mięso mielone - 22854 przepisów (strona:168/1524)

Wegańskie mięso mielone – jak oszukać mięsożerców za pomocą tofu 92

mięsa (ale zaproszona osoba nie musi o tym wiedzieć 😉). Prawdziwe mięso możesz zastąpić na wiele sposobów - soczewicą, grzybami, kalafiorem lub tofu. Tofu? Przecież ono jest bez smaku! - pomyślisz. Tak, tofu jest bez smaku i to w nim jest najpiękniejsze! Wspaniale chłonie smaki swojego "otoczenia" przez co może stać się czym tylko chcesz - w dniu dzisiejszym aromatycznym, lekko chrupiącym mięsem. Poniższy(...)przepis to lekko zmodyfikowana wersja przepisu Eryka z bloga erVegan - ja zrezygnowałem z dodatku soli (moim zdaniem sos sojowy jest wystarczająco słony) i użyłem świeżych warzyw. Artykuł Wegańskie mięso mielone – jak oszukać mięsożerców za pomocą tofu pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Wegańskie mięso mielone — jak oszukać mięsożerców za pomocą tofu 136

Mięso bez mięsa? Wystarczy odpowiednio przygotować tofu i każdy da się nabrać. Jak to zrobić? Sprawdź koniecznie przepis na wegańskie mięso mielone! Artykuł Wegańskie mięso mielone — jak oszukać mięsożerców za pomocą tofu pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Zupa a'la tajska 150

smaczna i syta, a kiedyś zrobię wersję zaprawioną mlekiem kokosowym i wtedy będę miała porównanie.  Składniki:  mieszanka warzyw chińskich (mrożonka Hortex) 300 g pieczarek 300 g mielonego mięsa 2 cebule sól, pieprz imbir papryka słodka i ostra masło około 2 łyżek około 1 łyżki mąki Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Pieczarki(...)patelnię do cebuli i chwilę dusić razem. Pieczarki z cebulą przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody i gotować. W tym czasie na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, przyprawić. Gotowe mięso dodać do gotującego się wywaru, a po chwili dodać mieszankę warzyw. Gotować razem około 20 minut, doprawić solą, pieprzem, papryką i imbirem. Przygotować zasmażkę: rozgrzać

talerz przyjemności
Krokiety z mięsem i pieczarkami 173

Składniki na naleśniki mleko, 800ml woda mineralna gaz., 400ml jajka, 2szt mąka pszenna, 500g sól, 1/2 łyżeczki olej do smażenia Składniki na farsz mięso mielone wieprzowe, 500g pieczarki, 700g ser żółty, 150g jajka, 2szt cebula, 1 duża szt sól, pieprz Składniki na panierkę jajka, 2 duże szt mleko, 150ml sól, pierprz olej do smażenia Przygotowanie Naleśniki: jajko roztrzepujemy(...)mleko, na końcu mąkę. Dokładnie mieszamy. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Smażymy naleśniki, studzimy. Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy mielone mięso. Smażymy 8-10 minut, odstawiamy do wystudzenia. Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce na dużych oczkach lub drobno kroimy. Smażymy około 10 minut, aż odparuje cały płyn. Studzimy

Gotowanie moimi oczami
SPAGHETTI BOLOGNESE Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ 153

wyszedł naprawdę smaczny i sycący. Użyłam własnej roboty przecieru pomidorowego ,  dodałam pokrojoną cukinię i bakłażana.  Zioła i parmezan dopełniły całości smaku. Składniki: 500 g mielonego mięsa (w oryginale mielonej wołowiny) 1 szt.cebuli 1-2 ząbki czosnku 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 łyżka kaparów 500 ml pomidorów w kawałkach własnej roboty lub z puszki(...)plasterki (opcjonalnie) Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oliwie. Dodałam do niej starty czosnek. Lekko posoliłam. W międzyczasie pokroiłam bakłażana w plastry i posypałam solą.    Dodałam mielone mięso,  wsypałam przyprawy i kapary. Gdy mięso się smażyło, pokroiłam cukinię w kostkę i dołożyłam ją do mięsa. Z plasterków bakłażana wytarłam (można ręcznikiem papierowym) powstały sok i również

potrawyregionalne
PIEROGI Z PŁUCKAMI Z MĄKI ŻYTNIEJ PEŁNOZIARNISTEJ 169

cebulką. Farsz - płucka myjemy ,gotujemy w osolonej wodzie z listkami laurowymi i zielem angielskim do miękkości.Studzimy ,mielimy  razem z cebulą i czosnkiem w maszynce do mielenia mięsa.Dodajemy do mielonego mięsa jajko i przyprawy , wymieszać.Nadziewać pierogi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szwedzkie klopsiki 196

jeżyn. To danie z gatunku "comfort food", czyli jedzenie na pocieszenie :) Uwielbiam takie potrawy. Rozgrzewają od środka, gdy za oknem taka plucha jak dziś. Składniki klopsiki 250g mielonego mięsa wołowego 250g mielonego mięsa wieprzowego posiekane pół pęczka natki posiekane pół pęczak szczypiorku 1 jajko 80ml mleka 70g bułki tartej 8 zmielonych ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli

W kuchni wieczorem
Pulpeciki w sosie pomidorowym 161

Wyjęłam wczoraj z zamrażarki mielone mięso. Zachciało mi się pulpecików:) dawno nie robiłam. Do tego buraczki na ciepło i ziemniaki z koperkiem:) Mniam, mniam:) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko bułka tarta 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub drobiowej (można dać całą kostkę rosołową - według uznania) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego do zabielenia (ale niekoniecznie) przyprawy według uznania, u mnie sól, pieprz i mielona słodka papryka Mięso przełożyć do miski, wbić jajko i wsypać taką ilość bułki tartej, żeby składniki się skleiły, a mięso było bardziej mokre niż suche. Jeśli damy za dużo bułki tartej to pulpety się rozsypią podczas duszenia. Dlatego dobrze jest dodawać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Mielone paprykowe 84

Kolorowe mielone, z dodatkiem mielonej papryki czerwonej oraz natki pietruszki. Niesamowicie wilgotne. W smaku da się odczuć smak papryki, jest to więc opcja idealna dla miłośników tego warzywa. około 700-800 g łopatki wieprzowej lub karkówki 1 papryka czerwona 1 czerstwa kajzerka ok 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki mielona słodka(...)paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy ją przez kilka minut na rozgrzanym maśle. Kajzerkę zalewamy mlekiem. Odstawiamy do namoczenia. Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Mielimy także podsmażoną paprykę oraz odciśniętą kajzerkę. Do miski z mięsem dodajemy jajko, posiekaną natkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy z mięsnej masy okrągłe kotleciki. Panierujemy je w bułce tartej

Smaki Na Talerzu
Zupa meksykańska 142

mięsa mielonego 700-900 ml bulionu kartonik przecieru pomidorowego papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 łyżki ostrej papryki 2 łyżki słodkiej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przepis 1 Czosnek siekamy, cebule i papryczkę chili kroimy w kostkę. Podsmażamy na małej ilości oleju. Następnie dodajemy na patelnie mięso mielone i podsmażamy

Kuchnia Bazylii
Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową 192

około 15 minut do wyparowania wina. Czerstwą bułkę moczymy w zimnym wywarze pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. Dobrze namoczoną bułkę wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dobrze się

PatiGotuje
Pasztet z suszonymi grzybami 222

każdej strony około 10 minut. Czerstwą bułkę moczymy w zimnym wywarze pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. Dobrze namoczoną bułkę wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy pokrojone grzyby, jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dokładnie

PatiGotuje
,,Ratatouille z mięsem mielonym” 71

bakłażan, pomidor cebula oraz papryka. Ja w tym przepisie wzbogaciłam ją w mięso mielone. Warzywa można mieszać według własnego gustu i w różnych proporcjach. Składniki: 500 g mięsa mielonego 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 0,5 pomarańczowej papryki puszka pomidorów krojonych oliwa z oliwek 4 ząbki czosnku 4 cebule 3 pomidory czerwone 3 pomidory(...)żółte 1 zielona cukinia 1 bakłażan japoński 1 łyżeczka octu balsamicznego sól, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, papryka chili, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso podsmażamy na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą i wyciśniętym czosnkiem. A następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidory z puszki. Na spód naczynia żaroodpornego wylewam przygotowany farsz, a następnie układamy w naczyniu

Podróż w kulinaria
Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą 157

wykonać nie potrzeba było zbyt dużo wysiłku, więc jeśli ktoś ma ochotę odczarować codziennego mielonego to polecam wypróbować przepis ;) Składniki na ok. 8-10 kotletów: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała cebula 1 jajko 1 czerstwa kajzerka namoczona w wodzie przyprawa do mięsa mielonego ok. 150 g świeżego szpinaku baby 1 duży ząbek czosnku(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć, aż liście się skurczą. Zdjąć szpinak z patelni i odstawić do przestygnięcia. Ser feta pokroić w niewielkie prostokąty.   W dużej misce wymieszać dokładnie mięso z  posiekaną w drobną kostkę cebulą, jajkiem, odciśniętą z wody kajzerką oraz przyprawą. Z niewielkiej ilości mięsa uformować na dłoni ułożonej w miseczkę placuszek, na nim położyć trochę fety

Simply Food

Proponowane wyszukiwania