mięso mielone - 22854 przepisów (strona:169/1524)

Kotlety mielone nadziane pieczarkami 136

tych buraczków będą miłym dla podniebienia dodatkiem.  Jeżeli lubicie kotlety mielone to te nadziane  mogą Wam również posmakować.   Zapraszam :)   Składniki: 1kg mięsa mielonego z łopatki 2 cebule 25dag pieczarek duże jajko czerstwa bułka mleko sól, pieprz bazylia przyprawa do mięsa mielonego natka pietruszki olej rzepakowy   Przygotowanie: Mięso, jajko i przyprawy

ChilliJemy
Chili con carne 166

carne (hiszp. chili z mięsem), czyli tradycyjnej potrawy kuchni amerykańskiej - spotykanej w tamtejszych barach jako fastfood. Głównymi składnikami są: papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso (najczęściej wołowina; istnieją też wersje wegetariańskie). Często dodaje się także inne składniki: fasolę i kukurydzę.  Potrawę przyprawia się za pomocą kminu rzymskiego (kuminu) i pieprzu.  Powinna(...)smaku smaku,  może być zwykły) sól (do smaku) Dodatkowo: olej      Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Wrzucić mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. W międzyczasie całość lekko posolić, dodać oregano i kmin rzymski.   Dodać pomidory (z zalewą), wodę/bulion i drobno posiekaną papryczkę chili

Di gotuje
Pulpeciki drobiowe z surówką z czarnej rzodkwi 204

ogólna poprawa samopoczucia! :) Dzisiaj coś ogólnie wszystkim znanego ale w wersji fit!  Pulpeciki drobiowe z surówką z czarnej rzodkwi  Pulpeciki:  0,5 kg mielonego mięsa drobiowego (u mnie mielone filety z kurczaka) 2 jajka  1 duża cebula 3 łyżki płatków kukurydzianych lub owsianych 3 łyżki posiekanego drobno koperki 1 duża marchewka 1 duży(...)korzeń pietruszki bulion warzywny (ok. 2 szklanek) olej kokosowy sól, pieprz Gotujemy w bulionie starte na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę (do miękkości). W tym czasie mieszamy mięso mielone z jajkami, płatkami, koperkiem, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Kiedy warzywa będą już miękkie odcedzamy je i lekko studzimy. Nie wylewamy bulionu! Mieszamy mięso, warzywa, doprawiamy

Kuchnia moimi oczami
KOTLETY MIELONE Z INDYKA 89

kładziemy je po prostu przekrojone na pół na kanapki. Takie kotlety z indyka są o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne niż te tradycyjne z mięsa wieprzowego. Polecam je także i Wam ;) Składniki: * 500 g mięsa mielonego z indyka * 2 ząbki czosnku * 1 całe jajko * 3 łyżki bułki tartej+ bułka tarta potrzebna do panierki * sól i pieprz czarny mielony do smaku * olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski, wbić całe jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać bułkę tartą, sól i pieprz. Mięso dobrze wymieszać, najlepiej dłonią. Łyżką nabierać porcje mięsa, formować kotlety, lekko je spłaszczając. Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Kotlety drobiowe mielone z serową niespodzianką 164

kotlety  drobiowe mielone z serową niespodzianką. Pyszne, zdrowe podane z cukinią jako przystawka na zimno, ziemniakami i zieloną sałatą. Kotlety drobiowe mielone z serową niespodzianką SKŁADNIKI 500g mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 2 łyżka błyskawicznych płatków owsianych 4 łyżki mleka 50 g żółtego sera mąka bułka tarta olej do smażenia sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)mielonego mięsa drobiowego dodać rozmoczone w mleku płatki owsiane, 1 jajko, sól i dokladnie wymieszać.  Jeśli tak przygotowana masa jest zbyt rzadka dodać bułki tartej. Żółty ser pokroić w kostki o wielkości 1,2 cm. Formować spłaszczone kulki i w każdej ukryć kostkę żółtego sera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Obtoczyć w mące , rozmąconym ze szczyptą soli jajkiem

zielonacukinka
Pieczeń rzymska 206

Przepis podstawowy. Mięso mielone zapiekane z jajkiem i bułką. Idealne na obiad jak i do pieczywa. Składniki: 500g mięsa wieprzowego(...)wołowego dwie cebule dwa ząbki czosnku szczypiorek 2 jaja bułka tarta lub kajzerka sól, pieprz, majeranek, suszony imbir, mielona papryka olej Podsmażamy na oleju poszatkowane cebule i czosnek. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule. Na tarce ścieramy suchą kajzerkę, dodajemy do mięsa razem z jajkiem, pokrojonym szczypiorkiem i przyprawami. Całą mieszankę przekładamy

prawdziwe jedzenie
Paprykowe gołąbki w młodej kapuście 100

kuchni formę klasyczną Póki jest młoda kapusta , trzeba korzystać, owinięte nią gołąbki są najsmaczniejsze. Polecam ! składniki na około 8-9 szt. gołąbków: 1 główka młodej kapusty 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 jajka 1 pełna szklanka ryżu ugotowanego na bulionie z żeberek ( lub na kostce rosołowej na żeberkach) 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki słodkiej, mielonej(...)każda sól do smaku świeży koperek do podania Kapustę natnij u podstawy i sparz wrzątkiem, zdejmując pojedyncze liście. Odstaw do wystygnięcia. Ryż przesyp do miski, dodaj do niego mielone mięso, jajka, ketchup, czosnek, cukier,obie papryki i sól do smaku. Całość wyrabiaj na jednolitą masę. Na liść kapusty nałóż około jednej dość czubatej łyżki farszu i zroluj

