mięso mielone - 23354 przepisów (strona:181/1557)

Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 238

plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania

naRuszcie
Light pierogi z kurczaka 180

się szybciutko naszym farszem . Obieram ugotowanego kurczaka , który wcześniej nam się ugotował w rosole , obieramy go i pozbywamy się kości i chrząstek , jak mamy obranego kurczaka , odpalamy maszynkę do mielenia mięsa , może być ręczna , mielę mięso z kurczaka oraz wszystkie warzywa z rosołu , jak mamy zmielonego naszego kurczaka i warzywa , obieram cebulę , kroję w drobną kostkę i przesmażam na oliwie

Mój Smak
Pieczarkowe pomylone fit 204

stole , dziś zapraszam na takie kotlety z dodatkiem pieczarek , i mąki orkiszowej .    Zazwyczaj kotlety mielone robiłam z bułką itp , ale dziś zapraszam na takie kotlety z mąką orkiszową , smakują równie pysznie . Składniki  0,5 kg mielonego mięsa z indyka  15 sztuk pieczarek  1 duża cebula czerwona  1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)mąki orkiszowej do panierowania  oliwa do smażenia  Wykonanie  Mięso przekładam do miski , następnie cebulę kroję w drobną kostkę , pieczarki myję , ścieram na tarce na grubych oczkach i przesmażam na odrobinie oleju razem z cebulą , kiedy pieczarki i cebulę  mamy przesmażoną , dodaję do mięsa mielonego .      Następnie do naszego mięsa dodaję przyprawy , czosnek przeciśnięty

Mój Smak
Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 234

mleka 2 łyżki z czubkiem mąki pszennej sól, pieprz gałka muszkatołowa, curry jako przyprawy 25 dag startego żółtego sera duży ząbek czosnku Składniki na sos boloński: 35 dag mielonego mięsa wieprzowego 35 dag mielonego mięsa wołowego 3 duże marchewki 2 cebule 1 czerwona papryka pomidory w puszce 400 g liść laurowy sól, pieprz, czosnek granulowany, ostra i słodka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zapiekanka pieczarkowa z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą 178

Zapraszamy na zapiekankę pieczarkową z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą, na którą przepis pochodzi z książki „Kipi kasza” Pawła Łukasika

Kuchenne Wariacje
Klopsiki w sosie koperkowym 231

Smaczne, delikatne klopsiki w sosie koperkowym. Pycha! Składniki: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 25 dag mielonego mięsa wołowego, 1 czerstwa bułka, 1 cebula biała, 1 jajko, ½ szklanki śmietany, 1 pęczek koperku, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Mięso dokładnie wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z kaszy gryczanej i mięsa -Hreczniaki 246

gryczana. W lwowskich terenach zwana gryką. Stąd rożne nazwy: gryka, hreczka i już  mamy wyjaśnienie nazwy Hreczniaki. Kotlety z kaszy gryczanej jedni robią z twarogiem, inni z mięsem mielonym. U mnie z mięsem. Bardzo wyraziste smakowo danie, ponieważ jednym ze składników jest również czosnek (jak ktoś nie lubi nie daje). Hreczniaki podajemy z sosem i tutaj już nasza(...)ząbki czosnku sól , pieprz , papryka wg/ własnego smaku. olej do smażenia WYKONANIE Kaszę gryczaną lekko posoloną gotuje zgodnie z proporcjami ( 1 szklanka kaszy , dwie szklanki wody). Po ugotowaniu studzimy Mięso mielimy, kaszę  dodajemy w całości wystudzoną. Do farszu dodajemy jajka, przyprawy , przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety. Smażymy na małym ogniu dokładnie z obu stron. Hreczniaki podajemy

W kuchennym oknie Ewy
Pieczarki faszerowane mięsem. 175

mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy, odcinamy trzonki i wydrążamy. Pozostały miąższ drobno kroimy i razem z cebulą podsmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy mielone mięso, pieprz

Symfonia smakowa
Spaghetti bolognese 325

Chyba niewiele osób nie lubi spaghetti,a w szczególności z sosem bolognese. Dzisiaj polecam klasyczne  z pomidorami i mielonym mięsem. SKŁADNIKI 30 dag. mielonego mięsa wołowego lub drobiowego 2/2 kg  pomidorów lub pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki  oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii szczypta cynamonu sól

W kuchennym oknie Ewy
zupa klopsikowa z ryżem... 222

Składniki: mięso mielone wieprzowe 3/4 kg, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4 szklanki, kasza manna 2 łyżki, cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 4 litry, ryż 3/4 szklanki, śmietana 1/2 szklanki, natka pietruszki 2 łyżki, majeranek 1 łyżka, przyprawa w płynie - do smaku, kucharek - do smaku mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim 257

takimi ostrymi smakami, możecie zmniejszyć ilość papryczek. Do pulpecików podałam kaszę bulgur. Pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 50 minutSkładniki: 400 g mielonego mięsa wołowego 400 g mielonego mięsa wieprzowego 1 łyżeczka pieprzu cayenne szczypta cynamonu 4 ząbki czosnku 2 małe papryczki chili 1 cebula 3 łyżeczki świeżego imbiru

Kulinarne przygody Gatity
Klopsiki w sosie grzybowym 197

sosie grzybowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, głęboką patelnię, miskę, miseczkę, łopatki do obracania kotletów, kubek lub miseczkę, ewentualnie płaski talerz. Przygotuj składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki), 2 nieduże cebule, 1 czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tarą, sól, pieprz, mieloną słodką paprykę, tłuszcz do smażenia, ewentualnie mleko, kubek śmietany, garść(...)suszonej włoszczyzny. Mięso umyj, osusz i ewentualnie usuń ścięgna i pozostałości krwi. Następnie mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Cebulę obierz i jedną drobno posiekaj, a drugą pokrój w piórka. Jajka sparz. Bułkę przełóż do miseczki, zalej przegotowaną wodą lub mlekiem. Suszone grzyby przełóż do kubka lub miseczki i zalej wrzącą wodą. Do zmielonego mięsa wbij jajko

blog.moje-pasje.info
Pierogi z mięsem smażone 206

Pierogi z mięsem smażone   Takie pierożki możemy podawać do barszczyku czerwonego. Lubię pierogi z wody, ale najlepsze są obsmażane. Składniki : Farsz: mięso z rosołu - 500 g cebula - 2 szt tłuszcz do smażenia sól i pieprz Vegeta Natur do mięsa mielonego - 1 łyżeczka Ciasto : 1/2 kg mąki woda 1 i 1/2 szkl ciepłej wody olej - 2 łyżki sól szczypta(...)Przygotowanie: Farsz: Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać przyprawę Vegeta Natur, dobrze wymieszać.  Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać sól i olej. Następnie stopniowo po trochu wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką

Kuchnia Danusi
Pulpety z kaszą i marchewką 223

Komu jeszcze nie znudziły się mielone, zapraszam do zapoznania się z nową wersją.😀 Pulpety 4 składnikowe plus dobry dip i zdrowy, szybki obiad gotowy. Zamiast osobno podawać kaszę, mięso i warzywa można wszystko zrobić razem w formie mielonego, co jest wygodniejsze gdy np. zabieramy danie na wynos. Dla mnie bardzo wygodna forma, na dodatek mogę to zjeść(...)porcje: -140 g kaszy gryczanej -200 g mięsa mielonego -2 duże marchewki  -1 jajo -2 łyżki tłuszczu do smażenia dip: -5 łyżek jogurtu naturalnego -koperek, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy.  2. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. 3. Mięso mielone (ja sama je mielę) wrzucamy do dużej miski, dodajemy ostudzoną kaszę gryczaną

Zdrowie i pysznie na talerzu
Grillowane rolady z kurczaka nadziane szpinakiem, mięsem podane z warzywami 153

olejem rzepakowym i całość dokładnie mieszamy. Warzywa przekładamy do aluminiowych foremek na keksówki. Rada: zamiast keksówek, można zawinąć  warzywa w folię, należy podzielić na 2 -3 części. Rolada. Mięso mielone mieszamy z rozdrobnionym serem, doprawiamy do smaku pieprzem. Dzielimy na 3 porcje. Filety z kurczaka myjemy, suszymy, papierowym ręcznikiem(...)rozbijamy jaka najcieniej. (Pomocna tu będzie folia spożywcza, mięso układamy między nią i rozbijamy za pomocą tłuczka, kurczak dzięki temu nam się nie rozpadnie i łatwo będzie można zwinąć w roladę.) Tak rozbite filety smarujemy musztardą sarepska. Na posmarowanym musztardą filecie, układamy szpinak, następnie wzdłuż dłuższego boku dodajemy przygotowane mięso mielone (w formie walca). Na mięsie, po długości

Moniki Smakołyki