
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Można już coś pomyśleć o potrawach na świąteczny stół. Co roku przygotowuję białą kiełbasę. W zeszłym roku była właśnie z musztardą i piwem. Bardzo Wam polecam! Składniki: kilka białych kiełbasek (surowych) 3 cebule 2 łyżki miodu wielokwiatowego 2 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) olej 1/2 szklanki piwa słodka mielona papryka ostra mielona papryka szczypta pieprzy cayenne Sposób przygotowania: 1. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki. Zrumienić na pateln... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...