masa do tortu - 6951 przepisów (strona:335/464)

Pierniczki alpejskie 186

Jak to przed świętami bywa, zabiegana, ciągle jeszcze coś jest do zrobienia Bardzo serdeczne życzenia dla Was. Zdrowia i dużo siły i uśmiechu na każdy dzień

moj przepis na
Tort STO LAT 136

BISZKOPT: Jajka – 4 szt Cukier – ¾ szkl Cukier waniliowy -1 op Sól- szczypta Mąka pszenna – ¾ szkl Mąka ziemniaczana – ¼ szkl Proszek do pieczenia –1 łyżeczka KREM: Jajka – 5

Camilla w kuchni
Tort naleśnikowy z tuńczykiem 135

temat tego dania zdecydowanie mogę powiedzieć, że jest bardzo smaczne. Gdy je robiłam, nie wiedziałam dokładnie jak wyjdzie. Teraz zdecydowanie z czystym sumieniem mogę polecić Wam tort naleśnikowy z tuńczykiem, jest pyszny. Składniki: Naleśniki 300 ml mleka 2 jajka ok.2 szklanki mąki ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Olej do smażenia Farsz tuńczykowy Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym ( duża(...)nadmiar płynu. Przekładamy do miski. Cebulę dymkę siekamy i łączymy z pomidorami. Ser żółty ścieramy na tarce warzywnej do oddzielnej miseczki. Na natłuszczoną okrągłą formę kładziemy naleśnik, rozprowadzamy część masy z tuńczykiem. Posypujemy lekko serem. Układamy kolejny naleśnik, smarujemy masą pomidorową, posypujemy serem. I tak na zmianę, masa z tuńczykiem, masa z pomidorami. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę

Smaki Ewy
Tarta z owocami i twarożkiem (bez glutenu i bez cukru) 166

Pamiętacie moją tartę z jagodowym twarożkiem i owocami? —>KLIK To był jeden moich ulubionych wypieków. Postanowiłam zrobić nieco zdrowszą wersję bo bez cukru i

Mienta blog
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 475

Malakoff to słynny austriacki deser , przygotowywany najczęściej w formie tortu. Niemal każda wiedeńska cukiernia ( konditorei ) ma go w swojej ofercie. A wariacji na jego temat jest mnóstwo! Krem może być waniliowy , rumowy, bądź też migdałowy , a austriackie gospodynie używają do jego przyrządzenia bardzo mocnego ( bo 80%! )rumu Stroh. Dziś mam dla Was swoją wersję Malakoff-torte. Delikatne biszkopty przełożone waniliowym(...)łyżka DO NASĄCZENIA: * rum – 50 ml * woda – 100 ml DODATKOWO: * biszkopty podłużne – ok. 30 szt * marmolada truskawkowa – 4 łyżki * orzechy nerkowce + płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA: 1 szklankę napoju sojowego ( mleka ) zagotowujemy, a pozostały miksujemy ze śmietaną, żółtkami , cukrami i przesianymi mąkami. Mieszankę wlewamy na gotującego się napoju ( mleka ) i na wolnym ogniu doprowadzamy do zagotowania

Ostra na Słodko
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 162

mojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje

moj przepis na
Domowy chleb żytni na zakwasie 145

Dziś przepis na pyszny domowy chleb żytni na zakwasie. Wpis jest kontynuacją artykułu Jak zrobić dobry zakwas żytni do pieczenia chleba. Przepis jest prosty, sama się

Słodki Blog
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 224

mojprzepisna.pl | Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym Dawno miałam ochotę na coś z jabłkami i coś z budyniem. To ciasto wspaniale wpisuje się w moje

moj przepis na
KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 304

   Można by rzec, że klasyka jest nudna. Ile to już razy jedliśmy sprawdzony sernik mamy czy babci, ulubiony biszkopt z owocami i galaretką, tartę

W kuchni Karmel-itki
Duszki. SERNIK Z CZEKOLADĄ TOFFIE. 222

Czasami przychodzą takie małe Duszki. Wiercą się w głowie, kręcą i mącą myśli,podsuwając to, co uważają za stosowne. Hm, a niekoniecznie jest.Czasami stworki te namawiają

W kuchni Karmel-itki
Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO 242

cukier puder oraz pokrojone morele, dokładnie wymieszać, odstawić na około 15 minut do ostygnięcia. Składanie torcika: 8. Na paterze położyć cały okrąg z ciasta francuskiego i na wierzch wyłożyć masę owocową, wyrównać, patrz FILM . Krem: 9. Do miski wlać śmietankę dodać cukier puder, cukier z prawdziwą wanilią i ubić. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach(...)torcika poukładać ozdobione trójkąty z ciasta francuskiego, patrz FILM . Torcik najlepiej podawać w dniu, w którym został przygotowany. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Puszysty biszkopt 152

mają już wypracowane własne receptury, jeśli chodzi o pieczenie puszystych biszkoptów. Mniej doświadczonym polecam przepis na prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.  Biszkopt na załączonym zdjęciu był pieczony w foremce o średnicy 28 cm, z zamiarem przekrojenia na dwie części. Jeśli potrzebujecie wyższego(...)pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać po łyżce cukru. Ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Do ubitych białek nadal miksując stopniowo dodawać po jednym żółtku, miksować do czasu, aż masa będzie jednolita. Wymieszać i przesiać obie mąki, stopniowo dodawać je do masy jajecznej, delikatnie mieszać łyżką, aż masa będzie jednolita (nie miksować). Dno foremki najlepiej z otwieranym brzegiem wyłożyć papierem

Kuchcik gotuje
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 190

spód biszkoptowy albo ciasteczkowy - jak u mnie.  Super sprawdza się szczególnie latem, kiedy nawet jak nie ma upału za oknem nie tęsknimy to ciężkich, kremowych ciast i tortów.  Polecam gorąco! Składniki:Na ciasteczkowy spód: 100g herbatników (ja miałam belvita) 70 g rozpuszczonego masła Ciastka rozkruszamy na drobny pył. Można to zrobić przez włożenie ich do foliowego (dość mocnego(...)łyżkami cukru pudru i roztopioną, wystudzoną czekoladą. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy pozostały cukier puder (3 łyżki). Następnie wolnym strumieniem  wlewamy żelatynę do naszej masy czekoladowo - jogurtowej ciągle mieszając. Na koniec do masy delikatnie dodajemy ubitą śmietanę oraz cześć startej czekolady i odsączone wiśnie. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy mus na kilka godzin

Walijskie Pichcenie
Szarlotka z budyniem i pianką 149

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta

moj przepis na