Jaką zupę podać na Wigilię? Barszcz czerwony z uszkami, zupa grzybowa czy zupa rybna. Oto jest pytanie. W Polsce w zależności od regionu panują inne zwyczaje kulinarne, co ma również odbicie na stole wigilijnym. Różnice w menu dostrzegalne są szczególnie w przypadku zupy wigilijnej. W południowo-wschodniej i środkowo-wschodniej Polsce podawany jest zazwyczaj barszcz czerwony, natomiast w Polsce centralnej serwowana jest zupa grzybowa. Ale są też regiony gdzie podaje się w wieczór wigilijny również zupę rybną... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci