Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą

Kulebiak-to potrawa kuchni kresowej. Jest to duży pieróg nadziewany farszem z mięsa , lub  farszem z ryb. Potrawa pochodzi z Ukrainy.  Składniki: 500 g  ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l bulionu warzywnego 500 g pieczarek 3 jajka 1 żółtko 1 szklanka ugotowanego ryżu sok z 1 cytryny 2 cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: Filety z ryby zalać bulionem i zagotować. Odcedzić od bulionu, wystudzić i drobno pokroić. Dodać ugotowany ryż. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ciasto, ryba, ryż, pieczarki, sok, pieczarki z ryżem, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, dekoracje, pierogi przepis, mięso, francuskie, pierogi, pierogi z mięsem, ryba w ciescie, jajka z farszem, pieczarki w cieście, jak zrobić wodę z cytryna, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka nadziewane, mięsa pieczone

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.