mięso mielone - 22854 przepisów (strona:159/1524)

Kotlety mielone z farszem meksykańskim 78

language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Takie „nadziewajki” powstały całkiem przypadkowo. Na dodatek brak bułki tartej wymusił na nas alternatywne myślenie. Wyszło bovsko <3 Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 150 g płatków kukurydzianych 1 jajko 1 żółtko jajka 1 mała puszka kukurydzy z chili 1 mała puszka czarnej fasoli sól, pieprz  Przygotowanie: Normal(...)language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy, mieszamy ze sobą. Płatki kukurydziane przekładamy do mocnego woreczka, traktujemy tłuczkiem do mięsa. O mielonego mięsa wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy 5 łyżek rozkruszonych płatków kukurydzianych, masę wyrabiamy, w razie potrzeby dosypujemy płatki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z farszu formujemy kotleciki

R'n'G Kitchen
Kolorowa tarta 156

cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 40 ml wody SOS: 200 ml krojonych pomidorów w puszce 1/2 łyżeczki mielonego chilli 2 ząbki czosnku sól pieprz DODATKI: 200 g mielonego mięsa indyczego przyprawionego chilli, solą i pieprzem 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 średnia cebula 1 średnia ostra papryczka ser żółty (u nas czerwony - pomidorowy i zielony - bazyliowy(...)przyprawiamy i gotujemy przez ok 10 min na małym ogniu, aby nadmiar płynu nieco odparował. Sos możemy odstawić, aby nieco przestygł, ale nie jest to konieczne. DODATKI:  Z mięsa mielonego formułujemy niewielkie kulki, które następnie obsmażamy na odrobinie tłuszczu. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, fasolę dodatkowo przepłukujemy wodą. Ser kroimy w paski, cebulę w pióra, a papryczkę

Kuchnia od dwojga
Sos Boloński - Bolognese 159

Boloński jak sama jego nazwa wskazuje pochodzi z włoskiego miasta Bolonia. Jest on jednym z obecnie najpopularniejszych sosów podawanych z makaronem. W jego skład wchodzą głownie mielone mięso (wieprzowe, wołowe) oraz warzywa  Sekretem idealnego sosu jest jego długie gotowanie - minimum 2 godziny.Sos Boloński - Bolognese - Składniki:500 g mięsa mielonegoduża cebula2 ząbki czosnkuok

Słodka Strona
Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą 101

zajadać z niesłabnącym apetytem przez kilka dni. Udostępnij Gołąbki bez zawijania z młodą kapustą – składniki Gołąbki bez zawijania: 1,2 kg młodej kapusty 1 łyżka soli 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 2 średnie cebule 2 jajka 4-6 łyżek bułki tartej 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka gałki muszkatołowej czubek łyżeczki papryki(...)soli, wymieszać i odstawić na 30 minut. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, odstawić do wystygnięcia. Do dużej miski wsypać ryż, cebulę, dobrze odciśniętą młodą kapustę oraz mięso mielone, wbić jajka. Dodać wszystkie przyprawy, całość dobrze wymieszać. Dosypać tyle bułki tartej, aby masa była zwięzła i dobrze się kleiła – jak na kotlety mielone

niecodziennikpary
Spaghetti bezglutenowe 219

muszą uważać na gluten, w każdej Biedronce można już kupić makaron bezglutenowy :) Postanowiłam go wypróbować i powiem Wam szczerze, że byłam mile zaskoczona :) Składniki: ok 80 dkg mięsa mielonego ( ja używam z łopatki wieprzowej i wołowiny ) 2 puszki pomidorów 2 cebule świeża natka pietruszki 3-4 ząbki czosnku (zależy od ich wielkości) łyżeczka bazylii suszonej oliwa z oliwek płaska(...)według czasu, który został podany na opakowaniu. Następnie odcedzić go i lekko przelać zimną wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Na drugiej patelni podsmażyć mięso mielone. Podsmażone mięso dodać do cebuli razem z pomidorami z puszki. Następnie dodać cukier, czosnek przeciśnięty przez praskę, suszoną bazylię oraz natkę pietruszki. Pod koniec doprawić solą i pieprzem

