mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1179/1524)

Kurczak w czerwonym winie zapiekany pod ziemniakami 189

pieczarek cebula Około 1 szklanki czerwonego wytrawnego wina 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany łyżka przecieru pomidorowego olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, szczypta cukru, liść laurowy *W przygotowywaniu tej potrawy mąkę można pominąć. Zapiekanka nie traci na smaku, jednak powstały sos będzie rzadszy. Ziemniaki obieramy i gotujemy al dente. Musimy(...)rzepakowego i smażymy cebule na złoty kolor. Kiedy cebula się usmaży przekładamy do formy do zapiekanek i na tej samej (nie umytej patelni) podsmażamy pieczarki. W między czasie czyścimy mięso z błonek i kroimy w paski.  Obsypujemy obficie solą i pieprzem, a następnie podsypujemy mąką. Pieczarki przekładamy do naczynia z cebulą. Wykładamy mięso i smażymy krótko z każdej strony

Kolizje Smaków
Chutney - sos z rabarbaru do mięs i serów na bazie oleju rzepakowego 128

Zachęcam do przygotowania sosu chutney i do podawania mięs z takim właśnie dodatkiem. Mięso podane z sosem na bazie tłuszczu zwierzęcego nie jest dobrym pomysłem, natomiast sos rabarbarowy lub żurawinowy to porcja witamin i dobrego smaku. Sos ten tak bardzo mi smakował, że nawet kanapki nim smarowałam. Jest kwaskowo-słodki a przygotowanie go do zaledwie chwilka. Użyty olej rzepakowy(...)potrzebujemy: 3/4 szklanki obranego i drobno pokrojonego rabarbaru 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki wody 2 łyżki octu winnego 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz. Olej rozgrzać i dodać cebulę. Podsmażać na słabym ogniu ok. 10 minut, następnie dodać rabarbar, podsmażać kolejne 10 minut często

Jadło i czytadło
szybkowar-filet indyka na kapuście kiszonej z pieczarkami... 238

Składniki: filet z indyka 1 kg, Przyprawa do drobiu 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, oliwa 8 łyżek, kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, śliwki suszone 4 sztuki, woda 3/4 szklanki filety z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać przyprawami i na oliwie podsmażyć z każdej strony(...)wlać wodę i wszystko wymieszać - na kapuście położyć indyka szybkowar zamknąć zagotować, ogień ustawić na minimum i gotować 25 minut, szybkowar otowrzyć po 30 minutach aż sam spuści powietrze, mięso z kapustą w tym czasie jeszcze "dochodzi" kapustę z szybkowara wyjąć cedzakiem na talerz, ułożyć na niej porcje indyka - smaczny, szybki, syty obiad a mięso indyka z szybkowara nie jest

W Mojej Kuchni Lubię
Ryżówka z pulpetami 248

koperek; 300 g mielonej cielęciny lub indyka; kajzerka; sól, pieprz; jajko; 1/2 szklanki ryżu. Zupa: Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Gotujemy w 1,5 l. wody i doprawiamy do smaku. Ryż po opłukaniu wsypujemy do gotującego się wywaru i gotujemy do miękkości. Dodajemy koperek. Przygotowanie pulpetów: bułkę namaczamy, odciskamy i dodajemy do mięsa, wbijamy jajko i przyprawiamy

Miksturownik
Rostbef 239

oliwek - świeżo mielony pieprz - sól - kiść pomidorków koktajlowych - pół szklanki wytrawnego wina czerwonego Na patelni rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wyłóż steka i smaż 3 minuty. Po tym czasie przełóż go delikatnie na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. Po tym czasie zdejmij z patelni i odłóż na chwilę, by soki wewnątrz mięsa równomiernie się rozeszły. Na tłuszczu

