Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, masło lub margaryna 12,5 dag, wiórki kokosowe 6 łyżek, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 12,5 dag, aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanka, proszek do pieczenia 1
W Mojej Kuchni LubięPrzepis na ciasto na orzeszki zaczerpnięty stąd [ja zrobiłam z podwójnej porcji, dałam mniej masła...], takie orzeszki można nadziewać dowolną masą , tym razem skorzystałam z
Moje domowe kucharzenieSkładniki: jajka 5 sztuk, masło lub margaryna 15 dag/miękka, Delecta aromat migdałowy 2 krople, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2 szklanki, Delecta proszek do pieczenia
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, jabłka 10 średnie
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 15 dag masło lub margaryna 1 sztuka jajka - szczypta Sól 3/4 szklanki cukier 30 dag mąka tortowa 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 puszka brzoskwinie
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, soda oczyszczona 2 łyżeczki, maliny 25 dag, galaretka owocowa 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 2 sztuki, cukier 3/4 szklanki, sól - szczypta, masło lub margaryna 10 dag, mleko 3,2% 1 szklanka, mąka pszenna 50 dag, drożdże suche 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, mąka pszenna 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, pomarańcze 2 sztuki, śliwki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, skórka pomarańczowa 1 duża
W Mojej Kuchni Lubięzwracać uwagę na skład poszczególnych produktów zaczęłam unikać tego jego ulubionego paszteciku, który i tak co jakiś czas lądował w naszym koszyku zakupowym. Ostatnio postanowiłam wyjść na przeciw naszemu domowemu zapotrzebowaniu na pasztet i tu w odpowiednim momencie wpadła w moje ręce książka Jamiego Olivera "Świąteczne przepisy" , to właśnie w niej znalazłam idealnie kremowy pasztet, który przygotowuje się szybko(...)gdyby nie widział jak robię to by nie przypuszczał, że tam są wątróbki". Klarowane masło po zastygnięciu tworzy na wierzchu taką aromatyczną skorupkę, która chroni pasztet przed wysychaniem. Zamiast brandy podlałam wątróbki różowym winem i fajnie to wyszło. A kanapka z pasztetem na kromce domowego chleba z garnka żeliwnego to naprawdę niebo w ustach. Dla nas rewelacja, a Ty musisz
Blondynka Gotujekawy słupki migdałowe, bez skórki 100g miękkiego masła - nie używać margaryny, smak kruszonki opiera się na maśle 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego - jeśli brak, można zastąpić olejkiem migdałowym 150g cukru 2 łyżki cukru z wanilią - własny wyrób domowy, przepis do znalezienia TU NADZIENIE: 700g rabarbaru - po obraniu 75g cukru - do zasypania rabarbaru Rabarbar umyć, obrać z włókien
Grunt to przepis!gram mąki ryżowej (plus trochę do podsypania pierników) 200 gram mąki kasztanowej 3 łyżki mąki kokosowej 1 jajko 150 gram oleju kokosowego, lub masła 2 i 1/2 filiżanki miodu gryczanego 2 łyżki kakao BG 5 łyżek domowej przyprawy do pierników (przepisy znajdziecie w Internecie, np. TU ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia BG szczypta soli Wykonanie: Mąki, proszek do pieczenia
Quinoa Raz!