pierogi - 9067 przepisów (strona:324/605)

Koktajl z jarmużem, gruszką i jabłkiem 45

Przez cały weekend bawię się z jarmużem: zupa od teściów, pierogi i właśnie koktajl. W kuchni zdychały jabłka, nadmiar otrębów też spowodował, że miałam potrzebę coś zmiksować. Milion witamin, same dobroci, zero cukru i innych niepotrzebności. Miotałam się jedynie pomiędzy wodą a mlekiem. Skończyłam na wodzie. I jest git. Składniki: 3/4 szklanki wody garść jarmużu 1 gruszka 1 jabłko

Kardamonovy
Naleśniki z farszem z pierogów ruskich 59

ziemniakami, formujemy z nich rulony lub trójkąty – jak lubicie. Przed podaniem można je podsmażyć z obu stron, do zrumienienia. Podajemy z jogurtem naturalnym. Artykuł Naleśniki z farszem z pierogów ruskich pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kompot z suszonych śliwek 54

mrozi się różne rzeczy, kompot musiałam zawekować, bo najnormalniej w świecie kończy mi się miejsce w zamrażalniku. A przede mną jeszcze zamrażanie pieczonych mięs na zimną płytę i mrożenie pierogów. Nie wiem gdzie to wszystko upchnę. Balkon na razie odpada – dziś np. było 10 stopni w ciągu dnia. No nic, ogarniemy. Jak trzeba będzie coś wyjeść/wypi

Kardamonovy
Kapusta z grzybami 101

ponieważ można ją zajadać samą jako danie postne, można podać także jako dodatek do jakiegoś mięsa, dodać do łazanek lub też dobrze odparować i zmielić na farsz do uszek, pierogów czy krokietów. składniki: 1 kg odciśniętej kiszonej kapusty ok 70 g suszonych grzybów 2 duże cebule 2 listki laurowe 4-5 kulek angielskiego ziela olej do podsmażenia cebuli

Monia miesza i gotuje
USZKA Z GRZYBAMI 98

ściereczką aby nie obsychało. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać małym. Na każde kółko nałożyć farsz, złożyć koło na pół zlepiając brzegi tak jak w  pierogach i małego pierożka owinąć sobie wokół palca tak, aby zlepić ze sobą jego końce. Uszka gotować w wrzącej wodzi z dodatkiem soli, 2 minuty od wypłynięcia

RAROSSA
USZKA Z GRZYBAMI 104

ściereczką aby nie obsychało. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać małym. Na każde kółko nałożyć farsz, złożyć koło na pół zlepiając brzegi tak jak w  pierogach i małego pierożka owinąć sobie wokół palca tak, aby zlepić ze sobą jego końce.  Uszka gotować w wrzącej wodzi z dodatkiem soli, 2 minuty od wypłynięcia

RAROSSA
Barszcz czerwony Wigilijny 93

Barszcz czerwony Wigilijny – na domowym zakwasie z buraków Może nie być na Święta ciast, pierogów, ryby, ale nie wyobrażam sobie Wigilii bez barszczu czerwonego z uszkami. I choć barszcz jadam bardzo często w ciągu całego roku, to właśnie na Czytaj dalej Artykuł Barszcz czerwony Wigilijny pochodzi z serwisu Marcepanowa kuchnia

Marcepanowa kuchnia
Keto ciasto czekoladowo – mandarynkowe (Paleo, LowCarb) 84

okołoświątecznego szaleństwa wręcz idealne. Keto ciasto czekoladowe z mandarynkami Już za chwilę Święta Niewiarygodne, jak te dni szybko lecą. Mimo, że u mnie pewne przygotowania do Świąt już poczynione ( pierogi w kilku wersjach), to i tak mam wrażenie, że milion rzeczy mi umknęło… Na pewno z prezentami jeszcze nie jestem gotowa. Ale już jutro na blogu pojawi się wpis

Modern Cave Girl
Ryba po grecku (PRZEPIS) + Lista potraw wigilijnych, o których nie powinno się zapomnieć 88

Ryba po grecku czy śledzie? Grzybowa czy barszcz czerwony? Ryba smażona czy na parze? Krokiety z kapustą i grzybami, uszka czy pierogi? Zbliża się piękny czas, Świąt Bożego Narodzenia. W większości domów jest obyczaj podawania 12 tradycyjnych potraw wigilijnych, składania życzeń i łamania się opłatkiem. Choć te święta będa dla wielu z nas inne, przeżyjmy je… Artykuł Ryba

Jaśkowe Klimaty
Przepisy na wigilię: Kapusta kiszona last minute 88

kiszenie kapusty na Wigilię i bożonarodzeniową surówkę! Nie kupuj kapusty w sklepie, zrób własną domową kiszoną kapustę, mięciutką, pachnącą, z której ugotujesz pyszną kapustę wigilijną i przygotujesz farsz do pierogów. Czas : 30 minut Poziom trudności: Bardzo łatwy Kiszenie kapusty wymaga czasu, żeby w odpowiednich warunkach powstała zdrowa i dobra koszona. Kapusta kiszona w beczce potrzebuje miesiąca na ukiszenie

Niedzielny kucharz
Pieczone pierożki 64

przygotowania: Drożdże z wodą i mlekiem wymieszać i połączyć z resztą produktów. Wyrobić ciasto. Farsz może być przeróżny od mięsnego po szpinak, kurczak czy meksykański kto co lubi. Gotowe pierogi piec w piekarniku posmarowane jajkiem ok. 20-30 minut w 180 st. C do uzyskania koloru. Autor przepisu: Marta Paweł Klec Artykuł Pieczone pierożki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Świętuję nie marnuję! 63

dużo? MROŻENIE jestu tutaj odpowiedzią. Jednak nie mrozimy jak już potrawy odstoją swoje i kilka dni po świętach mamy już dość tych dań. Jeśli widzisz, że ulepiłaś za dużo pierogów, zamróź je od razu, jeśli braknie to szybko możesz ugotować te zamrożone i będą świeże Dania możesz też pasteryzować (np. bigos, czy kapustę z grzybkami lub zupę). Jak świętować

365 dni dookoła kuchni
Tarta z grzybami i kiszoną kapustą 85

Kiszona kapusta  z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami, postny bigos, drożdżowe paszteciki, czy też łazanki z  kapustą i grzybami, a do tego aromatyczny czerwony barszcz na zakwasie - wiadomo, tych dań nie może zabraknąć na naszym bożonarodzeniowym stole. A ja mam dziś dla Was właśnie kapustę z grzybami, ale w nieco innym wydaniu. Tarta z grzybami

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety wigilijne 588

poświęcania czasu na panierowanie i smażenie krokietów. Chcąc uniknąć posklejania się krokietów, a tym samym ich rozwalenia w trakcie podgrzewania, mrożę je podobną metodą co uszka z grzybami i pierogi z kapustą . Najpierw układam je na tacce, zachowując odstępy między krokietami, a dopiero po tym jak się wstępnie zamrożą, przekładam je do pojemnika lub woreczków do mrożenia. Jak podgrzać

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania