mięso mielone - 23354 przepisów (strona:181/1557)

Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 153

100g masła klarowanego 1/2 kilograma bekonu w plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól

naRuszcie
Meksykański kociołek z klopsikami 216

ilością kolorowych warzyw. Super pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula 1/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mleka 1 jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek 1/2 szklanki mąki do obtoczenia klopsików 100g białego ryżu – 1 woreczek 1 płaska łyżka(...)meksykańskiej mrożonki warzywnej olej do smażenia       *** Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i studzimy. Bułkę tartą zalewamy mlekiem i odkładamy do wchłonięcia *** *** Do mielonego mięsa dodajemy namoczoną bułkę tartą, cebulę, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy malutkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości

Blog z Apetytem
Hamburger wołowo-wieprzowy z salsą mango (Hamburger di suino e bovino con salsa al mango) 203

penserà invece il peperoncino. Buon appetito :) SKŁADNIKI  (4 porcje) 4 bułeczki do hamburgerów kilka listków sa ł aty  Hamburger wołowo-wieprzowy 350 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g mielonego mięsa wołowego 1-2 łyżki przyprawy do mi ę s (mieszam chili, tymianek, rozmaryn, słodką paprykę, majeranek, czosnek i natkę pietruszki

La grande e la piccola cuoca
Zupa meksykańska 168

większe ziemniaki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych   u mnie z czosnkiem i ziołami 1 duża cebula 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 800g mięsa mielonego u mnie z mięsa z łopatki wieprzowej Olej do smażenia Przyprawy: 3-4 kulki ziela angielskiego, kmin rzymski pół łyżeczki, pieprz cayenne,   czosnek granulowany, cukier, sól/vegetta do smaku Pęczek(...)mrożonkę, odsączoną fasolę całość podlać gorącą wodą do wysokości nieco ponad poziom warzyw, dodać ziele angielskie i resztę przypraw. W między czasie na patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmażyć mięso mielone do lekkiego odparowania. Po czym przełożyć je do wywaru. Całość gotować ok 20 minut po czym dodać pomidory oraz koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. W razie potrzeby

W garach u Gosi
Faszerowane bakłażany 149

Polecam. Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać posiekany drobno czosnek i smażyć małą chwileczkę. Dodać mięso mielone, obie papryki w proszku, oregano, sól, pieprz. Wymieszać i smażyć chwilkę. Dodać paprykę czerwoną i chili pokrojone w małe kostki i przecier pomidorowy. Wymieszać i smażyć aż mięso

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami 483

jest to bowiem, jakieś wykwintne danie, ale baaardzo smaczne oraz sycące. Zajrzyjcie także do innych przepisów na zapiekanki: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Przepis na zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki około 0,6 kg ziemniaków

Kuchnia Bazylii
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 229

plastrach 2 łyżki mieszanki ulubionych przypraw do drobiu 1 łyżeczka oregano Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania

naRuszcie
Light pierogi z kurczaka 173

się szybciutko naszym farszem . Obieram ugotowanego kurczaka , który wcześniej nam się ugotował w rosole , obieramy go i pozbywamy się kości i chrząstek , jak mamy obranego kurczaka , odpalamy maszynkę do mielenia mięsa , może być ręczna , mielę mięso z kurczaka oraz wszystkie warzywa z rosołu , jak mamy zmielonego naszego kurczaka i warzywa , obieram cebulę , kroję w drobną kostkę i przesmażam na oliwie

Mój Smak
Pieczarkowe pomylone fit 192

stole , dziś zapraszam na takie kotlety z dodatkiem pieczarek , i mąki orkiszowej .    Zazwyczaj kotlety mielone robiłam z bułką itp , ale dziś zapraszam na takie kotlety z mąką orkiszową , smakują równie pysznie . Składniki  0,5 kg mielonego mięsa z indyka  15 sztuk pieczarek  1 duża cebula czerwona  1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)mąki orkiszowej do panierowania  oliwa do smażenia  Wykonanie  Mięso przekładam do miski , następnie cebulę kroję w drobną kostkę , pieczarki myję , ścieram na tarce na grubych oczkach i przesmażam na odrobinie oleju razem z cebulą , kiedy pieczarki i cebulę  mamy przesmażoną , dodaję do mięsa mielonego .      Następnie do naszego mięsa dodaję przyprawy , czosnek przeciśnięty

Mój Smak
Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 226

mleka 2 łyżki z czubkiem mąki pszennej sól, pieprz gałka muszkatołowa, curry jako przyprawy 25 dag startego żółtego sera duży ząbek czosnku Składniki na sos boloński: 35 dag mielonego mięsa wieprzowego 35 dag mielonego mięsa wołowego 3 duże marchewki 2 cebule 1 czerwona papryka pomidory w puszce 400 g liść laurowy sól, pieprz, czosnek granulowany, ostra i słodka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zapiekanka pieczarkowa z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą 167

Zapraszamy na zapiekankę pieczarkową z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą, na którą przepis pochodzi z książki „Kipi kasza” Pawła Łukasika

Kuchenne Wariacje
Klopsiki w sosie koperkowym 220

Smaczne, delikatne klopsiki w sosie koperkowym. Pycha! Składniki: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 25 dag mielonego mięsa wołowego, 1 czerstwa bułka, 1 cebula biała, 1 jajko, ½ szklanki śmietany, 1 pęczek koperku, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Mięso dokładnie wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z kaszy gryczanej i mięsa -Hreczniaki 233

gryczana. W lwowskich terenach zwana gryką. Stąd rożne nazwy: gryka, hreczka i już  mamy wyjaśnienie nazwy Hreczniaki. Kotlety z kaszy gryczanej jedni robią z twarogiem, inni z mięsem mielonym. U mnie z mięsem. Bardzo wyraziste smakowo danie, ponieważ jednym ze składników jest również czosnek (jak ktoś nie lubi nie daje). Hreczniaki podajemy z sosem i tutaj już nasza(...)ząbki czosnku sól , pieprz , papryka wg/ własnego smaku. olej do smażenia WYKONANIE Kaszę gryczaną lekko posoloną gotuje zgodnie z proporcjami ( 1 szklanka kaszy , dwie szklanki wody). Po ugotowaniu studzimy Mięso mielimy, kaszę  dodajemy w całości wystudzoną. Do farszu dodajemy jajka, przyprawy , przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety. Smażymy na małym ogniu dokładnie z obu stron. Hreczniaki podajemy

W kuchennym oknie Ewy
Pieczarki faszerowane mięsem. 165

mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy, odcinamy trzonki i wydrążamy. Pozostały miąższ drobno kroimy i razem z cebulą podsmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy mielone mięso, pieprz

Symfonia smakowa
Spaghetti bolognese 314

Chyba niewiele osób nie lubi spaghetti,a w szczególności z sosem bolognese. Dzisiaj polecam klasyczne  z pomidorami i mielonym mięsem. SKŁADNIKI 30 dag. mielonego mięsa wołowego lub drobiowego 2/2 kg  pomidorów lub pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki  oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii szczypta cynamonu sól

W kuchennym oknie Ewy
zupa klopsikowa z ryżem... 212

Składniki: mięso mielone wieprzowe 3/4 kg, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4 szklanki, kasza manna 2 łyżki, cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 4 litry, ryż 3/4 szklanki, śmietana 1/2 szklanki, natka pietruszki 2 łyżki, majeranek 1 łyżka, przyprawa w płynie - do smaku, kucharek - do smaku mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim 245

takimi ostrymi smakami, możecie zmniejszyć ilość papryczek. Do pulpecików podałam kaszę bulgur. Pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 50 minutSkładniki: 400 g mielonego mięsa wołowego 400 g mielonego mięsa wieprzowego 1 łyżeczka pieprzu cayenne szczypta cynamonu 4 ząbki czosnku 2 małe papryczki chili 1 cebula 3 łyżeczki świeżego imbiru

Kulinarne przygody Gatity
Klopsiki w sosie grzybowym 186

sosie grzybowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, głęboką patelnię, miskę, miseczkę, łopatki do obracania kotletów, kubek lub miseczkę, ewentualnie płaski talerz. Przygotuj składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki), 2 nieduże cebule, 1 czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tarą, sól, pieprz, mieloną słodką paprykę, tłuszcz do smażenia, ewentualnie mleko, kubek śmietany, garść(...)suszonej włoszczyzny. Mięso umyj, osusz i ewentualnie usuń ścięgna i pozostałości krwi. Następnie mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Cebulę obierz i jedną drobno posiekaj, a drugą pokrój w piórka. Jajka sparz. Bułkę przełóż do miseczki, zalej przegotowaną wodą lub mlekiem. Suszone grzyby przełóż do kubka lub miseczki i zalej wrzącą wodą. Do zmielonego mięsa wbij jajko

blog.moje-pasje.info
Pierogi z mięsem smażone 192

Pierogi z mięsem smażone   Takie pierożki możemy podawać do barszczyku czerwonego. Lubię pierogi z wody, ale najlepsze są obsmażane. Składniki : Farsz: mięso z rosołu - 500 g cebula - 2 szt tłuszcz do smażenia sól i pieprz Vegeta Natur do mięsa mielonego - 1 łyżeczka Ciasto : 1/2 kg mąki woda 1 i 1/2 szkl ciepłej wody olej - 2 łyżki sól szczypta(...)Przygotowanie: Farsz: Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać przyprawę Vegeta Natur, dobrze wymieszać.  Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać sól i olej. Następnie stopniowo po trochu wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania