Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Można już coś pomyśleć o potrawach na świąteczny stół. Co roku przygotowuję białą kiełbasę. W zeszłym roku była właśnie z musztardą i piwem. Bardzo Wam polecam! Składniki: kilka białych kiełbasek (surowych) 3 cebule 2 łyżki miodu wielokwiatowego 2 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) olej 1/2 szklanki piwa słodka mielona papryka ostra mielona papryka szczypta pieprzy cayenne Sposób przygotowania: 1. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki. Zrumienić na pateln... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...