mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:866/1172)

3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 123

dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na nieprzywierającej patelni na maśle zeszklić posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać pociętą w paski pierś z kurczaka. Gdy mięso nabierze białej barwy dorzucić umyte kurki (w całości) i nieco podkręcić ogień (kurki muszą usmażyć się dość szybko – w przeciwnym razie będą gumowate). Kurki gotowe? Ogień zmniejszyć i dodać do całości(...)podsmaż cebule pokrojoną w piórka z 400 g umytych i osuszonych kurek. Dodaj do nich śmietanę-kremówkę i lekko poprósz solą oraz pieprzem. Kurkowo-cebulowym sosem polej ziemniaki i piecz przez 35 minut w piekarniku pod przykryciem. Zupa krem z kurek Kurki fantastycznie sprawdzają się w zupach, zwłaszcza w kremach. Serwuje się je zazwyczaj z dodatkiem śmietany i kawałkiem bagietki

Kuchcik gotuje
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 192

Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana kaszą pęczak 201

przez wiele osób jest traktowana trochę po macoszemu. Zupełnie niesłusznie, bo ma całkiem sporo zalet – jest tania, łatwodostępna, wartościowa i oczywiście pyszna. Dobrze komponuje się z grzybami czy mięsem, można z niej przygotować kaszotto (pęczotto), czyli odpowiednik risotto. Papryka faszerowana kaszą pęczak 2017-10-11 15:00:41 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 4 papryki 150 kaszy(...)nasienne. Nafaszeruj papryki, następnie przykryj wierzchołkami. Przelej pomidory wymieszane z bulionem do dużego garnka lub naczynia do zapiekania. Następnie umieść tam nafaszerowane papryki. Przykryj potrawę pokrywką lub folią aluminiową. Piecz ok. 40 minut, następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze 10 minut. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Papryka faszerowana kaszą pęczak pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Jak dobrać wino do kolacji? 187

mogą bardzo różnić się od siebie i pasować do różnych potraw. Zbiór generalnych zasad Planujesz podać lekką sałatkę, na przykład z dodatkiem delikatnie doprawionego indyka albo kurczaka? Do drobiu, pieczonej ryby z warzywami, owoców morza i innych lekkich posiłków będzie pasować wytrawne, lekkie, białe wino. Z kolei wino czerwone wytrawne będzie dobrze współgrało z potrawami mięsnymi, cięższymi.   Istnieje(...)kwiatowymi nutami czy też akcentami: cydru, oliwek, tytoniu. Jako jedno z nielicznych czerwonych win może dobrze współgrać z rybami, na przykład z łososiem. Będzie też dobrze smakować z białym mięsem. Przykłady win: GIOL Wino Merlot Bio, włoski Merlot bez dodatku siarczynów, kupisz we Frisco. Opinie specjalistów o tym winie potwierdzają, że doskonale harmonizuje z drobiem oraz warzywami. Wino Trapiche Astica

Tradycyjna Kuchnia
Tarta-ciasto z owocami 133

Tartą se poradzi. W dodatku to ciasto nie ma ograniczeń.!!!! Możemy ją faszerować wszystkim, to tylko nasza wyobraźnia  tu decyduje Można owocami, owocami ze śmietana ,mięsem, serem, itp. Składniki : na jedną formę 250 g mąki troszkę soli (mała szczypta) 125 g masła najlepiej pokrojonego w kostkę schłodzone 1 łyżka oleju 70 ml wody owoce(...)ciasto nie wyrastało nam w dzienny sposób. Np, rozsypujemy po całości 3 garście fasoli. I wkładamy do piekarnika na 15 minut. Następnie ściągamy folie, i rozsypujemy nasze owoce. Pieczemy kolejne 5-7 minut Kurczę dałam radę!!! Tym bardziej poradzisz sobie Ty Buziaki smacznego

Viola cooks with passion
Papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i ogórkiem konserwowym 193

poniedziałkowy obiad proponuję pyszną nadziewaną paprykę. Tym razem przygotowałam coś dla osób, które nie jedzą mięsa. Połączenie ryżu z ogórkiem i pieczarkami było strzałem w dziesiątkę, farsz wyszedł bardzo smaczny. Potrawa jest lekka, smaczna i szybka do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 4 papryki czerwone, 1 saszetka ryżu kolorowego, 250g pieczarek, 1 cebula, 4 ogórki konserwowe Kartuskie ORZECH, 50g sera żółtego(...)odkrawam wierzchołki. Usuwam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam farszem. Ser żółty kroję w paski. Kawałki sera układam na farszu. Papryki przykrywam odciętym wierzchołkami. Układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam bulionem i piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni.  Do przygotowania potrawy wykorzystałam ogórki konserwowe Kartuskie , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Ogórki ORZECH to doskonały dodatek do wielu potraw

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułki. Na obiad 145

zabierzecie się za przygotowywanie bułek, zrobi się z tego zdecydowany slow food . Ale warto. Takie bułeczki są cudownie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku; świetnie absorbują soki z mięsa i warzyw, tworząc z nimi zgraną i naprawdę pyszną całość. Warto poświęcić trochę czasu, znaleźć dobry przepis na sos i sięgnąć po ulubione dodatki, żeby później delektować się... Zupełnie niezwykłym(...)masło, wyrobić. Odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 równych części, z każdej uformować okrągła bułeczkę. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, mocno spłaszczyć; odstawić na 20 minut. Wyrośnięte bułeczki spryskać mlekiem, posypać sezamem. Piec w 200 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Ja tymczasem idę planować weekendowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe ciasteczka "zgadnij z czego" 258

można zrobić ciastka czekoladowe z czerwonej fasoli? Czekoladowe ciasteczka z czerwonej fasoli to świetny sposób, żeby przemycić do swojej diety więcej białka - ma go więcej niż mięso, dlatego jest polecana weganom i wegetarianom. Jest także bogatym źródłem witamin z grupy B (witamina B1 działa antydepresyjnie, poprawia pamięć i logiczne myślenie). Czerwona fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Zawiera(...)sprawdził. Czego potrzebujemy?  - 2 puszki czerwonej fasoli - pół szklanki cukru (można zastąpić ulubionym słodzidłem) - 2 łyżki oleju roślinnego - 4 łyżki mleka - 4 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki mielonego siemienia lnianego - szczypta soli Na wierzch: - pół tabliczki czekolady Przygotowanie:  1. Tak jak pisałam wcześniej, fasolę płuczemy z resztek soli i jeśli jest taka potrzeba

two broke sisters
Faszerowana papryka 174

zrobienia faszerowanej papryki zbierałam się pół roku. Zwykle faszeruje się ją mięsem mielonym z dodatkiem warzyw, ale nie tego szukałam. W końcu postanowiłam zamienić mięso na kaszę gryczaną i ostro przyprawić. Wyszło przepysznie! Składniki (4 porcje) 2 papryki czerwone 1 mała cebula 1 marchewka 100 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka sosu sojowego(...)papryką, tymiankiem, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy sos sojowy i smażymy farsz jeszcze przez kilka minut. Połówki papryk dokładnie wypełniamy farszem. Papryki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40 minut. Faszerowaną paprykę można podawać jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych

My Chcemy Jeść
Krem z brokułów 137

wiosennego na moim blogu. Dziś zapraszam Was na zupę w pięknym zielonym kolorze, czyli krem z brokułów z czosnkowo- ziołowymi grzankami własnej produkcji. Ugotowaną na bazie bulionu warzywnego. Miłośnicy mięsa mogą oczywiście ugotować ją na bazie bulionu drobiowego. Brokuły mają wiele właściwości odżywczych. Wpływają na nasze samopoczucie, udowodniono również że mają właściwości chroniące przed rakiem piersi, jajników.   Więc szczególnie(...)już warzywa będą miękkie całość miksujemy blenderem. Dodajemy łyżkę śmietany. Śmietanę można również dodać bezpośrednio na talerzu. Chleb kroimy w kostkę. Mieszamy go z czosnkiem, ziołami i oliwą. Pieczemy w 180 stopniach do moment aż się zarumienią. Zupę możemy podać z grzankami, groszkiem ptysiowym jak również z czosnkową bagietką

Passion of Cooking
Grecka Musaka 131

dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany czosnek. Leciutko podsmażamy na małym ogniu, aby cebula zmiękła, jednocześnie nie przypalając czosnku. Następnie dodajemy mięso i rozdrabniamy. Do podsmażonego mięsa wlewamy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,  pieprzem i przyprawa śródziemnomorską .  Całość dusimy pod przykryciem około 10 min od czasu do czasu mieszając. Bakłażan myjemy, suszymy i kroimy(...)malutkim ogniu, cały czas mieszając gotujemy ok. 3- 4min. Oblewamy warstwy.  Na koniec całość posypujemy fetą i przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy tak przygotowaną musakę przez 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze 5-7 minut aż ser się zarumieni. Smacznego

MarciochaKucharzy
Kurczak tandoori 236

Chicken tandoori Kto raz posmakuje tak przygotowane mięso ,będzie tęsknił za jego oryginalnym smakiem. Składniki. 2 udka 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru 2 ząbki czosnku zmiażdżonego 1 łyżeczka chilli w proszku 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka kminku mielonego 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżka pasty z tamaryndowca 100 ml wody 1 łyżka(...)minutach przecedzić. Dodać do udek w marynacie i znowu odstawić na 2 h do lodówki. Udka wyjąc z marynaty, ułożyć w naoliwionym naczyniu żaroodpornym, skropić olejem i piec w 180 stop. około 35 minut. Udka ułożyć na sałacie ,posypać krążkami cebuli ,dodać połówki pomidorków i cząstkę cytryny. Czerwone udka tandoori podałem z kotlecikami z kapusty.  W Indiach zjecie

Kulinarny karnet Christophera
7 niecodziennych przepisów na Światowy Dzień Pizzy 144

pizza należy do ulubionych dań niezależnie od szerokości geograficznej. 9 lutego pizza i pizzożercy mają swoje święto, bo tego wypada Dzień Pizzy. Idealna pizza Istnieje mnóstwo wariacji na temat pieczenie pizzy, dzisiaj prezentujemy Wam tylko kilka przepisów, niektóre są dość nietypowe, ale warte sprawdzenia. Jeśli szukacie idealnego przepisu na pizzę to trafiliście we właściwe miejsce. Każdy bloger chwali się(...)PIZZA MARGHERITTA… NA CIEŚCIE Z KURCZAKA Tak, nie przesłyszeliście się, nie chodzi o pizzę z kurczakiem, ale o pizzę na cieście z kurczaka. Na margherittcie przecież nie ma drobiowego mięsa:) Czytaj dalej PIZZA DIAVOLA NA CIEŚCIE Z KALAFIORA Wygląda jak pizza, smakuje jak pizza, ale jest znacznie zdrowsza od klasycznej wersji. Różni się od niej spodem, zrobionym z ciasta kalafiorowego

Niedzielny kucharz
NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE 574

bazylii,  3/4 łyżeczki  oregano, płatkami chili, solą i pieprzem. Dodaj je do warzyw na patelni i smaż całość jakieś 5 - 7 minut  (łopatką rozdrobnij porządnie mięso).   Teraz dodaj przecier pomidorowy i przesmaż ponownie farsz przez 2 - 3 minuty . Dolej bulion, dosyp cukier, 1/4  łyżeczki bazylii, 1/4 łyżeczki oregano, odrobinę płatków chili. Dosyp kukurydzę(...)posyp go żółtym serem i zwiń naleśniki w rulon. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym albo w blaszce do ciasta (wysmarowanej masłem), posmaruj każdy naleśnik sosem, a wierzch posyp serem. Piecz naleśniki przez 10 - 15 minut . Upieczone wyjmij z piekarnika, ułóż je na talerzu i posyp siekną kolendrą albo bazylią  (lub pietruszką). Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku. 162

