mięso mielone - 23354 przepisów (strona:166/1557)

Szaszłyki ze śliwką 207

pyszne. Gorąco polecam ten przepis.... PYSZNE!!! Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego ok. 200 g suszonych śliwek 2 jajka przyprawa do mięsa np. Delicat patyczki do szaszłyków Wykonanie: Mięso mieszamy z jajkami i przyprawą (tak jak na mielone). Na każdy patyczek od szaszłyka nadziewamy 3 śliwki, następnie oblepiamy je szczelnie mięsem

IMPRESJA SMAKU
Pulpeciki w sosie kokosowo-orzechowym z warzywami 119

aromatycznym sosie z warzywami możemy podać np. z ryżem albo pieczonymi ziemniakami. Do tego oczywiście jakaś surówka lub kiszonki. Serdecznie polecam! Składniki (4 porcje): Pulpeciki: 500g mielonego mięsa z indyka, 1 jajko, 2 łyżki kaszy manny, łyżeczka majeranku, szczypta soli i pieprzu, łyżka posiekanej natki pietruszki. Sos: 1 por, 250g pieczarek, 2 łyżki masła orzechowego 100%, łyżka oliwy(...)masła klarowanego, 250ml mleka kokosowego z kartonika (polecam z firmy Real Thai), 200ml wody, łyżeczka curry, pół łyżeczki kurkumy. Sposób przygotowania Najpierw pokrój pieczarki i pora w plasterki. Następnie mięso mielone wymieszaj z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i kaszą manną. Dodaj majeranek, szczyptę soli i pieprzu. Z masy formuj małe pulpeciki. Później na patelni rozgrzej oliwę z oliwek

Natka Pietruszki
Pulpety z mozzarellą i makaronem. 124

Składniki 400 g mielonego mięsa np. łopatki 1 duża kulka mozzarelli 1 puszka passaty pomidorowej lub domowy przecier pomidorowy 1 szklanka bulionu 1 jajko 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka bazylii 2 łyżki tartego parmezanu sól pieprz parmezan olej 300 g makaronu razowego spaghetti lub zwykłego Instrukcje Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, sól, pieprz

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekane rożki z tortilli 50313

zawiodłam się. Wyszło pysznie. Rożki podałam razem z sosem czosnkowym, ale myślę, że nawet ketchup się nada. 1 op. tortilli (5-6 sztuk) około 700-800 g mielonego mięsa (drobiowe lub wieprzowe) 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy około 250 g tartej mozzarelli zioła prowansalskie sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Czosnek(...)kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy przez chwilę cebulę. Następnie dodajemy paprykę, mieszamy, pilnując by cebula się nie przypaliła. Gdy papryka stanie się szklista, dodajemy mięso mielone. Smażymy do czasu, aż straci różowy kolor. Dodajemy posiekany czosnek oraz cukinię. Smażymy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Mięsny farsz

Smaki Na Talerzu
KOTLETY MIELONE W WAFLU 213

suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra majeranek 1 jajko do mięsa 3 jajka do panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety

Walijskie Pichcenie
Gołąbki z kapusty włoskiej. Przepis krok po kroku. 158

wpisem.   Będziemy wdzięczni JGołąbki z kapusty włoskiej. Przepis krok po kroku. Składniki na 10 gołąbków:   główka kapusty włoskiej 1,5 kg 800 g mielonego mięsa wieprzowego np. szynka, łopatka 1 duża cebula 2 łyżki oleju roślinnego 3 ząbki czosnku 100 g ugotowanego białego ryżu „al dente” 1 łyżka suszonego majeranku 1 l wywaru(...)oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy będzie ciemnozłota, dodaj drobno posiekany czosnek, smaż jeszcze 1-2 minuty. Odstaw do przestudzenia.   W dużej misce wymieszaj mięso mielone, ryż, majeranek, ostudzoną cebulę. Dopraw farsz solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.   Na każdy liść nałóż farsz, zbierz brzegi kapusty do środka i zwiń

kuron.com.pl
Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne. 1506

( u mnie z udźca indyka ) - 1 jajko - 1 łyżka kaszy manny - duży ząbek czosnku - szczypta majeranku - sól - olej - 2 łyżeczki maki pszennej - czosnek mielony, pieprz mielony Wykonanie  Mięso mielone przekładam do miseczki, dodaje do niego całe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę mannę, majeranek i sól. Mieszam najpierw łyżką, a potem dokładnie wyrabiam rękoma

Kuchnia z widokiem na ogród
PYSZNE KOTLETY Z MAKARONEM 534

mielonego mięsa trochę oleju sól,pieprz bułka tarta (do obtaczania kotlecików) olej do smażenia WYKONANIE Makaron gotujemy,odcedzamy i studzimy,chyba że mamy makaron z poprzedniego dnia ;).Ugotowany makaron siekamy w rozdrabniaczu na mniejsze kawałeczki.Cebulę i czosnek kroimy na drobne kawałki,szynkę w drobną kosteczkę.Następnie wrzucamy do garnka dodajemy troszkę oleju i podsmażamy chwilkę,później dodajemy mięso(...)mielone i też smażymy chwilkę wszystko razem,studzimy i dodajemy do makaronu.Dodajemy także starty żółty ser,jajka,bułkę tartą i mąkę.Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą,pieprzem i ulubionymi przyprawami. Z masy formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym na ciemnozłoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku

Mała w garnku miesza
Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorem 214

kcal! Zawiera w sobie magnez, żelazo, potas, witaminy z grupy B, witaminę C, A i K. Składniki: 40 dag makaronu świderki/ rurki  3  cebule 20 dag mielonego mięsa 10 dag kiełbasy 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego ok 3 pomidory ( w zależności od wielkości naczynia w którym będzie zapiekanka) 1 cukinia 1 szklanka(...)żółty szczypta ostrej papryki   zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie, gdy zmięknie dodajemy mięso mielone, doprawiamy, pod koniec pokrojona w kostkę kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podsmażyć. Połowę makaronu wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na makaron wykładamy połowę farszu mięsnego, posypujemy ziołami prowansalskimi

Gotuj z Agnes
KLOPSIKI Z KOPERKIEM I SOSEM ŻURAWINOWYM 199

krótko gotowane w bulionie, śmietance i dżemie żurawinowym.  Smakują wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI / 4 porcje PULPETY 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 500 g chudego mielonego mięsa (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 1 mała bułka (świeża lub czerstwa) lub np. 2 kromki chleba tostowego 1/3 szklanki mleka lub wody 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka(...)Smażymy do miękkości, nie rumienimy zbyt mocno. Odstawiamy do ostygnięcia. Bułkę kroimy na plastry i wkładamy do miski. Zalewamy mlekiem i dokładnie rozcieramy (bułka powinna wchłonąć cały płyn). Dodajemy mięso mielone, podsmażoną cebulę, jajko oraz posiekany koperek, sól, pieprz i sos sojowy jeśli używamy. Wyrabiamy dłońmi na jednolitą masę.  Masę mięsną dzielimy na 4 części

cool and minty
Spaghetti z klopsikami 253

pyszne. Składniki: 500 g mielonego mięsa 300 g makaronu spaghetti Bułka tarta 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego 3 pomidory lub sok pomidorowy cebula, czosnek pieprz, oregano, bazylia 2 łyżki przecieru pomidorowego ser parmezan   Opis przygotowania: Na początek cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do zeszklenia. Do miski wrzucamy mięso mielone, podsmażona cebulę, jajko

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety ryżowo-mięsne z brokułem 246

mielonego mięsa wieprzowego    250 g ugotowanego wystudzonego ryżu    125 g ugotowanego brokułu    1 jajo    2 łyżki bułki tartej    sól    pieprz czarny    zioła dalmatyńskie    papryka ostra    olej do smażenia    bułka tarta do obtoczenia kotletów   Do miski  wykładamy mięso(...)mielone, ryż i brokuł. Wszystko razem rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Gdy masa będzie w miarę jednolita (brokuł musi zostać dobrze rozdrobniony) wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników, masa musi odchodzić od ręki - jeśli jest zbyt mokra dodajemy jeszcze trochę bułki tartej. Z masy formujemy nieduże kule, lekko spłaszczamy, obtaczamy dokładnie w bułce

peggiwkuchni
Meksykańskie pierożki drożdżowe 184

oleju 50 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Farsz: 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego pół puszki pomidorów puszka kukurydzy cebula czerwona papryka sól, pieprz, papryka ostra, papryka wędzona olej do smażenia Przygotowanie Cebulę i paprykę kroimy w paseczki. Na patelni podsmażamy rozdrobnione widelcem mięso mielone, następnie dodajemy cebulę i paprykę. Podsmażamy dalej 5 minut. Potem dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Rolada z boczku nadziewana 194

pieczarek 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki po szczypcie tymianku papryki ostrej kolendry sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Mięso mielone przekładamy do miski wbijamy jajko, oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, posiekaną natkę pietruszki przyprawiamy solą, pieprzem

kgwjanczewo