Teoretycznie, Karmel-itka w zwyczaju nie ma kupować na promocjach nie wiadomo jak wielu produktów. Podkreśla, teoretycznie. Tym razem jednak, uległa chwytowi marketingowemu i widząc promocję
W kuchni Karmel-itkiCzas czytania: 3 min Torcik migdałowy z malinami jest to przepyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto. Ciasto z lekką chmurą śmietanowego kremu i warstwą sosu malinowego
SprawdzonaKuchnia.plmojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe
moj przepis naCiasto wyszło mocno czekoladowe, nieziemsko smaczne z lekką pianką śliwkową. Można go nazwać takim skromnym torcikiem ;) Składniki na tortownicę 18 cm: 2 jajka kl L 1/2
Gotowanie...to proste !Zdrowe ciacho... bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczów. To propozycja dla osób, które unikają słodkiego, ale od czasu do czasu zjedliby kawałek zdrowego ciasta. Nie jest
Kuchnia MagdaLenyMakaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na
Kuchnia MagdaLenyBezy z kremem i owocami. Przepis na Thermomix. Składniki: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 250
Themo przepisymojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe
moj przepis naBabeczka: 110 g brązowego cukru 200 g mąki 110 g cukru 100 g masła szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2
Humanistka w kuchniSłodko … bardzo słodko … bardzo słodko i kalorycznie ….Ale mam nadzieję że nie zniechęci Was to do spróbowania tego przysmaku – gwarantuję , że taka słodycz raz na jakiś
Ostra na SłodkoWspaniałe połączenie czekoladowo-kawowego wilgotnego ciasta z kremem cappuccino i śmietankowej pianki z warstwą wiśniową , ciasto tak naprawdę nie jest czasochłonne a bardzo smaczne, kroi się niczym najlepszy tort, wybornie smakuje, jest nieprzesłodzone, godne uwagi a także świątecznego stołu. Wprost nie można się od niego oderwać. Polecam gorąco. Blaszka 25/20 cm Ciasto czekoladowe; 5 jaj 1 szklanka mąki pszennej(...)temperaturze pokojowej ucieramy na puch, następnie miksujemy z samymi żółtkami, białka ubijamy osobno na gęstą, sztywną pianę, mąkę pszenną mieszamy z kawą oraz proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej, wlewamy lekko ciepłą i płynną czekoladę, miskujemy, po chwili stopniowo wsypujemy partiami mąkę z kawą a na sam koniec, delikatnie mieszamy z ubitymi białkami. Ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki
Wanilia i Kardamonniesamowite perełki na prezenty. Produkty charakteryzują się niesamowitą dbałością o szczegóły jak i jakością. Patera w całości wykonana jest z odpornego szkła, z cudnym grawerem. Posłuży nie tylko do tortów, ale również do owoców czy babeczek. Taką paterę możecie podarować osobie kochającej wypieki - grawer będzie dodatkowym personalizowanym atutem!Koniecznie zajrzyjcie na stronę sklepu ( KLIK) W sklepie znajdziecie również rzeczy(...)wody Warstwa ciasteczkowa: Ciastka blendujemy na dość gładki pył. Mieszamy z rozpuszczonym masłem lub margaryną. Ciasteczka dzielimy na dwie części. Jedną wykładamy spód tortownicy wyłożony wcześniej papierem do pieczenia. Masa serowa: Serki homogenizowane miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Przestudzoną wlewamy do serków i ponownie miksujemy. Masę serową wylewamy na spód. Następnie delikatnie wykładamy pozostałe ciastka, lekko
VioletoweKucharzeniewywołała uwielbienie u kilku kolegów - podobno smakuje jak trufla. Jest mocno czekoladowa i pyszna, jej słodycz idealnie komponuje się z wyrazistym wnętrzem. Spróbujcie koniecznie, jestem pewna, że Wam posmakuje. Tort kawowo-malinowy z różaną nutą Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt migdałowy: 2 jajka 1 łyżka letniej wody 110 g cukru 85 g mąki pszennej(...)listki żelatyny nasączenie: 2 łyżki amaretto dodatkowo: liofilizowane maliny czarny i złoty proszek czekoladowe ozdoby Jajka, wodę i cukier umieścić w dużej misce. Ubijać na wysokich obrotach, aż masa będzie jasna i bardzo gęsta. Wlać ekstrakt, zmiksować. Mąkę i proszek przesiać, wymieszać z migdałami. Wsypać do ubitej masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką, tylko do połączenia składników. Spód formy wyłożyć papierem
Pożeraczka, czyli raz adobrzewszystkie ciasteczka, ciasta, babki (byleby bez owoców, kremów, galaretek itp.), czyli tzw. czerstwe suche ciasto. Ja wykorzystałam dość duży nadmiar ciasta, które zostało mi po wyrównaniu murzynka pod ostatni tort mleczny. Do tego sporo bakalii i domowa polewa kakaowa. No i oczywiście rum, który w moich bajaderkach musi być mocno wyczuwalny. I tak niewielkim nakładem pracy, zużywając resztki powstaje(...)bakalie, rodzynki z rumem i wlać rum. Wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt lepkie to dosypać utłuczonych na pył herbatników. Jeśli będzie za suche to dolać przegotowanego mleka. Z masy formować kulki dowolnej wielkości i układać je na kratce. Masło, cukier puder i kakao zagotować, dodać wrzątek i mieszać aż polewa zgęstnieje. Polać bajaderki. Wierzch można udekorować bakaliami lub wiórkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamojprzepisna.pl | Sernik jagodowy z bezową chmurką Wszyscy pieką serniki jagodowe, więc upiekłam i ja. Dla mnie jagody są troszkę kwaśne dlatego świetnie komponują się ze słodką
moj przepis na