mielone z serem - 3500 przepisów (strona:108/234)

Risotto z marchewką, kukurydzą i koperkiem 210

chochli gorącego rosołu mięsno - warzywnego 1/2 łyżeczki soli (ale jeśli rosół jest dostatecznie posolony, nie dodawaj już soli) 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula kilka łyżek startego żółtego sera łyżeczka świeżego posiekanego lub suszonego koperku 1 duża ugotowana marchewka (najlepiej z rosołu), pokrojona drobno Przygotowanie : Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Na dużej głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej(...)stanie się kremowy, miękki, lekko al dente. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i kukurydzę, posól, jeśli trzeba. Możesz też dodać trochę świeżo mielonego pieprzu. Dobrze wymieszaj i duś jeszcze trochę. Na koniec dodaj śmietanę, koperek i ser żółty. Połącz dobrze i od razu podawaj. Świeżo przygotowane risotto jest najsmaczniejsze. Dziękuję za oryginalny przepis i wskazówki, jak zrobić tak pyszne

Anioszek w kuchni
Sałatka z fetą 118

oliwek 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka  musztardy 2 ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Sałaty opłukujemy  pod bieżącą wodą, osuszamy, przekładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pomidorki pokrojone na pół oraz ser feta. posypujemy posiekanym drobniutko koperkiem. Produkty na sos połączyć ze sobą dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie

kgwjanczewo
Sałatka z kolorowym tortellini i świeżym ogórkiem z koperkiem 154

półmisek: 25 dag kolorowych tortellini z szynką prosciutto 2-3 krótkie świeże ogórki 1 czerwona papryka 50 g ostrego sera żółtego ½ cebuli 1 mała puszka kukurydzy 1 pęczek świeżego koperku 1 łyżka majonezu Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób wykonania: Tortellini ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu, odcedzić na sicie, przelać zimną wodą(...)osączyć, wsypać do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, świeżego ogórka oraz posiekaną drobno cebulę i pokrojony w kostkę ser żółty, posypać posiekanym koperkiem dodać łyżkę majonezu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Schłodzić w lodówce i podawać. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Czosnkowe risotto z pietruszką według Gordona Ramsey’a 170

natrafiłam na  jeden z moich ulubionych programów, a mianowicie Hell’s Kitchen prowadzoną przez mojego idola kulinarnego, charyzmatycznego Gorodna Ramsey’a.  W odcinku tym zawodnicy mieli za zadanie ugotować m. in. risotto. Potrawę wydawałoby się dość prostą w przygotowaniu. Okazało się jednak, że sprawia ona zawodnikom spore trudności, a większość z przygotowanych dań jest odsyłana(...)sposób przygotowania prezentujemy poniżej. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 300g ryżu 200g żółtego sera (najlepiej parmezanu) 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 cebule (lub 4 szalotki) 1 litr bulionu drobiowego* Duży pęczek natki pietruszki Łyżka masła Świeżo mielony pieprz, sól morska Pietruszkę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i oddzielamy listki od gałązek

Kolizje Smaków
Spaghetti z groszkiem i marchewką 140

pieprz oregano bazylia zioła prowansalskie ziele angielskie liść laurowy pieprz w kulkach ulubiony ser do posypania spaghetti Wykonanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Krótko smażyć, dodać mięso mielone. Gdy mięso się zarumieni zalać winem i poczekać aż alkohol wyparuje. Dodać pomidory(...)kulkach, liść laurowy. Po ok 10 minutach dodać marchewkę i groszek (można z zalewą wg uznania - będzie lepszy sos). Przyprawić wg uznania. Makaron wymieszać z sosem i posypać serem (np. parmezanem). I gotowe! :) Smacznego

Trufelkowo
Kreteńska zapiekanka z bakłażanów 151

zrobiło się słonecznie. Do przygotowania dania użyłem: 3 średnich bakłażanów, 1 puszki pomidorów pelati, 2 dużych szalotek, 2 ząbków czosnku, 200 gram sera feta, oliwy, 1 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżeczek suszonego oregano, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu.  Przygotowanie dania rozpocząłem od sosu pomidorowego. Dwie duże szalotki drobno posiekałem. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i dodałem(...)patelnię również dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a po następnej minucie zawartość puszki pomidorów pelati, łyżkę octu balsamicznego i 400 ml wody. Całość doprawiłem solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem i od czasu do czasu mieszając, gotowałem na małym ogniu przez około 20 minut - do czasu odparowania mniej więcej połowy wody. Umyte bakłażany pokroiłem w plastry o grubości

Wyprawy kulinarne
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WIEJSKĄ KIEŁBASKĄ 177

SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➧ 30 dag Wiejskiej Kiełbasy  ➧6 Ziemniaków ➧1 Papryka czerwona  ➧6 Pieczarek ➧1 Cebula ➧20 dag Sera Żółtego Tartego ➧1 Jajko ➧300 ml Śmietany 18 % ➧Sól i pieprz do smaku ➧1 Łyżka mielonej papryki czerwonej  ➧1 Łyżka drobno siekanej pietruszki PRZYGOTOWANIE: 1. Kiełbasę obieram ze skóry i kroję w plastry, podsmażam na oleju(...)osolonej wodzie.  3. Warzywa kroję w plastry lub słupki. 4. Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane ziemniaki kiełbasę,warzywa. 5. W misce łączę śmietanę,przyprawy,natkę ,jajka i ser. Dokładnie mieszam i zalewam całą zapiekankę. 6. Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut,  7.Podaję odrazu. SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Faszerowane pieczarki z serem 121

pokona Mistrza?" Jak najbardziej spodobało mi się wyzwanie i podjęłam je. Składniki: pieczarki 10 sporych szt Mięsko mielone( szynka wieprzowa którą najlepiej samemu zmielić) 500 g ogórek kwaszony 3 szt jajo 1 szt sól i pieprz do smaku ser gouda 200 g   do posypania pieczarek)"Charakterystyczny, śmietankowy smak i wyrazisty zapach Goudy posiada wielu zwolenników

Różowa kuchnia
Schab zapiekany pod szpinakiem i jabłkami z serem 198

kości (grubości ok.1,5cm) 350g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 2 duże, twarde i kwaśne (ważne!) jabłka 50g żółtego sera 3 średniej wielkości ząbki czosnku pół małego kubeczka jogurtu bałkańskiego lub kwaśnej śmietany 18% kawałek twardego masła lub margaryny świeżo mielony pieprz czarny i sól morska Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, uważając by nie były one zbyt cienkie. Posypujemy(...)obydwu stron równomiernie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Mięso warto odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę. Naczynie do zapiekania (polecam ceramiczne) smarujemy masłem lub margaryną. Na dnie wykładamy rozbite i przyprawione kotlety. Następne kładziemy na nich porwane plasterki żółtego sera tak, by pokryły dokładnie mięso. Można również oczywiście ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i postąpić

Kuchenna Kontrrewolucya
Makaron z gorgonzolą i fasolką 163

mnie gorgonzoli :)Składniki:ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne)ser gorgonzola (mój był z biedronki)15 dag wędzonego boczku2 garść mrożonej, zielonej fasolkikilka pomidorków koktajlowychnatka pietruszkipor - zielona częśćoliwa do smażeniaświeżo mielony pieprzMakaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Por kroimy w piórka, pomidorki(...)pół, natkę siekamy. Por, pomidorki i fasolkę podsmażamy na oliwie. Następnie podsmażone warzywa, boczek i ser dodajemy do makaronu. Chwilkę smażymy by ser się rozpuścił. Na koniec dodajemy natkę pietruszki oraz pieprz. makaron z gorgonzolą i fasolką

Bon Appetit Małgorzaty
Ostre pierożki serowe z czerwonym bobem 166

pierożki polałam. Pierożki wyszły delikatne i kremowe, a dzięki omaście ostre - wyjątkowe. Składniki: farsz: 250 czerwonego bobu, 200 g sera typu śródziemnomorskiego   Arla Apetina z ziołami prowansalskimi,   20 g listków zielonej pietruszki (pęczek), pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ciasto: 200 g mąki poznańskiej, 2 żółtka, szczypta soli, woda, ponadto: masło, trawa cytrynowa, świeża papryka peperoni żółtej(...)gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy i miksujemy za pomocą blendera. (Można przetrzeć przez gęste sitko, aby oddzielić skórkę jeśli nie została całkowicie zmiksowana.) Do bobu dodajemy pokrojony ser Apetina, pieprz i całość miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Dodajemy bardzo drobno posiekaną pietruszkę i mieszamy. Farsz wstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta. Ciasto: Do mąki dodajemy

Moniki Smakołyki
Placuszki z cukinii i sos pomidorowy 75

międzyczasie obrać i drobniutko pokroić cebulę. Startą cukinię po 10-15 minutach mocno odcisnąć i przełożyć do miski. Dodać cebulę, pokruszony ser feta, 100g mąki, posiekane zioła i wbić jajko. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Masa będzie miała dosyć zwartą konsystencję. Na patelni (najlepiej z nieprzywierającą powłoką) rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć placuszki

Dietolog
Grzanki syrenki, czyli pomysł na odjechane kanapki z spiruliną 116

małych ilościach co jakiś czas. A ja bardzo chciałam zrobić syrenkowe kanapeczki:-) Składniki na 3 tosty: łyżeczka spiruliny 3 łyżki serka twarogowego mielonego (ja użyłam soft cheese) – można też użyć mascarpone, ricotty lub innego miękkiego sera, który łatwo się rozsmarowuje. 3 kromki chleba pełnoziarnistego Sposób przygotowania: Przygotuj 2 miseczki. W jednej umieść 3/4 łyżeczki spiruliny i wymieszaj z łyżką

wysmienity
Pizza prosciutto z kaparami 171

posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki tworząc cienką pizzę. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowo-chrzanowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem

Zasmakuj Kuchni
Pizza mozzarella z oliwkami i suszonymi pomidorami. Pizza wege 178

uprzednio posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki tworząc cienką pizzę. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem

Zasmakuj Kuchni
Pomidorowo-paprykowe burgery z serem cheddar i marynowaną papryką 141

wyszło nieziemskie. Mocno pomidorowe, mocno paprykowe, syte i pachnące. Składniki (4 porcje) -4  bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami -500 g mielonego mięsa wołowego -mały kawałek świeżej papryki -kilka kawałków marynowanej papryki -4 plastry sera cheddar -4 liście sałaty lodowej -2 łyżki suszonej cebulki -łyżka majonezu -3 łyżki keczupu -kilka kropli tabasco -słodka i ostra papryka -zioła prowansalskie

Zielona Kuchnia
Bataty nadziewane wołowiną 120

Zdrowa i smaczna przekąska lub niesamowity obiad. Składniki: Bataty 2 szt. Wołowina mielona 20 dag Cebula czerwona 2 szt. Rodzynki 5 dag Czosnek 1 ząbek Ser żółty 10 dag Cytryna ½ szt. Miód prawdziwy 1 łyżka Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Świeża bazylia Wykonanie: Bataty dokładnie wyszorować, i gotować około 25 minut w zależności od wielkości, odcedzić

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z brukselką i mięsem mielonym 125

łyżki majonezu 6 łyżek mąki luksusowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki pieprzu mielonego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w misce na jednolitą masę. Dodatkowo: 250 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach Wykonanie zapiekanki: Makaron dzielimy na trzy równe części. Jedną trzecią makaronu wykładamy na dno wysokiego naczynia żaroodpornego

Przepisy Babci
KREWETKI W POMIDORACH (keto, LCHF, peleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 175

ząbki czosnku 400 g pomidorów krojonych lub przecieru pomidorowego 100% 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypta chili 1 łyżka posiekanej natki pietruszki opcjonalnie 100 g pokruszonego sera feta (dla osób, które nie unikają laktozy)   Używając świeżych krewetek należy je umyć, oddzielić głowy, obrać pancerze pozostawiając ogonki i usunąć jelita. Polecam

Ola la LCHF
Pyry z gzikiem 96

osób)   - 8 małych ziemniaczków - 250 g białego sera (u mnie półtłusty) - 5-6 łyżek śmietany - 2 małe dymki  - sól, świeżo mielony pieprz, ostra papryka - wg preferencji smakowych S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: ziemniaczki gotujemy w skórce, twaróg mieszamy ze śmietaną, posiekaną

Gocha gotuje!
BURGERY Z INDYKA I KONFITURĄ Z CEBULI 154

dużemu. Dziś chcę Wam przedstawić Burgery z kotletami z indyka i konfiturą z czerwoną. Smacznego. SKŁADNIKI: 6 bułek do burgerów 6 kotletów mielonych 6 łyżek konfitury z czerwonej cebuli 6 plastrów świeżego ogorka 6 plastrów sera żółtego Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE:    Bułkę rozkrawam na pół, kładę plaster sera żółtego. Wkładam do piekarnika i piekę az ser się rozpuści

Gotowanie Patki
Rigati Tricolore Fructti Di Mare 112

łyżek posiekanej natki pietruszki 2 łyżki masła 2 łyżki bazylii suszonej 1 łyżka oregano 4-6 łyżek owocu granatu sól, pieprz świeżo mielone kilka oliwek drobno pokrojonych garść szczypiorku do dekoracji kilka łyżek drobno tartego sera dowolny 0.700 dag słodkich pomidorów sparzonych ,obranych ze skórki Sposób: Pomidory blendujemy i dusimy na małym ogniu, dodajemy bazylię , oregano , pieprz

Viola cooks with passion
FASZEROWANE MUSZLE 139

znudzą nam się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad     SKŁADNIKI opakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany,  2 łyżki majonezu,  ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE   Makaron gotujemy

słodki bratek
Pyszna pasta z makreli, orzechów włoskich i jajek z suszonymi pomidorami 165

smaczna sprawa z serii "wymyśliłam to sama" :) Bardzo smaczna i zdrowa pasta, dlatego polecam Wam na śniadanie czy kolację, lub kiedy będziecie mieli ochotę w ciągu dnia:) Z dodatkiem orzechów włoskich, suszonych pomidorów i koziego sera, które nadają paście pięknego zapachu i smaku. Składniki: średnia wędzona makrela pół małej cebuli 2 suszone pomidory garść orzechów włoskich 2 jajka ugotowane

Zasmakuj Kuchni
Pomysł na Lunch Boxa #9 - Pulpety z Kaszą Jaglaną 178

PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POMYSŁ NA LUNCH BOXA #9 - ✔ 300 g Kaszy Jaglanej ✔ 100 g Przecieru Pomidorowego ✔ 50 g Kiełków ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 1 Całe Jajko L ✔ Szczypiorek ✔ 100 g Cebuli ✔ 125 g Sera Fety Light ✔ Sól ✔ Pieprz ✔ Papryczka Chili - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  2089   Węglowodany   246  g     Białko

Sylwetka Od Kuchni
Zapiekanka z mięsem mielonym 144

łyżki masła i niepełną szklankę mleka ( można użyć kilka łyżek śmietany). Energicznie mieszamy. Dodajemy przyprawy. 4. Na dno naczynia wykładamy mięso mielone i łyżką lekko dociskając nakładamy puree z ziemniaków. Można posypać startym żółtym serem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Piersi z kurczaka panierowane w brokułach 150

Brokuł podzielić na różyczki ugotować w posolonej wodzie,odcedzić  wymieszać z masłem i ostudzić Dodać jajko bułkę tartą i starty ser doprawić  solą pieprzem wymieszać wszystko razem by powstała masa podobna jak na mielone 3. Piersi obłożyć powstałą masa (nie jest to proste ale warto się troszkę pomęczyć ) smażyć na oleju delikatnie obracać podczas smażenia,usmażone

W królestwie smaków Beaty
Lazania (Lasagne) 171

łyżka masła klarowanego do smażenia sos beszamelowy: 150 g masła 3/4 szklanki mąki pszennej 2 1/2 szklanki mleka 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku dodatkowo: 300 - 500 g twardego sera żółtego (zetrzeć na tarce o dużych oczkach) 250 - 500 g makaronu lasagne Przygotowanie: farsz: Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Na dużej patelni

Kuchcik gotuje
Grzanki z chleba z salami, serem brie i pomidorami 134

szybką kolację, przystawkę czy śniadanie. Dobre, bardzo dobre.. - 7 lub 8 kromek chleba - łyżka masła - 10 plastrów salami - 1 krążek sera brie  - pół szklanki sosu pomidorowego lub ketchupa - 2 pomidory - łyżka pieprzu czarnego mielonego Kromki posmaruj masłem cienko! Teraz posmaruj sosem pomidorowym lub ketchupem, na nim poukładaj plasterki salami (cienkie) , a na salami brie. Na brie poukładaj

Pasje Jolki
Zapiekanka z mięsa mielonego i cukinii 141

danie bardzo smaczne na diecie. Polecam wypróbujcie, bo warto.   SKŁADNIKI 2 nieduże cukinie 70 dag.  mięsa drobiowego  mielonego  5 pomidorów 4 marchewki 3 duże  cebule 4  ząbki   czosnku 30 dag sera  żółtego,  np. Gouda   bazylia, oregano  sól, pieprz do smaku WYKONANIE Cukinie obieramy i kroimy w cienkie talarki

W kuchennym oknie Ewy
Sezon grillowy trwa 92

bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi  W tym roku miałam przyjemność wypróbować przypraw i marynat grillowych firmy Kotanyi.Przyznam jedzenie smakowało super,tylko trzeba korzystać z nich oszczędnie,gdyż są bardzo aromatyczne i niesamowicie wydajne. Czas na grill meksykański Zwykłe mielone nabrało zupełnie niezwykłego

Wielki apetyt
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 182

myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy serem i zalewamy sosem beszamelowym.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C ok 40-50 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Zapiekanka ziemniaczano-selerowa 184

pełnego mleka 120ml śmietany kremówki 30% 2 ząbki czosnku obrane i zmiażdżone 1 liść laurowy 400g selera 400g ziemniaków sól morska, świeżo mielony pieprz 1-2 łyżki oleju (np. oleju orzechowego – użyłam oleju sezamowego) 70g sera Cheddar, starego na tartce   Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 180C. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Do rondelka wlej mleko, śmietanę. Dodaj liść laurowy

Moja Delicja
173. Kabaczki nadziewane 155

Sezon kabaczkowy powoli się kończy, dlatego warto przygotować poniższe danie.  1 mały kabaczek 1 szklanka ryżu 300 g mięsa mielonego 2 czerwone papryki 2 cebule 1 słoik przecieru pomidorowego  sól, pieprz, majeranek ser do posypania olej do smażenia Kabaczka kroimy na krążki o wysokości ok 5-7 cm,.Wydrążamy środek, solimy ze wszystkich stron i pozostawiamy

Jadło i czytadło
Pieczone bataty z greckim sosem 185

słodkie ziemniaki (ok. 700 - 800 g) 3 łyżki oleju roślinnego 2 - 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili sól morska, świeżo mielony pieprz szczypiorek (do dekoracji) Sos grecki: 200 g jogurtu naturalnego 100 g sera typu feta 1 ząbek czosnku kawałek papryczki chili sok wyciśnięty z połowy limonki 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB

W kuchni Katie
Halloumi w sezamowej panierce na sałatce z rukoli 199

Dzień dobry, Cypryjczycy mieli głowę, gdy wymyślali swoją dumę narodową, halloumi! Jak żaden inny znany mi ser, nadaje się on do smażenia i grillowania, ponieważ jakimś cudem nie rozpływa się na patelni. Kusi za to delikatną ale zwartą konsystencją i lekko słonym smakiem. Próbowaliście go kiedyś? Jeśli nie, to serdecznie Was namawiam! Dla mnie i mojego Męża halloumi to prawdziwy

Chilli Czosnek i Oliwa
Placuszki z kurczaka i sera 3781

zwykłych kotletów z piersi kurczaka.Zachęcam do wypróbowania :-)Składniki:2 piersi z kurczaka2 łyżki majonezu2 jajka3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej15 dag sera żółtego (starty na dużych oczkach)sól, pieprzinne przyprawy, np. papryka ostra mielona, curry, vegetamożna dodać zieloną pietruszkę3 łyżki olejuWykonanie:Wszystkie składniki prócz piersi z kurczaka połączyć w misce łyżką. Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę

Anielska Kuchnia Ani

Proponowane wyszukiwania