mięso mielone - 22854 przepisów (strona:180/1524)

Domowa lasagne 174

jest: moje lasagne bolognese. Do zrobienia w 1 godzinę. Zapraszam #lubelloveinspiracje #lubella #szybkalasagne Składniki: 15 płatów makaronu do lasagne Lubella 2 małe cebule 1 ząbek czosnku 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 400 g pomidorów krojonych z puszki  1 łyżka oleju pół łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich i oregano 50 g żółtego sera Beszamel: 1 łyżka masła(...)kilka płatów). Następnie delikatnie odsączamy płaty makaronu i rozdzielamy płaty lasagne. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę z czosnkiem, potem dodajemy mięso mielone i razem smażymy aż mięso zmieni kolor na biały. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawy i  zioła i razem dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Beszamel: rozpuszczamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym 179

smakuje każdemu... Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym Składniki: 800 g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 7 jajek 2 cebule czerwone sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżka suszonej natki pietruszki pęczek koperku 2 łyżki kaszy manny bułka tarta 2 łyżki majonezu 1 łyżka chrzanu 2 łyżki śmietany 18% Przygotowanie:   Sześć jajek gotujemy(...)twardo. Cebule obieramy i drobno kroimy. Koperek myjemy i siekamy drobno. Do mięsa dodajemy surowe jajko, połowę koperku, pokrojone cebule, przyprawę do mielonego, natkę pietruszki i kaszę. Mięsną masę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy tyle bułki tartej aby masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Terrina drobiowa z pieczarkami 66

pieprzu 3 łyżki posiekanego koperku 6 plastrów szynki   Przygotowanie: Pieczarki kroimy i podsmażamy, kiedy woda odparuje, zdejmujemy z ognia i studzimy. Filet mielimy jak na mielone dodając cebulę i czosnek. Do zmielone mięsa dodajemy roztrzepane białka, śmietanę sól i pieprz. Całość mieszamy do dokładnego połączenia składników i otrzymania jednolitej masy. Do masy dodajemy ostudzone pieczarki i posiekany(...)koperek , mieszamy. Foremkę wykładamy plastrami szynki tak, aby jej końce wystawały lekko poza boki formy. Masę z mięsa mielonego przekładamy do foremki, a kawałki szynki wystające poza boki foremki zawijamy do środka przykrywając mięso mielone. Całość przykrywamy folią, wstawiamy do większej formy wypełnionej do połowy wodą i pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 164

surówką, a także na zimno na kanapki. Córka, która nie przepada za mięsem mielonym wcina tylko uszy się jej trzęsą. Polecam bo naprawdę warto :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego - ja wykorzystałam wieprzowo - wołowe 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej łyżka kaszy manny niecała łyżka soli ok. 0,5 łyżeczki  mielonego kminku i pieprzu łyżeczka(...)przyprawy do mięs ok. 10-16 plasterków szynki wieprzowej użyłam gotowanej ok. 6-10 plastrów sera żółtego ok. 100 g gotowanego boczku w plasterkach (mi wystarczyło, ale można ew. kupić trochę więcej) WYKONANIE: Mięso mieszamy z jajkiem, bułką, manną i przyprawami. Porządnie wyrabiamy (najlepiej ręką) masa jest gęsta.  Blachę o wymiarach ok. 23/19 cm wykładamy folią aluminiową. Można zrobić

Pani na deser
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 125

takich kotletów pasuje mi najbardziej łopatka lub mięso wołowo-wieprzowe,wtedy są one idealnie wilgotne.Dbam również o to by je urozmaicić choćby właśnie przez dodanie pieczarek.Pychotka. Składniki: 50dag mielonego mięsa(u mnie łopatka(...)pieczarek 1 jajko 1 cebula kula mozzarelli sól,pieprz czubryca czerwona  bułka tarta    Do zmielonego mięsa dodajemy cebulę,którą najlepiej przecisnąć przez maszynkę do mielenia mięsa.Oczywiście jeśli nie posiadamy takowej wtedy należy drobno ją posiekać.Następnie umyte pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, mozzarellę w kostkę oraz jajko z przyprawami.Dokładnie mieszamy,odstawiamy

Niespełnione zdolności kulinarne
Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem 161

pozwolić. SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jaka 1 szklanka wody 1 łyżka masła 1 łyżka spirytusu szczypta soli Farsz: 25 dag mięso mielonego z karkówki 25 dag mięsa mielonego z  łopatki 2 cebule 3/4 szklanki kefiru 1 mały pęczek pietruszki 2 łyżki majeranku sól, pieprz do smaku Dodatkowo olej do smażenia. WYKONANIE Przygotowanie ciasta: Masło, wodę(...)majeranek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Robimy pierogi: Ciasto ponownie wyrabiamy. Wałkujemy na cienkie okrągłe placki. By były równe wykrawamy, np. średniej wielkości miseczką.   Na środek każdego kładziemy mięso, grubości ok. 1 centymetra. Składamy i dobrze zlepiamy brzegi. Możemy zrobić ozdobną falbankę wokół lub odcisnąć widelcem.       Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Kilka minut z jednej

W kuchennym oknie Ewy
Bryzol 83

Cienki, duży i okrągły kotlet przyrządzony najczęściej z mięsa wołowego (polędwicy), wieprzowego lub koniny podany z duszoną cebulką i pieczarkami. Możesz do przepisu wykorzystać połączenie mięsa wieprzowego z wołowym. Ja jednak, do przygotowania bryzoli wybieram mięso wołowe, tradycyjnie z polędwicy wołowej. Jeśli bryzol serwuję kilkakrotnie w roku, wybieram mięso wołowe, najczęściej z łopatki lub antrykotu, jednocześnie rezygnując z polędwicy wołowej(...)oleju do smażenia PRZYGOTOWANIE: Polędwicę wołową lub mięso wołowe np. z łopatki mielę w maszynce do mielenia mięsa na większych oczkach. Możesz je równie dobrze drobniutko posiekać, kupić gotowe, zmielone mięso lub poprosić sprzedawcę o zmielenie kawałka mięsa na miejscu. Mięso mielone wykładam do miski, dodaję całe jajko, przyprawiam dobrze solą i pieprzem, dokładnie mieszam i wyrabiam masę

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń z jajkiem 131

mięso mielone - 1 kg jajka ugotowane na twardo - 5 szt bułka- 1 szt mleko - 1/2 szkl cebula - 2 szt czosnek - 4 ząbki sól pieprz olej mięso wkładamy do miski dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. formę wykładamy folią

Camilla w kuchni
No to klops (moja "pieczeń rzymska") 441

przepisem z programu ABC Gotowania  w Kuchni+. Dziś zrobiłam go pierwszy raz i wyszedł pyszny. A jutro pewnie będziemy jeść kanapki z klopsem na zimno:) Składniki: 500g mielonego mięsa wołowego (ja miałam część od łopatki) 300g mielonego mięsa wieprzowego (użyłam karkówki) pęczek natki pietruszki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 czerstwa namoczona kajzerka 2 łyżki bułki tartej(...)jajko boczek wędzony w cienkich plastrach łyżka majeranki łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka mielonego pieprzu sól do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Cebulę bardzo drobno posiekać i zeszklić na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Wymieszać oba rodzaje mięsa, dodać zeszkloną cebulę i czosnek, posiekaną natkę, odciśniętą i rozdrobnioną kajzerkę, bułkę tartą oraz sól, przyprawy i jajko. Wszystko dokładnie

Kulinarne Inspiracje
Kruche ciasteczka z orzechami. 222

wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy specjalną formę do wyciskania ciasteczek i małą maszynkę do mielenia mięsa( rozmiar maszynki do mięsa 5 ) Z maszynki do mielenia mięsa wyciągamy noże oraz sitko, zostawiamy tylko ślimak, zakładamy formę i zakręcamy ją do maszynki. Następnie zakładamy pasek z wzorkami ciastek ,tak jak widać na zdjęciu na górze. Przygotowujemy(...)minut na jasno złoty kolor. Gotowe ciastka wyjmujemy z piekarnika i studzimy, aby całkiem ostygły. Posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy czekoladową polewą. Zamiast orzechów możemy dodać też mielone migdały lub otartą skórkę z cytryny lub pomarańcza , będziemy mieć wtedy różne smaki naszych ciastek np. orzechowe, migdałowe,cytrynowe, pomarańczowe itp. ciastka te są bardzo kruche i smaczne zwłaszcza

