zawsze jednak dobry chutney mogę kupić więc jak to u mnie postanowiłam go sobie sama zrobić i teraz mam i robię często. Polecam ten niesamowity smak do kanapek, pierogów, kopytek, makaronu. Chutney z mango. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJest bardzo smaczne, dobrze doprawione, wyraziście szpinakowe i czosnkowe. Sprawdzi się wiec jako samodzielne danie na szybko lub, tak jak je dziś wykorzystałam, jako nadzienie do tortilli, naleśników czy pierogów. Można je wzbogacić o dodatek sera żółtego czy fety, dodać pomidorki koktajlowe czy suszone pomidory i zabrać w lunchboxie do pracy. Kaszotta marki Helcom dostaniecie w sieci sklepów Rossmann
Chilli Czosnek i Oliwablogu znajdziecie wiele pomysłów na kluski leniwe , pierogi leniwe, jak zwał tak zwał, wszyscy lubimy. Do tego zacnego grona powyżej dziś dołączą delikatne leniwe według pomysłu Ani Starmach. Są rewelacyjne, tak jak w opisie delikatne i najlepsze. Koniecznie trzeba wypróbować przepis i cieszyć się znakomitymi kluskami na talerzu, polecam. Kluski leniwe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielubi pierogi łapka w górę 😜 U mnie z mięsem i kapustą. Przepis na ciasto : Około 500g mąki Jajko 3/4 szklanki bardzo ciepłej wody 1/4szklanka oleju Szczypta soli Do miski wsypać mąkę, sól. Wlać jajko, olej i na końcu wodę (nie bezpośrednio na jajko). Zagniatać do połączenia składników i odstawić na 15 minut. Po tym czasie
Kulinarne blogowaniemną zwyczajne naleśniki z białym serem. Wiem komu sprawią przyjemność, wiem komu nie. Chyba, że zrobię jeszcze drugą wersję, np. z serem i szpinakiem. Albo z farszem z pierogów ruskich. Albo bez sera, z pieczarkami. Mózg się chyba powoli rozkręca. No witam. A, no i pamiętajcie żeby używać jajek od szczęśliwych kur. „3” to największe zło, jakie
Kardamonovyselera, pietruszki i marchewki. Zalać zimną wodą, tak aby przykryła włoszczyznę i mięso. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć i odłożyć, można z niego zrobić pierogi , tort naleśnikowy , klops z mięsa gotowanego … . Smak na zupę przecedzić. Ziemniaki i włoszczyznę obrać. Ziemniaki i selera pokroić w kostkę, marchewkę, pora i pietruszkę w półplasterki. Szparagi białe umyć
królestwo garówwykrawamy mniejsze kółka, tak aby pasowały na wierzch jako pokrywki. Wykładamy foremki większymi kółkami ciasta i napełniamy kaczym nadzieniem. Układamy na wierzch mniejsze kółka, ściskamy krawędzie i zlepiamy, jak pierogi. Na środku nacinamy dziurkę i smarujemy całość jajkiem. Pieczemy przez 30 – 40 minut, na złoto. Empanadas najlepiej jest je spożywać 15-20 minut po wyjęciu z piekarnika, kiedy
Tajemnice Smakupozostałym budyniem (ostatnie zdjęcie ). Rant, który pozostał „zakładam” do środka lekko przykrywając budyń. (Ciasto będzie na siebie zachodzić i tworzyć ciekawe wzorki. Fragmenty, które na siebie zachodzą, ściskam jak pierogi. Na górze układam ozdobnie paski rabarbaru i truskawki. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 55-60 minut, aż ciasto zrobi się rumiane. Gotowe ciasto możecie posypać
Słodki sentymentzrobione z ricotty :) Nazwa tych pysznych kuleczek, czyli nagie , gołe , odnosi się do ich podobieństwa do znanych wszystkim ravioli, tyle, że bez makaronu. To tak, jakby gotować sam farsz pierogów otoczony cieniusieńką warstwą semoliny, która utrzymuje w jedności ich krągłe kształty :) Puszyste golaski z ricotty i parmezanu, doprawione gałką muszkatołową moszczą się w zielonym gniazdku uwitym z pierwszych zielonych
Kuchnia w Słońcu Skąpanawielu kulinarnych możliwości wykorzystania młodych liści buraków. Poza głównym składnikiem chłodnika litewskiego, doskonale nadaje się do sałatek oraz do świeżego twarożku. Można ją również wykorzystać jako składnik farszu do pierogów. Jeśli szukasz więc pomysłu na to: Co zrobić z botwiny? lub Jak ugotować botwinę? To dobrze trafiłaś! Zapraszamy na przepis Zupa z botwiny Składniki: Na 3 porcje: botwina
Kuchnia Na Wypasieoczekiwania (celebryci pokazujący idealne życia mają często sztab ludzi do pomocy, pamiętaj) Proś o pomoc i rozdziel zadania – może Twoja mama z miłą chęcią przygotuje Ci w weekend pierogi? Jeśli przyjaciółka pyta jak pomóc, powiedz jej szczerze co jest ci potrzebne (oprócz spokoju rzecz jasna) – boimy się prosić o pomoc, a są może wokół nas osoby, które
Poezja smakufarszem z dodatkiem boczku, cebuli, serka i przypraw. Ziemniaki po nadzianiu i upieczeniu smakują tak smacznie że chce się ich zjeść więcej i więcej. W smaku przypominają farsz do pierogów ruskich. SKŁADNIKI : 7 sporych ziemniaków 20 dkg boczku wędzonego, parzonego 2 cebule 1 serek wiejski 200 g spory plaster masła 3 łyżki śmietany
Kulinarne Fantazje Mariolistolnicy. Chwilę wyrobić. Rozwałkować. Wycinać szklanką kółka o średnicy około 8 cm. Każdy placuszek rpzesmarować sosem pomidorowym. Połozyć kawałek szynki, mozarelli i farszu pieczarkowego. Zlepiać brzegi ciasta i lepić pierogi, układać je na blaszce do pieczenia posmarowane od spodu oliwą. Odstawić na czas nagrzania piekarnika do 210 stopni. Pierożki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut. Można
Spice things upmówicie Królisiowi, żeby się ze swoim fochem bujał. Jak nadal będzie fikał, stosujecie szantażyk emocjonalny, że jak nie chce, to niech zdycha z głodu albo je swoje ulubione sklepowe pierogi w wersji na wypasie z ketchupem. Przy takim szantażyku, Króliś się szybko opamięta i będzie Was błagał, żeby dostąpić zaszczytu zjedzenia Waszej niepowtarzalnej zupy, A zapewniam jest
Spice things up