wierzch poukładaj porzeczki, niektóre można wcisnąć w głąb masy. Piecz w 160°C z funkcją termoobiegu przez około 25 minut.   W trakcie pieczenia przygotuj krem. Wszystkie składniki kremu zmieszaj ze sobą mikserem na idealnie gładką masę. Następnie przełóż go do rękawa cukierniczego.   Babeczki po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Następnie nałóż krem(...)nadaje się do wytrawnych dań np: Ostatnio widziałem podczas tak zwanej nocy „śledzioźerców”, śledzia podanego z czerwoną porzeczką. Sos porzeczkowy wybitnie nadaje się do ciemnych mięs. A smorodinówka to jedna z moich ulubionych nalewek. Nie zapominajmy o słodyczach, a najbardziej o atencję proszą babeczki z porzeczkami

kuron.com.pl
Środa: Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym 145

bazylii Sól Pieprz Łyżka miodu Przygotowanie: Krok 1 Wsyp do mięsa przyprawy: oregano, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dodaj tarty parmezan i wyrabiaj całość przez 2-3 minuty, aż mięso stanie się gładkie i zwarte. Odstaw do lodówki na 15 minut. Krok 2 Przygotuj sos. Rozgrzej w rondlu trzy łyżki oliwy. Obierz i posiekaj trzy ząbki czosnku. Wrzuć do rondla(...)Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyjmij masę mięsną z lodówki, zwilż ręce olejem i formuj w dłoniach niewielkie kulki, wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce do pieczenia. Po utoczeniu ostatniej kulki wstaw całość do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut. Krok 4 Umyj i osusz cukinię. Spiralizatorem lub maszynką ze specjalnym ostrzem (obieraczką) pokój cukinię na cienkie

Niedzielny kucharz
Zucchini – czyli warzywne spaghetti bolonese 170

bazylii Sól Pieprz Łyżka miodu Przygotowanie: Krok 1 Wsyp do mięsa przyprawy: oregano, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dodaj tarty parmezan i wyrabiaj całość przez 2-3 minuty, aż mięso stanie się gładkie i zwarte. Odstaw do lodówki na 15 minut. Krok 2 Przygotuj sos. Rozgrzej w rondlu trzy łyżki oliwy. Obierz i posiekaj trzy ząbki czosnku. Wrzuć do rondla(...)Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyjmij masę mięsną z lodówki, zwilż ręce olejem i formuj w dłoniach niewielkie kulki, wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce do pieczenia. Po utoczeniu ostatniej kulki wstaw całość do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut. Krok 4 Umyj i osusz cukinię. Spiralizatorem lub maszynką ze specjalnym ostrzem (obieraczką) pokój cukinię na cienkie

Niedzielny kucharz
Kotleciki z soczewicy i słonecznika 168

codziennej diety. Przemysł bezmięsny wyrósł na potęgę. Oferuje mnóstwo wegetariańskich i wegańskich produktów ale czasami o wątpliwej jakości. Bardzo lubię jeść jarsko i surowo oceniam wegańskie produkty, bo zastąpienie mięsa i tłuszczów wątpliwej jakości węglowodanami nie jest dla mnie zdrową i pożywną obcją. Zwróćcie uwagę, że tego typu produkty zawierają mnóstwo glutenu pod postacią mąki i skrobii. Moje kotleciki(...)oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego 2 dl pokrojonej natki pietruszki olej do smażenia Do podania świeże warzywa, sałata, pomidory,rzodkiewka pieczone pimientos jogurt harissa Soczewicę ugotuj w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i ostudź. Do malaksera wsyp ugotowaną soczewicę, słonecznik, pokrojoną cebulę i czosnek, pietruszkę, siemię lniane, pszenne zarodki

codojedzenia
Makowiec mojej Mamy 191

wrzątkiem do pokrycia, odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie mak odcisnąć z nadmiaru wody przy pomocy np. czystej ściereczki lub gazy. Odsączony mak dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa, podczas drugiego mielenia dodając cukier - przykładowo: 2 łyżki maku, 1 łyżka cukru. UWAGA: Nie jest konieczne mielenie maku wraz z cukrem; cukier może być dodany do zmielonego już maku wraz(...)brzegów. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę, końce podkładając pod spód. Aby zachować ładny kształt makowców i uniknąć zapadnięcia ich wierzchu, każdy z makowców warto zawinąć w papier do pieczenia posmarowany olejem. Najlepiej zawinąć dwukrotnie, pozostawiając około 1 cm wolnej przestrzeni między ciastem a papierem ( aby makowiec miał miejsce do rośnięcia ). Zawinięte makowce umieścić w podłużnych foremkach/keksówkach i pozostawić

Opowieści z piekarnika
Zapiekanka Ziemniaczana Z Klopsikami 146

osoby: 4 duże ziemniaki 2 duże marchewki 4-5 łyżek groszku konserwowego kilka mini kulek mozzarelli natka pietruszki łyżeczka masła do wysmarowania formy Klopsiki: około 200 g mięsa mielonego z szynki 1 żółtko  2 czubate łyżki pokruszonych krakersów np. paprykowych lub cebulowych lub bułki tartej sól, pieprz, kurkuma do smaku szczypta domowego warzywka suszonego olej/oliwa do smażenia Sos śmietanowo(...)grubsze plasterki, polewamy połową sosu. Następnie układamy kolejną warstwę zmieników, na to plasterki lub paski marchewki razem z groszkiem. Na koniec wykładamy nasze klopsiki. Całość zalewamy resztą sosu. Pieczemy w 190 stop. przez około 30 minut. 10 minut przed końcem układamy gdzieniegdzie kulki mozzarelli i zapiekamy do końca.  #myAmbition

Gotowanie...to proste !
Papryka faszerowana kuskusem i warzywami 130

Jako że mam bardzo dużo czerwonej papryki stożkowej to musiałam z niej  coś zrobić.  Padło na faszerowaną, a jako że niedawno była z mięsem i  ryżem, tak więc  dziś była wersja wegetariańska.  Pyszna, sycąca po  brzegi wypełniona  kaszą kuskus i warzywami. Składniki: 7-8 czerwonych stożkowych papryk 2/3 szklanki kaszy kuskus 3 marchewki(...)wyciąć gniazda nasienne. Każdą paprykę nadziewamy farszem i przykrywamy odciętą górną częścią. Gotowe papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i pieczemy przez 25-30 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
PLACUSZKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE - BEZ DROŻDŻY, PUSZYSTE I LEKKIE 700

Super puszyste, lekkie racuchy z jabłkami na kefirze i to w dodatku bez drożdży! Któż by ich nie pokochał od razu? Ja robię je często, bo

Calzonella.com
TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA 142

córkę. Charakterystyczną cechą gołąbków pilzneńskich jest opiekanie ich w piekarniku tuż przed podaniem. U mnie przepis odrobinę wzbogacony. Polecam :) SKŁADNIKI: 1kg ryżu białego - ugotowanego na 'półmiękko' 1 kg mięsa mielonego mieszanego 1 mielonka najlepszej jakości 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 duża cebula, podsmażona na złoty kolor na smalcu przyprawy: sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, odrobina maggy(...)ciasno gołąbki - wrzucamy kilka ziaren pierzu i ziela, listek laurowy, ziarna kminku, trochę soli i bulionu (drobiowego lub jarzynowego). Całość przykrywamy i wkładamy na 2 godziny do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach.  Krok 5. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem - pomidorowym lub grzybowym, dalej pieczemy, tak około jeszcze przez 1 godzinę.  *część gołąbków możecie poddusić w piekarniku, wyjąć

Moja Książka Kucharska
Roladki drobiowe z boczkiem i suszonymi pomidorami 207

lubimy - ser, suszone pomidory, włoskie przyprawy, pierś z kurczaka i boczek. Do tego sporo warzyw, sos jogurtowy i pyszne danie gotowe! :) Roladki drobiowe: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 100 g boczku w plastrach kilka łyżek pasty z suszonych pomidorów 30-40 g sera żółtego lub mozzarelli w plastrach przyprawa do pizzy sycylijskiej lub dowolna przyprawa(...)plaster sera, na niego wykładamy ok. łyżeczkę pasty z suszonych pomidorów i rolujemy wszystko. Następnie roladkę owijamy ściśle boczkiem i układamy całość w naczyniu żaroodpornym. Roladki są gotowe do pieczenia. :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC bez termoobiegu Czas - 20-25 minut Po wyjęciu z piekarnika roladki są gotowe do podania. Swoje podałam z dużą ilością warzyw. Świetnie pasują do nich różnego rodzaju