Przepisy i porady kulinarne
Klasyczna lazania palce lizać 61

tylko taką warto się objadać – zrobioną na bazie dobrego makaronu, sera i mięsa. Przez żołądek z taką lazanią trafi się do każdego serca, przygotowując prawdziwą ucztę we włoskim stylu, na przykład na dzisiejszy obiad mikołoajkowy. Klasyczna lazania Składniki: 12 płatów makaronu na lasanię 300-500g mięsa mielonego 2-3 łyżki oleju (28-40g) 1 duża cebula pokrojona(...)się nie posklejały, identycznie postępujemy z pozostałym makaronem. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, podsmażamy, aż cebula lekko zmięknie, dodajemy czosnek, krótko smażymy, wrzucamy mięso mielone, smażymy, do momentu, aż mięso zmieni kolor (w tym czasie, mięso często mieszamy, starając się podzielić go na jak najmniejsze części), dodajemy pomidory, koncentrat, ocet, zioła, sól

KulinarneImpresje.pl
Musaka 118

robimy. Tym razem padło na musakę. Wyszła pyszna, bardzo nam smakowała. Mogę Wam ją spokojnie polecić, jak nie jedliście, to koniecznie wypróbujcie :-) Miłego dnia :-) Warstwa mięsna: 600 g mięsa mielonego (wołowiny lub jagnięciny) ja zrobiłam z indyczego 2 cebule 2 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego (ja dałam passatę) 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki czerwonego(...)stron. 2. W szerokim rondlu rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Smażymy na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy mięso mielone. 3. W trakcie smażenia mięso mieszamy i rozdzielamy na mniejsze kawałki. Kiedy będzie podsmażone, wlewamy wino, pomidory (passatę) i koncentrat. Doprawiamy miodem, pieprzem, oregano i cynamonem. Gotujemy

kruche babeczki
domowy pasztet pieczony drobiowy z orzechami,żurawiną... 159

Składniki: mielone z drobiu 1/2 kg, smalec 2 łyżki, bułka odciśnięta z wody 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieprz grubo mielony 1 łyżeczka, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, cebula 2 sztuki, wątróbka z kurczaka 1 kg, smalec 1/2 kostki,jajka 5 sztuk, mięso z 1 kurczaka z rosołu, bułka tarta 1 szklanka, kasza manna 4 łyżki, orzechy(...)wsypać do wątróbki i podsmażać z 3 minuty na większym ogniu mieszając. Do mielonego mięsa dodać cebulę 1 pokrojoną, pieprz grubo mielony, bułki odciśnięte z wody i na patelni na 2 łyżkach smalcu podsmażyć, wystudzić. Wystudzoną wątróbkę z tłuszczem z patelni, mielone mięso, wbić jajka, rosół 2-3 szklanki, gotowane i obrane z kości, chrząstek mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocna propozycja na słono 830

Sałatki, jajka,galaretki itd.. Mam nadzieję że również znajdziecie coś pysznego w wersji wytrawnej:) Zapraszam :) Jajka nadziewane pieczarkami   Jajka nadziewane pasztetem z ciecierzycy   Pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku(...)Warstwowa sałatka z makaronem ryżowym   Rolada szpinakowa z łososiem   Szparagi w szynce   Galaretka drobiowa   Sałatka nicejska   Sałatka chińska   Pasztet   Rolada z mięsa mielonego Po więcej przepisów na sałatki, mięsa czy przekąski zapraszam do etykiet pod spodem postów

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone ze szczypiorkiem 174

Dzisiaj zapraszamy na szybki obiadek. W moim domu często goszczą na obiad wszelakie kotleciki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia przygotowuję je z różnymi dodatkami. Dzisiaj o to takie proste i smaczne kotleciki mielone ze szczypiorkiem. Podałam je z sosem pomidorowym i ziemniaczkami z koperkiem, całość komponowała się idealnie.  Kotlety mielone ze szczypiorkiem  SKŁADNIKI(...)mięsa mielonego 1/2 czerstwej bułki 1 jajko sól i pieprz 1/3 pęczka szczypiorku bułka tarta olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Bułkę namaczamy w wodzie. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko dodajemy sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę i wyrabiamy dodając 2 - 3 łyżki bułki tartej. Szczypiorek siekamy. Dodajemy do mięsa i mieszamy.  Z masy formujemy kotleciki które obtaczamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania