ciasta z dynią Chilli con carne z dynią i kalafiorem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Pasta z dyni i koziego sera Bruschetta z dynią i kozim serem Pierogi z dynią Krem z dyni z jabłkiem Ciasto dyniowe z czekoladą Sernik dyniowy Dyniowe gnocchi Dyniowe latte Dynia marynowana w occie Szakszuka z dynią Placuszki z dyni Zupa krem
nietylkopasta.plwstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie porcjami wałkujemy ciasto na podsypaną mąką blacie. Wykrawamy okrągłe ciasteczka. Na każde ciasteczko wykładamy niewielką ilość jabłek. Zlepiamy ciasteczka jak pierogi. Układamy na wyłożonej papierem blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut (do lekkiego zrumienienia
Smaki Na Talerzuserem, placuszki różnego rodzaju, chlebki naan. Co zamrażam na lunch: dania makaronowe w małych pojemniczkach, tak samo kaszotta, naleśniki z farszem na ostro, tortille, tarty na ostro, pizze, pierogi, kopytka itd. Artykuł Mrożenie posiłków – lifehack ułatwiający życie pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeKapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole . Ponadto można ją wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub kulebiaka. Gorąco polecam nie tylko w sezonie świątecznym Kapusta z grzybami – przepis Składniki 600 g kapusty kiszonej 60 g grzybów suszonych 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 duża cebula
WegePrzepisPyszne ziołowe, zielone naleśniki z moim ulubionym farszem do pierogów . To w zasadzie uproszczona wersja krokietów, które podałam jako dodatek do barszczu. Dla mnie wystarczy podsmażyć je na maśle, bez panierki, ale wg uznania możecie użyć do panierowania bułki tartej, panko lub pokruszonych płatków kukurydzianych. naleśniki 8 sztuk pęczek natki pietruszki pół pęczka świeżej bazylii 2 łyżki liofilizowanego szpinaku
Mienta blogpieczenia przyjemnie się rozpływa wewnątrz wypieku. Całość zamknięta w puszystym cieście drożdżowym. Maleńkie bułeczki mogą posłużyć jako przekąska lub dodatek serwowany razem z czerwonym barszczem, zamiast uszek i polskich pierogów. Przepysznie smakują zarówno na ciepło – zaraz po upieczeniu, jak i na zimno w kolejnym dniu. Możesz także w każdej chwili ponownie podgrzać je w kuchence mikrofalowej, jeśli wolisz
ProstePesto.plkremowej zupy brokułowej z serem cheddar i pulpetami. Przygotowanie zupy zaczęłam od ugotowania rosołu z kurczaka. Na ogół mięso z ugotowanego kurczaka wykorzystuję na na knedle , ravioli lub pierogi . Dzisiaj proponuję zrobić z niego pulpety, które będą świetnym dodatkiem do brokułowej zupy. Bardzo lubię gęste zupy. Są smaczne i pożywne. Przynajmniej raz w tygodniu gotuję zupę. Moje dzieci nigdy
codojedzeniaPomysł na urozmaicenie formy podania leniwych pierogów - twarogowe kule z owocami. Poniższe leniwe są bardzo miękkie i puszyste. Do ciasta dodałam surową kaszę manną, która spowodowała, że leniwe były bardzo delikatne w konsystencji. Jeżeli poniższe danie chcecie podać dzieciom poniżej 2 roku życia, to do ciasta ani wody nie wsypujcie soli. Składniki na porcje dla 3-4 osób
Ugotowaćkuchni klasycznej oraz jej odpowiedniki wege i fit. Ania pasjonuje się fotografią kulinarną i gotowaniem bezresztkowym, więc niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole potrafi zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy. "Bez marnowania. Kuchnia zero waste" to skarbnica pomysłów na smaczne i kreatywne wykorzystanie tego, co zostało
Di gotujeKuchnię polską charakteryzują między innymi dania mączne. Kopytka znane są w każdym domu i przez wielu uwielbiane.Urodziłam się na wsi i wychowywałam na kluchach, zacierkach i pierogach. Smaki z dzieciństwa pozostały a przepisy mojej mamy i babci przemyciłam do mojej dorosłej kuchni.Gotowanie nie zawsze polega na sztywnym trzymaniu się przepisów. Ile przecież znakomitych dań powstało [...] Artykuł Kopytka
Pieprzyć z FantazjąPyszne, chrupiące pierożki drożdżowe z mięsem., doskonale nadają się do czerwonego barszczu. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno, więc śmiało możecie
magiczna kuchnia KasiJest niedziela, musi być rosół. Problem jest taki, że praktycznie zawsze zostaje nam mięso z rosołu. Przeważnie je zamrażam, a kiedy uzbieram większą ilość, robię pasztet, pierogi, krokiety, lub paszteciki. Tym razem wykorzystałam na bieżąco. Zrobiłam pastę. Jest naprawdę pyszna. Musztarda dodaje fajnego posmaku. Polecam. Spróbujcie. Podałam ze swojskimi bułkami. Pycha.... Składniki
Agusiowe smakołykicentrum Rzeszowa. Pyszne jedzenie, byłam kilka razy i za każdym razem wracałam zadowolona. Mają szeroki wybór pizz, niektóre bardzo oryginalne, np. ta ze zdjęcia jest z nadzieniem do pierogów ruskich (!). Jadłam też wegetariańską (hurrra!!! w końcu wegetariana bez groszku i kukurydzy!!!) Jak dla mnie rewelacyjne połączenie kuchni włoskiej i polskiej. Pyszne tiramisu. Kiedyś był w tym miejscu
Qlinarnie i QlinarnieNudzą Cię schabowy, rosół i pierogi? Masz ochotę na nieoczywisty obiad, który zjesz z przyjemnością i jednocześnie poznasz nowe smaki? Sięgnij po produkty delikatesowe i wzbogać swój jadłospis o pyszne oraz, co równie ważne, świeże i zdrowe produkty. Delikatesy – źródło niecodziennych produktów spożywczych Coraz więcej osób, będąc zainspirowanymi licznymi programami kulinarnymi, które są emitowane w niemal wszystkich najpopularniejszych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety ruskie to pyszny pomysł na bezmięsny obiad. Jeśli lubicie pierogi ruskie, to takie kotleciki z ziemniaków i twarogu na pewno przypadną Wam do gustu. Do ich wykonania można użyć także ziemniaków, które zostały nam z obiadu z dnia poprzedniego. The post Kotlety ruskie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje