pierogi - 9067 przepisów (strona:333/605)

Drożdżówki z jagodami i serem 86

jagodami i serem to nasz kolejny drożdżowy wypiek z sezonowymi owocami. Podczas lipcowego wypadu na jagody zebraliśmy sporo tych owoców, oczywiście w pierwszej kolejności zrobiliśmy (a właściwie Mama) pierogi z jagodami, następnie jagodzianki oraz właśnie bułeczki drożdżowe z serem i jagodami . Dobrze, że tym razem mamy się z kim dzielić naszymi wypiekami, bo byśmy tego wszystkiego sami nie przejedli

niecodziennikpary
Drink Shanghai Flower 106

Drink Shanghai Flower – prawda, że kusząca nazwa? Truskawki można wykorzystać na wiele sposobów: do ciast, deserów czy pierogów. Jednak wiedzieliście, że możecie z ich użyciem zrobić pyszne drinki? Shanghai Flower należy do jednego z nich! Koni The post Drink Shanghai Flower appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Mace z warzywami i kurczakiem 111

patelni. Choć z kuchni kaflowej też korzystamy, to nieraz jak się nie chce nikomu iść napalić robię właśnie na patelni. Tym bardziej jak zabraknie mi farszu, a ciasta od pierogów zostanie. Nie dodaję do niego jajka, jest tylko mąka, woda, sól i odrobina oliwy więc mace wychodzą idealne! Piekąc ostatnie stwierdziłam, że przecież fajnie byłoby połączyć je z warzywami

Kuchnia w czekoladzie
Maślane bułeczki z nadzieniem serowo-budyniowym 123

ilość jest uzależniona od tego jakiej blaszki użyjecie) z których tworzymy kulki, każdą wałkujemy na grubość około 3mm. Na środek formy układamy masę serową i sklejamy tak samo jak pieroga. Układamy je grzebieniem do góry i łączymy dwa rogi z czego powstaje nam coś na kształt wałeczka który układamy częścią zlepioną do dołu. W ten sam sposób postępujemy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sorgo ze szpinakiem, pomidorami i scamorzą 119

Połączyło się na mym talerzu wiele wspaniałych składników, tworząc przepyszne i zdrowe danie. Sorgo jest trawą i jest jednym z najważniejszych i najpopularniejszych zbóż na świecie. Jest fajne do pierogów, potrawek, gulaszy. Trzeba je jednak namoczyć na 12 godzin aby potem smakowało wybornie. Scamorza jest południowo - włoskim serem krowim. Do kompletu dołożyłam ulubiony szpinak i dojrzałe w słońcu pomidory

Moje Małe Czarowanie
Gozleme z ruskim farszem 106

feta. Ten Turecki chlebek pieczony jest często z nadzieniem z tłuczonych ziemniaków i koziego sera. Postanowiłam więc pozostać przy ziemniakach, ale zmienić farsz na ten, który znajduje się w pierogach ruskich. Wierzcie mi, że wyszło przepysznie. Chlebki są chrupiące, a ruski farsz pasuje do nich rewelacyjnie. Aby farsz nie był zbyt suchy dodałam do niego łyżeczkę masła. Do podania

Passions hobbies life
Kruche pierożki z nutellą 115

posypania stolnicy Wykonanie pysznych kruchych pierożków: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, można brzegi zlepić widelcem, będziemy wtedy mieli ładny wzorek. 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut

Izabelawkuchni
Zapiekanka z kaszą gryczaną i kalafiorem, która smakiem przypomina pierogi ruskie 146

wierzyłam, że smakuje jak pierogi ruskie, musiałam ją zrobić. I rzeczywiście! Dla mnie rewelacja. Nawet moje dzieci, które nie przepadają za zapiekankami, zjadły ze smakiem. Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 5 ziemniaków 1 nieduży kalafior 4 cebule 300 g białego sera twarogowego sól, pieprz 2 jajka 120 g mozzarelli Sposób przygotowania: 1. Kaszę, różyczki kalafiora i ziemniaki ugotować osobno

Kuchnia domowa Ani
Napój z kaszy jaglanej 122

wtedy sporo kaszy jaglanej . Co można zrobić z kaszy jaglanej? – deser z kaszy jaglanej – gołąbki z kasza jaglaną – kotlety z kaszy – papryka faszerowana kaszą – pierogi z kasza i serem – jaglany budyń . Zrobiłam ten napój, jest smaczny, orzeźwiający, na upały jest idealny. Buza to lekko sfermentowany, kwaskowaty napój bezalkoholowy na bazie kaszy jaglanej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegetariańska kapusta zasmażana 85

błyskawicznej, to niewiele ustępuje klasycznie przygotowywanemu bigosowi. Porządny bigos gotować należy nawet przez kilka dni…, a tę kapustę dosłownie chwilkę. Tak przygotowanej kapusty używam do pasztecików wigilijnych i pierogów, które wychodzą rewelacyjne. Kapusta zasmażana to również świetna propozycja na obiad z ziemniakami lub z pajdą chleba. Wykorzystajcie ten przepis do zrobienia pysznych pasztecików wigilijnych z ciasta twarogowego . Paszteciki

SprawdzonaKuchnia.pl
Uszka z grzybami 64

foremką o średnicy 4 do 5 cm, (można użyć małej szklaneczki) wykrawać kółka. Na środek każdego kółeczka nałożyć porcję farszu, kółko złożyć na pół, skleić brzegi ciasta ( tak jak pierogi ), a następnie zlepić końce tworząc pierścionek, gotowe układać na podsypanym mąką blacie. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, porcjami wkładać uszka na gotującą się wodę, gotować

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka ze szpinakiem 75

Czas czytania: 2 min Szpinak najczęściej wykorzystujemy do przygotowania różnego rodzaju farszu na przykład do pierogów , tart i zapiekanek. Często serwujemy go na ciepło zasmażany z czosnkiem, cebulką i śmietaną jako dodatek do dań głównych . Dziś wykorzystam surowy szpinak, szpinak Baby, który charakteryzuje się małymi soczystymi listeczkami o bardzo delikatnym smaku. Do sałatki dodałam marynowaną cebulę z daktylami. Marynatę

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z ciasta serowego 70

serowe jest raczej rzadko spotykaną propozycją wykorzystywaną do przygotowania słodkich deserów, podobne ciasto wykorzystałam do zrobienia pasztecików z farszem z kapusty i grzybów. Paszteciki szczególnie polecam na święta zamiast pierogów lub uszek do barszczu. Wracając do naszego dzisiejszego ciasta, jak już wspomniałam dzisiejsze ciasto, jest ciastem niesłodzonym z dodatkiem twarogu, w smaku przypomina trochę ciasto francuskie. Po upieczeniu jest

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z ajvarem, salami, pomidorami i mozzarellą 155

wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć. Z obu stron wzdłuż krótszych boków odciąć po dwa paski ciasta i ułożyć je wzdłuż wszystkich brzegów zlepiając palcami (jak pierogi). Ciasto przełożyć na blaszkę, posmarować ajvarem, ułożyć na nim plastry salami i pomidory pokrojone na cienkie plasterki. Wierzch posypać rozdrobnioną mozzarellą, świeżo mielonym pieprzem i oregano. Boki ciasta posmarować

Passions hobbies life
Skarby natury. Bób i jego wartość odżywcza 93

diety nikomu z nas nie powinno sprawić większych problemów. Można przygotować pyszną zupę z bobu, można go też dodać do pożywnych sałatek lub zmienić w farsz do pierogów. Bób może się też pojawić jako dodatek do tradycyjnych zestawów obiadowych, można też przygotować z niego smaczne i wyjątkowo zdrowe kiszonki. Możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez większych problemów

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania