mięso mielone - 22854 przepisów (strona:151/1524)

Kotlety Gyros w papryce 120

Kolorowe kotlety nie tylko są smaczne mogą być również ozdobą świątecznego stołu a co najważniejsze szybo się przygotowuje i bez smażenia. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        4 papryki czerwone ·        1 całe jajko ·        Sól(...)ketchupu pikantnego Sposób przygotowania: 1.    Papryki kroimy w krążki 2, 5 cm, wyjmujemy nasiona, zbędne części z papryk pozostawiamy, kroimy drobno, odstawiamy na bok. 2.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, paprykę, którą wcześniej pokroiliśmy, oraz cebulę. Wsypujemy bułkę tarta, odlaną z zalewy

Kulinarna Chwila
DOMOWA WĘDLINA Z INDYKA 136

indyka 50 dag mięsa mielonego wołowego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 1 liść laurowy 5 ziel angielskich   PRZYGOTOWANIE:  Udziec z indyka myję. Wycinam zbędne kości. Mięsa rozkrajam wzdłuż tak by tworzył jeden płat. Solę i pieprzę do smaku. Nacieram również czosnkiem. Na środek mięsa kładę mielone mięso wołowe. Dokładnie zawijam

Gotowanie Patki
Gołąbki z serem w sosie paprykowym 83

kiedyś gołąbki z serem  w tak aromatycznym sosie paprykowym, najwyższa pora.Polecam. Składniki: ·        1 główka kapusty ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 torebka ryżu ·        4 papryki czerwone ·        4 pomidory(...)szklanka wody Sposób przygotowania: 1.    Kapustę myjemy i parzymy gotując w gorącej wodzie. 2.    Ryz gotujemy w osolonej wodzie. 3.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem

Kulinarna Chwila
Odchudzone spaghetti bolognese 145

puszki pomidorów krojonych - pół kg mięsa mielonego z indyka - duża cebula - 3 ząbki czosnku - pół szklanki buliony warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej) - oliwa z oliwek do smażenia  - przyprawa kuchni włoskiej, lub zioła: oregano, bazylia, cząber, tymianek - łyżeczka cukru - sól, pieprz Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać mięso mielone i smażyć na bardzo mocnym ogniu

Cook&Love
GRZYBOWE SPAGHETTI Z DROBIOWYMI KLOPSIKAMI 193

mięsa mielonego drobiowego 1 kajzerka (uprzednio namoczona w wodzie i odciśnięta) 1 jajko majeranek sól, pieprz  bułka tarta  olej  Na sos:  300g brązowych pieczarek 1 cebula bulion mały pęczek pietruszki lub koperku sól, pieprz liść laurowy ziele angielskie olej 1 łyżeczka mąki 2 łyżeczki śmietany 18 % Wykonanie: Mięso mielone łączymy z namoczoną

Walijskie Pichcenie
Mięsna mielona potrawka 137

mięsa mielonego wieprzowego 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2 cebule 100 g pieczarek 1 łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki keczupu pikantnego Sól Pieprz Olej Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso

VioletoweKucharzenie
Spaghetti bolognese (bezglutenowe) 132

tych, które wszyscy znają, ale jednak zdecydowałam się moją wersję opublikować, ponieważ jak zobaczyłam w jednym z popularnych programów kulinarnych w telewizji, że pani w restauracji wrzuca mięso mielone do wody, gotuje to, a następnie dodaje przecier pomidorowy z puszeczki i nazywa to spaghetti bolognese, to się załamałam. Może i w ogóle nie istnieje we włoskiej kuchni podobne(...)Przecież to ulubione danie większości dzieci. Zapraszam :-) Składniki (proporcja dla 3-osobowej rodziny, starczy na dwa dni, na drugi dzień oczywiście smaczniejsze): 250 g makaronu typu spaghetti 500 g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 l sosu pomidorowego (kartoniki sosu po 500 ml dostępne m.in. w Lidlu) ok. 20-30 ml wody (opcjonalnie

Kawa z mlekiem
Domowe gołąbki 101

mięsa mielonego 2 torebki ryżu 2 łyżki koncentratu pomidorowego (1 do farszu i 1 do wywaru) majeranek pieprz sól SOS: wywar z gołąbków 1 łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 0.5 szklanki zimnej wody sól pieprz WYKONANIE: 1. Ryż obgotuj (ok. 10min) i poczekaj aż przestygnie; 2. Wrzuć do miski mięso mielone, ryż, koncentrat pomidorowy, przyprawy

Prosty przepis na
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem 172

mięsa mielonego, u mnie łopatka 200 g świeżego szpinaku ok 200 g fety 1 łyżka masła 1 jajko mała bułka namoczona w mleku sól,pieprz bułka tarta z sezamem do panierowania olej do smażenia Szpinak drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekany szpinak. Smażyć aż szpinak zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić. Mięso mielone przełozyć

Monia miesza i gotuje
Pieczeń rzymska z jajkiem i szpinakiem 113

jajkiem. Tym razem dla urozmaicenia dodałam szpinak.   Danie które smakuje na ciepło i na zimno.   Świetnie się sprawdzi na Wielkanocnym stole. ok. 600 gramów mięsa mielonego drobiowe lub wieprzowe 1 cebula ok 100 gram 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 kajzerka namoczona w mleku ok 80 ml. wody lub bulionu 300/350 gramów(...)solą, pieprzem, czosnkiem i szczyptą gałki muszkatołowej. Mięso i szpinak dzielimy na dwie równe części. Jedną część mięsa przekładamy do foremki u mnie o wymiarach  21/12 cm. Na środku wzdłuż  układamy połowę szpinaku. Następnie układamy ugotowane jajka w rzędzie i przykrywamy drugą częścią szpinaku. Całość przykryć drugą połową mięsa mielonego. Za pomocą łyżki lekko wyrównujemy i dociskamy

Andzia Pichci
Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie 405

rodziny. Składniki: (na 10 sztuk) 500-550 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 1/2 białej kapusty 100 g ryżu 1 jajko L 1 mała cebula 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki bułki tartej 2 torebki sosu pieczeniowego jasnego + 700 ml wody* *można użyć gotowego domowego sosu, podana wersja jest(...)szybką; gołąbki można również przygotować w tradycyjnym sosie pomidorowym Przygotowanie: Kapustę trzemy na tarce na dużych oczkach (można ją posiekać, ale w ten sposób będzie delikatniejsza). Do kapusty dodajemy mięso mielone i ugotowany ryż (mój był z dnia poprzedniego, a więc chłodny). Następnie wbijamy całe jajko i dodajemy przyprawy (sól, pieprz i zioła prowansalskie). Cebulę drobno kroimy

Słodkie okruszki
Piecuchy (Calzone) 289

wszystko jest świeże, a przede wszystkim dokładnie wiem, co w takim daniu jest, jak dopasować je do smaku mojego i moich domowników. Tym razem nadzienie jest z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z dużą ilością sera, ale równie dobrze będą smakowały nadziane szpinakiem i fetą, bądź w inny sposób dopasowane do Waszych smaków. Polecam do wypróbowania, bo są pyszne(...)wlać rozczyn, dodać olej, wszystko wymieszać, zagnieść. Dodać sól i zagniatać około 10 minut. Włożyć do nasmarowanej olejem miski, odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Sos: – 0,5 kg mięsa mielonego; – 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku – 400 ml passaty pomidorowej; – 0,4 kg pieczarek; – 2 średnie marchewki; – oregano, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie

dom-agi.pl
Makaron w sosie pieczarkowym 137

Pyszne i łatwe danie z pieczarkami w roli głównej. Porcja na 4-5 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 duża cebula 1 czerwona papryka 500 g pieczarek 1 kopiasta łyżka masła oliwa 1 duża puszka pomidorów krojonych bez skórki 3 ząbki czosnku 1 mały sok pomidorowy (330 ml) 1 duża kwaśna śmietana 18% (330 g) 2 łyżeczki(...)umyć i pokroić, wsypać na patelnię, posypać solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu około 5-7 minut, aż pieczarki puszczą sok i nie będą surowe. Do brytfanny dodać mięso mielone i smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory w puszce, sok pomidorowy, śmietanę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy

Passions hobbies life
Gołąbki w kapuście pekińskiej 120

Równie smaczne jak te tradycyjne w białej kapuście a ich dodatkową zaletą jest to że robi się je bardzo szybko. 10 sztuk gołąbków 1 duża kapusta pekińska 350 gramów mięsa mielonego wieprzowego 100 gramów zwykłego białego ryżu  1 mała cebula sól pieprz majeranek malutki ząbek czosnku pół łyżeczki słodkiej papryki pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego ( 2 czubate łyżki(...)łyżka masła + 1 łyżka oleju Ryż ugotować i wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski dodać przyprawy, ryż i podsmażoną cebulkę. Masę na gołąbki dokładnie wymieszać. Liście kapusty oddzielić opłukać pod zimną wodą następnie zalać wrzątkiem i odstawić na ok 3-4 minuty aby nieco zmiękły. Następnie liście osączyć

Andzia Pichci
Ćevapcići z sosem tzatziki 211

drobiu. Natomiast na wybrzeżu króluje zdrowa i lekka kuchnia śródziemnomorska - owoce morza, ryby, oliwki. My skupimy się dziś na tej pierwszej. Ćevapcići, to podłużne kotleciki z mięsa mielonego, przypominające nasze rodzime kotlety mielone. Różnią je sposób przygotowania i przyprawy.  Potrzebne(...)sosu: - 50 dag mielonego mięsa jagnięcego lub wieprzowego          - 30 dag jogurtu greckiego - 1 cebula

W poszukiwaniu inspiracji