pierogi - 9067 przepisów (strona:334/605)

Schab. Co warto wiedzieć o mięsie schabowym? 111

tego drugie danie koniecznie z mięsem. Typowe popularne dania obiadowe to kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, karkówka w sosie własnym czy zrazy wołowe. Bardzo chętnie jadamy także pierogi, pyzy czy placki ziemniaczane. W ciągu dnia ze względu na wygodę i szybkość spożywania najczęściej jadamy kanapki. Z kolei na śniadaniach królują jajka w postaci jajecznicy albo na miękko. Jako

ProstePesto.pl
Klops z gotowanego mięsa 111

Klops z gotowanego mięsa to świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, szczególnie gdy mamy już dosyć różnych  pierogów , pasztecików , naleśników ... 250 g gotowanej wołowiny, 30 g miękkiego masła, 3 jajka, 1/2 suchej kajzerki, sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub 1/2 łyżki posiekanego tymianku, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania

królestwo garów
Placki z kurczakiem a’la chaczapuri 102

gruzińskim chaczapuri wspólny mają chyba tylko sposób przygotowania, dodatki bowiem nie są typowo tradycyjnym wyborem. Zwał jak zwał, najważniejsze, że są pyszne! Kilka lat temu mieliśmy okazję próbować pysznych pierogów z farszem mięsnym doprawionym curry, a także chaczapuri imeruli z serem typu imeretyńskiego. Obie potrawy pyszne i bardzo inspirujące. Postanowiłam oba nowe smaki połączyć w jedno, tym bardziej

Smaki Na Talerzu
Roladki z trzech składników z marmoladą 94

spożywczą   i odstawiamy do lodówki na około pół godziny. Po upływie tego czasu odkrawamy porcję ciasta i na stolnicy wałkujemy na grubość placka, takiego jakiego używamy do robienia pierogów. W sumie im cieniej tym lepiej. Brzeg ciasta smarujemy marmolada i zwijamy w rulonik.   Przycinamy nożem wzdłuż i kroimy ciastka. Układamy na papierze do pieczenia. Międzyczasie nagrzewamy piekarnik

Z Kuchni Do Kuchni
Szakszuka ze szpinakiem 74

moja córka polubiła szpinak to sięgam po to zdrowe warzywo przy każdej nadarzającej się okazji. Robię z niego koktajle i dodaję do różnych potraw. Do jej ulubionych dań należą pierogi i roladki z farszem szpinakowym. Tym razem postanowiłam zrobić szakszukę ze szpinakiem. Podstawowymi składnikami tego dania są świeże pomidory, papryka, cebula oraz jajka. Przygotowując szakszukę nie mieszamy jajek, muszą

Danka Pichci
Caharadżyn- osetyński placek z botwinką i serem 122

większy placek. Ostrym nożem zrobić małą dziurkę w samym centrum placka i przenieść na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. W ten sam sposób uformować dwa pozostałe pierogi. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 20 minut. Gotowy placek obficie posmarować masłem i przykryć pokrywką, aby nie wystygł. Upiec pozostałe dwa placki, również posmarować masłem

Smaki Armine
DROŻDŻÓWKI Z NUTELLĄ 132

celu szykuję sobie miskę o średnicy Ø 15 cm. Na środek każdego wyciętego kółka nakładam 1 większą lub 2 łyżeczki nutelli, zwijam na pół, zlepiam dokładnie brzegi (podobnie jak pierogi), następnie formuję bułeczki. Drożdżówki układam łączeniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowuję odstęp, bułeczki urosną. Każdą smaruję roztrzepanym jajkiem, robię to przy użyciu pędzelka. Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Burrito “z odzysku” / Resourceful burrito 66

Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny

Martyna Cooks
Domowy kapuśniak 119

potem wykorzystacie do sałatki , albo na bazie mięsa. W moim wypadku będą to udka z kurczaka. Jak znajdziecie odrobinę wołowiny, to nie wahajcie się jej dodać. Zobacz również: Domowe pierogi z kurkami Składniki 2 ćwiartki z kurczaka 100 g wędzonego boczku 1 mała cebula ok. 2,5 litra wody 4 marchewki 2 pietruszki 3 ziemniaki 400g kapusty kiszonej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 128

muszę go gdzieś przemycić, miałam piersi z kurczaka, ale nie miałam ochoty na makaron, chociaż uwielbiam makaron z sosem szpinakowo-serowym . Nie miałam ochoty na i czasu na lepienie pierogów. I po chwili namysłu wymyśliłam, że nafaszeruje kurczaka szpinakiem, dodam suszone pomidory z oleju i tak je przygotuję. Wyszły pyszne – za pierwszym razem wszyscy podeszli do nich niepewnie

dom-agi.pl
Wegańskie kluski leniwe 93

Wegańskie kluski leniwe Ta nazwa naprawdę zobowiązuje. Jedni nazywają je pierogami a inni, tak jak ja, kluskami leniwymi – bezsensu, bo i tak wyglądają jak kopytka . Nie ważne jakiej nazwy użyjesz, to i tak będą one szybkie i proste. W związku z tym, że kopytka które ostatnio robiłem ( z bobu , z buraków , z batatów ) bardzo Wam przypadły do gustu

Blendman
Ciasteczka " Pawie oczka" 68

objętość dodajemy jajka, masło, resztę cukru, cynamon i wyrabiamy elastyczne ciasto, które znów odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Następnie rozwałkowujemy dość cienko ( jak na pierogi) i za pomocą np. szklanki i kieliszka wykrawamy kształty ciasteczek. Przyklejamy za pomocą wody jedno do drugiego a w środek wkładamy troszke powideł. Pieczemy ok.10 min w 170C

Kuchnia Pełna Emocji
KONKURS z Russel Hobbs i Prostymi Historiami 59

obiad czy świąteczną kolację sięga po przepisy naszych mam czy babć przekazywane z pokolenia na pokolenie. Przecież nic nie smakuje lepiej niż barszczyk babci Marysi czy farsz do świątecznych pierogów cioci Joli. Chcemy zachęcić fanów, aby podzielili się z nami swoimi kulinarnymi, rodzinnymi sekretami. ZADANIE KONKURSOWE : Dokończ historię! Zadaniem użytkowników będzie odpowiedź na pytanie: „Jakie jest Twoje najsmaczniejsze wspomnienie

Kuchnia Pełna Emocji
Kopytka 107

Kopytka to tradycyjne danie kuchni polskiej. Pamiętam jak moja Babcia zawsze mi je robiła (na zmianę z leniwymi pierogami), by trochę mnie utuczyć ;-) Jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na kopytka, to koniecznie wypróbujcie ten poniżej! Jest idealn The post Kopytka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z czerwonej kapusty po tajsku 87

Surówka z czerwonej kapusty po tajsku Surówka + kotlet + ziemniaki, to dla wielu osób “must have” obiadowy. Ja surówki mogę zajadać niezależnie od towarzystwa. Z kotlecikami, z pierogami… albo po prostu same. Dzisiejsza surówka z czerwonej kapusty , jest zrobiona w tajskich klimatach . Konkretnie doprawiona, chrupiąca… No po prostu pyszna. A teraz wyobraź sobie, że masz

Blendman

Proponowane wyszukiwania