Warzywne risotta na lato i nie tylko 115przygotowany ryż z warzywami, można uzupełnić ciekawymi dodatkami. Mi pasuje do tego smażone halloumi czy pokrojony w kostkę ser sałatkowy. Poza tym takie risotto może być farszem dla pierogów czy łódeczek z bakłażana lub cukinii, które zapiekamy z serem żółtym. Dosyć pisania o smacznym jedzenie. Idę robić obiad. Na woka wpada więc risotto ze szparagami i miętą. Pozdrawiam
Fleksitarianizm.pl
Empanadillas z rodzynkami 159Tapas to przekąski w stylu hiszpańskim, takie na jeden gryz. Te hiszpańskie pierogi własnie w formę tapas wpisują się idealnie. Smakują obłędnie i znikają szybko, tak na jeden gryz i następny, zobaczycie sami. Hiszpańskie tapas. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Pączki. Najlepszy przepis. 142zbite i znacznie twardsze. “Kto w tłusty czwartek nie zje pączków kopy, temu myszy zniszczą pole i będzie miał pustki w stodole” Oprócz opycha nia się pampuchami jadano również pierogi z kaszą gryczaną lub jaglaną, sowicie okraszone słoniną, dobrze omaszczony żur, tzw. maćki, czyli żołądki wieprzowe nadziewane kaszą (oczywiście potraktowane skwarkami). Zjadano również spore ilości smażonych lub gotowanych
Kate's Kitchen
Jak zrobić ser biały twaróg 169typu twarogowego? Próbowaliście kiedyś sami je przygotować? Nie jest to trudne a satysfakcja i smak samodzielnie przygotowanego sera , warte są całego przedsięwzięcia. Taki ser jest idealny do kanapek, naleśników, pierogów albo po prostu do wyjadania go łyżeczką Bardzo lubią go dzieci. Sam proces tworzenia sera też bardzo im się podoba i jest na pewno ciekawym doświadczeniem. Polecam! PRZEPIS
Dorota Smakuje
Pizza w 15 minut 105łyżka oleju szczypta soli szczypta proszku do pieczenia dwie szczypty ziół prowansalskich woda Przygotowanie Wszystko mieszamy na końcu dodawałam wodę, tak aby konsystencja była jak na ciacho do pierogów (mniej więcej oczywiście). Odstawiłam i przygotowałam sobie dodatki (pokroiłam w kostkę kawałek kiełbaski i dwie pieczarki i podsmażyłam na innej patelni, starałam ser żółty i przygotowałam szybki sos z keczupu
Wasze Przepisy
SOFFICINI. TYM RAZEM Z FARSZEM Z MIELONEGO MIĘSA. 148mieszając połączyć wszystkie składniki. Posolić do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować podsypując niewielką ilością mąki. Wycinać kółka. Na każde wyłożyć łyżeczkę farszu. Zlepić jak tradycyjne pierogi. Obtoczyć w rozkłóconym jajku (lekko posolonym) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia
Walijskie Pichcenie
Tarta z rybą po grecku 130ponownego przygotowania ryby po grecku jaka została z Wigilii. Ryba po grecku tyle ma wspólnego z Grecją, co fasolka po bretońsku z Bretanią, kawa po turecku z Turcją, pierogi ruskie z Rosją, a paprykarz szczeciński z rybami Ten ostatni chociaż ze Szczecina rzeczywiście pochodzi, gdzie powstał jako produkt racjonalizatorski w laboratorium (jak mawiał kanclerz Bismarck: „Ludzie nie powinni wiedzieć
Niedzielny kucharz