Ogrodnik w podróży
Pieczeń rzymska z jajkami 155

Pyszna, soczysta pieczeń jajkiem wypełniona, ziołami i pieprzem doprawiona. Może być na ciepło z sosem podawana lub z kromeczką chleba na zimno zjadana .  Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 1 ½ suchej bułki kajzerki, 1 duża cebula, 2 surowe jajka, 2 łyżki oleju rzepakowego, 6 ugotowanych jajek, 1 łyżka soli, 1 łyżka pieprzu(...)czarnego świeżo mielonego, ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 1 łyżka posiekanego tymianku, 1 łyżka drobno posiekanej szałwii, ponadto: olej do wysmarowania formy, 2 foremki o dł. 20 cm. Przygotowanie: Bułkę namaczamy w ciepłej wodzie i odciskamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę z szczyptą soli. W dużej misce mieszamy

Moniki Smakołyki
Kasza zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami (kat. mięso) 191

mięsa mielonego (u mnie z indyka) 150 g pieczarek 3 łyżki przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) kilka gałązek świeżego tymianku 1 duża cebula sól, pieprz do smaku 100 g tartego sera żółtego olej do podsmażenia mięsa Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Gdy się zeszkli dodać mięso mielone i podsmażyć. Przecier rozrobić z 3-4 łyżkami wody i dodać do mięsa. Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, tymianek posiekać i dodać na patelnię z mięsem. Po chwili kaszę wymieszać z zawartością patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodatkowo dodać także trochę sera żółtego. Kaszę z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek, posypać

Ze smakiem i z pasją
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem 113

tyle ile zabierze ciasto. Ciasto powinno być miękkie i sprężyste. Odkładamy ciasto na 15 minut.   Składniki na farsz do pierożków: 30 dag mięsa mielonego wołowego 20 dag mięsa mielonego wieprzowego 1/2 cebuli 1/2 szkl bulionu warzywnego lub rosołu szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 garść posiekanej kolendry Mięso umieszczamy w misce. Dodajemy zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulę

MojaQchnia.pl
Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki. 238

czosnkowego (ewentualnie pół łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego) 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki oregano 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody olej do smażenia      W kubeczku mieszamy proszek do pieczenia z 3 łyżkami wody. Do sporej miski wkładamy mięso mielone, dodajemy cebule, przeciśnięte przez(...)pieczenia, sól, i resztę przypraw. Dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny (najlepiej masę mięsną chłodzić nawet dobę). Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, smarujemy ręce olejem i formujemy z masy podłużne kotleciki (jeśli masa się bardzo klei możemy podsypywać kotleciki odrobiną mąki). Patelnię o grubym dnie rozgrzewamy, wlewamy porcję oleju i smażymy

Rozpustne gotowanie
Cannelloni z mięsem mielonym 348

tygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów. Kasiu - zaczynamy :) Cannelloni z mięsem mielonym 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia opakowanie makaronu Cannelloni sól, pieprz, przyprawy do smaku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 ml sosu pomidorowy sól, pieprz do smaku 15-20 dag żółtego sera Cebulkę pokroić w drobną kostkę(...)Olej rozgrzać na patelni, usmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać mięso, podsmażyć przez około 7-8 minut. Doprawić do smaku czosnkiem solą i przyprawami. Zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej. Rurki cannelloni nadziewać mięsem - dość ciasno. Układać w naczyniu jedną przy drugiej. Sos pomidorowy doprawić - zalać makaron. Posypać tartym serem żółtym. Piec około 40 minut w 170 stopniach

kolorowotorcikowo
Szybkie spaghetti z pomidorami 194

Sezon na pomidory jest w pełni, możemy zatem przygotować szybkie spaghetti z pomidorami. Pokażę Wam jak zaoszczędzić czas i w 15 minut przygotować pyszne aromatyczne spaghetti

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń wieprzowa z czerwoną papryką 160

warzyw – odmierzać w zależności od smaku 2-3 łyżki bułki tartej – odmierzać w zależności od konsystencji masy pasztetowej 3 łyżki oleju grubo zmielony czarny pieprz Do dużej miski przełożyć mięso mielone – można kupić od razu zmielone i zapaczkowane; posłużyć się przemiłą ekspedientką w sklepie mięsnym, która zmieli na miejscu; lub spożytkować własną maszynkę do mielenia. Cebulę obrać(...)pieczeniem . Ugnieść dokładnie łyżką i wyrównać powierzchnię. Następnie posypać górę grubo mielonym, czarnym pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 190C piekarnika – u mnie bez termoobiegu; grzałka góra-dół; środkowy poziom . Piec ok. 50 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia w formie. Jeśli podczas pieczenia z mięsa wytopi się zbyt dużo tłuszczu, można go odlać, póki pasztet jest jeszcze

Grunt to przepis!
Domowa biała kiełbasa 153

trzeba do tego ani umiejętności, ani super sprzętów. Wystarczy zwykła maszynka do mielenia mięsa z końcówkami do kiełbas ( dostaniecie ją już od 40zł ) i ochota Składniki na białe kiełbasy: 1kg karkówki 1kg szynki 1kg boczku 300g słoniny główka czosnku opakowanie majeranku 4 łyżki papryki czerwonej wędzonej, mielonej 2 łyżki suszonego tymianku opakowanie suszonej pietruszki 2 papryczki chilli(...)zamrażalnika – musi być bardzo zimna. * Jelita namaczamy w ciepłej wodzie, na pół godziny przed nabijaniem kiełbas. Przygotowanie białych kiełbas: Mięsa myjemy, oszuszamy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonych mięs wzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę, wszystkie przyprawy i wodę. Całość wyrabiamy ręką ( najlepiej męską bo wymaga to siły ) około 15 minut. Wyrobione mięso wkładamy do lodówki

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania