mięso mielone - 22854 przepisów (strona:174/1524)

Rozgrzewająca zupa meksykańska z mięsem mielonym 161

zupę. Jest to idealna rozgrzewająca i pożywna zupa na pogodę jaką mamy właśnie za oknem, czyli kompletnie nie zachecającą do wyjścia z ciepłego domu :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego/wieprzowo-wołowego/wołowego 1 mała cebula biała 1 mała cebula czerwona 4 ząbki czosnku 700 ml passaty pomidorowej/2 puszki pomidorów całych lub krojonych 2 marchewki 2 pomidory 1 czerwona(...)papryki wędzonej w proszku szczypta cukru sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz i zeszklić pokrojone drobno cebule i czosnek. Dodać mięso mielone i podsmażyć, gdy mięso będzie już zarumienione dodać świeże papryki oraz te w proszku i smażyć jeszcze około minutę. Następnie dodać przecier pomidorowy, świeże pomidory oraz marchew

Malinowo w kuchni
Zapiekanka z ziemniaków z mięsem mielonym 650

Zapiekanka z ziemniaków z mięsem mielonym SKŁADNIKI: ok. 400 g mięsa mielonego 2 duże cebule 1-1,5 kg ziemniaków majonez olej/oliwa sól pieprz pieprz ziołowy WYKONANIE: Mięso zmielić przez maszynkę. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki 2-3 mm (jak ogórki na mizerię). Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojoną w kosteczkę lub ćwierćksiężyce cebulę, kiedy się zeszkli - wrzucić

Tradycyjna kuchnia inaczej
mielony wieprzowo-wołowy na obiad... 182

Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe 1/2 kg, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, jajka 2 sztuki "M", bułka tarta 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, koperek 1/2 pęczka, smalec - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, sałata masłowa - w opisie, zielenina - ile potrzeba mielone z gęstą śmietaną są bardzo soczyste, pulchne = świeże mielone mięso wieprzowo-wołowe włożyć do miski, dodać jajka, kucharka, pieprz, bułkę odciśniętą z mleka, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę średnią cebulę, śmietanę gęstą 18%, koperek posiekany i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę formować z 3 cm grubości okrągłe kotlety, smażyć na rumiano z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem 228

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem selera korzeniowego(...)który nadał pieczeni ciekawego aromatu i fajnego smaku. Całość otula wędzony boczek, który uchronił przed wysuszeniem, szczególnie, że pieczeń jest z dość chudego mięsa. Polecam na obiad lub jako wędlinę na kanapki. 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 3 łyżki bułki tartej 1/2 selera korzeniowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

https:KKuchniaMniam
Faszerowane bakłażany z mięsem, suszonymi pomidorami i gorgonzolą 120

białego 350 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów ser gorgonzola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty kolor. Dorzucić posiekany czosnek. Wsypać ostrą i słodką paprykę i chwilę przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem

My simple kitchen
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 137

ViolaPassion Następny inny pomysł na obiadek. Włoski z rąk Polki ;-) Składniki: 0,250g mięsa mielonego wołowego 0,250g mięsa mielonego drobiowego (indycze) może być wieprzowe 1 cebula 6 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki suszonej bazylii plus 1 łyżka do sosu 1 łyżka estragonu 2 łyżki oregano plus jedna do sosu wedle uznania liść lubczyku 1 łyżka(...)pietruszka i koperek drobno posiekany (ja dodałam) 4 garście tartego żółtego sera 4 łyżki parmezanu kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna puszkę pomidorów Smażymy bez dodatku

Viola cooks with passion
Hreczanyki - podkarpackie mielone 179

sosem na zimno lub z sosem grzybowym, który doskonale się komponuje z mielonymi. Kasza gryczana sprawia, że kotlety są chrupkie, sycące oraz zdrowe. Przepis na te ciekawe kotlety znalazłam  tutaj , zmieniłam tylko nieco proporcje kaszy w stosunku do mięsa. Zapraszam! Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, kasza gryczana 300 g, jajka 2 szt, czosnek 3 ząbki(...)pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną płuczemy, zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy w osolonej wodzie aż kasza będzie miękka i pochłonie całą wodę. Mięso łączymy z jajkami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy ugotowana kasza ostygnie to dodajemy ją do mięsa i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formujemy kotlety i kładziemy

kulinarne odsłony pati
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 125

danie jest pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny.   Składniki: 6 czerwonych papryk szklanka kaszy bulgur łyżka oliwy łyżka masła 10 pieczarek biała cebula 2-3 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 gałązki selera naciowego garść orzechów włoskich łuskanych 2 marchewki 100ml śmietanki słodkiej sól, pieprz czarny, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1l wody zagotowujemy, solimy(...)odparują większość wody. Doprawiamy sola, czarnym pieprzem, słodka papryka oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz roztarty czosnek i przesmażamy aż cebula się zeszkli. Dokładamy mięso mielone i doprawiamy. Kiedy mięso zmieni kolor dokładamy pokrojona w kostkę marchew i seler naciowy. Podlewamy śmietanka i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 8-10 minut. Farsz mięsno

