki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C (termoobieg). Farsz do rolad: Ser bałkański kruszymy i wrzucamy

noteskulinarnyfiga
INDYCZA PIERŚ Z masłem 151

masła sok z połowy cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy.  Pierś rozcinamy tak aby powstał płaski i równy kawałek mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem. Maslo kroimy na kawałki, mielimy z natką pietruszki,robimy ruloniki i odstawiamy do lodówki aby stwardniały-u mnie robione maslo na noc Gotowe ruloniki z maslą pietruszkowego  rozkładamy

w mojej kuchni
B... Bruschetta w 2 wariantach! 170

grać w piłę z kolegami z pracy :D), więc należy mu się coś pożywnego ;) Postawiłam na wersję klasyczną, natomiast drugą grzankę posypałam mięsem mielonym. W trakcie przygotowywania zmieniłam zdanie i nie użyłam szynki krakowskiej, natomiast dodałam pieczarki. Składniki: 1/2 bagietki przekrojona na pół 100g mięsa mielonego (nie patrzcie na zdjęcie, chciałam, aby ładnie wyglądało ;p) 3 pieczarki

Kitchens Alphabet
Gulasz wieprzowy 56

łopatki , aby dobrze smakował, musi być z dużą ilością warzyw, a szczególnie ważna jest papryka. Smaku nadaje zarówno papryka świeża, jak i ta mielona. Gulasz najlepiej dusić na małej mocy palnika, wtedy mięso będzie miękkie, a warzywa zachowają swój kształt. Gulasz wieprzowy z tego przepisu jest raczej umiarkowanie pikantny. Osoby, które lubią bardziej ostre potrawy, powinny dodać nieco więcej

Kuchcik gotuje
Karkówka doskonała wolno pieczona 241

wieprzowej 3 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki mielonego pieprzu 6 dużych ząbków czosnku czosnek  3-5 łyżek majeranku 1,5 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej, ostrej lub pół na pół) olej do natarcia mięsa i podsmażenia cebuli 4 duże cebule (u nas najczęściej 2 białe i 2 czerwone) około 100 ml bulionu lub wody Przygotowanie Karkówkę myję, osuszam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata