I znów pędzimy do Indii, a dokładnie do Pendżabu. Pendżab (Pandźab, Pięciorzecze) jest krainą historyczną w południowej Azji, rozciągająca się wzdłuż granicy indyjsko-pakistańskiej. Nazwa Pendżab, oznaczająca „Krainę Pięciu Rzek”, wywodzi się z perskiego, gdzie panj oznacza „pięć”, a āb – „woda”. Pięć rzek Pendżabu to rzeki dorzecza Indusu: Bjas, Ćenab, Dżhelam, Ravi i Satledź. Aloo gohbi to typowe, pożywne danie z tego regionu. Najczęściej podaje się je z mięsem pieczonym w... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/