The Sweet Damsel
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (bolognese) 115

jeśli chcemy podać danie w prawdziwie włoskim stylu, zamieńmy spaghetti na tagliatelle i podajmy z listkiem świeżej bazylii. makaron spaghetti (ilość wg potrzeby) ok. 500-700 g mielonego mięsa 2 cebule 1 duża marchewka 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych oregano przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim sól, pieprz, odrobina cukru parmezan do posypania Marchewkę obieramy i trzemy(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy cały czas by się nie przypalił. Po chwili dodajemy startą marchewkę i smażymy razem jeszcze około 5 minut. Następnie na patelnię dodajemy mielone mięso. Smażymy do czasu aż straci różowy kolor. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dusimy do momentu aż sos się zredukuje a pomidory rozpadną się

Smaki Na Talerzu
makaronowa zapiekanka z męsem mielonym, papryką i pieczarkami 177

Można zrobić wieeelką porcję, bo odgrzewana jest równie pysza. Pod warukiem, że użyjecie makaronu 100% durum i ugotujecie go al'dente.  Składniki: - opakowanie makaronu świderki 100% durum - 600g mięsa mielonego z łopatki - 1/2 kg pieczarek - 2 duże, czerwone papryki - średnia cebula - 400g ulubionego sera żółtego - oliwa z oliwek - bazylia, oregano - sól, pieprz, czosnek granulowany Makaron gotuję al'dente(...)czasie zdejmuję pokrywkę, zwiększam ogień i smażę aż woda odparuje, a pieczarki lekko się zarumienią. Wykładam do naczynia na warstwę makaronu. Na patelni mogno rozgrzewam łyżkę oliwy. Wrzucam mielone mięso i smażę na dużym ogniu często mieszając aż się zarumieni. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.  Wykładam równomiernie na pieczarki. Na pozostały na patelni tłuszcz wrzucam pokrojoną

Cook&Love
Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym 9009

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym – Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 duża cebula (ok. 160g) 1 łyżeczka musztardy chrzanowej lekko ostrej 1 duże jajko 3 czubate łyżeczki bułki(...)olej do smażenia i do gotowania makaronu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym – Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać słodką paprykę, czosnek granulowany, jajko, musztardę, bułkę tartą oraz pieprz i sól do smaku. Wymiesza. Uformować 17 małych klopsików, a następnie każdy otoczyć

Kulinarne Przeboje
Obiadowe pankejki z mięsnym farszem 125

warzywnym farszem. PANKEJKI OBIADOWE Z MIĘSNYM FARSZEM Składniki: placki: 100 g mąki gryczanej 175 ml mleka 1 jajko szczypta soli 2 łyżki oleju (+olej do smażenia) farsz: 200 g mięsa mielonego wołowego 5 suszonych pomidorów 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku garść zielonej fasolki szparagowej (wcześniej ugotowanej lub mrożonej) 2 łyżki oliwy(...)otrzymania gładkiej , jednolitej masy o konsystencji śmietany. Z ciasta smażymy na oliwie placki. farsz: Na patelni szklimy posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone i  mięso mielone. Kiedy mięso się podsmaży na patelnię dodajemy fasolkę oraz pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku oregano,bazylią oraz solą.  Podanie: Na placki nakładamy ciepły farsz, przykrywamy

Bon appetit mon amie
Rolada gołąbkowa. 98

porcji. W takich chwilach, robię roladę gołąbkową. Rolada ta, to świetna odmiana tradycyjnych gołąbków. Bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. SKŁADNIKI: ROLADA: 250 G UGOTOWANEGO RYŻU 500 G MIELONEGO MIĘSA ( WIEPRZOWE, WOŁOWE LUB MIESZANE) 1 GŁÓWKA KAPUSTY 1 CEBULA 2 PAPRYKI CZERWONE PAPRYKI GARŚĆ KOPERKU 2 ZĄBKI CZOSNKU CZERWONA PAPRYKA, MAJERANEK, PIEPRZ I SOL DO SMAKU OLEJ DO SMAŻENIA

Pani M - kuchnia smakowita
Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym 1997

Pamiętacie przepis na faszerowane papryki ( klik ) , który testowałam dla sieci Intermarche? Kupiłam wtedy trochę za dużo papryki i mielonego mięsa. Zostało też trochę kaszki kuskus. A ponieważ przy okazji wizyty w sklepie kupiłam sporo innych rzeczy, między innymi krojone pomidory w kartoniku, postanowiłam te produkty wykorzystać do zrobienia szybkiego obiadu. I tak powstał przepis na pulpety w sosie pomidorowo(...)udział. Zachęcam, bo nagrody świetne :)  Do wygrania aż 200 bonów, każdy wartości 300 zł! składniki  na pulpety 11 - 12 sztuk 300 g mielonego mięsa wieprzowego  1  jajko, lekko roztrzepane 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne pęczek pietruszki, posiekanej szczypta soli morskiej świeżo zmielony czarny pieprz

Stare Gary
Pieczeń rzymska z jajkiem 138

tylko jako danie główne do obiadu na ciepło, ale także jako wędlina na zimno. Dla lepszych walorów wizualnych wkładamy do pieczeni jajka. Składniki na pieczeń rzymską 1 kg mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 3 ząbki czosnku 8 łyżek bułki tartej 4-5 jajek gotowanych 2 jajka surowe majeranek, papryka ostra, pieprz ziołowy pieprz i sól Przepis – pieczeń(...)rzymska Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mielonego mięsa. Następnie wbijamy dwa jajka surowe i dodajemy wyciśnięty czosnek, bułkę tartą, a także majeranek, paprykę i pieprz ziołowy. Całość dokładnie mieszamy dodając pieprz i sól do smaku. Ponadto dodajemy szklankę wody, by nam mięso nieco zemulgowało. Po wyrobieniu masę wykładamy w blaszce do pieczenie chleba (wyłożonej papierem do pieczenie

Kuchennyviral.pl
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW 161

Mięsko przygotowane w ten sposób jest lekkie i wprost rozpływa się w ustach. Najlepiej smakuje z puszystym ryżem lub tłuczonymi ziemniaczkami. SKŁADNIKI / 4 porcje PULPETY 500 g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 sucha bułka kajzerka mleko do namoczenia 1 jajko mąka do obtoczenia olej roślinny np. kokosowy do smażenia SOS 500 ml bulionu(...)kapusty WYKONANIE Czosnek i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut do namoczenia. Odciskamy w dłoniach. Do miski wkładamy mielone mięso, jajko, odciśniętą bułkę, startą cebulę i czosnek. Doprawiamy solą (ok 1 łyżeczki) i świeżo zmielonym czarnym pieprzem (1/2 łyżeczki). Dokładnie wyrabiamy dłońmi. Łyżeczką nabieramy porcje masy i zwilżonymi dłońmi

cool and minty
Chaczapuri 149

szkl. mąki pszennej nadzienie 400 g mielonego mięsa mieszanego 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 szt ogórka konserwowego sól, pieprz do smaku hyzop oregano 4 jajka Cebulę i czosnek kroimy w kostkę podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka konserwowego. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy przyprawami i ziołami. Smażymy(...)Wałkujemy, formujemy chaczapuri, nakładamy nadzienie , uklepujemy i wybijamy na każdy kawałek jedno jajko. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15-20 min. Możemy upiec chaczapuri z mięsem w środku, wtedy dzielimy ciasto na dwie części, wałkujemy i nakładamy nadzienie .. można zetrzeć trochę żółtego sera, zawijamy i sklejoną stroną odwracamy do dołu, Odstawiamy do podrośnięcia . Pieczemy w piekarniku

Gotowanie jest łatwe
Tarta z mięsem 134

świetne danie na obiad albo kolację. Składniki: - ciasto: 300 g mąki 150 g masła ½ łyżeczki soli 3 łyżki zimnej wody - farsz: 3 cebule 2 ząbki czosnku ½ mielonego mięsa 2 papryki 1 puszka pomidorów 1 jajko 5 łyżek śmietany sól pieprz oregano tymianek papryka słodka papryka ostra starty ser do posypania tarty Wykonanie: - Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać z solą, dodać(...)oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę zeszklić na oliwie, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać paprykę i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie dodać mielone mięso i smażyć, aż całe mięso zmieni kolor. Do mięsa dodać pomidory i przyprawy, smażyć aż nadmiar płynu odparuje. Farsz lekko ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajko

Mama Gotuje