Sajkofanka smaku
ŻOŁĄDKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 170

vegeta, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy w ziarenkach, pieprz czarny, SOS: - 1-2 pęczki koperku, - śmietana 18%, kubek - domowa Vegeta (mieszanka suszonych warzyw), - pieprz czarny i/lub kolorowy - świeżo mielony, - wywar z gotowania żołądków, pół szklanki. WYKONANIE: Żołądki - dokładnie myjemy, oczyszczamy, gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw (wyżej wymienione). Gdy są prawie miękkie dorzucamy warzywa. Gotujemy około(...)wszystkim możliwym podniebieniom. Jeśli jednak trafi się jakiś ewenement, który tego nie próbował, to uświadamiamy jakże błyskotliwą myślą, że sos ten smakuje... KOPERKOWO. :) Genialnie komponuje się on z delikatnym mięsem, które fakt faktem za wiele nie potrzebuje bo już samo w sobie jest bardzo dobre, ale kto by pogardził smacznym i szybkim dodatkiem? Dla tych, którzy sosu koperkowego nie lubią

Wypisz Wymaluj
Szybkie kopytka 91

Dziś pokażę Wam jak przygotować szybkie kopytka. Kopytka to idealny dodatek do obiad, który świetnie pasuje do duszonych mięs, gulaszy i sosów. Kopytka możecie jeść ugotowane prosto z wody, albo następnego dnia – przesmażone na odrobinie masełka. Są pyszne. Zobacz przepis na Bitki z cebulą Składniki 1 kg ziemniaków sól pieprz 10 łyżek mąki oraz trochę na podsypanie 2 jajka(...)ziemniaków. NIGDY, ale to przenigdy nie można ich robić z „letnich” ziemniaków. Bowiem takie ziemniaki pochłaniają najwiecej mąki i kopytka będą twarde. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, albo mielimy przy pomocy maszynki do mielenia. Jeśli nie macie ani tego, ani tego – wykorzystajcie tłuczek do ziemniaków. Do zmielonych ziemniaków dodajemy jajka, mąkę, pieprz i wyrabiamy ciasto. Jeśli ciasto będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta łososiowa – Rillettes 90

Author Anna Ingredients 300 g fileta z łososia 100 g wędzonego łososia 60 g stopionego masła 3 łyżeczki startej skórki z cytryny 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku sok z cytryny do smaku bagietka lub chleb - do przygotowania tostów Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Filet z łososia umyć(...)Upieczony filet wyjąć z piekarnika, delikatnie przestudzić. Zielony pieprz wyjąć z zalewy, drobno pokroić. Wędzonego łososia porozrywać lub pokroić na kawałki. Z łososia usunąć skórę i ości, mięso rozgnieść widelcem dodać pokrojony zielony pieprz, 2 łyżeczki startej skórki z cytryny, rozdrobnionego wędzonego łososia, masło, przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą, dobrze wymieszać, by powstała pasta. Mięso nałożyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Burger z ciecierzycy z sosem śliwkowym 143

swoim jadłospisie, burgery wegetariańskie i wegańskie cieszą się dużym powodzeniem. Burger z ciecierzycy z sosem śliwkowym Burgery przygotowane bez dodatku mięsa często bywają smaczniejsze od tych, które powstały z mięsa właśnie. Wszystko zależy od składników jakich użyjemy do zrobienia owych burgerów. Ogromną rolę odgrywają tutaj także sosy, gdyż to w nich właśnie najczęściej zawarty jest niemalże cały smak takiego wegańskiego(...)śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania burgerów z ciecierzycy. Burger: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka świeżego oregano 1 łyżeczka kminku mielonego 55 dkg ciecierzycy z puszki 2 łyżki oleju słonecznikowego 3/4 łyżeczki soli pieprz szczypta suszonych płatków chili 100 ml zalewy z soczewicy 4 łyżki bezglutenowej mąki z płatków owsianych

mecooks
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną 201

selera 1 mała pietruszka 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej 4 ogórki kiszone 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanego koperku łyżeczka oregano Ogórki zetrzeć na grubej tarce, zalać 1,5-2 szklankami wody i gotować do miękkości. Skrzydełka umyć, włożyć do drugiego, nieco większego garnka, wypełniając(...)ugotowane ogórki razem z wywarem. Gotować chwilę, by smaki połączyły się, dodać oregano, sól i pieprz do smaku. Śmietankę zahartować gorącym wywarem i przelać do zupy, energicznie mieszając. Mięso z można obrać ze skóry i kości, pokroić drobno i dodać do zupy