Cooking Monster
Nadziana kalarepa 163

Kalarepy zazwyczaj chrupałam na surowo, ale ta wersja też jest bardzo ciekawa a przede wszystkim smaczna :) Składniki: - 6 kalarep - 200 g wątróbek drobiowych - 1/2 szklanki bulionu

Zainspirowana w kuchni
Pieczony udziec indyczy, kasza i sos grzybowy 115

1 udziec indyczy sól pieprz szczypta rozmarynu pieprz ziołowy 1 łyżeczka szczypta oregano szczypta lubczyku szczypta suszonej chili w płatkach 1 szkl kaszy gryczanej 2 szkl

Gotowanie jest łatwe
Kieszonki drobiowe 197

Zwykłego fileta z kurczaka postanowiłam urozmaicić nadziewając go smakołykami i piekąc w papirusowych osłonkach. Składniki na 3 porcje: 3 filety drobiowe 3 plasterki sera żółtego 9

Kuchnia w czekoladzie
Domowe bułki na hamburgery 179

Domowe bułki na hamburgery Składniki:   ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka

Kuchnia co dnia
Hawajskie skrzydełka 163

Odwiedzając blog Kasi natrafiłam na przepis na skrzydełka hawajskie, od razu wiedziałam, że będę musiała je wypróbować. Uwielbiam wszystkie potrawy mające w składzie ananasa :) oczywiście się

Moja Galeria Smaku
Królik w sosie śmietanowym 134

1cebula 3 ząbki czosnku mąka pszenna 200 ml śmietany 18% 1l wody kurkuma 1 łyżka masła 1 łyżeczka sosu sojowego   suszony koperek, natka pietruszki, tymianek marchewka oliwa pieczone ziemniaczki surówka z marchewki i jabłka Królika pokroić na kilka kawałków. Odstawić na 15 minut w garnku z osoloną wodą. Cebulę i czosnek obrać i zetrzeć na drobnej(...)włożyć rozdrobniony czosnek i cebulę oraz 1 łyżeczkę oleju. Podsmażyć wszystko przez około minutę ciągle mieszając. Wlać pozostałą 1 szklankę wody i po zagotowaniu przelać wszystko do garnka z mięsem. Dodać marchewkę, przykryć i gotować przez 1 godzinę na umiarkowanym ogniu pod przykryciem.  W międzyczasie upiec ziemniaki. Odlać kilka łyżek bulionu z garnka do miski, wlewać śmietanę cały czas

MarciochaKucharzy
francuskie babeczki z pieczarkami,szpinakiem,porami,mięskiem gotowanym,pietruszką z chilli nadziane... 157

Składniki: pieczarki 50 dag, szpinak świeży lub mrożony 50 dag, pory 2 większe, cebula 1 sztuka, mięso wieprzowe bez kości 50 dag, Kucharek - uniwersalna 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 pęczek, papryczka chili 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ciasto francuskie 1 rolka, ser żółty 15 kostek, sos pomidorowy - ile potrzeba pieczarki pokroić w pół talarki i na oleju gorącym(...)rolkę ciasta rozwinąć i podzielić na 15 kwadratów - każdy wkładać do foremek silikonowych do ciasta nakładać czubatą łyżkę nadzienia i na wierzch wcisnąć kostkę sera żółtego /użyłam królewski/ piec w 200C około 30-35 minut do złotego ciasta SOS: przecier pomidorowy 100 gram wymieszać z oregano, 1/2 łyżeczką miodu, 2 łyżkami wodą filtrowaną lub przegotowaną i jest

W Mojej Kuchni Lubię