mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1141/1524)

szybkowar:udany zakup - klarowny,aromatyczny drobiowy rosół... 249

Składniki: podudzia z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, owoc jałowca 3 sztuki, pieprz 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, woda 5 litrów, makaron nitki - ile potrzeba, przyprawa w płynie - do smaku kupiłam szybkowar 9-cio litrowy, wybrałam większą pojemność bo i tak szybkowar maksymalnie napełnia się wodą(...)przyprawy, zalać wodą, szczelnie zmknąć pokrywę gdy się zagotuje to indukcję ustawić na najniższe stopnie /gaz też na mały płomień/ i gotować tylko 20 minut z tego rodzaju mięsa drobioweg - włoszczyzna, mięsko jest ugotowane i dobre w smaku na koniec gotowania po spuszczeniu ciśnienia zostawić szybkowar bez otwierania na 5 minut rosół przelać przez drobne sito do garnka, jest klarowny

W Mojej Kuchni Lubię
Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia 176

średnim ogniu do zrumienienia, na maśle. Dodajemy do niego pokrojoną drobno szalotkę i czosnek, smażmy do zeszklenia, mieszając, około 5 minut.   Na patelnię dokładamy osuszone wątróbki, dodajemy pieprz mielony i suszony tymianek. Smażymy wątróbki mieszając i uważając, żeby nas nie popryskały, około 6-8 minut. Wątróbki mają być mocno ścięte z wierzchu, ale po przekrojeniu powinny uronić krwawą(...)ciągu dwóch, maksymalnie 4 dni i obowiązkowo przechowywać go w lodówce. Pasztet można też zalać rozpuszczonym i sklarowanym masłem – taka skorupka z tłuszczu zapewni brak dostępu powietrza do mięsa. Pasztet ‘zalakowany’ w ten sposób możecie przechować w lodówce do 1,5 tygodnia – pod warunkiem, że nie zostanie wcześniej napoczęty. Pasztet z kurzych wątróbek idealnie smakuje z lekkim białym winem

Karo in the Kitchen
Papryki faszerowane mięsem i Fetą 177

papryka mielona do smaku maggi w płynie do smaku sól do smaku 2 roztarte drobno ząbki czosnku ( lub szczypta czosnku granulowanego) szczypta cynamonu miód do doprawienia sosu liść laurowy kawałek gałązki rozmarynu 18 dag koncentrat pomidorowy 30 % ( 2 małe słoiczki po 9 dag ) 4 łyżki mąki Ugotować ryż ( raczej z gatunku kleistych ) tak jak na gołąbki. Mięso umyć. Oczyścić

Buniabaje w kuchni
Węgierska sałatka z wędzonym kurczakiem 108

ugotowane ziemniaki 1/2 ugotowanego, małego selera 2 średniej wielkości marchewki 1 mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 1 czerwona papryka, średniej wielkości 2 cebule, raczej małe 1 łyżka, słodkiej, mielonej wędzonej papryki 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka ostrego ketchupu sól, chili do smaku Warzywa po ugotowaniu oczywiście musisz obrać(...)preferujemy drobną kosteczkę Dodaj kukurydzę z puszki porządnie odsączoną na sitku. Ja odsączam kukurydzę razem z pokrojoną papryką która niestety też lubi puścić dużo soku ( jak na zdjęciu). Mięso z kurczaka oddziel od kości i też pokrój najlepiej, mniej więcej na takie kawałki jak warzywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Osobiście kurczaka kroję razem ze skórą, która ma najwięcej wędzonego aromatu

Ogrodnik w podróży
Szparagi grillowane 87

odrobiną oleju kokosowego zyskują fantastyczny delikatny orzechowy smak. Danie jest bardzo proste i szybkie można przygotować je na grillu ogrodowym lub na patelni. Szparagi podane z rybą lub kawałkiem mięsa będą idealną propozycją na letni obiad. Polecam! Print Szparagi grillowane .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Szparagi z takimi dodatkami smakują każdemu. Course Dodatki Cuisine Polska(...)Servings 4 Author Anna Ingredients 1 pęczek zielonych szparagów 2 średnie pomidory olej kokosowy lub rzepakowy 1/2 średniej cytryny skórka starta z niej i sok sól do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku 15 g ser Parmezan lub innego twardego np. Grana Padano 1/2 szklanki orzeszków ziemnych 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 opakowania rukoli Instructions Szparagi umyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczona biała kiełbasa 127

Biała kiełbasa pieczona z dużą ilością cebuli, przyprawiona solą, pieprzem i majerankiem - proste danie i bardzo smaczne. Taką kiełbaska nie tylko na Wielkanoc, ale też na

Lena Gotuje
Sos domowy w 5 minut 199

Składniki 1 mała szalotka ¼ szklanki octu jabłkowego 1/3 szklanki ekstra oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy Dijon 2-3 ząbki czosnku opcjonalnie  Wykonanie Domowy sos jest tak prosty, że nigdy nie wrócisz do kupnego . Szalotkę obrać i pokroić w cząstki, dodać olej, ocet, musztarda, miód, sól(...)przechowywać w szczelnym słoiku w lodówce do 1 tygodnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem, jeśli stwardnieje w zimnej lodowce. U mnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem  i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko

mojej kuchni
Sos domowy w 5 minut 145

Składniki 1 mała szalotka ¼ szklanki octu jabłkowego 1/3 szklanki ekstra oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy Dijon 2-3 ząbki czosnku opcjonalnie  Wykonanie Domowy sos jest tak prosty, że nigdy nie wrócisz do kupnego . Szalotkę obrać i pokroić w cząstki, dodać olej, ocet, musztarda, miód, sól(...)przechowywać w szczelnym słoiku w lodówce do 1 tygodnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem, jeśli stwardnieje w zimnej lodowce. U mnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem  i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko

w mojej kuchni
Chili con carne z ciemnym piwem. 138

Dziś mam dla Was przepis na moją wersję Chili con carne. Składniki: 1 kg mielonej wieprzowiny 2 czerwone cebule  ząbki czosnku 1 kiełbasa węgierska (można zastąpić np. chorizo) 300 g przecieru pomidorowego 1 kg pomidorów 1 słoiczek suszonych pomidorów  0,5 l ciemnego piwa 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy z chili 1/2 łyżeczki kuminu(...)chili 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki cynamonu sól  pieprz oregano Tabasco do smaku 1 łyżka sosu Worcestershire 1 szklanka startego parmezanu odrobina masła Sposób przygotowania: * Przygotowujemy głęboki rondel. * Mięso doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na maśle. Dorzucamy posiekany czosnek i podsmażamy jeszcze ok. 1 minutę. Dodajemy mięso i smażymy. Gdy wołowina będzie gotowa, dodajemy przeciery

DominikaDolci
Wołowina z warzywami 161

zapomnieć. Po 3 godzinach kawałek wołowiny zamienia się w prawdziwe arcydzieło, pachnące pomidorami, śliwkami, leśnymi suszonymi grzybami i jest bajecznie miękkie. Już nigdy nie będziecie mieli problemu z gumowatą, czy żującą się wołowina. Ta potrwa wychodzi za każdym razem. Sprobuj nie pożałujesz! Wołowina z warzywami składniki:   1 kg wołowiny może(...)czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki powideł śliwkowych 1 główka czosnku kilka suszonych grzybów 6 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżeczki soli – jedna do przyprawienia mięsa, drugą dodaj do sosu 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego 200 ml wody 3 łyżko oleju roślinnego   Mięso z obu stron przypraw solą i pieprzem. Następnie oprósz

kuron.com.pl
Sos do sałatki CEZAR 165

może a'la cezar, żeby nie być kłamliwym od początku roku :) Prosty przepis na sos do sałatki z mięsem. Znaleziony na portalu KWESTIA SMAKU . Idealnie nada się do sałatki z grzankami i kurczakiem, na którą jakiś czas temu naszło naszą rodzinkę. Składniki: 4 łyżki majonezu 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 - 2 łyżeczki(...)łyżki tartego parmezanu lub grana padano   Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z majonezem i musztardą. Dodajemy sok z cytryny oraz sos worestershire. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy drobno tarty ser. Dressing gotowy. Początkowo nie byłam pewna jego smaku i  ciężkiej majonezowej konsystencji jednak w połączeniu z warzywami i mięskiem smakuje pysznie

Kuchnia po mojemu
Smażony kalafior z ajvarem 177

serbskiej. A ja co roku zajadam się nim w Chorwacji Jeśli już mówimy o tym sosie, to warto koniecznie, dla tych którzy nigdy go nie próbowali, podać go z mięsami z grila. Tak też jest on podawany w Chorwacji, w bułce z grilowanym cevapi. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz(...)tartej 2 jajka olej do smażenia Sos ajvar: 4 duże papryki czerwone (bądź mix papryk) 1 średni bakłażan 4 ząbki czosnku 1/6 szklanki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki soli Kalafiora umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na średniej wielkości różyczki. Różyczki posolić, oprószyć mąka, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować w bułce. Jeśli

mecooks
Hummus z czosnkiem 149

wrażenie, że ciecierzyca nadal jest niedoceniana, a szkoda bo to cenne źródło białka, z powodzeniem może zastąpić mięso w naszej codziennej diecie , oprócz białka to bogactwo witaminy z grupy B oraz błonnika.  Do hummusu polecam pieczywo, ta pasta do bardzo szybki i zdrowy pomysł na kolację czy śniadanie. Sama ciecierzyca jest neutralna w smaku wiec polecam podkręcić ją dodatkiem(...)Składniki: ¾ szklanki suchej ciecierzycy 3 łyżki pasty tahini (sezamowej) ½ cytryny 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z orzechów włoskich lub zwykłej Szczypta kminu rzymskiego Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciecierzycę wsypać do rondelka zalać zimną wodą i zostawić do namoczenia przez 12 godzin, następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości, odsączyć , wywar

Wanilia i Kardamon
Schab w sosie grzybowym 475

pieczeniowym.  No to do dzieła! Składniki: około 0,7 kg schabu bez kości 1 cebula około 4 łyżki mąki 6 łyżek oleju pieprz sól opcjonalnie Vegeta papryka słodka mielona woda 2-3 łyżeczki suszonych, zmielonych grzybów Sposób przygotowania: Schab myjemy i oczyszczamy z grubych błon. Następnie nacieramy schab w całości 1 łyżką oleju, solą (około 1 łyżeczką), pieprzem(...)dodać około pół łyżeczki soli więcej). Ja tę czynność wykonuję wieczorem dnia poprzedzającego dzień, w którym będę schab podawać i zostawiam na noc tak zamarynowane i dokładnie natarte przyprawami mięso. Można jednak zrobić to tego samego dnia, ale mięso nie będzie tak aromatyczne. Następnego dnia kroję schab na około 1-centymetrowe plastry, rozbijam lekko z dwóch stron tłuczkiem i obtaczam

Anielska Kuchnia Ani
Schab pieczony z suszonymi owocami 168

Delikatny i kruchy schabik, moczony w mleku kilka godzin, a następnie upieczony w naczyniu żaroodpornym. Nadziewany suszonymi owocami moreli i żurawiny. Doskonały na obiad, ale także

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania