https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasto jest niezwykle aromatyczne i mięciutkie. Dzięki orzechom - długo zachowuje świeżość, a korzenny zapach kusi już podczas pieczenia. Co prawda
Di gotujemojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta
moj przepis naMleczny sernik z granatem i wiosennymi, jadalnymi kwiatami. Ma tak delikatną konsystencję, że wprost rozpływa się w ustach. Chociaż nie zawiera dużej ilości cukru to jest
Mienta blogSkładniki: ciasto: 5 jajek 1,5 szkl brązowego cukru 8 łyżek wody 2 szkl mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 3 op budyniu
Luźna Kuchniaporzeczka ma ma tak wyjątkowy i charakterystyczny smak, że nie pomylisz go z niczym innym. Ten pyszny dżem, to idealny dodatek do naleśników, gofrów, lodów, klusek, ciast bez pieczenia, tortów oraz wszystkich ciast biszkoptowych. Dżem porzeczkowy z cukrem polecamy wszystkim tym, którzy szukają sprawdzonych przepisów na przetwory do słoików. Na naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz także pomysł na pyszne ogórki(...)gotujące się porzeczki będą chlapać. Spróbuj, czy dżem odpowiada Ci pod względem słodkości. Jeśli trzeba, dodaj jeszcze cukru, aż uzyskasz satysfakcjonujący Cię smak. Jeżeli lubisz bardziej gęste dżemy, masę możesz delikatnie zblendować. Dzięki temu pektyny szybciej się uwolnią i mocniej zagęszczą dżem. Po ok. 30 minutach gotowania, zrób “test z talerzykiem”. Nałóż na talerz łyżeczkę dżemu i wstaw
Kuchnia Na Wypasieskórki pomarańczowej, to fenomenalne ciasto, które jest bardzo łatwe w wykonaniu a cieszy podniebienie jak najlepszej jakości wypiek z ulubionej cukierni. Dodatek słodkiego lukru jest tutaj niczym wisienka na torcie a całość podana z filiżanką ulubionej kawy jest bardzo smacznym zwieńczeniem ciężkiego tygodnia. Polecam nie tylko do niedzielnej kawy :-) Może na Dzień Babci albo Dziadka? Składniki na keksówkę(...)stopni, a wyjmujemy kiedy ciasto zacznie odchodzić od brzegów i ładnie sie zarumieni (do suchego patyczka). Lukier: Do cukru pudru dodać wodę i przez 2-3 minuty ucierać, aż masa całkowicie sie połączy. Polać lukrem przestygniętą babkę. Uchylić drzwiczki i pozwolić babce stygnąć :-) Zachęcam do zajrzenia na blogowy Instagram oraz facebook . Smacznego i pozdrawiam! Katarzyna
Poezja Smaków - blog kulinarnyjakie perspektywy...niestraszne nam już zima i mróz. Jednak póki co mamy lato i korzystamy z jego dobrodziejstw. Ten przepis powstał na zamówienie, pewien Pan zauroczył się moim tortem z arbuza. Też by takie chciał, ale to ponad jego możliwości. Pomyślałam i postanowiłam zrobić sama i przetestować, aby później móc polecić. Mam nadzieję, że nie sprawi mu większych trudności(...)krążki owijamy papierowymi ręcznikami i wkładamy do lodówki. Galaretkę rozprowadzamy w gorącej wodzie. Serek miksujemy chwilę, a jak się lekko napowietrzy dodajemy po łyżce zimnej jeszcze płynnej galaretki. Jak masa zaczyna tężeć smarujemy nią arbuza. Obsypujemy wiórkami i dekorujemy owocami, trzeba to zrobić póki masa całkiem nie stężała. Wówczas i wiórki i owoce będą się ładnie trzymać
Dieta moja pasjabardzo efektowne ciasto - tort.Kilka lat temu oglądaliśmy z mężem australijski Master Chef. Robiony był tam ten tort. Po kilku latach ośmieliłam się go zrobić. Ja tylko zrobiłam ptysie, karmel i krem. Budową zajął się mój mąż. Jest taki piękny, że na stół świąteczny zamierzamy zrobić powtórkę. Podaję przepis i moje uwagi. szklanka wody szczypta soli 100-120 gram(...)wanilii. Zagotować, zdjąć z ognia, nakryć aby nie pojawił się kożuch i odstawić na 10 – 15 min. Utrzeć żółtka z cukrem . Stopniowo wmieszać mąkę. Wlewać mleko cienką strużką do masy z jajek i energicznie mieszać trzepaczką. Zagotować na średnim ogniu, aby się nie przypaliło. Mieszać, aż masa zgęstnieje.Odstawić do całkowitego ostygnięcia pod przykryciem. Po ostygnięciu wmieszać
AZgotuj!Jestem pewna, że każdy z Was powoli zaczyna myśleć o tym co smacznego zrobić na jutrzejsze Walentynki. Wczoraj zaproponowałam Wam Walentynkowy tort migdałowy, dziś serwuję Wykwintnego Murzynka. Uważam, że w Walentynki - tak jak w święta Bożego Narodzenia, na stole powinno się znaleźć coś czekoladowego. Czekolada jest takim fajnym akcentem, czasem taką kropką nad 'i' :) Uwielbiam jeść ją w zimne wieczory(...)śmietanę i dalej miksujemy.W oddzielnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy płatki migdałowe, kakao i proszek do pieczenia, wszystko mieszamy, a następnie przesypujemy do płynnych składników i łączymy ze sobą.Gotową masę przelewamy do szerokiej brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Ciepłe ciasto polewamy czekoladową polewą - z tego przepisu. Studzimy na kratce. Podajemy
Słodkie Przyjemnościmojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii Dzień dobry, w końcu się wzięłam za gotowanie, bo ostatnio miałam delikatnie mówiąc lenia. Mam dla Was
moj przepis naPrzepis na bardzo łatwe ciasto na każdą okazję – zebra na samych białkach. Prezentuje się niezwykle efektownie, a w dodatku jest świetnym sposobem na wykorzystanie białek
Słodki BlogCheese balls to nic innego jak kulki serowe, bogato nadziane dodatkami, popularne w kuchni amerykańskiej. Przepis znalazłam na angielskojęzycznej stronie i trochę go zmodyfikowałam pod siebie
Kuchnia MagdaLenymojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii Dzień dobry, w końcu się wzięłam za gotowanie, bo ostatnio miałam delikatnie mówiąc lenia. Mam dla Was
moj przepis namojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu
moj przepis naI znów te banany! Karmel-itka kolejny raz dostała wielgachną reklamówkę z dojrzałymi bananami. Nie miała czasuna wymyślanie skomplikowanych przepisów. Pakowanie czeka! Zerknęła do lodówki. Jogurt
W kuchni Karmel-itki