pierogi - 9327 przepisów (strona:318/622)

Ekspresowe pierożki kebabowe 735

Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i dzielimy na 8 kwadratów. Na każdy z nich wykładamy porcję farszu. Następnie składamy na trójkąt, zlepiając ze sobą dwa przeciwległe boki i formujemy pierogi. Gotowe pierożki kebabowe wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdego z nich smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy

Przepiski.pl
Co zobaczyć i gdzie zjeść w Polignano a Mare? Włochy / Apulia 86

Polignano a mare B To kolejne polecone nam miejsce. Mała, przytulna knajpka, do której już od południa widniały kolejki przy wejściu. Na miejscu można zjeść m.in. panzerotti – duże pierogi w kształcie półksieżyca wypełnione różnymi farszami. My skusiliśmy się na te dodatkowo smażone, wypełnione mięsnym, gorącym farszem. Drugim zamówionym daniem była wielka bruschetta z warzywami i mozzarellą. BAR LUNA

Ostra na Słodko
Bób w sosie winnym – kuchnia podkarpacka 101

bób trwa krótko i co roku nie mogę się go doczekać. Co roku odkrywam też jakieś nowe-stare przepisy na regionalne dania z bobem. Na blogu znajdziecie przepis na pierogi z bobem, bób z pstrągiem, bób marynowany, bób z cząbrem w sosie śmietanowym, sałatkę z bobem i jeszcze kilka innych. Tym razem zapraszam na bób z kiełbasą i świeżymi

Trzeci talerz
Jagodzianki 276

minutę. Następnie rozwałkować na prostokąt o grubości około 1 cm. Podzielić na 12 prostokątów. Na środek każdego kawałka nałożyć łyżkę lub więcej jagód. Brzegi dokładnie zlepić tak, jak przy pierogach. Uformować podłużną bułeczkę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia miejscem zlepienia do spodu. Odstawić jeszcze na 15-20 minut do wyrośnięcia. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać łyżkę

Danka Pichci
Kruche pierożki z truskawkami i serem białym 81

kostkę. Dodajemy do sera i mieszamy.   3. Formowanie ciasteczek: Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, wałkujemy, wykrawamy krążki o średnicy około 9 cm. Nakładamy nadzienie, zlepiamy formując pierogi, nakłuwamy widelcem.   4. Do pieczenia: Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.   5. Pieczenie: Następnie pieczemy je w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się

Izabelawkuchni
Jak ugotować bób 94

źródłem dużej ilości białka i poosiada małą zawartość kwasów tłuszczowych. Jest często polecany osobom na diecie. Bób można jeść bez niczego lub dodawać go do makaronu lub nawet do pierogów. Przygotowanie bobu jest łatwe, a na początku trzeba porządnie go umyć i włożyć do garnka. Następnie zalać wodą, której powinno być mniej więcej dwa razy więcej niż bobu, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dlaczego warto odwiedzić restauracje w Bielsku-Białej 82

estetów kulinarnych, rodziny chętne odpoczynku i dobrego jedzenia, i głodnych i spragnionych – nie tylko nowych wrażeń. Karczmy w rejonie Bielsko-Białej oferują każdego rodzaju posiłki, od tradycyjnych pierogów po każdego rodzaju mięsa i zupy. Wiele tych przyjaznych miejsc ma swoje początki w średniowieczu! Jednak nie samymi karczmami gustuje Bielsko-Biała. Bardziej świeższa koncepcja – restauracja, są one liczniejsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PASZTET Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU 158

bułek. Pasztet jest naprawdę smaczny, łatwy i szybko do przygotowania. A że moja córka uwielbia rosół, to mięsa mam co chwilę w nadmiarze. Wykorzystuję go na różne sposoby... pierogi, krokiety, sałatka. Tym razem zrobiłam pasztet. Znikł bardzo szybko, więc chyba rodzince smakował :) Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu - składniki na keksówkę o długości 20 cm: * 400 g mięsa

Zrób to smacznie
Zraz obranej drogi 104

Francji. W Polsce mamy kuchnię kaszubską, podhalańską, wielkopolską, podlaską itd. Tylko zbiór tych wszystkich kuchni to jest coś, co umownie nazywamy kuchnią polską. Choć większość ludzi uważa schabowego i pierogi za kuchnię polską. trudno powiedzieć, czy jest to danie litewskie, białoruskie, a może poleskie. Co do jednego jesteśmy pewni, nazwa pochodzi od kształtu kawałków mięsa oraz, że było

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak nie wydać zbyt dużo pieniędzy na zakupach? 76

zakupów stwórz menu na kilka najbliższych dni. Uwzględnij wszystkie posiłki które jesz w ciągu dnia, łącznie z przekąskami. Postaraj się gotować wszystko samodzielnie (wyjątkiem są produkty garmażeryjne, takie jak pierogi, których czas przygotowania jest dość długi, a w marketach możesz kupić je w atrakcyjnej cenie). Jeśli przygotowujesz jedzenie dla całej rodziny możesz skonsultować menu z domownikami

ProstePesto.pl
Syrniki – placki z serem. 81

wpisując do koszyka „zdrowystyljoanny” i otrzymasz rabat w wysokości 10%. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym źródłem białka i ma najmniej tłuszczu spośród

Zdrowy Styl Joanny
Twarogowe kluski leniwe z burakiem 95

baru mlecznego Inka. W niektóre dni kiedy mama nie zdążyła z obiadem, zabierała mnie do baru mlecznego i tam jadłyśmy takie pyszności jak właśnie leniwe kluski, knedle czy pierogi z owocami. To moje ulubione słodkie obiady, na które często chętnie się skuszę jeśli mam ku temu okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kluseczki serowe z puree z pieczonego buraka

ProstePesto.pl
Pokrzywa 79

kropelkami soku z cytryny. Jest pyszny, moje dziecko zachwycone smakiem z dumą podkreśla, że pije pokrzywę ;) Najwięcej wartości ma, podawana na surowo. Może jednak się też stać dodatkiem do pierogów, z powodzeniem zastępując szpinak w farszu lub jako dodatek do ciasta, pięknie komponuje się w sosach ze smakiem mięsa lub warzyw, poszatkowana i duszona w garnku. Korzystajcie, próbujcie, doceńcie

Kuchcik gotuje
Ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka z kremem czekoladowym 172

kremem czekoladowym Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej – bez cukru! Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Przepis na pierogi z ciecierzycą, fasolą i suszonymi pomidorami

Via Gusto
Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej – bez cukru! 105

najnowsze przepisy Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej – bez cukru! Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Przepis na pierogi z ciecierzycą, fasolą i suszonymi pomidorami Warstwowa sałatka z chipsami – idealna na imprezę

Via Gusto