spód.Na nasączony wykładamy 1/4 masy, przykrywamy jasnym blatem biszkoptowym. Znów nasączamy, wykładamy krem, dociskamy ciemym blatem, znow nasączamy, wykładamy krem, dociskamy z góry jasnym ostatnim blatem.Pozostałą masą, smarujemy wierzch tortu. Boki za pomocą szprycy ozdabiamy stawiając kleksiki.Na wierzch układamy opłatek Harry Potter, wykańczamy jego boki kleksami masy. Odstawiamy do stęzenie do lodówki. Opłatki są świetną dekoracją tortu(...)wzorów,zapraszam tutaj: http://jumazoma.pl/KREATYWNE-DEKORACJE-CUKIERNICZE_DEKORACYJNE-OPLATKI-NA-TORTY-I-CIASTA(2,246,).aspx?pageId=2 Do wykonania tortu użyłam smietany i serków firmy Mlekovita. Zaufałam tej firmie i ich produktom ponieważ zawsze moge liczyć na dobrą jakość która owocuje mi potem pysznymi wypiekami.Śmietana bardzo dobrze się ubija a serki maja ciekawy niepowtarzalny smak, który świetnie zmienia smak całej masy tortowej. Na stronę mlekovity zapraszam tutaj: http://www.mlekovita.com.pl/php/
Z Majeczką w kuchnizimno MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Deserki piankowe z galaretk ą i truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz, czyli czekoladowa tarta z frużeliną truskawkową i bitą śmietaną IZIONI PYSZNE SMAKI - Tort z masa serowa i truskawkami KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Bezglutenowe k ruche ciasto z truskawkami i rabarbarem ESMERALDA ZE SMAKIEM - Ciasto truskawkowo-czekoladowe SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki
Grunt to przepis!próbowaliście już ciasta marchewkowego? Jeśli nie, koniecznie musicie nadrobić zaległości! Jest to moja dzisiejsza propozycja, z tym, że w postaci tortu przełożonego najlepszą pomarańczową masą z kremowego serka. Tort jest mięciutki i wilgotny, z dodatkiem chrupiących orzechów włoskich i soczystego ananasa. Wy możecie dodać do niego rodzynki, orzechy pekan, wiórki kokosowe - możliwości jest wiele, zależą one tylko od Waszych upodobań(...)masy marchewkowej i bardzo dokładnie wymieszaj szpatułką.Gotowe ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 1,15 h do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź.KREM:W misce utrzyj miękkie masło do białości. Dodaj do masła serek, ziarenka wanilii, startą skórkę pomarańczowa, cukier puder i zmiksuj wszystko na gładki krem. SKŁADANIE TORTU:Ciasto marchewkowe
Słodko-Słony Świat IlonyNasze dzieci mają bardzo blisko siebie urodziny, wiec wyprawiamy im razem. Żeby nie było zbyt tortowo postanowiłam zrobić jeden tort tradycyjny, a drugi to przerobione na tort ciasto. Padło na przepis na sernik ze strony Kwestia Smaku Przepis trochę zmieniłam, ale nie za bardzo kilka detali. Sernik wyszedł bardzo smaczny, nie za słodki. Z racji użytego twarogu tłustego(...)wymieszaniu z bitą śmietaną masa była na tyle gęsta, że dała się bez problemu położyć na górze tortu, a nawet dało się wysmarować ciasto naokoło, dzięki czemu przypominał tort. Trochę gotowej masy odłożyłam do dekoracji, którą zrobiłam drugiego dnia ponieważ na tort nakładałam opłatek. Tak się prezentował tort
Państwo Wojtczuk gotująprzekładamy krążki ciasta. Dowolnie dekorujemy. Do „otynkowania” użyłam kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Drip z białej czekolady z odrobiną barwnika czerwonego. Koronę, różyczki i koraliki wykonałam z masy cukrowej. składniki na krem maślany na bezie szwajcarskiej: 2 białka 120 g cukru 180 g masła odrobina różowego barwnika wykonanie: Opis wykonania tutaj składniki na drip: 60 g czekolady białej(...)mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodajemy barwnik spożywczy, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Drip nie może być za ciepły (i za gęsty), za ciepły spłynie z tortu bez efektu zastygniętej kropli. Gotowy dripem polewamy najpierw brzegi schłodzonego tortu a następnie pokrywamy środek