Pyry na Gaz
Zupa ryżanka z klopsikami z indyka 89

ząbek czosnku - 125 g ryżu - gałązka lubczyku  - łyżka posiekanego koperku - ok 3 litry wody - sól - 0.5 kg mięsa mielonego z indyka - 1 jajko - 2 łyżki kaszy manny - 0,5 łyżeczki czosnku mielonego - majeranek - sól   Wykonanie Do mięsa mielonego dodałam surowe jajko, 2 łyżki kaszki manny, dwie szczypty soli, szczyptę majeranku i pół łyżeczki czosnku. Mięso

Kuchnia z widokiem na ogród
Lekkostrawna zupa z klopsikami drobiowymi. 246

gałązka lubczyku - 2.5 litra wody - sól - 0.5 kg mięsa mielonego z indyka - 1 jajko - 2 łyżki kaszy manny - 0,5 łyżeczki czosnku mielonego - majeranek - sól Wykonanie Do mięsa mielonego dodałam surowe jajko, 2 łyżki kaszki manny, dwie szczypty soli, szczyptę majeranku i pół łyżeczki czosnku. Mięso wyrobiłam ręka na jednolita masę i odstawiłam na ok. 15 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 144

smaku dania zdecydują zaś starannie dobrane i świeże składniki. Zacznijmy od mięsa mielonego. Choć klasyką jest mięso wieprzowe, wołowe lub ich połączenie, jeżeli jednak w kuchni najchętniej wykorzystujesz drób, do swojej lazanii użyj na przykład mięsa z indyka. Kupienie gotowego mięsa mielonego jest niezłym rozwiązaniem, jednak jeśli czas na to pozwala, spróbuj przyrządzić je samodzielnie i wyrobić(...)modyfikować, udoskonalając go suszonymi pomidorami, papryką lub porem. Pozwól sobie na kuchenne eksperymenty, a na pewno wkrótce znajdziesz recepturę bliską doskonałości.  Z czym jeszcze serwować pyszną lazanię z mięsem i szpinakiem?  Dodatkiem, bez którego trudno wyobrazić sobie lazanię, jest ser. Dlatego jej wierzch posyp startym parmezanem, który doda potrawie apetycznego wyglądu i wspaniałego smaku. Jeśli nie masz

Moja smaczna kuchnia
Przepis na Kotlety Sojowe 194

pęczek natki pietruszki 150 g cebuli 1 czerstwa bułka (kajzerka) 1 duży ząbek czosnku sól , pieprz olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów przed smażeniem maszynka do mielenia mięsa lub blender Link do filmu z przygotowania : Kotlety sojowe https://www.youtube.com/watch?v=PJcIXD3rtJo Przygotowanie : Najpierw przygotuję soję : Suchą soję płuczę i zalewam w garnku zimną wodą tak żeby woda był kilka(...)cebulę smażę około 5 minut na rozgrzanym oleju na patelni aby cebula się zeszkliła . Umytą i osączoną natkę pietruszki drobno siekam . Końcowe przygotowanie kotletów sojowych : W maszynce do mielenia mięsa ( można użyć blendera ) mielę razem ugotowaną soję , podsmażoną cebulę z czosnkiem i odciśniętą bułkę . Następnie do zmielonej masy dodaję natkę pietruszki , jajka , sól , pieprz i całość dokładnie mieszam ręką

Uwaga Babcia Gotuje
Pieczeń rzymska nadziewana pieczarkami z dodatkiem pieczarek w śmietanie 189

Bułki moczymy w wodzie a następnie dobrze odsączamy z wody.   Dwie cebule kroimy drobno i smażymy na oleju do momentu aż się zeszklą. Mięso wraz z bułkami   mielimy dwukrotnie , dodajemy   suszony majeranek,   drobno pokrojone listki bazylii, usmażoną cebulkę, zmielone ziele angielskie, sól i pieprz do smaku   i na końcu dwa jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowujemy(...)część na farsz a do pozostałej ilości wlać śmietanę kremówkę i całość dusić jeszcze na małym ogniu na patelni ok 15 minut od czasu do czasu mieszając. Mięso mielone podzielić na dwie części, na jedną wyłożyć farsz pieczarkowy i przykryć drugą częścią. Uformować klops, lekko skropić olejem i posypać bułką tartą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką wypełnionego

Na słodko lub wytrawnie
Szaszłyki z mięsa mielonego w sezamie 121

mielone. Danie udało się wzorowo. Sezam dodatkowo podkreślił smak potrawy. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 500 gram mięsa mielonego wołowo – wieprzowego Suszone pomidory w oleju Oliwki czarne bez pestek Sezam Sól Pieprz Śmietana 18% słodka Mąka Bulion olej Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dzielimy na cztery porcje. Na szaszłykowy patyk nakładamy oliwkę, suszone pomidory ( przekłuwamy(...)kilku miejscach ) i ponownie oliwkę. Mielone spłaszczamy układamy szaszłyk i dokładanie obklejamy mięsem. Obtaczamy w sezamie. Na patelnię wylewamy niewielką ilość oleju (można użyć tego z pomidorów). Podsmażamy szaszłyki z każdej strony ( jeżeli patyki są za długie można je skrócić ). Podlewamy bulionem i dusimy po przykryciem około 20 – 30  minut od czasu do czasu przewracamy

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania