Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyostra, majeranek oregano 400 g pieczarek 200 g śmietany 30% lub 36% Przygotowanie Olej, wodę i przyprawy mieszamy ze sobą. Kiełbasy układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie marynatę. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 50 min (jeśli mamy już ugotowaną białą kiełbasę, ten krok pomijamy). Cebulę siekamy w piórka, pieczarki kroimy w plasterki
e-PrzepisyKulinarnejeszcze ciepłe doprawiamy. W osobnej miseczce dajemy pokrojonego buraka a do niego miód, majeranek, oliwę, pieprz i sól. Do pozostałych warzyw dodajemy sól, pieprz, majeranek i czosnek. Obtoczone marynatami warzywa zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Cebulę kroimy w piórka i karmelizujemy na odrobinie masła oraz doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawiamy wszystko do ostygnięcia i zamarynowania, zaś w tym czasie robimy
ladykitchenłyżeczki, udka kurczaka całe 4 duże, woda 1/2 szklanki wszystkie składniki oprócz wody dokładnie wymieszać i natrzeć dokładnie uda kurczaka, schować do lodówki na całą noc uda z marynatą przełożyć na blaszkę do pieczenia piec w 200 C bez przykrycia, grzanie góra/dół 40 minut, pod koniec pieczenia uda obrócić, polać wodą i na termoobiegu
W Mojej Kuchni LubięUwielbiamy orientalne eksperymenty w kuchni. Ten zapach, który unosi się po całym mieszkaniu, ten zdecydowany smak...Mniam <3 Składniki Marynata: 50 ml ciemnego sosu sojowego 50 ml miodu płynnego 400 g polędwiczki wieprzowej 150 g makaronu chow mein 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 10 g grzybów mun 3 łyżki oleju 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku
R'n'G Kitchenpokroić (ze skórką), zioła drobno posiekać- przełożyć do miski, dodać przeciśnięte przez praskę (1-2) ząbki czosnku, dodać kilka łyżek oliwy z oliwek, sól i pozostałe przyprawy, wymieszać. Do marynaty przełożyć pokrojone ziemniaki, przemieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także pokrojone ziemniaki wyłożyć od razu na blaszkę i posypać posiekanymi ziołami, przyprawami i skropić oliwą
Smaczne Zdrowefirmy Proeco Polska dostałam paczuszkę z ich produktami. Robiąc schab gotowany postanowiłam kilka z nich dodać do marynaty. Był to koperek i natka pietruszki w oleju, chili i czosnek. A to wszystko zamknięte w fajnych, małych słoiczkach. U mnie schab jest przerośnięty i ma trochę tłuszczyku ale z domowym sosem na bazie jajek, pieczarek marynowanych, cebuli i ogórka konserwowego smakuje
Ewa w kuchnimusztardę chrzanową, którą otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Musztarda ma idealną kremową konsystencję i wspaniały smak z lekko wyczuwalnym chrzanowym aromatem. Musztarda to idealny dodatek do sosów, marynat i potraw mięsnych. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Musztarda jest warta polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew niezbędnych w każdej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasialbedo) i pokroić w 2 mm plasterki. Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok i połączyć z octem, cukrem i solą. Buraka pokroić w plasterki 2 mm i zanurzyć w marynacie na 1/2 godziny. Cebulę pokroić w bardzo cienkie plasterki. Z fenkułu również odkroić kilka bardzo cienkich plasterków. Buraki odsączyć i zaaranżować na talerzu z resztą składników i kilkoma listkami zielonej mięty
zadanie-gotowaniesosu. Dołożyć marchewki, posypać ziemniakami, polać resztą sosu. Jeżeli robicie większą porcję, to 1 lub 2 dodatkowe nogi należy położyć na warzywach i dopiero wtedy polać resztą marynaty. Można trochę posypać solą i pieprzem. Przykryć i gotować w ustawieniu high 3 - 4 godziny lub w ustawieniu low 7 - 8 godzin. Pół godziny przed końcem gotowania dodać fasolkę szparagową
Stare Garywtedy trudniej ją będzie przekroić po pieczeniu , oraz wejdzie do niej mniej jabłek i owoców). Następnie mieszany ze sobą pieprz, sól, olej, połowę tymianku, wcieramy dokładnie marynatę w kaczkę i odstawiamy ją w chłodne miejsce na co najmniej pięć, sześć godzin. Suszone bakalie wkładamy do miski, zalewamy koniakiem i zostawiamy na 30 minut. Jabłka obieramy
Miód i pieprzszczypta zmielonych ziaren kolendry kilka łyżek oliwy 2 plastry masła 150 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego Wykonanie: Kotlety jagnięce umyć, osuszyć. Przygotować marynatę. Ząbki czosnku posiekać lub rozetrzeć w moździerzu, dodać posiekany rozmaryn (1 gałązka), 1 łyżkę sosu Worcestershire, 3 łyżki oliwy, świeżo zmielony pieprz, kumin, kolendrę, przykryć aluminiowa folią, odstawić do lodówki
Wino Francja Kuchniabaraniny (najlepiej antrykot), 700 ml wina, 50 ml octu, 70 g boczku, 3 cebule, 3 marchewki 700 ml passaty pomidorowej, czosnek, rozmaryn, pietruszka, sól, pieprz. Mięso zalewamy marynatą z wina i octu. Kładziemy do lodówki na całą noc. Pokrojony w plasterki boczek smażymy, dodajemy na patelnię posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę i zioła. Zalewamy passatą i całością obtaczamy baraninę. Doprawiamy solą
Bon Ton Italiajabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki Sałatki: Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka
Kuchnia Łukaszaprzyprawy, cukier, ocet i zalewamy wywarem jajka. Słoik zakręcamy i przechowujemy w lodówce maksymalnie 2 dni. Po około 12 godzinach jajka są już gotowe. Wyciągamy je z marynaty, płuczemy pod bieżącą wodą, przekrawamy na pół i podajemy
Zainspirowana w kuchni