Domowy Smak Jedzenianawet tutaj, w Polsce), której nie chciałam wyrzucać. Ogólnie to zawsze mam problem, gdy robię krem maślany na bezie szwajcarskiej. Używam go tylko do posmarowania boków i wierzchu tortu pod masę cukrową. Z dwóch białek jest za mało, z trzech - zawsze sporo zostaje. Ech...Zostałam więc z miseczką różowego kremu, który w zasadzie mi smakuje. Jest, i owszem, trochę ciężki(...)upiekłam całą blaszkę czekoladowych maleństw. Udekorowałam kremem i cukrową posypką, i zabrałam na dziecięce urodziny. Okazały się hitem - dla dzieci takie małe słodkości są dużo bardziej interesujące niż tort. A mały Dominik, chociaż stwierdził, że krem jest niedobry, zjadł cztery sztuki. Z kremem. Hmm... Chyba jednak nie był taki najgorszy.Minimuffiny czekoladowe z kremem truskawkowymSkładniki:(na 22-24 sztuki
Pożeraczka, czyli raz adobrzenasączenia (woda wymieszana z sokiem cytryny pół na pół) Z masy marcepanowej odłożyć małą część i zabarwić na fioletowo, uformować z niej różyczkę. Pozostałą masę rozwałkować na blacie na wielkość tortu i jego boków, podsypując cukrem pudrem, aby się nie kleiła. Z biszkoptu wyjąć środkowy blat i odłożyć go na przykrycie tortu (jest najbardziej miękki). Na paterze położyć(...)kopułę nałożyć środkową część biszkoptu i delikatnie przycisnąć, by biszkopt dobrze przylegał do bitej śmietany. Cały tort ze wszystkich stron posmarować cienką warstwą bitej śmietany. Rozwałkowaną masę marcepanową wyłożyć na tort, wygładzić z każdej strony. Na górze zrobić nacięcie i umieścić w nim różyczkę. Schłodzić. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiMąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Kolejno wsypuj ją partiami do reszty składników, mieszając całość delikatnie łyżką w jedną stronę. Gotową masę przelej do tortownicy pokrytej od spodu papierem do pieczenia. Ciasto na tort szwarcwaldzki piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45-50 minut do suchego patyczka. Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie podziel(...)razie potrzeby i wlej 200 ml płynu z zalewy. Zagotuj. W odrobinie wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i wlej ją zdecydowanym ruchem do wiśni. Zacznij energicznie mieszać. Masę wiśniową do tortu szwarcwaldzkiego gotuj, aż powstanie gęsty kisiel. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Bita śmietana Śmietanę kremówkę ubij wraz z cukrem pudrem oraz z cukrem z prawdziwą wanilią na sztywną bitą śmietanę
Food Squarepropozycjach na ozdoby i zdobienia tortów przyszła pora na przepis na samą masę. To za jej pomocą można wyczarować ozdoby na jakie mamy tylko ochotę. Masa jest bardzo plastyczna, konsystencją przypomina plastelinę dla dzieci i na dodatek jest całkowicie(...)jadalna. Składniki*: 630 gram pianek Marshmallow(najlepiej białych, gdyż będziemy mogli zabarwić masę na interesujący nas kolor) 4 łyżki wody 1,40 kg cukru pudru * masy wystarczy na obłożenie 25 cm tortu i zrobienie drobnych dekoracji Wykonanie: Pianki umieścić w naczyniu dodać 4 łyżki wody i podgrzewać je w kąpieli wodnej, aż do rozpuszczenia się pianek. Gdy pianki się
Krakowskie smaki Aniwięc słodki prezent urodzinowy :) a co :) nie mogę upiec sama dla siebie tortu? W końcu nie co dzień kończy się 40 lat:) I tak powstał tort, z biszkoptem bez proszku do pieczenia, z masą maślaną z dodatkiem musu truskawkowego, otoczony biszkoptami i ozdobiony oczywiście truskawkami. Składniki: biszkopt: 6 jajek 180 g cukru 180 g mąki pszennej szczypta soli masa(...)maślanej miksując na małych obrotach. Blaty nasączać ponczem i przekładać masą. Wierzch. Zimną kremówkę ubić z łyżką cukru, pod koniec dodać serek mascarpone i dokładnie zmiksować. Boki tortu obsmarować ubitą masą, obłożyć podłużnymi biszkoptami, wierzch udekorować dowolnie pozostałą masą kremową i truskawkami. Schłodzić przez noc. Smacznego
na moim stole...budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy 1/3 cz. masy i układamy(...)masą na dżemie. Wierzch ciemnego biszkopta nasączmy, smarujemy pozostałą częścią dżemu. Spód jasnego biszkopta smarujemy 2 częścią masy i układamy masą na dżemie. wierzch delikatnie nasączamy. Cały tort pokrywamy pozostałą częścią masy. Przycinamy rurki (wg uznania) i przyklejamy je do toru. Na wierzch wysypujemy lentilki
Domowy Smak Jedzeniablatów rozsmarowuję masę czekoladową ( trochę odkładam do dekoracji ) na masę gęsto układam plasterki truskawek, przykrywam drugim blatem, lekko dociskam. Odstawiam na chwilę do lodówki aby masa się schłodziła. Następnie na wierzch wylewam przestudzoną polewę, rozprowadzam równomiernie po powierzchni. Dekoruję połówkami truskawek i kleksami z czekoladowej masy. Posypuję kokosem. Odstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Tort przechowuję w lodówce(...)truskawkami klik Czekoladowa rozkosz - ciasto potrójnie czekoladowe klik Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik Rolada biszkoptowa z jabłkami i winogronami klik Masa orzechowa do tortów i ciast. Najlepsza i najprostsza. klik Biszkopt z patelni klik
Kuchnia z widokiem na ogródcukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać żelatynę i dokładnie połączyć- wstawić do lodówki na 5-10 minut do momentu aż jogurt zacznie tężec. Tężejący jogurt wylać na masę jabłkową, tort schłodzić przed podaniem oprószyć cynamonem. rrarossa@gmail.com
RAROSSADuży okazały tort idealny na przyjęcia!, prezentuje się pięknie :). Tort składa się z czterech warstw ciasta, każde inne, a do tego trzy rodzaje mas. Wierzch zdobimy stosownie do okoliczności. Zrobienie tortu zabiera ok 4 godzin, łącznie z pieczeniem. Wykorzystałam tortownicę firmy Guardini o wielkości 28 cm, dostępną na stronie Homemart.pl.Biszkopt jasny 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki(...)gotującego się mleka wlać roztrzepaną masę i ugotować budyń, odstawić do wystudzenia.4. Utrzeć margarynę i masło stopniowo dodając wystudzony budyń. Krem podzielić na 3 części (część masy odłożyć do posmarowania tortu na końcu). Do jednej części dodać tężejącą galaretkę oraz wiśnie. Do drugiej części ananasa, a do trzeciej brzoskwinie. Przełożenie: Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa
Apetyczna babeczkanaparem kawy) 50 ml wody Wymieszać. Dodatkowo: słoiczek powideł śliwkowych 50 g gorzkiej czekolady startej na tarce na dużych oczkach Odkładamy około 5 łyżek kremu (do wysmarowania boków tortu). Jeden blat nasączmy 1/3 mieszanki likieru i wody, smarujemy go połową powideł, na powidła wykładamy połowę kremu, przykładamy drugim blatem, który nasączamy likierem, nakładamy powidła, krem. Przykrywamy ostatnim blatem, nasączyć pozostałym(...)kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Resztę składników musimy zagotować w rondelku. Dodajemy żelatynę, mieszamy dokładnie i studzimy. Lekko tężejącą masą polewamy tort. Smacznego
kruche babeczki