masło czosnek - 2197 przepisów (strona:63/147)

PIEROGI ZE SZPINAKIEM I CIĄGNĄCYM SIĘ SERKIEM 142

dotyczące ciasta bezglutenowego i zwykłego: TUTAJ (w przepisie na pierogi ruskie) SKŁADNIKI NA FARSZ: - opakowanie świeżego, liściastego szpinaku, - serek ziarnisty, - serek 'grani', - 1,5-2 główki czosnku, - czarny pieprz, Szpinak dusimy na rozgrzanym maśle, długo odparowując. Dodajemy serek ziarnisty i bardzo długo mieszamy, tak aby ser stał się ciągnący i aby nadmiar płynów odparował. Następnie dodajemy serek grani i pieprz

Wypisz Wymaluj
Pasztet warzywny ze słonecznikiem 202

cukinii, marchewki, cebulki i duuużej ilości słonecznika. SKŁADNIKI: - 1 szklanka ziaren słonecznika - 1 średnia cukinia starta na tarce o dużych oczkach - 1 ugotowana marchewka - 1 łyżka masła - 1 cebula szalotka - 1 ząbek czosnku - 4 jaja W rondelku podsmaż posiekaną cebulę. Startą cukinię przełóż do miski, dodaj słonecznik, żółtka, sól i pieprz.  Ugotowaną marchewkę wraz z podsmażoną cebulką i czosnkiem

SMYKWKUCHNI
WEGETARIAŃSKIE LECZO Z PATISONA I DYNI. 142

sól, pieprz Patisona obieram ze skórki i kroję w kostkę, jak również obraną już dynię i paprykę, którą uprzednio oczyszczam z gniazd nasiennych. Cebulę drobno siekam, czosnek przeciskam przez praskę, szklę na maśle. Pieczarki kroję w plasterki i wrzucam do cebuli, smażę razem około 3 minuty, dodając także liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty. po czym dodaję paprykę. Podduszam

W kuchni Karmel-itki
Makaron w sosie pieczarkowym z pulpetami 227

ustach , a pulpety stały się tak naprawdę tylko dodatkiem . Polecam. Zaczynamy :  Składniki na sos: 200 gr drobnych pieczarek pół cebuli pęczek szparagów łyżka masła 200 ml bulionu kurczakowego 200 ml śmietany 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pieprz świeżo zmielony Wykonanie: Cebulę kroimy drobno i wrzucamy na rozgrzane masło - smażymy  ok 2 min. Po tym czasie dodajemy przekrojone

Smaki Edyty
Kotlety schabowe w panierce z płatków owsianych 175

panierce z płatków owsianych Składniki 2 grube plastry schabu 1 jajko ¼ szklanki mąki pszennej ½ szklanki płatków owsianych ¼ szklanki bułki tartej sól, pieprz mielona ostra papryka czosnek granulowany łyżka sosu sojowego łyżka masła olej Zawijamy mięso w folię, lub woreczek jednorazowy. Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Przygotowujemy panierkę. Mieszamy płatki owsiane z bułką tartą. Do miski wbijamy jajo, roztrzepujemy widelcem. Przesypujemy mąkę

Mania Gotowania
Bruschetta z pomidorami i bazylią 255

Post Bruschetta z pomidorami i bazylią pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Omlet z brokułami 138

Post Omlet z brokułami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Niebanalne mielone vol. 5 + młoda kapustka z koperkiem 225

tyle samo co mięsa) 1 jako 3-4 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia kotletów 125 g mozarelli 1-2 ząbki czosnku przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia 1 łyżka masła Do kapustki: 1 niewielka główka młodej kapusty 1 pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka mąki przyprawy: sól, pieprz, cukier Kapustę oczyszczamy(...)dodajemy do podduszonej kapusty. Całość jeszcze chwilę dusimy, dodajemy posiekany koperek i, jeśli jest to potrzebne, jeszcze raz doprawiamy. Rozmrożony szpinak podsmażamy z łyżką masła. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy do ostygnięcia. Mozarellę ścieramy na dużych oczkach tarki. Mięso mielone, szpinak, mozarellę, bułkę tartą i jajko łączymy i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy

Ratunku obiad
Dyniowy szał. CZOSNKOWY KREM Z DYNI Z MAKARONEM. 128

zakrył dynię) 1/2 szklanki śmietanki 12% (nie ukwaszonej) gałka muszkatołowa, lubczyk, pieprz makaron (najlepiej jakiś drobny) Ugotowałam paczkę drobnego makaronu (u mnie małe kolanka). Cebulę posiekałam, czosnek zmiażdżyłam i podsmażyłam wszystko na maśle. Kiedy już warzywa się zeszkliły, wrzuciłam dynię, wlałam bulion i gotowałam do miękkości. Dodałam też lubczyk. Następnie całość zmiksowałam dokładnie, dodałam śmietankę,  zagotowałam i doprawiłam

W kuchni Karmel-itki
TORT WYTRAWNY Z CZOSNKIEM (Bezglutenowy). 177

wpadli (jak smurfy w sidła Gargamela) ze "znajomymi".  SKŁADNIKI: * Biszkopt Bezglutenowy: - jajka, 4 - szpinak liściasty, świeży, 200 g - domowa mieszanka suszonych warzyw (do smaku). - czosnek, 3 główki - 1/2 szklanki oleju, - 1/2 szklanki masła roztopionego, - 2 szklanki mąki bezglutenowej (pół na pół - owsiana bezglutenowa i mąka bezglutenowa na ciastka) - łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego. /Mąka owsiana bezglutenowa jest(...)Zioła", - główka czosnku, - łosoś wędzony 200 gram - koperek, - oliwki zielone i czarne do dekoracji WYKONANIE: /Przed rozpoczęciem przygotowujemy szpinak - myjemy, osuszamy i szatkujemy./ 1. Całe jajka ubijamy, powoli dodajemy domową mieszankę suszonych warzyw i łyżeczkę cukru - nadal ubijamy. 2. Gdy już mamy gęstą, puszystą konsystencję strumyczkiem dolewamy olej. Nadal ubijamy. 3. Następnie strumyczkiem dodajemy masło. Nadal ubijamy. 4. Dosypujemy mąkę

Wypisz Wymaluj
Naleśniki zapiekane z pieczarkami i serem 190

Składniki: Ciasto: 2 jaja 30 g roztopionego masła 100 g mąki 200 ml mleka sól pieprz Nadzienie: 250 g szpinaku 2 łyżki roztopionego masła 300 g pieczarek 50 g startego sera żółtego 2 małe ząbki czosnku Sos: 200 ml śmietanki 30% 50 g startego sera żółtego sól pieprz Wykonanie: Ciasto:  Wszystkie składniki mieszamy, naleśniki smażmy na rozgrzanej patelni

Gorący kąsek
Pâté z drobiowych wątróbek 204

zaskoczyła mnie tym, że doskonale zastępuje inne tłuszcze do smażenia. Pâté z drobiowych wątróbek Składniki: 500 g drobiowych wątróbek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki smalczyku roślinnego Smakowita Pajda 100 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 60 ml whisky 2 łyżki śmietany sól pieprz 3 łyżki roztopionego(...)masła Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy  smalczyk roślinny Smakowita Pajda, wkładamy i wątróbki i smażymy do momentu, aż wątróbki się przyrumienią, ale w środku pozostaną lekko różowe. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Usmażone wątróbki przekładamy do miski, a na patelni smażymy czosnek i cebulę, do lekkiego zeszklenia. Następnie warzywa zalewamy

Kulinarne przygody Gatity
Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym 203

młodej dyni Hokkaido lub piżmowej (ze skórą), •     150 g serka Almette śmietankowy, •     2 łyżki masła, •     1 szalotka lub ½ cebuli, •     1 ząbek czosnku, •     kilka gałązek tymianku, •      szczypiorek, •     szczypta gałki muszkatołowej, •     oliwa do smażenia(...)gotowania o 2-3 minuty. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie (ok. 3 minut), dodać dynię, dusić na wolnym ogniu (ok. 10 minut), podlać 3-4 łyżkami wody z makaronu, dodać grzyby i świeży tymianek, dusić 5 minut. Dodać serek, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Do sosu przełożyć makaron, dodać masło, dusić na małym ogniu 1-2 minuty. Jeśli

SzczyptaSmaQ
Zupa gulaszowa 187

korzeń 1 szt papryka czerwona 1 szt papryka żółta 0,5 szt  pomidorki koktajlowe 5 szt(równie dobrze mogą być pomidory w puszce) masło 3 łyżki  oliwa ok 8  łyżek  czosnek 2 duże ząbki oregano 2 gałązki  tymianek 2 gałązki rozmaryn gałązkę  kminek 1 łyżeczkę  papryka ostra do smaku papryka słodka 1 łyżeczkę(...)oliwa jest rozgrzana wrzucam cebulę, potem czosnek i szklę - gdy mięso już przeszło obsypuję mąką ( zagęści nam to zupę ) - wrzucam do cebuli i obsmażam z każdej strony - dolewam ok 3 szklanek wody i tak duszę na średnim ogniu ok 15 minut - dorzucam seler naciowy, pietruszkę, marchew duszę kolejne 10 minut - na patelni rozgrzewam masło i wrzucam na nie paprykę, pomidorki

Basia w kuchni