słodki, pięknie wygląda i na jednym kawałku nie można poprzestać. Przygotowałam przepis tak, aby osoby, które nie mają wprawy przy pracy z żelatyną, spokojnie dały radę zrobić ten tort. Nic nie powinno się tu zwarzyć, wszystko razem łączymy i blendujemy. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)ozdoby Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. W miseczce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem. Do jajecznej masy dodać olej
Mała Cukierenkasera „cream cheese”, mnie nie udało się go kupić, więc użyłam serka mascarpone i gotowego sera na sernik. Przez to mój krem jest w smaku jakby bardziej „serowy”. Tort wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Proszę pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Red Velvet Cake Składniki(...)ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodajemy po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników ( patrz FILM ). 3. Na jajeczną masę przesiać mąkę z kakao, dodać maślankę, barwnik, ocet i znów wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Ciasto przełożyć do foremki w kształcie serca 23x21cm (Pojemność: 1.5 l ) wyłożonej papierem do pieczenia
Mała Cukierenkaprzyjaciół. Choć jej przygotowanie wydaje się skomplikowane, warto podjać próbę. Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych zasad (zwróćcie uwagę na podkreślenia) i na pewno się uda. Tę bezę zaserwowałam gościom jako tort na mojej imprezie urodzinowej. Zniknęła w mgnieniu oka i wszyscy wylizywali talerzyki ;) Porcja dla 10-12 osób: Beza ( wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ) 6 białek jaj 280 g cukru(...)naczyniu . Następnie, cały czas ubijając, dodajemy p artiami, po jednej łyżce cukier. Dopiero gdy jedna porcja cukru rozpuści się w białkowej pianie, możemy dodać następną. Po dodaniu całego cukru masa bezowa powinna być sztywna i błyszcząca. Na koniec ( nadal ubijając ) dodajemy ocet i skrobię. Na blaszce z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia. Na papierze, na środku blachy rysujemy okrąg
Zawsze głodna!/kwaśności kremu od 6 do 10 pełnych łyżek (do tortu pokrywanego lukrem plastycznym polecam mniej słodki krem) Do kremu maślanego: 250 g bardzo miękkiego masła (to bardzo duży tort i każdy element należy pokryć tym kremem, dlatego aż tyle) 8 łyżek mleka ok. 300-350 g cukru pudru 1 łyżka naturalnego kakao fioletowy barwnik (dzięki użyciu kakao i barwnika(...)jeśli się postaram, to gotowe ciasto na biszkopt ledwo mieści się w 2,5 l misce, a po upieczeniu ciacho jest lekkie i puszyste jak chmurka. Warto! :) Przelewamy masę do formy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30-35 min. Na koniec można sprawdzić patyczkiem. Wyciągamy od razu z piekarnika i upuszczamy blachę z biszkoptem
Ratunku obiadłyżce. Kolejną porcję należy wsypywać, kiedy miksowany cukier się rozpuści. Zmniejszyć obroty, dodać mąkę ziemniaczaną i ocet winny. Masa powinna być sztywna i lśniąca, bez odrobinek cukru. Nałożyć masę bezową do rękawa cukierniczego i wypełnić koła. Nie wypełniając całego, gdyż beza trochę urośnie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i ustawić termoobieg z temperaturą 100*C. Suszyć przez 2godz(...)odłożonym musem śliwkowym, przykryć krążkiem i powtórzyć czynność. Na górze powinien znaleźć się najmniejszy krążek. Wycisnąć resztę kremu i posypać orzechami, posiekanymi i uprażonymi na suchej patelni. Smacznego :) RADA : Tort bezowy najlepszy jest pierwszego dnia, wtedy brzegi blatów bezowych są jeszcze chrupiące. Na drugi dzień wszystko mięknie, ale smakuje równie dobrze :) Przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy
https:KKuchniaMniammojprzepisna.pl | Makowiec zawijany U nas się na to mówi Strucla, Strucla z makiem, Strucla makowa. Najlepszy makowiec jaki jadłam i jaki jadła moja rodzinka, a w
moj przepis naUśmiechnął się, pogłaskał po ręce, po czym zniknął za zakrętem. A ona sama z walizką w ręku, czeka na autobus, na opustoszałym przystanku. Deszcz maskuje jej
W kuchni Karmel-itkiDeszczowe chmury zasnuły niebo. Liście? Opadły z drzew, ale nie szeleszczą pod nogami - mokre od deszczu, przyklejająsię do podeszwy. Zgrabiałe ręce próbuję ogrzać, rozcierając jedną dłoń
W kuchni Karmel-itkiwszystkich fanów słodkości polecam ten słonecznikowy tort. Chrupkość słonecznika przełamują smak śmietanki z kajmakiem. Czekoladowy biszkopt jest dopełnieniem całości. Znakomicie smakuje delikatnie zmrożony! Biszkopt: 125 g margaryny 60 g gorzkiej czekolady 85% 2 łyżki kakao 2 jajka 0,5 szklanki białego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)słonecznik: 200 g łuskanego słonecznika 70 g margaryny lub masła 3 łyżki mleka 5 łyżek cukru Krem śmietanowo kajmakowy: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 400 g masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki masy kajmakowej Dodatkowo: 2 łyżki masy kajmakowej 40 g gorzkiej czekolady Biszkopt: W garnuszku rozpuszczamy margarynę oraz gorzką czekoladę. Gdy całość się