Czerwień i błękit
Sandacz smażony 179

Sandacz ryba z rodziny okoniowatych, występuje w w wodach śródlądowych (jeziora, rzeki,...) i przybrzeżne strefy Morza Bałtyckiego, Czarnego, Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i bardzo smaczne. płaty sandacza ze skórą, masło, sól, papier do pieczenia, Płaty ryby oczyścić, wyciągnąć ości, umyć, osuszyć. Pokroić w paski szerokości około 5-6 cm. Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia – dzięki temu(...)drugą stronę i smażyć około 1 minuty. Przełożyć na blachę do zapiekania, skórą do góry i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Jeżeli będziemy mieli cienkie płaty to ryba szybciej będzie gotowa. Przed podaniem rybę oprószyć solą. zastawa

królestwo garów
Boczek wędzony rolowany 371

Surowiec -1,5 kg boczku w miarę cieki taki lepiej się zwija Przyprawy -17-20 g peklosoli lub soli -pieprz kolorowy świeżo mielony -czosnek granulowany Wykonanie Kupiony płat boczku myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Bierzemy tłuczek do schabowych i trosze się możemy wyżyć ale bez przesady. Wycinamy prostokąt. Peklowanie 17-20 g peklo na/kg boczku posypujemy z dwóch(...)wieszamy w przewiewnym miejscu na 6-12 godz. Osuszanie W wędzarni jeśli boczek jest jeszcze wilgotny bądź zimny 35-40 stopni przy dużym ruchu powietrza około 30-40 min. Mięso ma być suche i ciepłe. Wędzenie  4  h i 50-60 stopniach. Parzenie Woda 80 w środku 68 i w wodę zimną studzimy 5-10 min .Gdy ostygnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą 163

kroimy w drobną kostkę. W większym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek wrzucamy do niego wszystkie świeże warzywa, mrożoną włoszczyznę oraz zioła. Smażymy do czasu, gdy warzywa się zezłocą. Gdy mięso się upiecze, a warzywa będą miały już ładny kolor dodajemy do nich kurczaka. Całość zalewamy 1,5 l zimnej wody. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i zagotowujemy. Zmniejszamy(...)niezbędne. Zupa krem: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 4 bataty - ok. 700 g  5 marchewek - ok. 500 g 2 czerwone cebule 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki imbiru mielonego sól himalajska i świeżo zmielony pieprz Bataty obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, tak samo postępujemy

Cooking Monster
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 224

minut – sos na górze się zapiecze, w naczyniu będzie mocno bulgotał i całość się zezłoci. Tak podany kalafior może stanowić samodzielne danie obiadowe. Może też być dodatkiem do wołowego mięsa po gotowaniu rosołu, kotleta. My zjedliśmy go z dodatkiem sadzonego jajka i koniecznie – sosu lekko zaostrzającego jego smak . Gdy już zsuniecie z patelni sadzone jajka, rozgrzejcie na niej(...)łyżki do wysmarowania formy 2 pełne łyżki mąki pszennej (40g), TYP 500 lub 550 2 łyżki bułki tartej do wysypania formy + 2 do posypania kalafiora ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 320ml mleka + 1 szklanka mleka do gotowania kalafiora 100g miękkiego, wyrazistego żółtego sera, takiego, który się dobrze rozpuszcza 1 łyżeczka soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz 2 jajka

Karo in the Kitchen
Torcik na zimno 185

zimno. Bardzo smaczny z borówką, brzoskwinią i malinami. Zapraszam. SKŁADNIKI Na spód sernika : 4 paczki kruchych ciastek  50 g masła   Masa  I warstwa 1 kg sera mielonego  500 ml śmietanki 30% (kremówki) 7 łyżeczek żelatyny 8 łyżek cukru pudru  szklanka borówek II warstwa 25 dag twarogu (nie z  wiaderka ) 5 dag masła(...)twardej foli. Nie wiem czy są jakieś gotowe nakładki do podwyższania  tortownicy.  Herbatniki należy dobrze skruszyć. Można w woreczku tłuczkiem do mięsa, a potem blenderem. Masę połączyć z rozgrzanym masłem. Wyłożyć spód tortownicy , dobrze ubić i wstawić do lodówki, do ostygnięcia.   Śmietankę ubijamy

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania