marynaty - 6066 przepisów (strona:234/405)

Grzanki czosnkowe 80

ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy lub masła roztopionego  Przygotowanie: Do miseczki wlałam oliwę, dodałam zioła oraz rozgnieciony czosnek. Całość wymieszałam. Pokroiłam bagietkę na mniejsze części.  Posmarowałam marynatą.  Włożyłam na 5-6 minut do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach

Kukuleczki
Sałatka z polędwiczką 80

ulubiona sałata  garść orzechów włoskich 2 duże jabłka  tymianek, rozmaryn Przygotowanie: Musztardę, miód, sos sojowy oraz przyprawy wymieszaj.  Mięso pokrój w 2 cm plastry i posmaruj marynatą.  Odstaw na 20 minut do lodówki lub jeśli masz możliwość to na całą noc.  Rozgrzej patelnie dodając odrobinę oliwy, smaż polędwiczki  z każdej strony

Kukuleczki
Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. 176

Kilka dni temu przygotowałam ogórki małosolne na sucho . Zostało ich kilka, więc postanowiłam z ogórków małosolnych przygotować coś innego: ekspresowe pikle. Ten przepis mimo, że to

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Miętowa kaczka z patelni 215

zawsze odpycha Was to że trzeba długo ją robić a do tego angażować piekarnik, to od dziś możecie skorzystać ze swoich patelni :). Przepis jest na nogę z kaczki a marynata Was zaskoczy :) Mięta, młody czosnek i imbir to doskonałe połączenie które rzuci inne spojrzenie smakowe na kaczkę. Zamiast surówki będzie mango, pomarańcz i kolendra a delikatna kasza bulgur idealnie się

Kuchnia PROzdrowotna
TATAR WOŁOWY 136

wódki, a wiadomo zagrycha musi być, a jak zagrycha to tatar wołowy. Najważniejsze jest dobre mięso wołowe- najlepiej polędwica, dodatki to już kwestia smaku i tu można poszaleć- cebula, marynaty, wasabi... generalnie co kto lubi :) SKŁADNIKI: - 500 g mięsa wołowego - 5 żółtek - 4 cebule dymki drobno posiekane (tylko biała część) - 4 filety anchois drobno posiekane - 10 oliwek drobno posiekanych

Kuchnia bezglutenowa Loli
PIECZONE PAŁECZKI KURCZAKA Z ROZMARYNEM 181

Proponujemy PIECZONE PAŁECZKI KURCZAKA w marynacie z miodu, rozmarynu i... Artykuł PIECZONE PAŁECZKI KURCZAKA Z ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 165

odstaw. Tak samo podsmaż pieczarki.  W misce wymieszaj łyżkę oleju sezamowego z pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wymieszaj, włóż odciśnięty szpinak, wymieszaj, przełóż do innego naczynia, a do marynaty włóż kiełki soi i szczypior, wymieszaj.  Ryżowe kanapki z marynowanym indykiem i szparagami Na patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego, dodaj zamarynowanego indyka i cebulę, smaż na dużym ogniu

SzczyptaSmaQ
Przetwory z czosnku niedźwiedziego 180

naturalnych witamin i świeżych warzyw. Jadalne są liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first

mojewypiekiinietylko
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA ŁAGODNIE 164

łyżki keczupu po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku granulowanego łyżeczka suszonego lubczyku Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy mięso, odkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień grillujemy na rumiano z obu stron. http://www.alma24.pl

Z Majeczką w kuchni
POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE FRANCUSKIEJ 112

łyżeczka miodu, 1 łyżeczka majeranku, ¼ łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżki oliwy z oliwy sól, pieprz WYKONANIE  Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z musztardą, miodem i przyprawami. Marynatą smarujemy mięso, zostawiamy w lodówce na 2 godziny albo na całą noc. Następnie na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju obsmażamy polędwicę ze wszystkich stron. Następnie przekładamy polędwicę do formy żaroodpornej

słodki bratek
Szparagi z kurczakiem w sosie kokosowo- ananasowym! 85

niewątpliwie soczysty świeży ananas, sos kokosowy z wiórkami kokosa, chili, olej kokosowy i zresztą sprawdźcie sami! SKŁADNIKI (danie przygotowujemy w woku): - 4 łyżki oleju kokosowego - filet z kurczaka (marynata: sos chili z kokosem, sos worcestershire, sok z 1/4 cytryny, starty imbir) - 2 malutkie cukinie - 1/2 pęczka szparagi zielone - 6 pomidorków koktajlowych - 4 plastry ananasa świeżego - 6 ząbków czosnku - przyprawy

SMYKWKUCHNI
Wegański hotdog z marchewki 153

marynować 24 h i często mieszać pojemnikiem/workiem strunowym. Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucić marchewki i podsmażyć z każdej strony, aż zbrązowieją.  Wlać całą marynatę i smażyć jeszcze 1 minute.  Marchewkę włożyć do bułki i dodać ulubione dodatki.  Smacznego

wegujemy
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1513

dietą i na pewno ją ułatwi:) Pizza ziemniaczana z pomidorami, cebulą i pieczarkami. Kolejną propozycją jest łosoś pieczony z batata, na który przepis znajduje się  tutaj . Wystarczy do marynaty nie dodawać oleju i mamy idealne danie na diecie ziemniaczanej :) Łosoś pieczony z batata z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem. Świetnie się też sprawdzają wszelkie potrawki i gulasze warzywne podane

wegujemy
Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami 122

łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Olej mieszam z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty wkładam wątróbkę. Mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Cukinię kroję w grubsze plastry. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję na ćwiartki

Tradycyjna kuchnia Kasi
SOUVLAKI Z INDYKA 197

grilla. Charakterystyczny dym spowija souvlaki i nadaje im niepowtarzalny smak, który jest nie do odtworzenia w listopadzie w piekarniku. Odnoszę wrażenie, że oprócz magicznego dymu ważna jest też marynata w której souvlaki czekają na swoją kolej na grillu. Jak ją wykonałem? Najpierw musimy się zdecydować z jakiej części indyka będziemy przygotowywać szaszłyki. Pierś ma delikatniejsze mięso i wymaga nieco krótszej

Markowy smak