mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1141/1557)

Pulpety z sosem pomidorowym 80

Dzisiaj polecam pulpety z sosem pomidorowym Składniki: 500 g chudej wieprzowiny cebula jajko kajzerka ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka mąka średnia marchewka bulion sos 2

Pomysłowa kuchnia
Hamburgery z mięsa drobiowego 244

 Znowu obiad w biegu 😁 Dzisiaj polecam ekspresowe hamburgery z piersi kurczaka lub indyka . Dietetyczne i zdrowe. Dodałam tylko szczyptę naturalnych przyprawek , sól i nic więcej

zielonacukinka
Kasza jaglana z warzywami w curry 233

Kasza jaglana z warzywami w curry to wegetariański zdrowy obiad dla całej rodziny. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1/3

KuchniaWeDwoje.pl
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 204

Rozgrzewająca zupa z soczewicy. Gęsta, zdrowa, pożywna i sycąca. Naładowana rozgrzewającymi przyprawami. Idealny posiłek na jesień i zimę. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Wystarczy tylko

Moja Delicja
Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką 124

Zastanawialiście się już nad wędlinami na świąteczny stół? Kupujecie gotowe czy robicie je sami? Druga opcja jest o tyle ciekawsza, że przygotowanie takich smakołyków wcale nie

Kuchnia w czekoladzie
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 221

Jeśli podczas grillowania macie ochotę na coś więcej niż kiełbaski i kaszanki to możecie spróbować zrobić bardzo szybkie szaszłyki. Niewielka ilość składników, ktoś do pomocy i

Pasja Smaku
Pomidorowe ćwiartki z kurczaka na gotowanym ryżu 663

kurczaka 2 małe cukinie 1 mała puszka kukurydzy MARYNATA: 2 cebule 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 4 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz czarny Cebule pokroić w piórka, czosnek rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Ćwiartki z kurczaka oczyścić pozbywając się również skóry(...)godziny. Jeżeli kurczak z wierzchu będzie się zbytnio przypiekał można przykryć folią aluminiową. Jeżeli zbyt dużo wody wypłynie spod kurczaka to należy ją zlać. Po upieczeniu odstawić mięso na 10 min, a potem można podawać. Smacznego :) RADA. To danie to sposób na wykorzystanie już ugotowanego ryżu, ale można zrobić to na surowym ryżu. Wsypać na dno naczynia 300 g suchego

https:KKuchniaMniam
Kurczak z papryką i chorizo / Chicken with chorizo and pepper 210

połówki garść oliwek, pokrojonych w plasterki olej roślinny 100 ml płynnego miodu 100 ml octu z czerwonego wina 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego chilli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sos sojowy, sól, pieprz, do smaku Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na większym ogniu 2-3 łyżki oleju, włóż podudzia i obsmaż(...)zgęstnieje dodaj passatę, doprowadź sos do wrzenia i wmieszaj kurczaka z chorizo i sokami z duszenia, pomidory i przyprawy. Duś pod przykryciem przez około 15-20 minut, aż mięso będzie gotowe. Pod koniec duszenia dodaj oliwki. Dopraw do smaku miodem, solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Chicken with chorizo and pepper (6 servings) Ingredients: 6 chicken legs

karmelowy
Roladki z karkówki z kapustą w sosie grzybowym 300

olej rzepakowy do smażenia SOS GRZYBOWY: 1 cebula ok 200 g grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki) 1 słoik ciemnego sosu uniwersalnego Łowicz 1/3 szklanki przecieru pomidorowego sól i pieprz czarny mielony Plastry karkówki rozbić tłuczkiem jak na kotlety, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na głębokiej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego i zeszklić cebulę. Dodać kapustę, liścia laurowego(...)przecier pomidorowy i doprawić. Dołożyć liścia laurowego wyjętego z kapusty i ziele angielskie. Obsmażone roladki przełożyć do brytfanki, zalać sosem i dusić pod przykryciem ok 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby można sos podlać wodą i doprawić danie do smaku. Mięso można podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego :) #lowicz Kategoria: A-Z SŁODKO , A-Z WYTRAWNIE

https:KKuchniaMniam
Paella z kurczakiem i warzywami: jak przyrządzić hiszpański klasyk w domu 82

jest paella? Paella to klasyczne danie kuchni hiszpańskiej, które wywodzi się z Walencji. Tradycyjnie przygotowywana z szafranem, który nadaje jej charakterystyczny złoty kolor, oraz różnorodnych składników, takich jak mięsa, owoce morza i warzywa, paella jest serwowana prosto z szerokiej, płaskiej patelni zwanej paellera. Składniki na paellę z kurczakiem i warzywami 300g ryżu do paelli lub ryżu arborio 2 filety(...)pokrojona w paski 1 średnia cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 400g pomidorów z puszki, bez skórki około 1 litr bulionu drobiowego szczypta szafranu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej, mielonej papryki (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek opcjonalnie: zielony groszek, kawałki czerwonej papryki do dekoracji posiekane, świeże zioła

Moja Książka Kucharska
Kluski wołyńskie 125

niekoniecznie nudno. Po przeglądzie kuchni stwierdziłam, że mogę zrobić kluski wołyńskie. Kluski wołyńskie są dość uniwersalne - można jeść je na słodko (np. z truskawkami), na wytrawnie jako dodatek do mięsa czy gulaszu, ale mogą także same w sobie stanowić posiłek (np. polane masełkiem). Kluski wołyńskie - przepis na 4 porcje Do przygotowania klusek będziesz potrzebować: 200g mąki gryczanej, szklankę mleka, 300g(...)wsyp powoli przesianą mąkę i energicznie mieszaj. 3. Kiedy masa zgęstnieje i zacznie odstawać od ścianek zdejmij z palnika i dalej mieszając dodawaj na zmianę po jednym żółtku i mielony twaróg, po czym odstaw do ostudzenia. 4. Z białek i szczypty soli ubij sztywną pianę i stopniowo dodawaj ją do masy mieszając. 5. W garnku zagotuj wodę z solą

Z notatnika dietetyka
Kluski ruskie – pyszny domowy obiad 854

mnie w smaku nie przypominają pierogów ruskich, raczej połączenie klusek śląskich z leniwymi kopytkami – ale i tak są bardzo smaczne. Mogą stanowić samodzielne danie, albo być dodatkiem do pieczonego mięsa albo jajka sadzonego.   Składniki na kluski ruskie (około 4 porcje): ok. 750 g ziemniaków 250 g sera białego półtłustego 2 jajka czubata łyżka mąki (skrobi) ziemniaczanej 3 czubate łyżki(...)pokrojoną w kostkę cebulę, można też dodać boczek lub kiełbasę   Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimne ziemniaki dwukrotnie miel i my wraz z twarogiem w maszynce do mielenia na drobnych oczkach. Ziemniaki można również przecisnąć przez praskę, a twaróg rozgnieść widelcem – jeśli nie przeszkadzają nam większe grudki sera

e-PrzepisyKulinarne
Konfitura z czerwonej cebuli 137

bardzo duża. Dzięki temu konfitura będzie miała doskonałą teksturę. Konfitura z czerwonej cebuli - do czego podawać Konfitura z czerwonej cebuli rewelacyjnie podkreśla smak wszelkiego typu pasztetów, pieczonych i grillowanych mięs, w tym steków oraz wędlin. Doskonale pasuje też do pieczonej kaczki lub gęsi. Można ją dodawać do pizzy, tostów, hamburgerów i wytrawnych tart oraz jako uzupełnienie deski serów. Konfitura(...)czerwonej cebuli, po obraniu pozostanie około 500 g 2 ząbki czosnku pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu pół łyżeczki soli około 3 cm kawałek laski cynamonu lub 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu pół łyżeczki chili w płatkach 4 łyżki cukru trzcinowego z melasą Dark Muscovado 40 ml octu balsamicznego z Modeny 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina Uwaga: ocet najlepiej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Knedle ziemniaczane 124

owalne kluski z ziemniaków, mąki i jajek. Gotujemy je w wodzie. Knedle możemy przygotować w wersji klasycznej (ja właśnie takie robię) lub możemy zrobić je z dodatkiem owoców, mięsa czy twarogu. Jest to danie dosyć sycące, więc najlepiej unikać ich w upalne dni. Jednak w chłodniejsze dodadzą nam bardzo dużo siły i energii. Klasyczne knedle ziemniaczane możecie podawać z dodatkiem(...)główne . Składniki: 1 kg ziemniaków (ugotowanych) 2 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Wcześniej ugotowane i obrane ziemniaki przeciskamy przez praskę, mielimy maszynką lub ugniatamy tłuczkiem. Ziemniaki przekładamy na stolnicę. Następnie dodajemy do tego mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. W kopcu mąki robimy dziurkę i wbijamy w środek jajka. Następnie całość zagniatamy ciasto

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Prosty sos pieczarkowy z zieloną pietruszką 672

Prosty sos pieczarkowy z zieloną pietruszką. Lubicie sos pieczarkowy? Ja uwielbiam. Idealny do domowych kopytek , placuszków, smażonego lub duszonego mięsa, makaronu, ryżu, kaszy, itd. A czasem… jemy go po prostu z chlebem Zrobienie takiego sosu pieczarkowego jest naprawdę proste. Wystarczą  pieczarki, śmietana i dobrze dobrane przyprawy. Do sosu zazwyczaj dodaję zieloną pietruszkę lub koperek. Dziś dodatkowo mały kawałek(...)polecam. Składniki: około 125 g pieczarek (można dać więcej) 1 pełna łyżka masła 2-3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka suszonej cebuli płatki szczypta granulowanego czosnku *   czarny mielony pieprz do smaku (nie żałujemy go) sól do smaku pół szklanki śmietanki kremówki 30% pół trójkącika serka topionego (u mnie śmietankowy z borowikami) *polecam przyprawy Organic Fabryka Smaku

Słodkie okruszki