VioletoweKucharzeniepowiem wam tylko tyle żebyście z upieczeniem tego tortu za długo nie zwlekali. Tort jest rewelacyjny a dodatek wiśni do kokosu sprawdził się rewelacyjnie nadając lekko kwaśnego smaku. Tort podany na Porcelana Bogucice Diament Gold. Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki(...)słoik wiśni deserowych Rolnik 4 szt cukierki raffaello kokos do obsypania listki mięty Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodawać porcjami do ubitej masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem do momentu połączenia się z masą
Ala piecze i gotujezawsze miał mi się udać i miałam być z niego zadowolona. Dzisiaj dziele się z Wami tym przepisem. Prosty, szybki, a co najważniejsze idealnie sprawdza się jako baza do tortów :) Biszkopt - klasyczny rzucany Składniki : 7 jajek (miałam średnie ale prawdziwe ze wsi) 3/4 szkl 250ml drobnego cukru 1 niepełna szkl 250 ml mąki poznańskiej 2 łyżki duże skrobi ziemniaczanej(...)porcjami dodajemy drobny cukier stale miksując. Ubijamy aż piana będzie lśniąca, a cukier rozpuszczony. Stale miksując dodajemy po jednym żółtka. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie niedługo miksujemy by nie było grudek. Tortownice wykładam papierem - samo dno, zamykam obręcz, wylewam ciasto. Wkładamy do zimnego piekarnika. Włączamy grzanie gorą dół na 180 stopni. Pieczemy około
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisię czy do ciasta/tortu użyć tradycyjnej bitej śmietany. Krem kokosowo-jagodowy świetnie komponuje się z moim ulubionym ciastem jogurtowym. Ciasto jest wilgotne, pachnące kokosem i pomarańczą. Natomiast wisienką na torcie jest intensywna w smaku, gorzka czekolada. Niebo w gębie :) 240 g mąki pszennej 120 g mąki krupczatki 100 g cukru 2 łyżeczki sody 2 łyżki wiórków kokosowych łyżeczka cynamonu(...)gorzkiej czekolady dobrej jakości pół szklanki jagód jadalne kwiaty do ozdoby (np. stokrotki) W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Masę przelewamy do formy (o średnicy 18 cm). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. […] Artykuł Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą pochodzi
Mienta blogSzczególnie takie smaczne i słodkie ;)Dużo orzechów i czekolady... Sama słodycz.A przy okazji mogliśmy słodko świętować pół roczku naszego syna, no i Mikołaj się załapał na kawałeczek słodkości ;)Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero RocherSkładnik:Biszkopt:7 jajek1/2 szklanki cukru2 szklanki zmielonych orzechów3 czubate łyżki mąki3 łyżki kakao3 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem: 250 g masła w temperaturze pokojowej200 g gorzkiej(...)nasączenia blatów ciastaPrzygotowanie:Biszkopt: W miseczce ubić pianę z 7 białek i szczypty soli. Do sztywnej piany dodać stopniowo cukier i żółtka. Wlewamy po jednym żółtku, żeby nasza masa się nie zważyła. Ucieramy cały czas mikserem, aż masa będzie jednolita.Sypki składniki: zmielone orzechy, mąka, proszek do pieczenia i kakao mieszamy razem w miseczce. Powoli dosypujemy sypkie składniki do masy jajecznej
Lawendowe Niebopozostaje mi nic innego jak tylko wpisać go do naszego stałego repertuaru :D Naleśniki usmażyłam ze znanego już Wam mojego przepisu na naleśniki, który znajdziecie TU . Aby tort był wysoki, użyłam podwójnej porcji ciasta, z którego wyszło mi 19 naleśników, a które smażyłam na patelni o średnicy 22 cm. Myślę, że połączenie pysznych naleśników, z kremem budyniowym(...)mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii). W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj dobrze (np. trzepaczką) żółtka z mąką ziemniaczaną. Na gotujące się mleko wlej masę mleczno-zółtkową. Gotuj i mieszaj całość, aż powstanie bardzo gesty budyń. Zdejmij garnek z ognia i budyń przykryj kawałkiem folii spożywczej lub woreczkiem foliowym, i odstaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodź
Słodko-Słony Świat Ilonymojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej, z kakaowymi blatami, z dużą ilością polewy czekoladowej. Zarówno krem jak i polewa zostały zrobione na produktach niezawierających mleka. Torcik jest pyszniutki, lekki, delikatny, kokosowego smaku praktycznie nie czuć, a czekoladowa polewa stawia(...)długo, aż śmietanka zgęstnieje i będzie lekko sztywna (nie będzie tak sztywna jak kremówka). Następnie ciągle ubijając powoli wlewać zastygającą galaretkę. Miksować tylko do połączenia składników. Wyłączyć mikser. Masa szybko gęstnieje. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda i pokroić w paseczki. Nasącz: 100 ml kompotu gruszkowego (wersja dla dzieci) lub 100 ml lemoniady (woda z cytryną i odrobiną cukru
moj przepis na