pomidorowego (np. Pudliszki)oliwasól,pieprz, cukierpapryka słodka,papryka ostrabazylia, oregano - suszona lub świeża twardy ser do posypania PRZYGOTOWANIEMakaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy - najlepiej drewnianą łopatką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy. Dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy(...)dusimy razem do końca pozostałego czasu.. Posypujemy startym serem, smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeCENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 90 g boczku wędzonego, 2 jajka, 50 g sera Grana Padano (starty na małych oczkach), garść posiekanej natki pietruszki, 3 małe ząbki czosnku, świeżo mielony pieprz, sól, pół łyżki oleju z dodatkiem czosnku. Przygotowanie: Jajka sparzam wrzątkiem (10 sekund każde jajko), wbijam do głębokiego talerza, dodaję(...)zostawiam) i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażam jeszcze przez kilkanaście sekund. Trzymam patelnię na małym ogniu, dodaję gorący makaron, dobrze mieszam. Patelnię odstawiam z ognia, dodaję 2/3 sera, doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Makaron polewam jajkami, mieszam. Jajka nie mogą się ściąć, sos ma tylko zgęstnieć od gorącego makaronu. Na talerzach posypuję pozostałym serem i natką pietruszki
JejKuchnialodówki na minimum 2-3 godziny . Schłodzony sernik wybornie smakuje podany ze świeżymi sezonowymi owocami. Lekko waniliowy, bardzo delikatny – smak sera idealnie podkreśla przyprawa do sernika Delecty – drobniutko pocięta skórka z cytryny, aromatyczna wanilia i mielony kardamon japońskiemu, lekkiemu jak chmurka sernikowi dodają głębi i kolejnego wymiaru. Lekko, szybko, elegancko – nie tylko od święta. Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej(...)sernik idealny– prosty i przepyszny, upieczony od serca dla wszystkich dbających nie tylko o zdrowie i linię, ale przede wszystkim o smak. SKŁADNIKI na tortownicę 15-18cm 120g sera białego – serka Philadelphia lub podobnego, twarogu sernikowego z wiaderka 120g dobrej białej czekolady 3 jajka M 2 łyżeczki przyprawy do sernika Delecta szczypta soli owoce do przybrania SKŁADNIKI na tortownicę
Karo in the Kitchenłyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Sól i pieprz do smaku 1 jajko 10 dag sera żółtego tartego Dosatki ok.370 g ciasta kruchego 1 filet z kurczaka Przyprawy: łyżka papryki mielonej,pieprz i sól Olej do smażenia mięsa 1/2 cukini 1/2 papryki 1 pęczek dymki 1/2 czerwonej cebuli 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka(...)Mieszam. Kruche ciasto rozkładam na papierze do pieczenia. Przekładamy na blachę piekarnikową lub formę do tarty. Ciasto smaruję sosem. Na ciasto przekładam warzywa, kurczaka. Na wierzch posypujemy serem tartym. Piekę w 200 stopniach przez
Gotowanie Patkiprzyjęcie. Skusicie się? Składniki: długa razowa bagietka spora garść rukoli 100 g szynki prosciutto crudo trójkącik sera Lazur lub innego sera z niebieską pleśnią 3-4 figi 2 małe gruszki (mogą być gruszki w occie) sól i świeżo mielony pieprz oliwa lub masło Bagietkę pokroić w kromki grubości ok. 1,5 cm, posmarować masłem lub oliwą i piec(...)lekkiego zrumienienia w 200 o C. Następnie na grzanki wyłożyć umytą i osuszoną rukolę, plastry szynki, pokrojone w plastry figi i kawałki gruszek. Na końcu wyłożyć kostkę lub plastry sera. Doprawić solą i pieprzem i od razu podawać
Czerwień i błękitpapryki pół żółtej papryki pół pora – zielona część 10dkg boczku wędzonego 1 kulka sera mozzarella ok 1 szklanka mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia 300ml bulionu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego Przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona opcjonalnie: mąka lub śmietanka do zaciągnięcia sosu *** Mięso kroimy na plastry, cienko(...)przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Papryki oraz pora kroimy w kosteczkę *** *** Boczek wędzony kroimy w drobną kosteczkę *** *** Ser mozzarella odsączamy z zalewy i kroimy na tyle części ile mamy kotletów *** *** Na każdym plastrze mięsa układamy porcję sera oraz po trochu papryki, boczku i pora *** *** Całość ciasno zwijamy w roladkę *** *** Roladki dokładnie obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy na mocno
Blog z Apetytembardzo fajny pomysł na smaczny obiad:) składniki dla 4 osób: 3 cukinie 500 g mielonego mięsa wołowego 1,5 szt czerwonej papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 pęczek posiekanego szczypiorku 1 mały koncentrat ( ja dałam pudliszki z ziołami) 2 kulki sera mozarella ser żółty do starcia oregano, bazylia, papryka czerwona ostra, pieprz, sól oliwa z oliwek(...)zmięknie pokrojoną w kostkę paprykę - 5 minut mielone mięso wołowe - do czasu aż zmieni kolor na brązowy. Wszystkie składniki przełożyć do dużego garnka. Następnie dodać przeciśnięty czosnek, posiekany szczypior i zioła, koncentrat pomidorowy i dusić przez 5 - 10 minut. Doprawić solą i pieprzem i dodać pokrojony w kostkę ser mozzarella. Wszystko wymieszać i tym farszem napełnić cukinie
Cukier&Puderniektórych potrawach.Składniki na 4 porcje:1 szklanka kaszy jaglanej200 g Newelli naturalnej (1 opakowanie)6 rzodkiewek1 papryka czerwona100 g startego sera żółtego2 łyżki posiekanej natki pietruszki1 duży ząbek czosnku1 łyżka majonezusól himalajska, świeżo mielony kolorowy pieprz do smakuPrzygotowanie:Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem. Następnie zalać dwiema niepełnymi szklankami wody, dodać płaską łyżeczkę soli i gotować aż kasza wchłonie wodę(...)umyć i pokroić w kosteczkę. W kostkę pokroić także newellę. Natkę pietruszki posiekać.Ząbek czosnku zetrzeć i dodać do majonezu.Do przestudzonej kaszy dodać pokrojone warzywa, newellę, natkę pietruszki, starty ser i majonez z czosnkiem, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem
Ze smakiem i z pasjąsmakuje idealnie, nie jest sucha ani mdła w smaku. Wbrew pozorom nie ma dodatku śmietany ani żółtego sera. Szczerze polecam :) Składniki na porcje dla 4-5 osób: 6 średniej wielkości ziemniaków (wagowo około 0,7 kg obranych ziemniaków) 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 4 podłużne pomidory 1 średniej wielkości marchewka 1 korzeń pietruszki 1/2 pora (biała(...)Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy lekko się zeszkli to dodać czosnek, starte warzywa oraz pokrojonego pora. Całość smażyć tak długo, aż warzywa będą lekko miękkie. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą oraz pieprzem (dosyć mocno) i smażyć tak długo, aż mięso zmieni kolor. Na sam koniec dodać pokrojone pomidory i jeszcze chwilę smażyć. Na dno naczynia
Ugotowaćboczku. Prawdziwa Carbonara nie zawiera śmietanki ! Składniki na 3 porcje: 230 g makaronu spaghetti 150 g wędzonego boczku ser parmezan lub grana padano - 4 łyżki 2 jajka + 1 żółtko 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki czarny pieprz - świeżo mielony 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Makaron ugotuj w osolonej wodzie al`dente - ok. 10 minut. Boczek pokrój(...)kosteczkę i podsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Jajka sparz wrzątkiem, rozbij i wrzuć do miski, dodaj pieprz i starty ser - wymieszaj. Na patelnię z boczkiem dodaj makaron, pietruszkę i czosnek - zamieszaj i podsmażaj ok. 3 minuty na małym ogniu. Makaron odstaw z ognia i dodaj jajka z serem - wymieszaj. Jajka nie mogą całkowicie się
Alutka-Gotujesiły na domowe bułki :( Na jednego hamburgera potrzebne będą: bułka 250 g antrykotu 2 plastry sera cebula pomidor ogórek (taki jaki lubimy) sałata lodowa lub pekinka zielona pietruszka sól, pieprz Sos hamburgerowy: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu (wystarczy połączyć składniki) Mięso mielimy, pół cebulki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy do mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso(...)dół z termoobiegiem). Mięso smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu lub lekko przesmarowanej olejem, po 4 minuty z każdej strony, jak przewracamy na drugą stronę posypujemy solą i kładziemy ser na kotleta. Bułki smarujemy sosem hamburgerowym, kładziemy kotleta i dodatki, polewamy sosem, zamykamy drugą częścią i gotowe
Pelusiowa Kuchniadomowe burgery. Składniki 400 g mięsa z łopatki wołowej sól pieprz cebula paczka sałat (rukola, sałata itd). pomidor ser żółty 2 lub 4 bułki (w zależności od wielkości) olej keczup Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Włączamy piekarnik aby się nagrzewał. Mięso mielone doprawiamy pieprzem i ew dodatkowo przyprawami, które lubimy po czym ugniatamy tak jak na kotlety mielone(...)grilla elektrycznego. Usmażone kotlety solimy. Wyciągamy gorące bułki i już wedle uznania składamy burgera w jedną całość. Ja zwykle na spód daję sałatę lub rukolę, później kotlet, plaster żółtego sera oraz na wierzch pomidor i cebulka. Całość polewam keczupem lub sosem do burgerów (dostępne np w biedronce). Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 15 min Łącznie: 30 min Danie
Blog kulinarny S9.PLszklanki (100 g) suchej kaszy jęczmiennej pęczak 2 jajka 0,5 ogórka 4 rzodkiewki 0,5 awokado 50 g sera feta 2 łyżki oleju rzepakowego 0,5 pęczka szczypiorku 1-2 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. 2) Jajka ugotować na twardo. 2) Na rozgrzanej patelni(...)odstawić do wystudzenia. 4) Wystudzoną kaszę z jarmużem nałożyć na talerze, dodać ogórka, rzodkiewki i obrane awokado pokrojone w plasterki. Całość doprawić solą i pieprzem. 5) Na wierzch pokruszyć ser feta, posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i położyć jajka przekrojone na pół. 6) Podawać od razu po przyrządzeniu
Fitsweet.mezioła i cebulę oraz marchewkę, dodaję łyżkę suszonej Kolendy. Smażę ok 2 min na rumiano. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję płatki owsiane oraz przestygnięta marchew z ziołami i cebulą. Wszystko mieszam. Następnie dodaję ketchup i ostrą musztardę. Kolejno dodaję ser żółty oraz jajka i przyprawy w tym chilli oraz suszony czosnek. Wszystko mieszam. Na rozgrzaną patelnię wylewam
Gotowanie Patkiząbki czosnku polskiego 50g koncentratu pomidorowego pudliszki 100g żółtego sera 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka rozdrobnionego kuminu rzymskiego 2 pełne kubki bulionu drobiowo-warzywnego (może być z kostki/esencji) kilka plasterków chudego boczku pęczek pietruszki 2 łyżki masła olej rzepakowy sól morska, świeżo mielony pieprz kolorowy Schab przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy(...)ogniu, mieszamy sos, do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy go mielonym lub rozdrobnionym w moździerzu kuminem, pieprzem oraz ziołami, ewentualnie odrobiną soli, jeśli wywar nie był słony dostatecznie. Sos powinien wyjść dość zawiesisty, ale nie gęsty. Gotowym sosem zalewamy roladki czekające w naczyniu, a na wierzchu układamy kilka plasterków żółtego sera. Danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około
Kuchenna Kontrrewolucya