Pyszne desery delikatne jak piórko? Sprawdź, jak je przygotować! 137idealny na deser? To zaskakujące, jak wiele jest możliwości! Z twarogu można bowiem przygotować np. placuszki, a także zjeść go z makaronem, z dodatkiem cukru i masła, lub przygotować pierogi leniwe, które doskonale smakują z cynamonem. Naturalny ser idealnie komponuje się także ze słodkim dżemem – taki duet można zajadać łyżeczkami! Trudno jednak powiedzieć, by tego rodzaju przekąski były delikatne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffiny orkiszowe z jabłkami bez cukru 127Allnutrition dostępne w sklepie SFD możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów w swojej kuchni. To doskonały dodatek do deserów i ciast, idealne są do gofrów i naleśników, a także pierogów na słodko czy ryżowych puddingów. Mam dla Was 10 % rabatu na APPLE & PEAR IN JELLY oraz inne produkty ALLNUTRITION w Sklepie SFD na kod „nietylkopasta
nietylkopasta.pl
Jak pomóc dziecku z nadwagą lub otyłością? 107jest tak, że Rodzice, zwłaszcza tych najmłodszych dzieci gotują wciąż te same potrawy. Dlaczego? Bo ponoć ich dzieci tylko to jedzą… Najczęściej są to oczywiście posiłki mączne, typu: pierogi, naleśniki, kluski – podawane na słodko. Czasami zdarza się kotlet panierowany, spaghetti i jakaś zupa. Musicie pamiętać, że rzeczywiście dzieci najchętniej sięgają po tego rodzaju potrawy, bo lubią posiłki
Natka Pietruszki
Pyszne owoce w żelu - do czego można je wykorzystać? 140zawartości owoców, które są bez dodatkowego cukru. Więcej o produkcie: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Raspberry___Pomegranate_In_Jelly-opis41066.html Produkt świetnie sprawdzi się jako dodatek do: gofrów naleśników bitej śmietany przełożenia ciasta kremów cukierniczych pierogów makaronu ryżu wypełnienia ciastek Owoce w żelu świetnie będą smakować w połączeniu ze zdrowymi naleśnikami bezglutenowymi. Przepis: (na 8 naleśników usmażonych na patelni o średnicy
Kuchcik gotuje
Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami 185Myślę że miłośników pierogów jest wielu tutaj .A takich dawno nie jadłam . składniki na ciasto 16 łyżek mąki basia 2 jajka szklanka wody wszystko dobrze w.yrabiamy na jednolite ciasto ,Potem wałkujemy i szklanką wykrawamy kółka nakładając farsz . farsz 1 kg pieczarek lub mniej oczyścić pokroić lub zetrzeć i usmażyć. Szpinak mrożony rozmrozić dowolną ilość jeśli chcemy mieć mniej dajemy
Moje Wyroby
Obiady na tydzień: Jak ułatwić sobie gotowanie 142Zobacz przepis ) W piątek zjedliśmy Gnocchi z twarogu Gnocchi z sera to włoski standard, tyle że jest nim riccotta. My zrobiliśmy kluski z twarogu, czyli tak naprawdę po prostu pierogi leniwe. Z tym jednak, że zamiast podać je tradycyjnie na słodko, odgrzaliśmy sos z czwartku i nasze leniwe zamieniły się w gnocchi:) ( Zobacz przepis ) Przepisy na wszystkie dania znajdziesz
Niedzielny kucharz
Poduchy serowo - jabłkowe 158przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto na jednolitą konsystencje. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość niewiele grubiej niż na pierogi. Z ciasta wycinamy kółka. Na połówkę układamy jabłko pokrojone w półplasterki, nanosimy drugą połówkę ciasta i dociskamy tak aby podczas pieczenia ciasto się nie rozkleiło. 3.Ciastka układamy na blaszkę
Dziś Ja gotuje
Rogaliki z marmoladą 118całe jajko 3 łyżki śmietany kwaśnej 18% 2 szklanki mleka Wykonanie: Mleko lekko podgrzać + drożdże + cukier. Mąkę przesiać na stolnicę dodać podgrzane mleko i resztę składników zagnieść jak na pierogi. Podzielić na kilka części w zależności jak duże rogaliki chcesz mieć. Rozwałkować dość cienko na koło podzielić w trójkąty nakładać nadzienie według uznania zwijać rogaliki. Piec w temperaturze
Wasze Przepisy